Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koszt poszukiwania używki

Featured Replies

Napisano
1 minutę temu, PingNoMore napisał:

Jak w połowie października zacząłem szukać samochodu i przeglądałem ogłoszenia Alfy Giuietty to było około 330 ogłoszeń. Dzisiaj sprawdzałem z ciekawości i jest troszkę ponad 200, ceny z kosmosu a 90% ofert to komisy i handlarze. Mam wrażenie, że gdybym swoją wystawił dzisiaj to bym wziął więcej niż zapłaciłem 😃

Pewnie tak by bylo, a jak masz igielke bez rysy to zglos sie do kolegi bochumila... 

Napisano

Jeszcze nie kupił? 🤣

Napisano

Koszt poszukiwania używki robi bardzo duży jeśli doliczymy ewentualne skutki zderzenia czołowego "zmęczonym" autem. Mnie to zawsze zniechęca do kupowania używki. 

Napisano
7 godzin temu, bielaPL napisał:

problem w tym, że niektórzy byli z daleka, nie będę człowieka ganiał jak wiem, że ktoś wcześniej ogląda i może kupić, no ale to się mści potem na mnie ;) 

To mowisz Panie a rano to ktos bedzie ogladal wiec wieczorem moze juz go nie byc. Normalny czlowiek zadzwoni i zapyta czy ma jechac. Wiekszosc to sa kosmici wiec i tak nie przyjedzie.

Napisano
17 minut temu, KYRTAP napisał:

Koszt poszukiwania używki robi bardzo duży jeśli doliczymy ewentualne skutki zderzenia czołowego "zmęczonym" autem. Mnie to zawsze zniechęca do kupowania używki. 

Masz jakies badania czy analizy? Wiekszosc aut na drogach to zmeczone pojazdy. :hehe: 

Napisano
Godzinę temu, wujek napisał:

Masz jakies badania czy analizy? Wiekszosc aut na drogach to zmeczone pojazdy. :hehe: 

Wiem że są zmęczone i dlatego nimi nie jeżdżę. 

Napisano
W dniu 3.08.2021 o 11:52, Polarny napisał:

Pisemnie nic nie dają? I nie chodzi mi o zaświadczenie o marży czy o umyciu auta.

Dają gwarancję. 

Salon kupuje używkę i wykupuje jej gwarancję na 12 msc - w formie ubezpieczenia. Koszt to ok 2 tys zł. 

Napisano

Ja ostatnio szukałem kii sportage.

Ale konkretnej wersji gt line, benzyna i automatem.

Wydane lacznie 600 zl az do zakupu.

W tym sa dojazdy i sprawdzenie historii aso.

Udalo sie szybko znalezc ale po samochod musialem jechac 600km

Napisano
53 minuty temu, Wiza napisał:

Dają gwarancję. 

Salon kupuje używkę i wykupuje jej gwarancję na 12 msc - w formie ubezpieczenia. Koszt to ok 2 tys zł. 

Ale raczej nie na 10 letnie auto odkupione od osoby prywatnej ?

Napisano
W dniu 4.08.2021 o 13:06, riot napisał:

To ja budżet do 30 tys założyłem i też nastawiam się na 8-10 latka. Benzyna sprawdzony silnik bezkolizyjny, miało być kombi, ale szukam już cokolwiek wygodnego dla rodziny 2+1. I widzę, że chyba faktycznie nie potrafię szukać. Nie mam konkretnego modelu i marki. Celuje w najmłodsze, najlepiej wyposażone i w najlepszym stanie.

Najwięcej mam z przedziału Skoda 1.4TSI na łańcuchu....to wiadomo

Oglądałem Megane 3 1.6 i 1.4 Turbo roczniki 2011 za 25-26 tys... Była fajna sztuka ale poszła w 1 dzień

Meriva B 1.4 120KM z 5 biegowa skrzynią
Kia Cee'd Hyundai i30 ?

W co innego mogę jeszcze celować ?

Coś

Ja polecam Mondeo mk4 - jest ich sporo, benzyny ok, diesle o ile wiem też.

Napisano
23 godziny temu, czachabrava napisał:

Pewnie tak by bylo, a jak masz igielke bez rysy to zglos sie do kolegi bochumila... 

Pewnie i tak nie kupi ale przynajmniej bardzo dokładny przegląd zrobi i znajdzie wszystko co jest do zrobienia. ASO za takie coś słono kasuje.

;]

Napisano
W dniu 4.08.2021 o 20:15, Piotrus napisał:

Ale raczej nie na 10 letnie auto odkupione od osoby prywatnej ?

Na moje 6 letnie od os. prywatnej dają - podobno. 

Napisano
W dniu 4.08.2021 o 17:33, KYRTAP napisał:

Wiem że są zmęczone i dlatego nimi nie jeżdżę. 

To codziennie kupujesz nowy samochód?

Napisano
10 godzin temu, mati_lecha napisał:

To codziennie kupujesz nowy samochód?

Oczywiście że nie codziennie ale używanych aut nie kupuje bo nie mam czasu na ich serwisowanie. Dużo kilometrów robię i w moim przypadku nowe auto zawsze wypada mi korzystniej. 

Napisano
W dniu 3.08.2021 o 20:32, kmwtw napisał:

Trochę drogo. Rozumiem, że to w firmowym salonie, ale mimo tego mogłeś wstępnie podjechac na stację diagnostyczną. Ja jak miesiąc temu sprzedawałem auto, to klient zapłacił za "ścieżkę" 50 zł. bez paragonu.

Niedawno sprzedawałem xc60. Kupujący za sprawdzenie stanu zapłacił coś okolo 700 zł i trwało to z 1,5 godziny