Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Statek nie przypłyną? Czy Norwegom niebo na głowę spadło ?

Featured Replies

Napisano
Godzinę temu, ppmarian napisał(a):

Żeby najgorszy EV był na 1 miejscu sprzedaży ? I to w Norwegii - tak gdzie podobno na EV się znają ?

Jak to najgorszy? Najlepszy!

No dobra, zaraz po... (mam nadzieję że dobrze pamiętam) Subaru :old:

Napisano
Godzinę temu, ppmarian napisał(a):

Żeby najgorszy EV był na 1 miejscu sprzedaży ? I to w Norwegii - tak gdzie podobno na EV się znają ?

Ja się nie znam. Uzasadnij dlaczego najgorszy :phi:

Wiem, że każdy wie, że Krzysztof Jarzyna to jest, ten, ale ja nie wiem ;]

Napisano

Ludzie myślą, że Toyota jak robi dobre hybrydy to w elektryki też umie. Jedzie na renomie, czasem na trzech kołach, ale jeszcze jedzie. Dla wielu wiernych klientów bz4x będzie ostatnią Toyotą. Tak jak dla mnie ID4 był ostatnim VW. 

No i poczekajmy na wyniki roczne, bo np taka Tesla dość chaotycznie reportuje sprzedaż. 

Napisano
W dniu 3.11.2024 o 08:00, ppmarian napisał(a):

Ja tylko w temacie tytulu.
"przypłyną" to jest czas przyszly, liczba mnoga
czyli "Statki nie przypłyną"
mam nadzieje, ze jestem pomocny :)

Napisano
W dniu 3.11.2024 o 17:10, HelixSv napisał(a):

Ludzie myślą, że Toyota jak robi dobre hybrydy to w elektryki też umie. Jedzie na renomie, czasem na trzech kołach, ale jeszcze jedzie. Dla wielu wiernych klientów bz4x będzie ostatnią Toyotą. Tak jak dla mnie ID4 był ostatnim VW. 

No i poczekajmy na wyniki roczne, bo np taka Tesla dość chaotycznie reportuje sprzedaż. 

Ale to nie są dane sprzedaży - bo Tesla tutaj naciąga bardzo mocno rzeczywistość raportując samochody dostarczone do salonów na równi z samochodami dostarczonymi do klientów - ale wg rejestracji... 

Napisano
17 minut temu, grogi napisał(a):

Ale to nie są dane sprzedaży - bo Tesla tutaj naciąga bardzo mocno rzeczywistość raportując samochody dostarczone do salonów na równi z samochodami dostarczonymi do klientów - ale wg rejestracji... 

Tesla tak naprawdę oszukuje. Najlepiej sprzedającym się w Europie samochodem jest przecież Toyota bz4x

Napisano
19 minut temu, format napisał(a):

Tesla tak naprawdę oszukuje. Najlepiej sprzedającym się w Europie samochodem jest przecież Toyota bz4x

Dlaczego sugerujesz, że piszę jakieś głupoty? Zachowujesz się jak na prawdziwego fan-boya przystało - wszystko jest atakiem... 

Komentowałem stwierdzenie, 'No i poczekajmy na wyniki roczne, bo np taka Tesla dość chaotycznie reportuje sprzedaż' Nie ma co czekać, dane o rejestracjach są jakie są - i sposób jaki Tesla raportuje nie ma na nie wpływu. 

Niemieckie dane o rejestracjach w październiku będą za dwa-trzy dni. Wkleję top 5, bo mi się nie będzie chciał przebijać przez całe dane...

Za styczeń-wrzesień, top jest taki:

Telsa Y - 23,612

Skoda Enyaq - 16602

ID.3 - 16322

ID.4 / ID.5 - 15185

MG4 - 11013

Cupra Born - 10941

Audi Q4 eTron - 10417

BMW iX1 - 8786

MB EQA - 7823

Volvo EX30 - 7382

VW ID7 - 7298

BMW i4 - 7208

Edytowane przez grogi

Napisano
13 minut temu, grogi napisał(a):

Dlaczego sugerujesz, że piszę jakieś głupoty? Zachowujesz się jak na prawdziwego fan-boya przystało - wszystko jest atakiem... 

Jakim znów atakiem? Mam bekę. Dlaczego mam bekę? Gdyż mogę. Czy obchodzi mnie jaki samochód gdzie się sprzedaje? Zupełnie mnie to nie obchodzi.

Napisano
1 minutę temu, format napisał(a):

Jakim znów atakiem? Mam bekę. 

No właśnie nie masz 😄 Im szybciej się do tego przed sobą przyznasz, tym lepiej 👍

Napisano
7 godzin temu, grogi napisał(a):

No właśnie nie masz 😄 Im szybciej się do tego przed sobą przyznasz, tym lepiej 👍

Dziękuję doktorze Freud. Być może właśnie tak jest, podświadomie pożądam TMY, która mi się co prawda dramatycznie nie podoba, w dodatku ani nie hamuje, ani nie skręca ani nawet nie przyspiesza, ale że w internecie miałem szczęście spotkać specjalistę od psychoanalizy to jednak daje to do myślenia. Dziękuję 

Napisano
2 godziny temu, format napisał(a):

Dziękuję doktorze Freud. Być może właśnie tak jest, podświadomie pożądam TMY, która mi się co prawda dramatycznie nie podoba, w dodatku ani nie hamuje, ani nie skręca ani nawet nie przyspiesza, ale że w internecie miałem szczęście spotkać specjalistę od psychoanalizy to jednak daje to do myślenia. Dziękuję 

@PawelWaw Pan do Ciebie 😄 

Napisano
6 godzin temu, Filipfm napisał(a):

@PawelWaw Pan do Ciebie 😄 

@format ma ciezki okres ostatnio, myslal ze nie mam iphone ;]

Edytowane przez PawelWaw

Napisano
9 minut temu, PawelWaw napisał(a):

@format ma ciezki okres ostatnio, myslal ze nie mam iphone ;]

Nie mówi się "myślał że nie mam iPhone". Mówi się "myślał że nie mam najnowszego iPhone"

Napisano

Rejestracje w październku oraz styczeń-październik

Skoda Enyaq - 3,312    19,915
VW ID.7 - 2,427    9,725
VW ID.4/ID.5 - 2,174    17,359
Cupra Born - 1,950    12,891
MB EQA - 1,358    9,181
VW ID.3 - 1,285    17,607
Tesla Model Y - 1,276    24,888
Mini Cooper E - 1,148    6,886
MB EQB - 1,144    6,225
Audi Q4 eTron - 999    11,416

Napisano
29 minut temu, grogi napisał(a):

Skoda Enyaq

8]

Napisano
29 minut temu, PawelWaw napisał(a):

8]

Nazwy są kretyńskie - Enyaq, Erloq 😄 - ale aut po liftingu technicznym całkiem dobrze zrobione.

Konserwatywnym Niemcom jak widać, przypadły do gustu.

Napisano
W dniu 3.11.2024 o 03:23, format napisał(a):

Jak to najgorszy? Najlepszy!

Moment, moment? Ma skrzynię biegów? Nie! To nie może być najlepszy.