Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jetta 6 czy octavia 2 co wygodniejsze ?

Featured Replies

Napisano
32 minutes ago, Blues_Brother said:

Cześć,

Jak w temacie dla kierowcy 186cm. 

Co lepsze/wygodniejsze?

Pozd

Przymierz sie i sam zobacz, gdzie Ci bedzie wygodniej :ok:

Napisano

Większym autem z zewnątrz jest Jetta 6. W środku też jest odrobinę więcej miejsca szczególnie na tylnej kanapie, bo rozstaw osi jest większy w VW. Jeździłem jednym i drugim autem, moim zdaniem Jetta jest lepiej wykonana, ma dużo lepsze fotele i jakoś tak niżej się siedzi, niż w O2.

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, Maciej__ napisał:

Przymierz sie i sam zobacz, gdzie Ci bedzie wygodniej :ok:

Na wsi nie ma. Trzeba do miasta jechać. 😀

Napisano

Teściu ma O2 2009 ja miałem Jette 2007 (oba diesel) . Oba od nowości u nas. Ja przez 160 000 robiłem: raz rozrząd i raz klocki na 100 000 (tylko klocki).

Teściu ma obecnie 100 000km, malowane "po rdzy" łącznie z dachem prawie wszystkie elementy, wymieniony cały zawias przód  i tył - całe wahacze. łożyska kół, dwumasa ze sprzęgłem - bo stanął - przeoczył stukanie i się coś zmieliło, tarcze tył 2x (klocków nie zlicze :)) przód teraz 2x zmienia. Ciągle jakieś duperele padają, a dba o auto :)

A o problemach z wycieraczką tylnej klapy nie wspomnę, ile razy mu robiłem w garażu (później rozwiercałem mechanizm, tulejowałem) aż kupił nowy mechanizm i po 2 latach znów się przytarł - chyba taki urok.

Napisano

Mialem Jette z 2011 i dla wysokiego bylo wiecej miesjca niz w O2. Pytanie co Cie dalej interesuje...duzo JA6 jest slabo wyposazonych i z zmeczacym silnikiem 1.2TSI. Dupa wystaje i trzeba kamery cofania. Ogolnie mega miekkie auto z Meksyku :)

Napisano
  • Autor

Jetta 1.9 tdi 110km.

Wyposażenie dowolne. Ma jechać. Kamera cofania jest. Przebiegi około 130 tyś km.

Obecnie passat b5 90km z 2000roku.

Napisano
  • Autor
44 minuty temu, Camel napisał:

Teściu ma O2 2009 ja miałem Jette 2007 (oba diesel) . Oba od nowości u nas. Ja przez 160 000 robiłem: raz rozrząd i raz klocki na 100 000 (tylko klocki).

Teściu ma obecnie 100 000km, malowane "po rdzy" łącznie z dachem prawie wszystkie elementy, wymieniony cały zawias przód  i tył - całe wahacze. łożyska kół, dwumasa ze sprzęgłem - bo stanął - przeoczył stukanie i się coś zmieliło, tarcze tył 2x (klocków nie zlicze :)) przód teraz 2x zmienia. Ciągle jakieś duperele padają, a dba o auto :)

A o problemach z wycieraczką tylnej klapy nie wspomnę, ile razy mu robiłem w garażu (później rozwiercałem mechanizm, tulejowałem) aż kupił nowy mechanizm i po 2 latach znów się przytarł - chyba taki urok.

Czyli polecasz?

A ile masz wzrostu? 👍

Edytowane przez Blues_Brother

Napisano
22 minuty temu, Blues_Brother napisał:

Czyli polecasz?

A ile masz wzrostu? 👍

190 cm i dla mnie aż nadto było miejsca. Pakowałem się na nurkowania bez problemu: 2 butle 15l, 2 słuchacze, 2xjacket, automaty i 2 pasy balastowe do bagażnika :) 2x bym kupił. Jak skończy mi się amortyzacja na obecne auta to jako drugie teraz będę szukał kombiaka (pandemia i więcej wyjazdów samochodem) to sprawdzać będę golfa kombi lub Paseratti (skode już mieliśmy z żoną od nowości i to nie jest ta bezawaryjność co VW jednak).

Edytowane przez Camel

Napisano
2 godziny temu, Camel napisał:

jakiś słaby egzemplarz o2 sie trafił... miałem 2 sztuki z 2010 1.6tdi (150kkm) i 2011 1.2tsi (100kkm) i oba całkowicie bezawaryjne w żadnej zawias nie ruszany i nadal nic nie stukało, zero korozji, 1.2tsi miała fabryczne tarcze i klocki z tyłu jak sprzedawałem, pozostałe tarcze/klocki raz wymienione od nowości...

Napisano
2 godziny temu, TomekD000 napisał:

jakiś słaby egzemplarz o2 sie trafił... miałem 2 sztuki z 2010 1.6tdi (150kkm) i 2011 1.2tsi (100kkm) i oba całkowicie bezawaryjne w żadnej zawias nie ruszany i nadal nic nie stukało, zero korozji, 1.2tsi miała fabryczne tarcze i klocki z tyłu jak sprzedawałem, pozostałe tarcze/klocki raz wymienione od nowości...

To sukces bo u mnie w firmie wszystkie skody żarło aż miło , może to wpływ Bałtyku :)

Edytowane przez Camel

Napisano

Teść ma 1.2TSI. Miejsca sporo. Przy moim wzroście 197cm nie ma najmniejszego problemu. Ogólnie dobry dupowóz bez ekstrawagancji w środku i na zewnątrz.

Napisano
2 godziny temu, Camel napisał:

To sukces bo u mnie w firmie wszystkie skody żarło aż miło , może to wpływ Bałtyku :)

Znanych mi kilka O2FL spisuje się super do tej pory.

Rdzy brak poza miejscami gdzie zostały obtarte przez użytkowników, ale bez tragedii.

Napisano
Godzinę temu, ZUBERTO napisał:

Znanych mi kilka O2FL spisuje się super do tej pory.

Rdzy brak poza miejscami gdzie zostały obtarte przez użytkowników, ale bez tragedii.

U nas drobne purchelki. Z daleka nie widać bo pod lakierem. Wszystkie miały więcej lub mniej:

- nad przednia szyba ( jakby mini kropelki wody pod lakierem)

- przednie błotniki i progi na ich łączeniach (jak miały chlapacze to pod nimi był dramat, jak bez to gniły właśnie te ranty przednich błotników i kawałki progów )

- na tylnich rantach błotników - pojedyncze bąbelki pod lakierem 

- na klapach w różnych miejscach pojedyncze bąbelki pod lakierem .

Byly w oryginalnym lakierze. Może to faktycznie wpływ „Pomorza” ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.