Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ekspres do kawy# budżet ~ 2ooo zł

Featured Replies

Napisano
14 godzin temu, lucash napisał(a):

chyba serwis Cię czeka. Dlatego właśnie czasem kupuje się Jurę. A jak kasy brak to na 0%. 

Jury nie trzeba odkamieniać?

Napisano
17 godzin temu, Mr_Hyde napisał(a):

Może ktoś miał podobnie i zna rozwiązanie. Wlaczylem odkamienianie bo zapaliła się kontrolka. I po jakimś czasie ekspres jakby zawiesił i nie chce dokończyć procesu odkamieninia. Świeci się kontrolka od odkamienia i przycisk ok. Jak wcisnę ok to przez chwilę leci woda z dyszy gorącej wody i po chwili przestaje i dalej świeci się kontrolka od odkamieniania i przycisk ok. 

Wyłączenie /włączenie nic nie daje. Odlaczenie kabla od zasilania podonnie. Próbowałem też resetu do ustawień fabrycznych i dalej to samo. Serwis?? Czy może jest jeszcze jakaś kombinacjach przycisków żeby to zresetować 🤔🤔🤔

Ekspres delonghi dinamica 350.50

IMG_20250523_191407.jpg

IMG_20250523_192004.jpg

A idzie zrobić proces odkamienianiu od początku? Kiedyś jakiś prosty Delong’s jak sobie przypomniałem też coś takiego zrobił. Włączyłem proces od początku i poszło.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Rado_ napisał(a):

A idzie zrobić proces odkamienianiu od początku? Kiedyś jakiś prosty Delong’s jak sobie przypomniałem też coś takiego zrobił. Włączyłem proces od początku i poszło.

Problem właśnie w tym że nie mogę nic zrobić ani do przodu ani do tyłu... Chyba że jest właśnie jakaś kombinacjach pzyciksow na to. W instrukcji znalazłem tylko na przy wracanie ustawień fabrycznych ale po włączeniu ekspresu jest ciągle to samo 🫣

Napisano
W dniu 24.05.2025 o 13:01, Rado_ napisał(a):

Jury nie trzeba odkamieniać?

trzeba ale to nie odkamienianie chodzi. Zdarza mi się słyszeć że 2-3 lata i ludzie wymieniają ekspesy a potem i tak lądują z Jurą albo odpowiednikiem. W sumie jak by popatrzeć na straconą kasę to chyba lepiej wziąc raz a lepszy. Jura nie jest idealna, ma czasem swoje fochy ale to już kwestia modelu i TTTM. 

Napisano
W dniu 23.05.2025 o 19:19, Mr_Hyde napisał(a):

Może ktoś miał podobnie

Jak długo czekałeś? Jeśli nie przerwał cyklu, to może chce go kontynuować, a to trwa. Wydaje się, że nic się nie dzieje..

Napisano
8 godzin temu, lucash napisał(a):

trzeba ale to nie odkamienianie chodzi. Zdarza mi się słyszeć że 2-3 lata i ludzie wymieniają ekspesy a potem i tak lądują z Jurą albo odpowiednikiem. W sumie jak by popatrzeć na straconą kasę to chyba lepiej wziąc raz a lepszy. Jura nie jest idealna, ma czasem swoje fochy ale to już kwestia modelu i TTTM. 

U mnie był DeLonghi kolbowy, potem Siemens z młynkiem, znów DeLonghi i teraz kolejny DeLonghi ze spieniaczem.

Wszystkie działające do tej pory po rodzinie lub w pracy ;]

Napisano
8 godzin temu, lucash napisał(a):

Też różnie jest jak trafisz. Szwagra Jura po kilku latach padła, teraz znowu umarła, do tego sam zaparzacza nie wyczyścisz. Kosztuje też nie mało, szczególnie wyższe modele. Naprawy też pewnie droższe.

