Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ręce opadają

Featured Replies

Napisano
276974793-frontowa.jpg

post-10099-14352471083176_thumb.jpg

Napisano

No przecież drzewa nie wytną bo zaraz zieloni się pluć będą zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Troszkę za wysoki ten znak wyrósł

tutaj wszystkie znaki są na takiej wysokości, że głowę trzeba zadzierać oslabiony.gif

Napisano

No co? ZDiK nie odpowiada za prawa natury. crazy.gif

Przecież drzewo mogło wolniej rosnąć, kto mu kazał tak szybko się rozwijać? spineyes.gif

A może to zabytek i nie wolno mu gałęzi podcinać?

biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> No co? ZDiK nie odpowiada za prawa natury.

> Przecież drzewo mogło wolniej rosnąć, kto mu kazał tak szybko się

> rozwijać?

> A może to zabytek i nie wolno mu gałęzi podcinać?

ten znak stoi od 4-5 dni

Napisano

To pewnie zdik wysłał pismo do zieleni, że trzeba upi..iłować kilka gałęzi, ale ci mają dwa tygodnie na rozpatrzenie podania, muszą znaleźć wolnych fachowców, najwczesniej w przyszłym kwartale itp itd..

sick.gif

To tylko Polska frown.gif

Napisano

Znam miejsce gdzie drzewko zasłania znak "Ustąp pierwszeństwa".

Napisano

> No co? ZDiK nie odpowiada za prawa natury.

> Przecież drzewo mogło wolniej rosnąć, kto mu kazał tak szybko się

> rozwijać?

> A może to zabytek i nie wolno mu gałęzi podcinać?

Prześwietlać drzewo można zawsze.

Ba, nawet trzeba.

Napisano

Moze jakis wysoki monter to montowal ? i ustawil wysoki poziom screwy.gifale tak powaznie to przeciez w przepisach chyba jest na jakiej wysokosci powinien byc znak drogowy nono.giftylko u nas nikt tego nie sprawdza oslabiony.gif

Napisano

o co takie halo, zatrzymasz się, wysiadziesz i podejdziesz zobaczyć co to za znak hahaha.gif

a za jakiś czas i tak drzewo zgubi liście wink.gif

Napisano

opadną liście to będzie ok.gifgrinser006.gif

Napisano

> Chociaż chuligan nie dosięgnie i nie zniszczy

Widocznie nie zauwazyli, tak jak i pewnie kierowcy jadac tą ulica. W dzisiejszych czasach jest najcenniejsza informacja i czas, widze ze w naszym kraju niebawem "myśl" bedzie bezcenna.

pzdr.

Napisano

Bo to jest znak dla ludzi na wysokim poziomie.............. grinser006.gif

Napisano

monteży znaku dostali zlecenie ze tu ma stać, a czy go widać to już inna bajka, ale dniówka poszła grinser006.gif

Napisano

pięknie kwitnąca Robinia pseudoacacja zlosnik.gif

Napisano

Na jakiej wysokości jest pierwszy znak od dołu?

Sądząc po "idącej pani" znak jest zamontowany na prawidłowej wysokości, jak byłby niżej pani mogła by zahaczyć głową i podać zarządce drogi do sądu !

Znaki przy chodnikach maja być na takiej wysokości aby pieszy nie przywalił łbem.

Oczywiście gałęzie do wycięcia.

Pozdr

Napisano

no co? 270751858-jezyk.gif kierowca ciezarowki ma w dol patrzec? dlaczego? 270751858-jezyk.gif niech ma znaki na swojej wysokosci smile.gif

a drzewo rosnie bo tak jest skonstruowane smile.gif powiesz mu ze nie ma lisci miec na tej galezi? drzewo ma to gdzies zeby.GIF

wiec jest jak jest zeby.GIF

Napisano

a czego tam nie wolno robic?? zlosnik.gif bo jakis baran postawil znak za drzewem ..... ciekawe co w razie ew zlamania przepisu policja by zorbila (znaczy sie na 100% mandat dla kierowcy) ,ale tak z ciekawosci jaki przepis mozna zlamac niewidzac tego znaku ??

Napisano
  • Autor

> a czego tam nie wolno robic?? bo jakis baran postawil znak za

> drzewem ..... ciekawe co w razie ew zlamania przepisu policja by

> zorbila (znaczy sie na 100% mandat dla kierowcy) ,ale tak z

> ciekawosci jaki przepis mozna zlamac niewidzac tego znaku ??

zakaz skrętu w lewo

Napisano

> Znam miejsce gdzie drzewko zasłania znak "Ustąp pierwszeństwa".

a ja o mało nie dostałem zawału bo postawili znaki na właściwej wysokości... tylko kurde dla obu dróg postawili drogę z pierszeństwem przejazdu rant.gif

Napisano

> zakaz skrętu w lewo

sciana.gifsciana.gifsciana.gif

bardzo sprytnie ....nie zdziwilbym sie gdyby to miejsce stalo sie czestym miejscem postoju policji .......takie zrodelko ....

