Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lease do 2200/msc

Featured Replies

Napisano
5 godzin temu, lucash napisał(a):

No trochę koledze się wyjaśniło. 3100 netto, zero wpłaty własnej, z ubezpieczeniem i serwisem. Wybór jakiś jest ale szału nie ma. 

Hmm za to już coś powinien znaleźć.

U mnie za max wersje xc60 wyszło 3450 netto. 

Napisano
Godzinę temu, lucash napisał(a):

wypadałoby celować w plaskacza bo niestety ale XC60, GLC czy tam inne podwyższone bardziej hałasują. Choć kumpel jeżdżący od 2 lat RAV4 hybrid mówi że jest cicho. @Koonrad jak Ty oceniasz RAV4 pod względem wyciszenia? 

Rav4 wg mnie jest głośna, na pewno głośniejsza od poprzedniej sportage 

Nie jest to może uciążliwe i jadąc te 140km/h da się normalnie rozmawiać z pasażerami czy przez telefon

Ja sporo jeżdżę po autostradach, ale też po budowach, dlatego dla mnie wyższe i 4x4 było konieczne 

Jak ktoś jeździ głównie po autostradach to chyba lepiej coś z D klasy 

Napisano
1 minutę temu, pakuu1 napisał(a):

Octavia RS z niezłym wyposażeniem mieści się spokojnie.

obraz.png.59c0bd7f52b9df95ea46722ff48814ce.png

A ubezpieczenie + serwis? ;)

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał(a):

A ubezpieczenie + serwis? ;)

Jest wliczony pakiet serwisowy 4 lata/120kkm za 4800 brutto.

Ubezpieczenie doliczają 3.2%

RS za 200k pln ma dużo zaznaczonych opcji "na zapas" Ogólnie da się zmieścić w podanej kwocie.

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

I jest....Corolla Hybrid. W sumie fajny samochód ale ilość generowanych dB jest porażająca. To najgłośniejszy samochód jakim miałem okazję jeździć. W sumie fajnie się zbiera, fotele ma niewygodne, spalanie przy 150 takie se. 

No i nie da rady tak:

giphy.gif?cid=ecf05e47xb06v0m4iz56mk83b0

2700 netto/msc. 

Napisano
15 godzin temu, lucash napisał(a):

I jest....Corolla Hybrid. W sumie fajny samochód ale ilość generowanych dB jest porażająca. To najgłośniejszy samochód jakim miałem okazję jeździć. W sumie fajnie się zbiera, fotele ma niewygodne, spalanie przy 150 takie se. 

No i nie da rady tak:

giphy.gif?cid=ecf05e47xb06v0m4iz56mk83b0

2700 netto/msc. 

W cywilizowanych krajach na które ten samochód został zaprojektowany jeździ się max 130 wiec hałas i spalanie powyżej tej prędkości nie było brane pod uwagę. Gruba rata :phi: ja za Cupre płaciłem 2 brutto. Pewnie mała wpłata :hehe: 

Napisano
  • Autor
6 minut temu, wujek napisał(a):

W cywilizowanych krajach na które ten samochód został zaprojektowany jeździ się max 130 wiec hałas i spalanie powyżej tej prędkości nie było brane pod uwagę. Gruba rata :phi: ja za Cupre płaciłem 2 brutto. Pewnie mała wpłata :hehe: 

najem niestety. Ale jest światełko w tunelu na zmianę. Mam nadzieję że nie Toyota tym razem albo jeśli już to nowa Corolla która ponoć jest ze 2 dB cichsza. 

Napisano
5 minut temu, lucash napisał(a):

najem niestety. Ale jest światełko w tunelu na zmianę. Mam nadzieję że nie Toyota tym razem albo jeśli już to nowa Corolla która ponoć jest ze 2 dB cichsza. 

Oni walczą o masę wiec ja bym się nie spodziewał wyciszenia. Włącz głośniej radio i po kłopocie. 

• 2 lata później...
Napisano
  • Autor

No to odświżamy temat bo czas najwyższy.
Co o tym sądzicie? Dobra cena? Chińczyk ideologicznie nie. Musi być najem i limit km 20 lub 30 kkm. Na trasy przede wszystkim. Corollą jeździłem i to taki kompromis byłby. Jakieś inne sensowne firmy są do rozważenia? Mam jeszcze na oku Kugę FHEV ST-line z pakietem Winter ale czekam na update ceny z racji przebiegu. Z tym że już tutaj 36 msc ale w kwocie 1000 netto, 1 rok z ubezpeiczeniem w racie. 3 lata z serwisem.
image.png

image.png

image.png

Napisano

Czemu nie diesel?