Napisano
1 godzinę temu, Rado_ napisał(a):

Też różnie jest jak trafisz. Szwagra Jura po kilku latach padła, teraz znowu umarła, do tego sam zaparzacza nie wyczyścisz. Kosztuje też nie mało, szczególnie wyższe modele. Naprawy też pewnie droższe.

ja swojego już 2 raz czyściłem i polecam.Chyba że chce sie zostawiać 500 w serwisie ;) Rzadko te sprzety padają same. Często użytkownik nie chce wydawać na tabletki czyszczące i odkamieniające a czyszczenie profi w instrukcji piszą żeby robić co kilka tys. kaw. Ja wiem że pewnie celowo zaprogramowali takie interwały i zarabia firma dodatkowo na tabletkach, ale jak popatrzyłem na youtube jak wygląda ekspress w środku a jak mój to jednak widzę sens w tym zabiegu. Jak mam wydać co 2 lata 2 kPLN na ekspress to wolę jednak raz kupić lepszy. Nasz ma już 5 lat i 8638 kaw na liczniku. Liczę na kolejne 5 lat, a znajomi żony wymienili Jurę po ponad 15 latach użytkowania. Wynik mówi sam za siebie. Przyznaję że wolałbym żeby czyszczenie hrupy było łatwiejsze. 

https://pl.jura.com/pl/wsparcie-serwis/opieka-po-okresie-gwarancji 

Napisano
47 minut temu, lucash napisał(a):

ja swojego już 2 raz czyściłem i polecam.Chyba że chce sie zostawiać 500 w serwisie ;) Rzadko te sprzety padają same. Często użytkownik nie chce wydawać na tabletki czyszczące i odkamieniające a czyszczenie profi w instrukcji piszą żeby robić co kilka tys. kaw. Ja wiem że pewnie celowo zaprogramowali takie interwały i zarabia firma dodatkowo na tabletkach, ale jak popatrzyłem na youtube jak wygląda ekspress w środku a jak mój to jednak widzę sens w tym zabiegu. Jak mam wydać co 2 lata 2 kPLN na ekspress to wolę jednak raz kupić lepszy. Nasz ma już 5 lat i 8638 kaw na liczniku. Liczę na kolejne 5 lat, a znajomi żony wymienili Jurę po ponad 15 latach użytkowania. Wynik mówi sam za siebie. Przyznaję że wolałbym żeby czyszczenie hrupy było łatwiejsze. 

https://pl.jura.com/pl/wsparcie-serwis/opieka-po-okresie-gwarancji 

Czyszczenie i konserwacja 500 zł. To się zdaje, co roku powinno robić?

Co kto woli. Ja wybieram Delonghi, ponieważ jest tańszy, tańsze i prostsze serwisowanie i też nie są szczególnie awaryjne. To juz każdy sam musi zdecydować co mu odpowiada. Ja wybieram te droższe modele, więc porównywalna Jura będzie jeszcze droższa. Wiem, że dla jednego ekspres za 2000 będzie drogi, dla innego taki za 5000 będzie tani. Jedynej słusznej drogi dla wszystkich nie ma.

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał(a):

Czyszczenie i konserwacja 500 zł. To się zdaje, co roku powinno robić?

Co kto woli. Ja wybieram Delonghi, ponieważ jest tańszy, tańsze i prostsze serwisowanie i też nie są szczególnie awaryjne. To juz każdy sam musi zdecydować co mu odpowiada. Ja wybieram te droższe modele, więc porównywalna Jura będzie jeszcze droższa. Wiem, że dla jednego ekspres za 2000 będzie drogi, dla innego taki za 5000 będzie tani. Jedynej słusznej drogi dla wszystkich nie ma.

no nie ma zgodzę się. U mnie to :piekna: wybierała sama. Ale... ta sama kawa smakuje inaczej na Delonghi i na Jurze (podstawowy model) i tego nie umiem wytłumaczyć ale ja się nie znam. Ja pochałaniam herbatę a kawa to od święta. 

Napisano

Od pięciu lat mam prostego deLonghi. Kupiony bodaj za 1200 zł (teraz 1500zł), kilka guzików i tyle. Codziennie robi po kilka kaw, w tym 1-2 ze spienionym mlekiem. Zaświeci się dioda odkamieniania to odkamienię, co jakiś czas zamoczę zgodnie z zaleceniami moduł zaparzacza.

4 minuty temu, lucash napisał(a):

Ale... ta sama kawa smakuje inaczej na Delonghi i na Jurze (podstawowy model) i tego nie umiem wytłumaczyć

Inny stopień zmielenia, może inne ciśnienie, temperatura.