• 6 lat później...
Napisano

> a czego tam nie wolno robic?? bo jakis baran postawil znak za drzewem ..... ciekawe co w razie ew

> zlamania przepisu policja by zorbila (znaczy sie na 100% mandat dla kierowcy) ,ale tak z

> ciekawosci jaki przepis mozna zlamac niewidzac tego znaku ??

Później jest "Za zakrętem stali..." i "Panie kierowco pan znaku nie widział? Tam stoi przecież. A co mnie obchodzi, że pan nie widział, mandacik będzie".

Parę lat temu tata zapłacił za przekroczenie prędkości, bo znak stał przesłonięty krzakiem, nie było zlituj "Jechałby pan wolniej to zobaczyłby pan znak"

Napisano

> Później jest "Za zakrętem stali..." i "Panie kierowco pan znaku nie widział? Tam stoi przecież. A

> co mnie obchodzi, że pan nie widział, mandacik będzie".

> Parę lat temu tata zapłacił za przekroczenie prędkości, bo znak stał przesłonięty krzakiem, nie

> było zlituj "Jechałby pan wolniej to zobaczyłby pan znak"

Mówisz panu policjantu "nie przyjmuje mandatu", idziesz do znaku robisz zdjęcie komórą i potem panu policjanatu pytasz czy będzie wniosek do sądu pisał?

Napisano

Nie wiem czemu sie dziwisz.

Ostatnio po raz kolejny odwiedziłem Port Lotniczy im. F. Chopina w Wwie. Takiego burdelu w oznakowaniu dawno już nie wiedziałem.

Pomijam fakt, że przy czynnym terminalu drugim parking wciąż jest w budowie, to dojazd do jedynego czynnego parkingu godzinowego oznakowany praktycznie nie jest. Znaki poprzekreślane poustawiane są na zmianę z tymi "prawidłowymi", a wyjazd oznaczony jest tylko dwoma znakami poziomymi, prosto i w prawo. ŻADNEGO znaku sugerującego chociaż kierunek "centrum". Kręcące się w kółko samochody na zamorskich tablicach to chleb powszedni, a na górnej płycie patrol policial.gif skutecznie wlepia mandaty w ilościach hurtowych...

Napisano

> Mówisz panu policjantu "nie przyjmuje mandatu", idziesz do znaku robisz zdjęcie komórą i potem panu

> policjanatu pytasz czy będzie wniosek do sądu pisał?

Miałem taką sytuację jak przed Euro 2012 ktoś sobie wymyślił, że Bema będzie jednokierunkowa.

Ustawili znak tuż za zjazdem z Kasprzaka na wysokości chyba 4 metrów nad ziemią. Z osobówki widać tylko słup co skutecznie zarejestrowała moja kamera pokładowa. Gdy zawróciłem przy Expo i pognałem spowrotem w kierunku Kasprzaka na wysokości Euro-RTV-AGD zatrzymał mnie patrol. Pokazałem nagranie i zapytałem się jak ja miałem ten znak zauważyć skoro skręcając w prawo skupiam się głównie na pieszych, których drogę przecinam. Zasugerowałem, że informacja o zmianie w organizacji ruchu powinna wisieć przed skrzyżowaniem, a ten znak powinien wisieć niżej lub po prostu stać dalej. Skończyło się na pouczeniu...

Napisano

> Później jest "Za zakrętem stali..." i "Panie kierowco pan znaku nie widział? Tam stoi przecież. A

> co mnie obchodzi, że pan nie widział, mandacik będzie".

> Parę lat temu tata zapłacił za przekroczenie prędkości, bo znak stał przesłonięty krzakiem, nie

> było zlituj "Jechałby pan wolniej to zobaczyłby pan znak"

a co to za trup wyciągnięty blush.gif

w temacie, ciekawe czy krzaki wycięli ? grinser006.gif

Napisano

> Znam miejsce gdzie drzewko zasłania znak "Ustąp pierwszeństwa".

Kilkanaście lat temu przez takie coś był u mnie na ulicy poważny wypadek. Jechała babka (nietutejsza) i pojechała prosto ... pod autobus MZK. Gałęzi po 2 godzinach nie było i do A-7 dołożyli B-20.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.