Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

F1 sezon 2026

Featured Replies

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy później...
  • 1 miesiąc później...
Napisano
W dniu 13.07.2025 o 09:06, rwIcIk napisał(a):

Piszą, że Max Verstappen ma ścigać się dla Mercedesa w 2026 r.? Podobno prowadzili ostatnio poważne rozmowy ...

Już na początku lipca przecieki były, że Max chce odejść z RB i prowadzi jakieś negocjacje 

• 4 tygodnie później...
Napisano
W dniu 13.08.2025 o 19:55, rwIcIk napisał(a):

Obsada na 3026

O Panie kochany, myślę, że w 3026 roku to się już ścigać nie  będą ;] 

PS> Ciekawe kiedy Alonso na emeryturę się wybiera ;] 

Napisano
  • Autor
31 minut temu, Keyser Soze napisał(a):

O Panie kochany, myślę, że w 3026 roku to się już ścigać nie  będą ;] 

PS> Ciekawe kiedy Alonso na emeryturę się wybiera ;] 

Gdy dziadkiem zostanie 😃

Napisano
18 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

Cadillac F1 Team z Sergio Pérezem i Valtteri Bottasem :ok:

A mieli zatrudnić tylko jednego dziadka ;]

Napisano
19 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

Cadillac F1 Team z Sergio Pérezem i Valtteri Bottasem :ok:

Własnie przeczytałem:

https://www.formula1.com/en/latest/article/perez-and-bottas-to-make-f1-returns-in-2026-with-cadillac.6sqKNbUEoFjveym9YfGkxQ i chciałem poinformować, a tutaj @rwIcIk zrobił to dzień wcześniej. Skąd info, skoro na formula1.com jest "24 minutes ago"? :hehe:

Czytałem wcześniej, ze to prawie pewne i mamy potwierdzenie :ok:

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał(a):

35-letnie młodziki :)

A taki Alonso w przyszłym roku 45 lat i ogień :ok:

Napisano
  • Autor
Teraz, futrzak napisał(a):

Własnie przeczytałem:

https://www.formula1.com/en/latest/article/perez-and-bottas-to-make-f1-returns-in-2026-with-cadillac.6sqKNbUEoFjveym9YfGkxQ i chciałem poinformować, a tutaj @rwIcIk zrobił to dzień wcześniej. Skąd info, skoro na formula1.com jest "24 minutes ago"? :hehe:

Czytałem wcześniej, ze to prawie pewne i mamy potwierdzenie :ok:

Już kilka dni trąbią w Internecie o Bottasie i on najpierw potwierdził, a teraz jest i drugi :)

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał(a):

Już kilka dni trąbią w Internecie o Bottasie i on najpierw potwierdził, a teraz jest i drugi :)

To tak, trąbili, ale nie było oficjalnego potwierdzenia obydwóch. 

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał(a):

Nie ma dzieci więc nie starzeje się ;]

Ja mam, ale poleciały w siną dal, więc idąc tym tropem młodnieję ;l

Napisano
2 godziny temu, futrzak napisał(a):

A taki Alonso w przyszłym roku 45 lat i ogień :ok:

Alonso jest wyjątkiem. :ok:

Napisano
22 godziny temu, futrzak napisał(a):

To tak, trąbili, ale nie było oficjalnego potwierdzenia obydwóch. 

Podoba mi się:

https://www.facebook.com/share/r/1RATZQnrJj/

;l

PS - edyta, ile memów się pojawiło, teraz nawet z "Przyjaciół" ;l

Edytowane przez futrzak

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Adrian Newey szefem zespołu Aston Martin. Wysłuchałem wywiadu z nim ... i jakoś mnie nie przekonał do siebie.