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
27 minut temu, bielaPL napisał:

Czemu nie diesel?

nie ma w ofercie.

Napisano
8 godzin temu, lucash napisał:

nie ma w ofercie.

Ja bym Toyoty nie brał na trasy.

Napisano
15 godzin temu, lucash napisał:

Co o tym sądzicie? Dobra cena? Chińczyk ideologicznie nie. Musi być najem i limit km 20 lub 30 kkm. Na trasy przede wszystkim. Corollą jeździłem i to taki kompromis byłby. Jakieś inne sensowne firmy są do rozważenia? Mam jeszcze na oku Kugę FHEV ST-line z pakietem Winter ale czekam na update ceny z racji przebiegu. Z tym że już tutaj 36 msc ale w kwocie 1000 netto, 1 rok z ubezpeiczeniem w racie. 3 lata z serwisem.
image.png

image.png

image.png

Idź się przejedź Paskiem eTSI. Dupowód idealny. Nudny jak 150, stylistycznie poo, emocjonujący jak rzygi.... ale zadziwiająco idealny.

Te średnie wersje są już odpowiednio wyposażone.

Duzy, mega wygodny (fotele ERGO grzane, wentylowane, masaże, pełna elektryka we wszystkie możliwe strony), cichy (sprawdzić czy ma podwójne szyby), turboekonomiczny (eTSI), dobrze zrobiony, dobre audio, kupa zabawek. Toyota nie ma żadnego podejścia a A3 to klaustrofobiczna, podskakująca pierdziawka.

Ciężko o coś lepszego na trasy, szczególnie w tej cenie, szczególnie że VW ma sraczkę i robią wszystko żeby gonić wyniki.

eTSI jedzie lepiej niż jakakolwiek Toyota a jak potrzeba więcej mocy to 2,0TSI ale tu spalanie dużo większe.

otomoto.pl
No image preview

Nowy Volkswagen Passat 2025 - 169 900 PLN, 5 km - Otomoto.pl

Interesuje Cię Volkswagen Passat? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.

otomoto.pl
No image preview

Nowy Volkswagen Passat 2026 - 159 800 PLN, 7 km - Otomoto.pl

Interesuje Cię Volkswagen Passat? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
2 minuty temu, wujek napisał:

Ja bym Toyoty nie brał na trasy.

Straszne wyjce w trasie.

Napisano
3 godziny temu, G.O.A.T. napisał:

Straszne wyjce w trasie.

Bez przesady, gorzej że taka camry kończy się na 194 km/h .Z tych 3ech powyższych przykładów brałbym ją, A3 w sumie fajnie się latało, ale przy wyższych prędkościach była już niestabilna.

Od półtora miesiąca mamy kolejną B8 Variant, tym razem HL i po paru miesiącach z Camry, jak do niego wsiadaliśmy przez pierwszy tydzień to był jakiś taki dysonans, w toyocie lepsze były imo fotele, gdzie była zwykła szmata, a tutaj są Ergo w alcantarze. W każdym razie czekaliśmy na ten samochód, zwłaszcza że jak młoda dostała Audi to tęskniliśmy za pierwszym Passatem, a po krótkim epizodzie z Carmry już taki zajebisty przestał się wydawać, ale teraz z kolei to chętnie bym go jednak wykupił jak skończy się lease.

Napisano
W dniu 14.05.2026 o 16:30, lucash napisał:

Masz tutaj coś normalnego za te pieniądze:

Gurumotive
No image preview

Volkswagen GOLF R 2.0 TSI 333KM 4X4 DSG +WINTER +DCC +HAK...

Wynajem długoterminowy Volkswagen Golf R Variant 2.0 TSI 333KM 4X4 DSG +WINTER +Black Style +DCC +HAK +Pakiet Easy Open & Park Assist Pro Przyśpieszenie 0-100: 4.8 s Od ręki dla firm i osób fizycznych

Gurumotive
No image preview

Skoda Kodiaq DRIVE 2.0 TSI 4X4 DSG +WINTER - Od ręki, Dla...

Wynajem długoterminowy Skoda KODIAQ DRIVE 2.0 TSI 4X4 DSG + WINTER Od ręki dla firm i osób fizycznych W CENIE AC OC GAP SERWIS - Dostępność i kolor: Od ręki - Szary Graphite (Pracujemy na otwartym sto

Gurumotive
No image preview

Volkswagen GOLF R 2.0 TSI 333KM 4X4 DSG +WINTER +DCC +HAK...

