luccass Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca W dniu 31.05.2024 o 13:56, zinger napisał(a): Chciałbym dokupić kamien do pizzy, na coś zwrócić uwagę, czy w zasadzie dowolny byle się zmieścił? Pieczenie pizzy na grillu to średni pomysł - chyba, że pokrywa z jakiegoś materiału akumulującego dużo ciepła, np. kamienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudobrody Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca 11 godzin temu, luccass napisał(a): Pieczenie pizzy na grillu to średni pomysł - chyba, że pokrywa z jakiegoś materiału akumulującego dużo ciepła, np. kamienia Mnie się raz zdarzyło. W grillowędzarni piec pizzę. Długotrwały brak prądu. Udało się ją mocno nagrzać. Z tym, że ona jest z cegieł i ma palenisko oddalone od rusztu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinger Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca 11 godzin temu, luccass napisał(a): Pieczenie pizzy na grillu to średni pomysł - chyba, że pokrywa z jakiegoś materiału akumulującego dużo ciepła, np. kamienia Ale chyba i tak lepiej niż w piekarniku Swoją drogą widzialem taka pokrywę do grillów Napoleona chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianB Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca 3 godziny temu, zinger napisał(a): Ale chyba i tak lepiej niż w piekarniku Swoją drogą widzialem taka pokrywę do grillów Napoleona chyba. No właśnie niekoniecznie, piekarnik grzeje z obu stron - nagrzewasz kamień, który trzyma temperaturę, a potem dopalacz w postaci grilla, który piecze górę aktywnie, a kamień oddaje ciepło piekąc od dołu. 2 minuty i gotowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luccass Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca 3 godziny temu, zinger napisał(a): Ale chyba i tak lepiej niż w piekarniku Swoją drogą widzialem taka pokrywę do grillów Napoleona chyba. Kolega wcześniej wyjaśnił Na kamieniu w grillu spalisz dół zanim mozzarella się rozpuści na górze I żeby nie było - piszę z doświadczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinger Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca 4 godziny temu, luccass napisał(a): Kolega wcześniej wyjaśnił Na kamieniu w grillu spalisz dół zanim mozzarella się rozpuści na górze I żeby nie było - piszę z doświadczenia Ok, nie było tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianB Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca 250 stopni po 25 minutach? Tyle to mam chyba po pięciu. Grill z LEROY MERLIN, ich własny Naterial.Po 5 to chyba jednak przesada w drugą stronę Dzisiaj tak około po 10 miałem 220, wydaje się sensownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 6 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca (edytowane) 22 godziny temu, DamianB napisał(a): Po 5 to chyba jednak przesada w drugą stronę Dzisiaj tak około po 10 miałem 220, wydaje się sensownie A max jaki można mniej więcej uzyskać ? Edytowane 6 Czerwca przez Cezarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinger Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca W dniu 5.06.2024 o 14:30, luccass napisał(a): Kolega wcześniej wyjaśnił Na kamieniu w grillu spalisz dół zanim mozzarella się rozpuści na górze I żeby nie było - piszę z doświadczenia Jednak nie posłuchałem, pizza wyszła zajebista 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rwIcIk Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2 godziny temu, zinger napisał(a): Jednak nie posłuchałem, pizza wyszła zajebista Jaką temperaturę osiągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinger Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca 1 godzinę temu, rwIcIk napisał(a): Jaką temperaturę osiągnąłeś ? Max było ok 270-280 i pierwsza chyba najfajniej wyszła po 4min. Druga była nieco grubsza i do tego środek się wychlodził przy wyciąganiu i wkładaniu i trzeba było trochę dłużej potrzymać, kolejne wkładaliśmy jak się grill chwilke dogrzał i tak 5 min mw to optymalny czas był. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_W_wa Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca W dniu 6.06.2024 o 20:15, Cezarek napisał(a): A max jaki można mniej więcej uzyskać ? 290° 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spad Napisano 16 Czerwca Udostępnij Napisano 16 Czerwca Po 5 to chyba jednak przesada w drugą stronę Dzisiaj tak około po 10 miałem 220, wydaje się sensownie Dzisiaj dosłownie stałem z zegarkiem i obserwowałem i wyszło tak: 200 stopni w 5 minut, 250 w 7 minut, 280 w 9 minut. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianB Napisano 16 Czerwca Udostępnij Napisano 16 Czerwca 290°Palniki na minimum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_W_wa Napisano 16 Czerwca Udostępnij Napisano 16 Czerwca 7 minut temu, DamianB napisał(a): Palniki na minimum? Tak, z zamkniętą pokrywą, na maxa nie kręcimy bo promienniki nad palnikiem robią się czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianB Napisano 16 Czerwca Udostępnij Napisano 16 Czerwca Tak, z zamkniętą pokrywą, na maxa nie kręcimy bo promienniki nad palnikiem robią się czerwone.Czyli nie jest to Twój max, skoro na palnikach min...Ja chyba mam 160 stopni przy palnikach na minimumJak na kolejnej butli, nie będę osiągał takich temperatur, to trzeba będzie się zastanowić nad reklamacją, ale pewnie będzie ciężka przeprawa.A co złego że robią się czerwone? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rwIcIk Napisano 16 Czerwca Udostępnij Napisano 16 Czerwca 4 godziny temu, DamianB napisał(a): Ja chyba mam 160 stopni przy palnikach na minimum U mnie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.