Widzi sporo problemów technicznych, nowe działy konstrukcyjne do stworzenia - a on sam mizernie wygląda i mówi. :(

Napisano

Z Facebooka.spacer.png

Jak co roku

Do GP Australii zostało 85 dni

Napisano
4 godziny temu, TADA napisał(a):

Z Facebooka.spacer.png

:ok:

Właśnie miałem to wkleić ;l

4 godziny temu, TADA napisał(a):

Jak co roku

Do GP Australii zostało 85 dni

Już niedługo nowa karuzela - tej jeszcze nie znamy, może będzie diabelski młyn? :hehe:

Napisano
  • Autor

Zmiany, zmiany, zmiany

W teorii, na filmie wszystko rysuje się pięknie, ale ciekawe jak to wypadnie w praktyce ;]

https://www.formula1.com/en/latest/article/everything-you-need-to-know-about-the-new-f1-rules-for-2026.48bv0VTxhIlhrQXmxercXk

• 4 tygodnie później...
Napisano

był ktoś na wyścigach? Warto zobaczyć czy jednak zostać przy Netflixie? Myślałem czy by takie Węgry albo Holandię nie ogarnąć. Czy szkoda $$$? 

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, lucash napisał(a):

był ktoś na wyścigach? Warto zobaczyć czy jednak zostać przy Netflixie? Myślałem czy by takie Węgry albo Holandię nie ogarnąć. Czy szkoda $$$? 

Raz byłem na Węgrzech. IMO raz warto :)

Napisano
4 godziny temu, lucash napisał(a):

Też byłem na Węgrzech. Najbliżej i najtaniej. :ok: Chętnie zobaczyłbym też inny tor.

Niestety np. na Monza ceny :panic:

Trzeba sprawdzać różne kombinacje. Może się okazać, ze wyścig w Hiszpanii bedzie sumarycznie tańszy niż np. Austria.

Za to na MotoGP byłem już 3x (Brno i Aragonia).

Napisano
2 godziny temu, DamU napisał(a):

Też byłem na Węgrzech. Najbliżej i najtaniej. :ok: Chętnie zobaczyłbym też inny tor.

Niestety np. na Monza ceny :panic:

Trzeba sprawdzać różne kombinacje. Może się okazać, ze wyścig w Hiszpanii bedzie sumarycznie tańszy niż np. Austria.

Za to na MotoGP byłem już 3x (Brno i Aragonia).

jaki budżet na Wegry? Samozielnie czy kupowałeś cały pakiet? Widziałem gdzieś w przelocie ofertę pakietową to przyznam że to nie tanie było bo nawet +10 kPLN. 

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, lucash napisał(a):

jaki budżet na Wegry? Samozielnie czy kupowałeś cały pakiet? Widziałem gdzieś w przelocie ofertę pakietową to przyznam że to nie tanie było bo nawet +10 kPLN. 

Kiedyś byłem ze zorganizowaną wycieczką. Autobusem. Podrzędny hotel. Trybuna w średniej cenie, ale koniec prostej startowej było widać. W tym było szybkie zwiedzanie Budapesztu. Codzienna dowózka na tor. Nie wyszło mocno drogo. Kilka tys. zł.

Aby być zadowolonym, warto wziąć przyzwoitą trybunę.  

Napisano
12 godzin temu, lucash napisał(a):

Nie napiszę Ci dokładnej ceny, bo nie pamiętam. Hungaroring to był przystanek w drodze na Hvar. Wszystko organizowaliśmy sami. Kupno biletów, noclegi w hostelu (przez Booking), żarcie w knajpkach, dojazd własnym autem ... Wszystko można łatwo obliczyć w zależności od tego czego się oczekuje.

Z parkingami przy torze nie ma problemu, ale wyjazd z nich po imprezie to dramat.

Kupiliśmy miejsca na trybunie przy szykanie. Był telebim. Widać całkiem spory fragment toru. A wrażenie gdy widziałem po raz pierwszy wyjście na prostą przed szykaną w wykonaniu Alonso (akurat był to zawodnik, którego zobaczyłem jadącego pełną parą jako pierwszego) zostanie ze mną na zawsze. 

Można się przemieszczać w ramach tego sektora na fragment za szykaną, ale to już są miejsca "na trawce". Wiadomo, że to nie to samo co prosta startowa, ale różnica w cenie jest znaczna.

