Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szukam elektryka w promocyjnym najmie na firmę

Featured Replies

Napisano
3 godziny temu, Fili_P napisał(a):

@wujek weż wrzuc jakiekolwiek fotki na żywo - ciekawym...

a kwotę odkupu na ile Ci wyliczyli po tych 2 latach?

58k brutto także trzeba na głowę upaść żeby to wykupić. Teraz wyjeżdżam odbiorę pewnie w przyszłym tygodniu. 

Napisano
2 godziny temu, wujek napisał(a):

58k brutto także trzeba na głowę upaść żeby to wykupić. 

No 100x wolałbym 5 letniego leafa za takie pieniądze niz 2 letniego chińskiego melexa. 

Napisano
40 minut temu, iwik napisał(a):

No 100x wolałbym 5 letniego leafa za takie pieniądze niz 2 letniego chińskiego melexa. 

Bo to jest skrojone tylko na wynajem dzięki dotacji. Nikt takiego auta nie kupi za 87k tak samo jak nikt nie wykupi za ponad 50k. Twoj nissan w Warszawie był nowy ale dwu letni. Po prostu dopłaty i jeszcze raz dopłaty. Zamiast wydać w uber i car sharingu wydam nieco ponad 200zl na chinola. Zakładam że za dwa lata normalni producenci będą mieli małe auta do miasta i wtedy mogę coś kupić .

Napisano
W dniu 25.02.2025 o 10:12, paulluck napisał(a):

Najtańszą wersję Avengera można zamówić i wyjdzie niewiele więcej niż 99 zł netto na miesiąc (przy wpłacie 30000 netto i na 2 lata).

A porównanie Avengera to tego Chinola to jakaś kpina. 

Chyba że chinola można wziąć bez wpłaty 30 tys. za 99 zł netto, jak tak to sobie wezmę 2 sztuki 😄 dla swoich pracowników - ładnie się oklei i będą śmigać prawie za darmo.

Jak się tym Jeepem jeździ ?

Napisano
18 godzin temu, wujek napisał(a):

Twoj nissan w Warszawie był nowy ale dwu letni

To prawda, tylko nie w Warszawie :hehe:

Napisano
10 minut temu, iwik napisał(a):

To prawda, tylko nie w Warszawie :hehe:

Nie no w tym co siedziałem w Warszawie  był dwu letni niezarejestrowany. 

Napisano
8 minut temu, wujek napisał(a):

Nie no w tym co siedziałem w Warszawie  był dwu letni niezarejestrowany. 

Były, ale rozeszły się w kilka dni jak ciepłe bułki jak tylko zjechali z cennikiem. 

Screenshot_20250304_164305.jpg.c27bc41e09d97f8b4ed50b5d37abfbe7.jpg

Zostały wersje 87kWh i jakieś pojedyncze sztuki 63kWh z lepszym wypasem i wyższą ceną. 

Napisano
12 minut temu, iwik napisał(a):

Były, ale rozeszły się w kilka dni jak ciepłe bułki jak tylko zjechali z cennikiem. 

Screenshot_20250304_164305.jpg.c27bc41e09d97f8b4ed50b5d37abfbe7.jpg

Zostały wersje 87kWh i jakieś pojedyncze sztuki 63kWh z lepszym wypasem i wyższą ceną. 

120k to świetna cena z dopłatą. :ok: 

Napisano

Szatan normalnie. W instrukcji napisały żeby unikać jazdy z v max przez dłuższy czas. To leciałem z gazem w podłodze :sex: leci 140 i koniec :phi: 

dałoby się przejechać z jednym ładowaniem z poznania do Wawy ale leciałem trochę szybciej. Spalanie kole 20kw 

IMG_7240.jpeg

IMG_7236.jpeg

Edytowane przez wujek

Napisano
8 godzin temu, wujek napisał(a):

Szatan normalnie

To jeszcze dawaj ogólne wrażenia z jazdy, obsługi i prowadzenia.

Jak wygląda koszt ubezpieczenia tego pyrtka? I ceny/ilość przeglądów przez te dwa lata...

Napisano
9 godzin temu, wujek napisał(a):

Szatan normalnie. W instrukcji napisały żeby unikać jazdy z v max przez dłuższy czas. To leciałem z gazem w podłodze :sex: leci 140 i koniec :phi: 

dałoby się przejechać z jednym ładowaniem z poznania do Wawy ale leciałem trochę szybciej. Spalanie kole 20kw 

IMG_7240.jpeg

IMG_7236.jpeg

gratuluje to teraz bedziesz potrzebowal karty greenway czy ten bzyczek nie bedzie widzial tras ? ;]

Napisano
23 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

gratuluje to teraz bedziesz potrzebowal karty greenway czy ten bzyczek nie bedzie widzial tras ? ;]

Raz pojechałem w trasę i więcej poza Wawe nie wyjadę :hehe: 

Napisano
10 godzin temu, wujek napisał(a):

IMG_7240.jpeg

IMG_7236.jpeg

Czyli obyło się bez lawet. Zuch!

