Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co powinno mieć auto?

Featured Replies

Napisano

Brat zamierza kupić auto sprowadzone z de, auto Grande Punto, samochód jest już w kraju 2 lata, co powinno mieć ( jakie dokumenty przy zakupie? Książka,karta pojazdu? Czy jakieś opłaty cło,itp do wglądu? 

Napisano

Nie wydziwiaj.

Jak zarejestrowane 2 lata w PL to ma mieć to co auto z PL.

Napisano
22 minuty temu, ZUBERTO napisał:

Nie wydziwiaj.

Jak zarejestrowane 2 lata w PL to ma mieć to co auto z PL.

Z postu autora nie wynika, że auto jest zarejestrowane w PL

Napisano

Brzmi to jak kupno auta z umową "na Niemca". Ja poszukałby innego... 

Napisano
11 minut temu, angrius napisał:

Z postu autora nie wynika, że auto jest zarejestrowane w PL

Wiem, że nie wynika, w 2 stronę też nie, ale jak jest 2 lata w PL i jest niezarejestrowane to w ogóle bym je olał.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor

Auto jest zarejestrowane. Ale myślałem że oprócz standardowych papierów typu książka serwisowa i karta pojazdu otrzymam jakieś papiery z Niemiec . 

Napisano
7 godzin temu, HARDTECHNO napisał:

Auto jest zarejestrowane. Ale myślałem że oprócz standardowych papierów typu książka serwisowa i karta pojazdu otrzymam jakieś papiery z Niemiec . 

Jeżeli sprzedający ma i je przekaże to otrzymasz.

Napisano
W dniu 5.03.2021 o 06:28, ZUBERTO napisał:

Jeżeli sprzedający ma i je przekaże to otrzymasz.

dokumenty zostaja w urzędzie ( dowód rejestracyjny państwa z którego auto zostało sprowadzone )

Napisano
W dniu 4.03.2021 o 22:34, HARDTECHNO napisał:

Generalnie nie powinny zostac w urzedzie a pownne byc oddane wlascicielowi auta, bo to on jest ich wlascicielem a dokumenty sa dowgladu i zarejestrowania !  Ja przynajmniej otrzymalem ZBT I i II A auto, zostalo zarejestrowane na tescia.

.

Edytowane przez andy7

Napisano
W dniu 4.03.2021 o 17:08, HARDTECHNO napisał:

Brat zamierza kupić auto sprowadzone z de, auto Grande Punto, samochód jest już w kraju 2 lata, co powinno mieć ( jakie dokumenty przy zakupie? Książka,karta pojazdu? Czy jakieś opłaty cło,itp do wglądu? 

Nie wiem czy przepisy sie zmienily czy tez nie, Jestem zdania, ze powinienes otrzymac komplet dokumentow.

.

Napisano
40 minut temu, andy7 napisał:

Generalnie nie powinny zostac w urzedzie a pownne byc oddane wlascicielowi auta, bo to on jest ich wlascicielem a dokumenty sa dowgladu i zarejestrowania !  Ja przynajmniej otrzymalem ZBT I i II A auto, zostalo zarejestrowane na tescia.

Jest tak ja pisze @r1sender. Brief cz. I i cz. II mojego samochodu zostały w urzędzie (tablic "niebieskich" już nie miałem, bo zostawiłem w DE).

Napisano
W dniu 4.03.2021 o 22:34, HARDTECHNO napisał:

Sprowadzałem sobie samochód z Niemiec i mam rachunek (Rechnung), umowę k-s (Kaufvertrag) i tłumaczenia Brifów (oryginały zdane do WK). Do tego mam jeszcze tzwn Gutachten (taki raport stanu technicznego). Przy sprzedaży mogę to przekazać kupującemu, żeby uwiarygodnić pojazd ale nie muszę tego robić, bo podstawą kolejnej rejestracji są polskie dokumenty.

Napisano
W dniu 4.03.2021 o 17:08, HARDTECHNO napisał:

Co powinno mieć? Cofnięty licznik :old:;] 

A tak serio to musi być karta pojazdu i stały dowód rejestracyjny, żadnych zagranicznych dokumentów nie musi dostać.

Napisano

Żadnych dokumentów z zachodu sprzedający nie musi dawać. Sam również ich nie daje jak jakieś auto sprzedaje, u mnie w WK briefy, umowę czy fakturę zabierają. Oddają tylko tłumaczenia. 

W skrócie, karta pojazdu i dowód rejestracyjny - to wszystko co potrzebne do zakupu auta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.