Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie auto ma 2 tony na haku za około 60 kzł

Featured Replies

Napisano
Dnia 11.07.2020 o 09:14, alek_lc napisał:

To trzeba uważnie szukać, bo Jumper L3H2 ma tylko 1500 kg.

Pewno jest z PL dystrybucji.

Mam Mastera 3 L1H1 i na haku 2,5T, ale on jest z DE , a tam są ciut inne przepisy. Można zwiększyć tonaż ciąganej przyczepy wzmacniając zawieszenie. Robisz potem nowy TUV i zmieniasz masy w brief.

Napisano
Dnia 9.07.2020 o 21:57, Tilok napisał:

Kolega poszukuje auta, którym pociągnie przyczepę 2 tonową. Preferowany suv lub coś pokroju teppe, busy i terenówki odpadają. Diesel lub benzyna pod LPG. Cena to około 60 kzł +- 10 kzł. Auto używane, jak najnowsze, ma brać w leasing. Jakie modele i silniki brać pod uwagę? Jakieś XC 60, Q5, Tiguan się łapią, ale nie wiem z jakimi silnikami.

Jak używka, to Renault Espace 4 właściwie wszystkie wersje mają dopuszczalną masę przyczepy z hamulcem 2t.

1800 kg ma tylko krótki z silnikiem 2.0 benzyna bez turbo, ale powiem szczerze, że takiej wersji w życiu nie widziałem.

Napisano
4 godziny temu, maras77 napisał:

Jak używka, to Renault Espace 4 właściwie wszystkie wersje mają dopuszczalną masę przyczepy z hamulcem 2t.

1800 kg ma tylko krótki z silnikiem 2.0 benzyna bez turbo, ale powiem szczerze, że takiej wersji w życiu nie widziałem.

Na taxi sporo jeździ tego :oki:

Napisano
Dnia 12.07.2020 o 15:44, maras77 napisał:

2.0 T 2007r Grand, mam 1860 kg.

Trzeba sprawdzić jak w dieslach

Edytowane przez robciolas

Napisano

ML W164

Obraz może zawierać: samochód, niebo i na zewnątrz

Napisano

Trochę obok tematu, dzisiaj ITD na S8 kontrolowało też auta z przyczepkami kempingowymi

Napisano
Dnia 13.07.2020 o 19:36, Artur_W_wa napisał:

Trochę obok tematu, dzisiaj ITD na S8 kontrolowało też auta z przyczepkami kempingowymi

Pewnikiem szukali zestawów >3,5T bez viatolla

Napisano
10 minut temu, robciolas napisał:

Kamery maja od tego i to nie tylko na eSkach.

Napisano
Godzinę temu, robciolas napisał:

Może tak być 

Napisano
Od tego mają kamery.

Sprawdzali przeładowanie...

Wysłane z tel.

Napisano
Dnia 12.07.2020 o 09:57, robciolas napisał:

Pewno jest z PL dystrybucji.

Mam Mastera 3 L1H1 i na haku 2,5T, ale on jest z DE , a tam są ciut inne przepisy. Można zwiększyć tonaż ciąganej przyczepy wzmacniając zawieszenie. Robisz potem nowy TUV i zmieniasz masy w brief.

Tak.
Ale nowe Ducata mają już 3.0 t (ze wzmocnionym zawieszeniem).

Napisano
15 godzin temu, alek_lc napisał:

Tak.
Ale nowe Ducata mają już 3.0 t (ze wzmocnionym zawieszeniem).

Są dostępny 3 rodzaje zawieszeń w ducato. 

Napisano

Najnowsze auto Moto c851c58029dd7729318703fb15cc311b.jpg

Napisano

Wszystko pięknie, tylko mogliby podać DMC auta, bo okaże się że takie X1 może ciągnąć max 1600kg a X3 które według tabeli ma 2400kg pociągnie tylko 1850 kg gdy policzymy masę przyczepy w wersji dla hamulca najazdowego.

Napisano

Jeszcze ciekawostka z artykułu odnośnie 1,33 b90c6ffb21dbd828a85e66c343e695f5.jpg

Edytowane przez bielaPL

Napisano

Ja bym chętnie przeczytał jakąs opinię z ITD jak to jest z tym 1,33 - na forach dotyczących karawaningu w tym temacie jest zawsze dżihad jeszcze większy niż u nas w wątku o Stelvio.

Napisano
Dnia 10.07.2020 o 12:16, Danielpoz. napisał:

4.5t na ducato? Chyba Cie ponioslo. Mam dostawczaki i mam koparki od 2t do 24t cos tam wiem o ich transporcie😏

20 lat temu jeździłem trochę po Polsce Fiatem Ducato 2,5 TDI Maxi. Na tabliczce znamionowej miał ładowność 1800 kg ale w dowodzie mniej bo by nie wyszło DMC 3,5 tony. 

Wiozłem do Krakowa raz drut z Radomska. Na wadze na bramie było ponad 5 ton. Wiozłem też ze 3-4 km tokarkę.  Szef powiedział że waga tego drutu to pikuś przy tej tokarce. 

Woziłem też wodę mineralną z hurtowni. Do Ducato wchodziło 5 palet luzem czyli 3850 kg. Z kierowcą pomocnikiem i pełnym bakiem będzie grubo ponad 4 tony. 

Nie chcę wiedzieć ile ważyło 3 palety książek...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.