Wieczory w Budapeszcie też były :ok::serducha:

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano
7 godzin temu, rwIcIk napisał:

Nie spać, oglądać )

Ja już przestałem. Teraz to już napewno 🤣

Napisano
18 godzin temu, rwIcIk napisał:

No i Merc trochę odjechał pozostałym w stawce.

Inna sprawa, że obecne bolidy wolniejsze od tych z zeszłego roku. 3 s na okrążeniu w Australii.

Brawo Hadjar ok

W wyścigu gdyby nie grande strategia facepalm mogłoby być różnie.

Generalne mi się mega podoba.

Walka Leclerca z Russellem serducha

Auta są wolniejsze, ale co oczywiste tego nie widać. Bardziej zauważalne są duże różnice pomiędzy zespołami.

Fajnie Bearman, Lindblad i Bortoleto oki

Napisano
  • Autor
32 minuty temu, DamU napisał:

W wyścigu gdyby nie grande strategia facepalm mogłoby być różnie.

Generalne mi się mega podoba.

Walka Leclerca z Russellem serducha

Auta są wolniejsze, ale co oczywiste tego nie widać. Bardziej zauważalne są duże różnice pomiędzy zespołami.

Fajnie Bearman, Lindblad i Bortoleto oki

Pierwszy wyścig pokazał, że można się tymi bolidami ścigać. Zrobiło się ciekawieok

Napisano
W dniu 8.03.2026 o 11:48, rwIcIk napisał:

Pierwszy wyścig pokazał, że można się tymi bolidami ścigać. Zrobiło się ciekawieok

Na obecną chwilę dla mnie to tak różnie z tym wyprzedzaniem, a do co do "ciekawie" - to się dopiero okaże, bo na obecną chwilę to więcej znaków zapytania, niż odpowiedzi. Zupełnie inne samochody, przepisy/ustalenia zmieniają, F1 próbuje się do tego dostosować. Poczekam z oceną minimum kilka wyścigów, bo fakt, że karuzela się zaczęła po jakimś czasie posuchy, to jeszcze trochę mało na nadmierny entuzjazm zlosnik

Napisano
4 godziny temu, rwIcIk napisał:

No i fajnie się ścigali w sprincie ok

W kwalifikacjach Antonelli, ale i Ocon ok

A niech to, za dużo spraw na tej durnej głowie i całkiem zapomniałem.

Napisano

Na świeżo:

The Bahrain and Saudi Arabian Grands Prix will not take place in April Due to the ongoing situation in the Middle East the Grands Prix, alongside F2, F3, and F1 Academy rounds, will not take place as scheduled While alternatives were considered, no substitutions will be made in April

Szkoda, ale można było się tego spodziewać.

Napisano

Wyścig też fajny.oki

Po drugim starcie nadal podtrzymuję pozytywną opinię o zmianach.

Oczywiście brak prądu na końcu prostej jest słaby, jeżeli spojrzeć na samą ideę ścigania. Skoro dzięki temu mamy lepsze widowisko to jestem za. Niestety Monza, Baku czy Las Vegas będzie ciężko ogladać, bo tam nie ma gdzie naładować baterii.

Z mniej oczywistych spraw: Haas ok (pomijając wybryk Ocona). Mimo wszystko Hadjar ok.

Wreszcie SF wjechali do boksu kiedy trzeba hehe

Do pełni szczęścia brakuje lepszego RBR , Astona i mniej awarii. Ciekawe kiedy zacznie się dziennikarskie biadolenie o zmianie barw przez Maxa.

Napisano

nielegalny silnik Mercedesa mnie denerwuje

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
Napisano

GP Miami 3 godziny wcześniej, czyli wyścig według czasu polskiego o godzinie 19.

Napisano

Hop, hop - co tutaj taki cmentarz? Takie miały być podobno emocje związane z nowymi regulacjami, a tutaj cisza? Miesiąc przerwy, w bolidach sporo zmian (Astony dojechały )), zasady też zmieniono i całkiem fajny wyścig. Ciekawe jaką przewagę silnikową mają Mercedesy, że Antoneli mimo "słabych" kwalifikacji, słabego startu itd. wygrywa w cuglach.