Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tani dziwni ubezpieczyciele OC?

Featured Replies

Napisano
4 godziny temu, AkuQ napisał(a):

Likwidator nieogarnięty, jedyne co przychodzi do głowy. Ten czynnik to najczęstsza przyczyną problemów i nieporozumień. 3 tygodnie temu przerabiałem szkodę u klienta, gdzie TU (likwidator ) nie chciał bankowi (auto na os fizyczną w kredycie) wydać  cesji, kazał doubezpieczyć klientowi auto po szkodzie (słusznie), tylko niemożliwe to było póki szkoda nie była zamknięta, a ten nie chciał zamknąć bez doubezpieczenia. Normalnie pętla zamknięta 😂 tydzień frustracji klienta bo bank naciskał i po 3 tel do mnie, mnóstwo mojego zmarnowanego czasu, dopiero jak odgórnie mu nakazali zamknąć szkodę w 30 sek wystawiłem aneks z doubezpieczeniem. Najgorsze, że AI to teraz ściana i przejście za nią, by prosto w 2 zdaniach komuś wytłumaczyć po drugiej stronie jest niemożliwe. Formularze i maile na skrzynki ogólne, masakra.

Działanie z premedytacją. Poziom był już nie likwidatora a tego ich biura / przedstawicielstwa w Warszawie i jakiegoś prawnika. Upierali się do ostatniej chwili i szkoda że nie poszło do sądu, bo jakieś pieniądze na radcę by się zwróciły. 

Napisano

Dostałem ostatnio najniższą ofertę na ubezpieczenia od Benefii? Nazwa mi coś mówi ale nie miałem nigdy styczności. Ktoś coś może powiedzieć o nich? Omijać czy brać? 

Napisano
13 godzin temu, OPAL napisał(a):

Ja nie wnikam. Zawsze najtaniej jest na mubi, a jak jeszcze pomarudzę i poproszę, żeby ze 2 razy zadzwonili później to zawsze 300 zł zaoszczędzę nawet bez reflinku.

Ja zawsze korzystam z MUBI, ale nie zawsze u nich kupuję, gdyż często kontynuacja u bieżąceg ubezpieczyciela, po pokazaniu oferty MUBI nagle okazuje się korzystniejsza. :ok:

Jakiś czas temu nawet pisale w którymś wątku, jak przy przedłużeniu mi zeszli parę stów taniej, niż w MUBI, mimo, że wcześniej "się nie dało fizycznie".

Napisano

Co do samego OC to wszędzie jest to samo w sensie firma-firma, delikatne różnice mogą być w przypadkach inaczej wpisanych danych, czy zaznaczonych opcji typu posiadanie dziecka, prawa jazdy, zawodu. Ok 5 firm daje możliwość regulacji zniżką z budżetu agenta, która i tak działa w bardzo ograniczonym zakresie. Przy AC wchodzi zakres w grę, więc różnic dużo więcej, wiele osób myśli, że jak ma na polisie AC to ma pełną ochronę, tu właśnie najwięcej takich polis powstaje przez porównywarki, SUPER cena, AC kosztorys z amortyzacja, duży wkład własny, niska wartość pojazdu, szybka sprzedaż telefoniczna, poszło. W tym przypadku klient zadowolony tylko w chwili zakupu, a w przypadku stłuczki lipa totalna. Jest jedno TU co lubuje się w "produkowaniu"takich pakietów. Przy wyłączeniach i wkładzie składki super niskie, wystarczy wariant ASO bez wkładu dać i dla tego samego klienta staje się nagle jednym z droższych. 

Napisano
W dniu 4.01.2025 o 13:15, ZUBERTO napisał(a):

W tych czasach, wiadomo na czym.

Na danych osobowych.

No to żadne odkrycie. Myślałem, że AkuQ posiada jakaś wiedzę poza tą oczywistą. U agenta ubezpieczeniowego także podaję dane osobowe, ale on mi 300 zł za to nie wypłaca. I jego oferta jest do tego wyższa niż w mubi. Podałem mubi te dane jakieś 5 lat temu i co roku, przy kontynuacji wciąż dostaję zniżkę od influencera, mimo, że nie wpisuję żadnego kodu, bo sprawę załatwiam przez telefon. Niech sobie przetwarzają je rokrocznie.

Napisano
W dniu 6.01.2025 o 00:45, OPAL napisał(a):

No to żadne odkrycie. Myślałem, że AkuQ posiada jakaś wiedzę poza tą oczywistą. U agenta ubezpieczeniowego także podaję dane osobowe, ale on mi 300 zł za to nie wypłaca. I jego oferta jest do tego wyższa niż w mubi. Podałem mubi te dane jakieś 5 lat temu i co roku, przy kontynuacji wciąż dostaję zniżkę od influencera, mimo, że nie wpisuję żadnego kodu, bo sprawę załatwiam przez telefon. Niech sobie przetwarzają je rokrocznie.

No niby żadne odkrycie a jednak nie rozumiesz podstawowych terminów :) Przeczytaj wątek powoli. 

Napisano
19 minut temu, AkuQ napisał(a):

No niby żadne odkrycie a jednak nie rozumiesz podstawowych terminów :) Przeczytaj wątek powoli. 

Nie mam takiej potrzeby. Nie będę tracił czasu na takie pierdoły jak ubezpieczenie samochodu. Wystarczy, że Ty rozumiesz i już mi w życiu spokojniej 👍

Napisano
W dniu 3.01.2025 o 20:52, ZUBERTO napisał(a):

Oba towarzystwa muszą być w BLS.

PZU chyba nie ma tego warunku.

Napisano

Zgadza się.

Cyt:

"PZU (suma ubezpieczenia to 4 mln zł) - klienci PZU mogą skorzystać z BLS, nawet jeśli ubezpieczyciel sprawcy nie należy do systemu BLS (ubezpieczenie sprawcy musi zostać wykupione w Polsce)."

Źródło: https://eagent.pl/blog/bls-co-to-jest-i-w-jakich-sytuacjach-mozemy-z-niego-skorzystac/

Edytowane przez balus

Napisano
1 godzinę temu, marcindzieg napisał(a):

PZU chyba nie ma tego warunku.

14 minut temu, balus napisał(a):

Zgadza się.

Cyt:

"PZU (suma ubezpieczenia to 4 mln zł) - klienci PZU mogą skorzystać z BLS, nawet jeśli ubezpieczyciel sprawcy nie należy do systemu BLS (ubezpieczenie sprawcy musi zostać wykupione w Polsce)."

Źródło: https://eagent.pl/blog/bls-co-to-jest-i-w-jakich-sytuacjach-mozemy-z-niego-skorzystac/

Dobrze wiedzieć w razie W, bo 1 furaka mam ubezpieczonego w PZU.

Tyle, że ja i tak oddaję to komuś, podpisuję pełnomocnictwo, zgłoszenie robią oni i pewnie i tak zgłoszą do macierzystego TU, ale to już ich problem jak to załatwią.