Napisano
2 godziny temu, lucash napisał(a):

Ale... ta sama kawa smakuje inaczej na Delonghi i na Jurze (podstawowy model)

To prawda, tak jak inaczej z każdej innej marki. To kwestia procesu zaparzania i  samego zaparzacza. Jura parzy bardzo dobrze jak na automat.

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, tomkowski napisał(a):

Jak długo czekałeś? Jeśli nie przerwał cyklu, to może chce go kontynuować, a to trwa. Wydaje się, że nic się nie dzieje..

Tak wiem że to trochę trwa, bo to nie pierwsze odkamienianie. Teraz ekspres się zatrzymał w jednym punkcie i nie chce ruszyć dalej .. No nic wysyłam w takim razie do serwisu.☹️ 

Napisano
7 minut temu, Mr_Hyde napisał(a):

Tak wiem że to trochę trwa, bo to nie pierwsze odkamienianie. Teraz ekspres się zatrzymał w jednym punkcie i nie chce ruszyć dalej .. No nic wysyłam w takim razie do serwisu.☹️ 

Próbowałeś robić reset? Wciskając kombinację przycisków przy włączeniu?

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, tomkowski napisał(a):

Próbowałeś robić reset? Wciskając kombinację przycisków przy włączeniu?

Probowalem 2 kombinacji. Ale może podaj swoją wersję tylko na foto zaznacz co trzeba wcisnąć 

Screenshot_20250527_045701_com.android.chrome_edit_583226709523501.jpg

Napisano

W pracy mamy 2 szt. Nivona 756. Sprawdzają się.

W domu mam jakiś droższy Delonghi z właśnie pojemnikiem na mleko i IMO to gorsze rozwiązanie.

W Nivonie jest zwykły wężyk, który się wkłada np. do kartonu z mlekiem. Nic nie trzeba myć, nic nie zaśmierdnie.

Napisano
Godzinę temu, tomeq77 napisał(a):

W pracy mamy 2 szt. Nivona 756. Sprawdzają się.

W domu mam jakiś droższy Delonghi z właśnie pojemnikiem na mleko i IMO to gorsze rozwiązanie.

W Nivonie jest zwykły wężyk, który się wkłada np. do kartonu z mlekiem. Nic nie trzeba myć, nic nie zaśmierdnie.

Mamy w domu Delonghi z pojemnikiem, którego nie używamy. Wężyk tylko - najczęściej do szklanki z odmierzoną ilością mleka :ok:

Napisano
21 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Wężyk tylko - najczęściej do szklanki z odmierzoną ilością mleka

Też tak robię :) 

Napisano
  • Autor

Wysłany na reklamację. Czas naprawy mają do 30 dni roboczych :totalszok:

A jeszcze tak w temacie reklamacji, siadla mi kosiarka kupiona rok temu. Niestety kupiłem przez allegro. A niestety bo reklamacja albo wysyłka kurierem albo stacjonarnie a najbliższy serwis 50km od Lublina bo w Lublinie brak. Kosiarka NAC z super silnikiem B&S.  Wybrałem opcję wycieczki i zostawienia kosiarki w serwisie. Ale już w przyszłości takie sprzęty gabarytowe tylko stacjonarnie kupię 😇

IMG_20250531_172909.jpg

IMG_20250531_180520.jpg

Napisano
4 minuty temu, Mr_Hyde napisał(a):

Wysłany na reklamację. Czas naprawy mają do 30 dni roboczych :totalszok:

A jeszcze tak w temacie reklamacji, siadla mi kosiarka kupiona rok temu. Niestety kupiłem przez allegro. A niestety bo reklamacja albo wysyłka kurierem albo stacjonarnie a najbliższy serwis 50km od Lublina bo w Lublinie brak. Kosiarka NAC z super silnikiem B&S.  Wybrałem opcję wycieczki i zostawienia kosiarki w serwisie. Ale już w przyszłości takie sprzęty gabarytowe tylko stacjonarnie kupię 😇

Co to zmieni z serwisem?

Ciesz, że NAC ma serwis :ok:

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

Co to zmieni z serwisem?