Wynajem długoterminowy Volkswagen Golf R 2.0 TSI 333KM 4X4 DSG +WINTER +DCC +HAK +Keyless Access & Park Assist Pro Przyśpieszenie 0-100: 4.6 s Od ręki dla firm i osób fizycznych W CENIE AC OC GAP SERW

Gurumotive
No image preview

Skoda Octavia RS 2.0 265KM TSI DSG + WINTER - Od ręki, Dl...

Wynajem długoterminowy Skoda Octavia RS 2.0 265KM TSI DSG + WINTER +Winter Od ręki dla firm i osób fizycznych W CENIE AC OC GAP SERWIS - Dostępność i kolor: Od ręki - Błekit Race (Pracujemy na otwarty
Napisano
  • Autor
2 godziny temu, bizz napisał:

Masz tutaj coś normalnego za te pieniądze:

dzięki @bizz oki Nie znałem tej firmy. Ceny nawet spoko.

Napisano

Przed camry miałem 3m epozot z paskiem b9 1.5 etsi

Sory ale nie ma podejścia do camry to jest różnica 2s na przyspieszeniu. Nowa eCVT z 2.5 naprawdę trzeba zmusić żeby zawyła. To nie 1.8 Corolla ubiera

Camry:
Dynamika
Ekonomia
Płynność
„Autonomia” EV
Genialny ACC
Możliwość grzania / chłodzenia z App

Passat:
Bagażnik kombi
Wyciszenie na A i S
Pojemność zbiornika paliwa

Podsumowując. Jeśli myśleć o passacie jako konkurencji nowej camry to tylko 2.0tsi

Passat 1.5 jest tak zmulony że odechciewa się jeździc

Wysłane za pomocą Tapatalk

Napisano
13 godzin temu, lucash napisał:

dzięki @bizz oki Nie znałem tej firmy. Ceny nawet spoko.

Obserwuję ich dobre kilka lat, ogarniałem @twinsen GAP przez nich, więc trochę są już na rynku. Z bezpośrednich opinii uczciwi. Najlepsze ceny mają na Skodę i VW, czasem naprawdę fajne perełki wpadają.

Napisano
3 godziny temu, ppmarian napisał:

Przed camry miałem 3m epozot z paskiem b9 1.5 etsi

Sory ale nie ma podejścia do camry to jest różnica 2s na przyspieszeniu. Nowa eCVT z 2.5 naprawdę trzeba zmusić żeby zawyła. To nie 1.8 Corolla ubiera

Camry:
Dynamika
Ekonomia
Płynność
„Autonomia” EV
Genialny ACC
Możliwość grzania / chłodzenia z App

Passat:
Bagażnik kombi
Wyciszenie na A i S
Pojemność zbiornika paliwa

Podsumowując. Jeśli myśleć o passacie jako konkurencji nowej camry to tylko 2.0tsi

Passat 1.5 jest tak zmulony że odechciewa się jeździc

No to ja teraz od strony użytkowej - bo jeśli kolega @lucash dużo rozmawia po drodze - to Camry ma najgorszy zestaw głośnomówiący jaki w życiu użytkowałem. Nie słychać rozmówcy, przenosi piski, szumy - dla kogoś kto nie jeździł z porządnym, może i będzie ok, ja mam porównanie bezpośrednie między Camry a A4/A5 i to jest przepaść na korzyść Audi (VW ma to samo).

Druga rzecz - zasięg. Jeśli kolega nie tylko dużo rozmawia, ale też podróżuje po Polsce autostradami, to Camry może od razu odstawić na bok. Na równoległym stanowisku miałem koleżankę, ona Camry, ja A4. Ile razy jechaliśmy gdzieś razem, ona musiała po drodze tankować. A już trzymanie prędkości 150 km/h na tempomacie, to w ogóle wir w baku.

Trzecia rzecz - bagażnik. No nieustawny w uj, do tego dziwny system rozkładania foteli, jak miałem tam wrzucić rower to mnie szlag trafiał.

Na plus Camry jest cisza i spalanie w mieście, trochę przyjemniej siedziało się w Camry, ale to też dlatego że ona była w wysokiej wersji wyposażenia, z kremową skórą i elektrycznymi fotelami.

W trasy po kraju Camry bym nie wziął.

Napisano

Poza małym bakiem ( a tak naprawdę bardzo asekuracyjnie ustawiony próg rezerwa gdy zasięg pokazuje 0 w baku jest jeszcze 10-12l !!!) ww uwagi w NOWEJ camry nie występuje.

Przelotowa 160 to 8l

CarPlay igła

Jedyne do czego można się przyczepić to powyżej 140 w passacie będzie trochę ciszej