Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Używane 5-7 lat do 35 tys.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Partnerka mojego dobrego kolegi potrzebuję wymienić swój już wysłużony samochód jakim jest Seat Ibiza na młodszy.

Kosmetyczka, potrzebująca samochód na dojazdy do swojego salonu.

Przebiegi małe, głownie kręcenie się po mieście. Z domu do slaonu ok 4km. plus jakieś zakupy.

Czasem jakiś wypad za miasto ale nie za daleko, jak ma jechać gdzieś dalej na szkolenie to woli pociągiem.

WYMAGANIA:

- kompaktowe auto, łatwe do zaparkowania

- 5,7 lat

- benzyna, mało awaryjna

- klimatyzacja, mile widziane grzane fotele

Budżet na zakup auta: 35 tys.

Co możecie polecić ze swoich doświadczeń?

- i20?

- Clio?

Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez grzes_knw

Napisano

Za tyle można kupić np. zadbany egzemplarz Kii Rio poprzedniej generacji. Ja takiego sprzedałem niedawno. Tylko mój już miał 8 lat od zakupu, a rocznikowo nawet 9. Ale w tym aucie nigdy nic się nie zepsuło, poza tym że tylne hamulce lubiły się zapiekać i piszczały i szybko się zużywały. Poza tym samochód totalnie bezawaryjny. Jakby dopaść takiego trochę młodszego niż mój, to powinien jeszcze dzielnie kilka lat bez problemów posłużyć. Tylko trzeba uważać żeby nie trafić na taki po nauce jazdy.

EDIT. Z ciekawości popatrzyłem na otomoto i znalazłem swoje Rio. Bo oddałem go w rozliczeniu. Także jakby co to polecam:

https://www.otomoto.pl/oferta/kia-rio-kia-rio-1-4-mpi-salon-pl-serwis-aso-zadbany-ID6FotPn.html

Edytowane przez maro_t

Napisano
51 minut temu, maro_t napisał(a):

Za tyle można kupić np. zadbany egzemplarz Kii Rio poprzedniej generacji. Ja takiego sprzedałem niedawno. Tylko mój już miał 8 lat od zakupu, a rocznikowo nawet 9. Ale w tym aucie nigdy nic się nie zepsuło, poza tym że tylne hamulce lubiły się zapiekać i piszczały i szybko się zużywały. Poza tym samochód totalnie bezawaryjny. Jakby dopaść takiego trochę młodszego niż mój, to powinien jeszcze dzielnie kilka lat bez problemów posłużyć. Tylko trzeba uważać żeby nie trafić na taki po nauce jazdy.

EDIT. Z ciekawości popatrzyłem na otomoto i znalazłem swoje Rio. Bo oddałem go w rozliczeniu. Także jakby co to polecam:

https://www.otomoto.pl/oferta/kia-rio-kia-rio-1-4-mpi-salon-pl-serwis-aso-zadbany-ID6FotPn.html

35 za dziewięcioletnie auto :totalszok: Ceny powariowały :(

Dwa lata temu za 47 kupiłem bardzo zadbanego trzyletniego Ceed'a, z mniejszym przebiegiem, po pierwszym właścicielu, nienajgorzej wyposażonego (kamera, grzane fotele, nawigacja itp)

Na takiego cztero-pięciolatka z segmetu B to już 50 trzeba mieć jak nic

Napisano
4 minuty temu, Majkiel napisał(a):

Dwa lata temu za 47 kupiłem bardzo zadbanego trzyletniego Ceed'a, z mniejszym przebiegiem, po pierwszym właścicielu, nienajgorzej wyposażonego (kamera, grzane fotele, nawigacja itp)

Zgadza się. Ale spokojnie, ten mój jest od handlarza, a patrząc za ile go sprzedałem to jest pole do negocjacji :hehe:

Ale na poważnie to masz rację. Nawet jak dziś patrzę na ceny tych Rio to mam wrażenie że są wyższe niż 3 miesiące temu. 

Napisano
1 godzinę temu, grzes_knw napisał(a):

Witam,

Partnerka mojego dobrego kolegi potrzebuję wymienić swój już wysłużony samochód jakim jest Seat Ibiza na młodszy.

Przebiegi małe, głownie kręcenie się po mieście. Z domu do slaonu ok 4km. plus jakieś zakupy.

Czasem jakiś wypad za miasto ale nie za daleko, jak ma jechać gdzieś dalej na szkolenie to woli pociągiem.