Welcome to the real world Neo. :spy:

Napisano
Teraz, wujek napisał(a):

Raz pojechałem w trasę i więcej poza Wawe nie wyjadę :hehe: 

do rodziny pochwalic sie tez nie ? :totalszok:

Napisano
Teraz, HelixSv napisał(a):

Czyli obyło się bez lawet. Zuch!

Welcome to the real world Neo. :spy:

@wujek to juz ma 2 elektryka, w przeciwienstwie do kilku teoretykow na AK on akurat ma doswiadczenie :jem:

Napisano
1 minutę temu, PawelWaw napisał(a):

do rodziny pochwalic sie tez nie ? :totalszok:

Do rodziny to Panamera jeździłem i mówiłem że kupiłem a nie tym gowinkiem. 

Napisano
4 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

@wujek to juz ma 2 elektryka, w przeciwienstwie do kilku teoretykow na AK on akurat ma doswiadczenie :jem:

Nie wiedziałem / zapomniałem. 🦥

Trochę szkoda, bo wiadomo, że największą wiedzę na temat EV mają użytkownicy dizli w świniaku. 8-)

Napisano

Szatan normalnie

Ten samochód (jak dawno temu motorynka) jest jak :sex: brzydkiej dziewczyny. Może i fajnie się jeździ, ale trochę wstyd pokazać kolegom 😉 :hehe:

Napisano
11 godzin temu, wujek napisał(a):

Szaleństwo, to chłodzone powietrzem jest czy na płyn?

4 minuty temu, iwik napisał(a):

Ten samochód (jak dawno temu motorynka) jest jak :sex: brzydkiej dziewczyny. Może i fajnie się jeździ, ale trochę wstyd pokazać kolegom 😉 :hehe:

Niektórzy nie patrzą czym jadą, tylko się przemieszczają. Ja osobiście jestem oszczędny, ale nie aż tak ;] stąd też nawet ofert na to bym nie szukał ;)

Napisano
30 minut temu, komor napisał(a):

Szaleństwo, to chłodzone powietrzem jest czy na płyn?

Niektórzy nie patrzą czym jadą, tylko się przemieszczają. Ja osobiście jestem oszczędny, ale nie aż tak ;] stąd też nawet ofert na to bym nie szukał ;)

Nie wiem nie mam pojęcia. Pali jedzie. :phi: 

Napisano
W dniu 12.03.2025 o 07:24, tomkowski napisał(a):

To jeszcze dawaj ogólne wrażenia z jazdy, obsługi i prowadzenia.

Jak wygląda koszt ubezpieczenia tego pyrtka? I ceny/ilość przeglądów przez te dwa lata...

@wujek czekamy na opinie, nie daj się prosić

Napisano
10 godzin temu, bizz napisał(a):

Trochę mało widać przez te otwory na oczy, ale poza tym fajnie się jeździ 😉Screenshot_20250320_074956_com.google.android.youtube_edit_3635979634717575.jpg.45aa93c80c10eaf2c214780d9716a5d4.jpg

Napisano
14 godzin temu, bizz napisał(a):

Jeździ jak i20 z 2016 roku ktorego tez mialem na wynajem. Trochę gumowaty no i wąskie opony robią swoje. 

Z zewnątrz mały ale w środku duże auto. Z przodu miejsca dużo. Z tyłu dwa foteliki i zaskakująco dużo miejsca. Kanapa pionowa no ale nikt tym do Chorwacji nie będzie jechał. 

Do 80km/h rozpędza się sprawnie duże lusterka i dobra widoczność. przyjmuje 50kW 20-80 tak w 40 minut albo zostawić na noc. Ja ładuje do 100%.

znośne multimedia ale pika wszystko i wszędzie. Na szczęście dwa kliknięcia i się wyłącza asystentów. Głośniki chyba z tiko. 

największy minus to mało wydajna wentylacja i ogrzewanie. Wolne obroty dmuchawy plus długo się grzeje. Klimy nie sprawdzałem. Brak ogrzewania kierownicy i foteli. Przy -10 tym bym nie jeździł. 

Automatyczny ręczny i większa moc bije na głowę dacie. Będę tym jeździł dwa lata akurat większe marki wprowadzą auta za 20k i wtedy przesiądę się na coś normalnego. 

IMG_7236.jpeg
w instrukcji napisali żeby unikać jazdy z Vmax to po odebraniu leciałem większość czasu 140 żeby sprawdzić czy się nie popsuje. 

Teselki narzekają że na bus pas zamulam. 