Ciesz, że NAC ma serwis :ok:

Zawiózłbym do sklepu i zostawił🤪

Napisano
31 minut temu, Mr_Hyde napisał(a):

Zawiózłbym do sklepu i zostawił🤪

No a czemu kurierem nie wysłałeś?

Napisano
1 godzinę temu, DamianB napisał(a):

No a czemu kurierem nie wysłałeś?

Bo pewnie pakowanie kosiarki jest srednio wygodne. ?

Musisz ją poskładać, kupić wiegachny karton. Koszty. 

Do serwisu zawozisz jak wejdzie do kombi i masz w pompie co z tym zrobia.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, rwIcIk napisał(a):

I czekał, aż sklep wyśle do serwisu ;]

No ale bliżej :ok:

Dokładnie o to mi chodzi 🤪😉

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Chalek napisał(a):

Bo pewnie pakowanie kosiarki jest srednio wygodne. ?

Musisz ją poskładać, kupić wiegachny karton. Koszty. 

Do serwisu zawozisz jak wejdzie do kombi i masz w pompie co z tym zrobia.

Dokładnie tak. 

A oni przysyłają kuriera, ale jak się mieszka w bloku to weź się bujaj z paczka która waży 40kg. 

Poza tym trzeba spusucic olej, paliwo, jakoś zapakować a ja swoje pudełko wywaliłem 🤪🤪🫣

Napisano
  • Autor

Ekspres wraca. Dodam że zawsze leje wodę tylko z butelek 5l ze sklepu i filtr wymieniam raz na 2 miesiące 😉

Ekspres był spakowany w ori pudełko i styropiany, a elementy ruchome takie jak ta Podstawka i pojemnik na wodę czy klapka gdzie sypie kawę pokleiłem taśma żeby nie latało 🤪🤪

Screenshot_20250606_132655_com.android.chrome.jpg

Napisano
W dniu 23.05.2025 o 22:12, lucash napisał(a):

chyba serwis Cię czeka. Dlatego właśnie czasem kupuje się Jurę. A jak kasy brak to na 0%. 

Kupuje się w DE jest 1000zl taniej . Chyba , że po aferze z uikok się poprawiło .

Napisano
W dniu 6.06.2025 o 13:31, Mr_Hyde napisał(a):

Dodam że zawsze leje wodę tylko z butelek 5l ze sklepu i filtr wymieniam raz na 2 miesiące 😉

Rozumiem, że robiłeś testy tej wody normalnie ją gotując? Gotowania kupnej wody źródlanej unikam jak ognia- w każdym razie te wody co próbowałem, wytrącają podczas gotowania coś w rodzaju brudnych kryształków, czasami w dużej ilości i nie jest to całkiem powtarzalne. To samo dotyczy zresztą wody z popularnych "dystrybutorów"- tak do 90 stopni jest OK a dalej coś się wytrąca (dokładnie tak jak w przypadku wody mineralnej).

Napisano
  • Autor

Odpowiedź w sprawie kosiarki 😲😲jutro przedzwonię i się spytam o chodzi... 🤦

Screenshot_20250610_175854.jpg

Edytowane przez Mr_Hyde

Napisano
  • Autor
14 godzin temu, Mr_Hyde napisał(a):

Odpowiedź w sprawie kosiarki 😲😲jutro przedzwonię i się spytam o chodzi... 🤦

Screenshot_20250610_175854.jpg

Zatarty silnik z powodu złego użytkowania...  Chłop więcej nic nie chciał mówić i żeby ją sobie zabrać. 

Zabieram ja z tego serwisu i pytanie gdzie ja wysłac?? Do Naca czy do sprzedającego z allegro. Jakaś rękojmia?? 

Kurde nowa kosiarka, chodziła max 10h myślę. Nawet pierwszy olej wymieniłem po kilku godzinach pracy 🤦

Napisano
5 minut temu, Mr_Hyde napisał(a):

Zatarty silnik z powodu złego użytkowania...  Chłop więcej nic nie chciał mówić i żeby ją sobie zabrać. 

Zabieram ja z tego serwisu i pytanie gdzie ja wysłac?? Do Naca czy do sprzedającego z allegro. Jakaś rękojmia?? 