WYMAGANIA:

- 5,7 lat

- benzyna, mało awaryjna

- i20?

- Clio?

Z góry dzięki za pomoc.

I20, Clio to jest kompakt?

Sorry, ale za 35kzl 5 letnie auto to po dzwonie chyba 

Napisano
Napisano
13 minut temu, Fili_P napisał(a):
3 godziny temu, bielaPL napisał(a):

2008 odpusc

Właśnie miałem pisać, że zaraz przyjdzie Filip i poklepie po plecach. 

A tak w ogóle, to brałbym to Rio od @maro_t i nie cudował. Daleko nie ma.

Edytowane przez kaczorek79

Napisano
20 minut temu, Fili_P napisał(a):

2008 odpusc

Szczegolnie, ze to wersja 82KM ;]

Nieporozumienie do tego modelu...

Napisano

Tu clio 3 letnie. Zakładam ze kolejne 3 lata pojeździ bez dokładania ani złotówki oprócz jednej zmiany oleju.

https://autoselect.arval.pl/uzywane-samochody/oferta/renault-clio-09-tce-zen-energy-90km-ss-5d-40346

Przy kredycie to te 5k więcej rozejdzie się po kosztach ten akurat sprzedany.

Napisano
9 godzin temu, grzes_knw napisał(a):

Witam,

WYMAGANIA:

- 5,7 lat

- benzyna, mało awaryjna

- i20?

- Clio?

Z góry dzięki za pomoc.

te które wymieniłeś to klasa B, na klasę C to albo z rocznikiem się przeproszą albo budżet zwiększą.

Napisano
  • Autor

Faktycznie klasa kompakt w tym budżecie jest nieosiągalna ale przedstawione samochody spełniaja założenia.

Dzięki za propozycje, KIA RIO się podoba.

Jak to jest z ARVAL, że sprzedaja po takich cenach przykładowo CLIO?

To są samochody po najmie długoterminowym?

Napisano
1 godzinę temu, grzes_knw napisał(a):

Jak to jest z ARVAL, że sprzedaja po takich cenach przykładowo CLIO?

To są samochody po najmie długoterminowym?

oczywiście, dysponują chyba największą flotą Clio w PL.

Napisano
18 godzin temu, technix napisał(a):

I20, Clio to jest kompakt?

W słowie kompaktowe chyba nie chodziło o segment, tylko żeby było kompaktowe w sensie nie za duże i tak jak autor napisał, łatwe do zaparkowania. Żeby to nie był jakiś sedan czy kombi. 

Tak czy siak, za 35 to są 5-6-cio letnie Pandy 😕 Przy czymś większym to trzeba dołożyć trochę grosza, albo szukać aut bliżej ośmiu lat.

Napisano
W dniu 20.03.2023 o 13:02, grzes_knw napisał(a):

Witam,

Partnerka mojego dobrego kolegi potrzebuję wymienić

Do partnerki pasować będzie partner:

https://www.otomoto.pl/oferta/peugeot-partner-klima-tepee-gwarancja-ID6FnuTU.html#gallery-open

Duży wbrew pozorom nie jest, a pakowny jak mało co. 

Wyżej się siedzi. 

Na weekendowy wypad idealny. 

Moc do takiej jazy po 4km wystarczająca. 

Klima jest. Podgrzewane fotele są. 

To auto można polubić. 

Napisano
W dniu 20.03.2023 o 14:13, Majkiel napisał(a):

moje bmw f30 2.0d z 2012 wyceniane jest na 40-55 tys 🤪

szukam teraz nowego auta dla zony i nie wiem czy czasem nie zrezygnuje bo na byle cos patrze i 200 plus :(

Napisano
29 minut temu, Marcin79 napisał(a):

moje bmw f30 2.0d z 2012 wyceniane jest na 40-55 tys 🤪

szukam teraz nowego auta dla zony i nie wiem czy czasem nie zrezygnuje bo na byle cos patrze i 200 plus :(

Takie czasy, ludziska się cieszą, że kupili 3 lata temu auto nowe w salonie i po 3 latach są warte tyle samo.  Ale żeby kupić nowe teraz i tak trzeba 60 tys. dołożyć. 

Nowe idą do góry i ciągną ceny używanych. Tanio już było, masz zmieniać to zmieniaj. Na obniżki bym nie liczył chyba, że nastąpi jakaś katastrofa gospodarcza i sprzedaż zupełnie się zatrzyma. Ale kto wtedy będzie myślał, żeby auto kupić:)