Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

remont mieszkania, jaki koszt

Featured Replies

Napisano

hej,

mieszkanie ma 85m2. muszę przenieść kuchnię do salonu :) ale rujnacja będzie prawie wszędzie. wyburzenie 1 ścianki działowej, zbudowanie drugiej gdzie indziej,  przebudowa łazienki, przebudowa instalacji, malowanie. poprzednio robiłem różne prace we własnym zakresie, więc ciężko mi oszacować koszt.  

mam 2 fachowców i 1 podał cenę z 1m2 a drugi za robotę. po przeliczeniu kwoty znacznie się różnią.

piszczcie ile ostatnio płaciliście za prace remontowe.  

Napisano

Raczej mogę napisać bardziej, na ile Ja bym Cię skasował.

Oczywiście z ogłoszenia/polecenia, bo jak po znajomości z AK, T6 wiadomo, że razy 2 CONAJMNIEJ 🤣

Nie ma żadnych danych technicznych (np. rozmiar ścianki), ale sądząc po metrażu mieszkania, raczej nie standard bloków z PRL, to ok. 50 kzł musiał byś mieć.

Oczywiście bez materiałów 👍

Pomogłem?

Edytowane przez technix

Napisano

w zeszłym roku wyposażałem domek na ranczo i:

1. kuchnia z płyty pewnie ze 20 000 wciągnie nosem plus AGD

2. łazienka - położenie kafli teraz liczą inaczej, moja mała łazienka jakieś niecałe 3x niecałe 2 i wysoka na 2.85 robota wyszła coś koło 6 000 (kafle 1.2x0,6)

3. hydraulika - tu rozrzut jest ogromny (prawie x2 za robotę, u mnie stare dziadki w moim wieku już nie wiedzieli ile brać, młody łepek zrobił mi prawie za połowę i na FV - bez poprawek - sprzętu na Aucie miał tyle co hurtownia na półkach, nie musiał nigdzie jeździć, a inni najpierw mieli zamawiać pod moje zamówienie :) )

4. ścianki z gipsu - tanio nie było pamiętam, stelaż, płyta, wełna w środek (mogę skłamać z 90 za m2, zupełnie przez mgłę pamiętam bo miałem złamaną nogę i na "kodeinie" pilnowałem budowy hihi)

Generalnie trzeba brać za każdym razem oferty od 3-4 ludków bo walą w ch...

Ja w zeszłym roku zrobiłem podjazd z kostki (około 60m2) i policzyli mnie normalnie, może 10% więcej niż rynkowa, ale OK - czas mnie gonił.

W tym roku poczuli "pieniądz" i taras wycenili mi na jakieś +50% niż cena rynkowa bo byli pewni, że nie rozeznam już rynku - podziękowałem im.

Napisano
12 godzin temu, Marcinas napisał(a):

hej,

mieszkanie ma 85m2. muszę przenieść kuchnię do salonu :) ale rujnacja będzie prawie wszędzie. wyburzenie 1 ścianki działowej, zbudowanie drugiej gdzie indziej,  przebudowa łazienki, przebudowa instalacji, malowanie. poprzednio robiłem różne prace we własnym zakresie, więc ciężko mi oszacować koszt.  

mam 2 fachowców i 1 podał cenę z 1m2 a drugi za robotę. po przeliczeniu kwoty znacznie się różnią.

piszczcie ile ostatnio płaciliście za prace remontowe.  

Jak ktoś Ci to zrobi poniżej 40k, i zrobi to dobrze to będzie git, 50k będzie fair

Napisano
  • Autor
22 godziny temu, Swider napisał(a):

Jak ktoś Ci to zrobi poniżej 40k, i zrobi to dobrze to będzie git, 50k będzie fair

1 chce 25 za remont + kuchnia 30. drugi wg metrow razem z kuchnia 80m x 800zl

Edytowane przez Marcinas

Napisano
  • Autor

nie biorę z polecenia, bo tacy rzucają kwoty z sufitu, ale 50 kzł +_  10 % mieści się w widełkach :) 

Napisano
20 godzin temu, Marcinas napisał(a):

1 chce 25 za remont + kuchnia 30. drugi wg metrow razem z kuchnia 80m x 8000.

640 tys pln za remont? Dobrze zrozumiałem? Różnica ponad 10x?

Napisano
  • Autor
17 minut temu, janusz napisał(a):

640 tys pln za remont? Dobrze zrozumiałem? Różnica ponad 10x?

Jedno zero za dużo :)

Napisano

A czyli 64, no nie jakiś odlot.

Ja pisałem minimalnie...

Napisano

Slodki Jezu nazarenski, jak to dobrze, ze robie wszystko sam w chalupie, toc to tak potezne pieniadzory, ze szok... ja bym robil sam, nawet jak nie umiesz. 50k?!!! Mi lazienka i kuchnia w czarnych marmurach, stylowych meblach z elektryka i hydraulika, czarna kabinka itp. wyszla pewnie w okolicach 20k, a tu 50 za sama robote jakichs pisowskich roboli, ktorzy za te pieniadze beda jarac fajka tylko... masakra, serce by mi peklo...

Napisano
W dniu 23.09.2024 o 09:16, Marcinas napisał(a):

ile ostatnio płaciliście za prace remontowe.  

Nie remontowe, ale wykonczeniówka: przekuwanie gniazdek, gładzie ściany i sufity, tynki, cegły licowe itp., malowanie, podłogi (panele i terakota), 2 łazienki (komplet od hydrauiliki po oświetlenie) w domu 130m - 100k pln. Oczywiście sama robocizna. 

Edytowane przez iwik

Napisano

Sąsiedzi zapłacili za prace w nowym domu ponad 80 kzł. Dwie łazienki, podłogi, w sumie stosunkowo niewiele pracy. Osobno płacone schody, barierki, zabudowa kuchni.

Ja zapłaciłem za dwie łazienki, podłogi, gładzenie, malowanie 45 kzł. IMO bardzo tanio.

Kapitalny remont mieszkania 69 m2 kosztował mnie grubo ponad 100 kzł. Kawalerka na gotowo do zamieszkania wyszła ponad 70 kzł. Ale to było kilka lat temu.

Napisano

Mieszkanie 78m2 wykończenie od stanu deweloperskiego razem z białym montażem itp. (Bez przestawiania ścian) miałem wycenę na 30kPLN (Białystok). Uznałem że to drogo, bo prace ograniczały się do szpachlowania, malowania, układania płytek, białego montażu i pierdółek typu lampa, włącznik itp. Deski na podłogę ułoży ekipa od desek (gwarancja), drzwi kupuję z montażem, meble i szafy zabudowane też z montażem, więc same prace wykończeniowe nie są o jakimś wielkim zakresie. Finalnie dogadałem się z deweloperem że zrobi wykończeniówkę (robocizna) jako rekompensatę za opóźnienie w oddaniu budynku.

Taptaraptap

Napisano

Remont łazienki, w bloku około 30 letnim. Dostosowanie do potrzeb osoby niepełnosprawnej.wymiana kafelkow Kabina z niskim brodzikiem, wkuwanym w podłogę odpływem, kilka uchwytów, siedzenie. Nowa muszla klozetową, wyższa niż normalne. 40 ty  dofinansowanie z mopru 17 tyś