Kurde nowa kosiarka, chodziła max 10h myślę. Nawet pierwszy olej wymieniłem po kilku godzinach pracy 🤦

Olej miała, to z jakiego powodu zatarty?

Napisano

Briggsy były dobre 20 lat temu, teraz tłok ślizga się po amelinium.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
37 minut temu, rwIcIk napisał(a):
43 minuty temu, Mr_Hyde napisał(a):

Olej miała, to z jakiego powodu zatarty

Miała. Choć teraz można powiedzieć że niski stan, ale przecież olej wyciekal 🤔

Napisano
1 godzinę temu, Mr_Hyde napisał(a):

Jakaś rękojmia?? 

A wystarczyło zamiast z gwarancji skorzystać z rękojmi. 2 lata od zakupu na osobę fizyczną. Słowo klucz niezgodność towaru z umową.

Napisano
  • Autor
23 godziny temu, Rudobrody napisał(a):

A wystarczyło zamiast z gwarancji skorzystać z rękojmi. 2 lata od zakupu na osobę fizyczną. Słowo klucz niezgodność towaru z umową

Tylko od kogo egzekwować tej rękojmi? Od sprzedawcy z allegro czy od producenta czyli Naca. Będę to musiał wysłać ale nie wiem jeszcze do kogo. Na razie i tak jestem chwilowo uziemiony bo mam ospę 🫣

Napisano
3 minuty temu, Mr_Hyde napisał(a):

Tylko od kogo egzekwować tej rękojmi? Od sprzedawcy z allegro

Rękojmia od sprzedawcy. Przy sprzętach, które nie mają dwóch lat to najlepsze rozwiązanie. Zdecydowanie korzystniejsze niż gwarancja producenta.

Oczywiście zakładając, że sprzedawca nadal istnieje... :)

Napisano
  • Autor
53 minuty temu, Rudobrody napisał(a):

Rękojmia od sprzedawcy. Przy sprzętach, które nie mają dwóch lat to najlepsze rozwiązanie. Zdecydowanie korzystniejsze niż gwarancja producenta.

Oczywiście zakładając, że sprzedawca nadal istnieje... :)

Istnieje. 

Czyli jak to powinno wyglądać z mojej strony 🤔

Czego mogę oczekiwać, ewentualnie czy sprzedawca też może odmówić rękojmi?? 

Edytowane przez Mr_Hyde

Napisano
48 minut temu, Mr_Hyde napisał(a):

Istnieje. 

Czyli jak to powinno wyglądać z mojej strony 🤔

Czego mogę oczekiwać, ewentualnie czy sprzedawca też może odmówić rękojmi?? 

https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi/reklamacje/

Ewentualnie rzecznik praw konsumenta w Starostwie Powiatowym lub Gminie odpowie na Twoje wątpliwości...

Napisano
  • Autor
W dniu 10.06.2025 o 08:52, Wasylek napisał(a):

Rozumiem, że robiłeś testy tej wody normalnie ją gotując? Gotowania kupnej wody źródlanej unikam jak ognia- w każdym razie te wody co próbowałem, wytrącają podczas gotowania coś w rodzaju brudnych kryształków, czasami w dużej ilości i nie jest to całkiem powtarzalne. To samo dotyczy zresztą wody z popularnych "dystrybutorów"- tak do 90 stopni jest OK a dalej coś się wytrąca (dokładnie tak jak w przypadku wody mineralnej).

To jaka wodę trzeba lać do ekspresu, z lodowca 🫣🫣?? Pytam zupełnie poważnie. Bo staram się dbać o ten ekspres żeby trochę mi posłużył 

Napisano
W dniu 19.06.2025 o 15:38, Mr_Hyde napisał(a):

To jaka wodę trzeba lać do ekspresu, z lodowca 🫣🫣?? Pytam zupełnie poważnie. Bo staram się dbać o ten ekspres żeby trochę mi posłużył 

W większości wypadków zwykła kranówa będzie lepsza od większości kupowanych wód źródlanych. Bo już wody mineralne absolutnie nie nadają się do gotowania.

Lejemy kranówę (ewentualnie filtrowaną) i jedynie w przypadku wody twardej, zwiększamy częstotliwość odkamieniania sprzętu. 

Edytowane przez Wasylek

Napisano
W dniu 19.06.2025 o 15:38, Mr_Hyde napisał(a):

leję filtrowaną bo taniej wychodzi niż filtr smart. 6 rok ma, z kamieniem nie ma problemu. Pompka chodzi ;) 

Napisano
W dniu 14.10.2024 o 14:16, katoda_ltd napisał(a):

Osobiście polecam Delonghi. Trwałe, nieskomplikowane, robią, co mają robić. Jedną z ich zalet jest blok zaparzający nie wymagający specjalnej obsługi - w Philipsach trzeba go regularnie smarować, w Delongi wystarczy regularne płukanie, bez żadnej dodatkowej magii. Na necie również bardzo chwalą ichni system spieniania mleka, że bardzo dobrze rozwiązany i trwały.

Delonghi ma modele z pojemnikami na mleko w okolicach 2k PLN, więc odpada kombinowanie z wężykami. Co ciekawe, na forum https://forum.wszystkookawie.pl gdzie czasami zaglądam, rozwiązanie z wężykiem do kartonu z mlekiem uznawane jest za wygodniejsze niż dedykowany pojemnik.

Sam używam drugi rok Delonghi Dinamica Plus, model bodaj 370.70.B i jak na razie złego słowa nie mogę powiedzieć. Średnio 4-6 kaw dziennie (dwoje kawoszy w domu) i jak na razie zero oznak zmęczenia.
Na pewno trzeba unikać Krupsa, szczególnie tańszych modeli. Zaprojektowane tak, aby na 100% się popsuć tuż po upływie gwarancji.

Odkopię temat bo znalazłem kwity a szykuje się następna naprawa - po roku od zakupu tj. marzec 2024 pewnego dnia ekspres "umarł", serwis wymienił Panel sterujący z wyświetlaczem do ekspresu do kawy (AS00003881). Średnia dzienna zrobionych kaw podobna jak u Ciebie. Obecnie zaczyna szwankować przycisk włączający, jakby coś się w nim blokowało. Po zakupie przedłużałem gwarancję za friko o dodatkowy rok. Jak u Ciebie wygląda tacka ociekowa? Też bardzo szybko się porysowała?

Napisano

Tak, też wyjątkowo szybko pojawiły się rysy.
Przycisk jak na razie nie sprawia problemów, oby zostało tak jak najdłużej.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
W dniu 11.06.2025 o 09:03, Mr_Hyde napisał(a):

Kurde nowa kosiarka, chodziła max 10h myślę. Nawet pierwszy olej wymieniłem po kilku godzinach pracy

Z pomocą *aj aja* odsyłam do sprzedawcy. Zgłosiłem z tytułu rękojmi to chcieli mnie zbyć i odesłać do producenta ale aj aj czuwa i sypie paragrafami 🤪🤪😉

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Sprawdziłem status reklamacji. 

Nikt nie dzwonił do mnie i nie pytał o nic. W środku był opis🤦🤦☹️

Screenshot_20250717_114815_com.android.chrome.jpg

Napisano
  • Autor

Dzwoniłem na infolinię spytać o co chodzi i czy ktoś w ogóle czytał dołączony opis. Pan stwierdził że na pewno tak. Kosiarka miała nie byc nadana, a wczoraj dzwonił do mnie kurier że ma dla mnie przesyłkę od Naca. Powiedzialem że odnawiam przyjęcia. Co ciekawe powiedział że to nie pierwszy raz kiedy spotyka się z taką sytuacją, że NAC wysyła nie naprawiony sprzęt 🫣🫣

Napisałem odwołanie od ich decyzji. 

Czekam... 

Edytowane przez Mr_Hyde

Napisano
  • Autor

Allegro się włączyło do dyskusji, bo sprzedawca odmówił przyjęcia reklamacji. Czekam na decyzję zwrotu środków z Allegro Protect. 

Mam nadzieję że się uda,bo mam już tego dosyć 🤦

Napisano
  • Autor

Finalnie otrzymuje wypłatę 1800 zł z Allegro Protect. 😉

Nac mi odpowiedzial bardzo rzeczowo na moje odwołanie 🤦

Screenshot_20250722_075621.jpg

Edytowane przez Mr_Hyde