Edytowane przez wujek

Napisano
20 minut temu, wujek napisał(a):

Jeździ jak i20 z 2016 roku ktorego tez mialem na wynajem. Trochę gumowaty no i wąskie opony robią swoje. 

Z zewnątrz mały ale w środku duże auto. Z przodu miejsca dużo. Z tyłu dwa foteliki i zaskakująco dużo miejsca. Kanapa pionowa no ale nikt tym do Chorwacji nie będzie jechał. 

Do 80km/h rozpędza się sprawnie duże lusterka i dobra widoczność. przyjmuje 50kW 20-80 tak w 40 minut albo zostawić na noc. Ja ładuje do 100%.

znośne multimedia ale pika wszystko i wszędzie. Na szczęście dwa kliknięcia i się wyłącza asystentów. Głośniki chyba z tiko. 

największy minus to mało wydajna wentylacja i ogrzewanie. Wolne obroty dmuchawy plus długo się grzeje. Klimy nie sprawdzałem. Brak ogrzewania kierownicy i foteli. Przy -10 tym bym nie jeździł. 

Automatyczny ręczny i większa moc bije na głowę dacie. Będę tym jeździł dwa lata akurat większe marki wprowadzą auta za 20k i wtedy przesiądę się na coś normalnego. 

w instrukcji napisali żeby unikać jazdy z Vmax to po odebraniu leciałem większość czasu 140 żeby sprawdzić czy się nie popsuje. 

Teselki narzekają że na bus pas zamulam. 

Za te pieniądze to brzmi jak pean pochwalny. 

Jedyne co mnie ciekawi to jak będą blachy wyglądały i z dołu i z góry po tych dwóch latach, bardziej z ciekawości czy okaże się że to biodegradowalne jest czy wróci na rynek wtórny. 

Fajne auto, też bym brał jakbym miał potrzebę wózka do przedszkola/na zakupy.

Napisano
35 minut temu, bizz napisał(a):

Za te pieniądze to brzmi jak pean pochwalny. 

Jedyne co mnie ciekawi to jak będą blachy wyglądały i z dołu i z góry po tych dwóch latach, bardziej z ciekawości czy okaże się że to biodegradowalne jest czy wróci na rynek wtórny. 

Fajne auto, też bym brał jakbym miał potrzebę wózka do przedszkola/na zakupy.

Zaraz się przeprowadzam i do przedszkola będę miał 15 minut zamiast 5 i do tego to jest potrzebne. 

zaskakująco pozytywnie. Wiadomo wsiadam w Cupre i wtedy chińczyk to gowno ale więcej płacę za pełny bak do spalinowki niż za miesięczny czynsz za chińczyka. 

poprawia ogrzewanie i systemy asystujące i europejskie marki mają pełne gacie. 

Napisano
15 minut temu, wujek napisał(a):

poprawia ogrzewanie i systemy asystujące i europejskie marki mają pełne gacie. 

Zlikwidują dopłaty, wejdzie konkurencja za 20k EUR i ten samochód (w tej cenie oczywiście) straci rację bytu.

Zobaczymy jak rynek wyceni po 2 latach i co będą chcieli zrobić z używkami, bo może być fajna opcja dla dzieciaka na wózek do szkoły.

Napisano
24 minuty temu, iwik napisał(a):

Zlikwidują dopłaty, wejdzie konkurencja za 20k EUR i ten samochód (w tej cenie oczywiście) straci rację bytu.

Zobaczymy jak rynek wyceni po 2 latach i co będą chcieli zrobić z używkami, bo może być fajna opcja dla dzieciaka na wózek do szkoły.

Bez dopłat to auto jest bez sensu. Pewnie zjada lekko 20k za nówki. Za dwa lata będzie wysyp używek i LP ale też inne kupska od Stellantis. 

Napisano
14 godzin temu, Chalek napisał(a):

@paulluck a jak sprzedaż corsy? Jest w ogóle jakieś zainteresowanie?

Też jestem ciekaw w tej chwili to ktoś musi być napalony Salno sprzedać za 49.

Napisano
1 godzinę temu, wujek napisał(a):

Też jestem ciekaw w tej chwili to ktoś musi być napalony Salno sprzedać za 49.

Nie wiem za ile idzie wyrwać teraz nówkę po rabatach ale pewnie z 130k zł trzeba wyłożyć.

To po dotacji masz poniżej stówki nowa.

Napisano
1 godzinę temu, Chalek napisał(a):

Nie wiem za ile idzie wyrwać teraz nówkę po rabatach ale pewnie z 130k zł trzeba wyłożyć.

To po dotacji masz poniżej stówki nowa.

Ja miałem ofertę na Corsę za 110k minus dopłata to 80. Teraz ruszyła wyprzedaż tego co przez dwa lata nie mogli sprzedać. 

Napisano
W dniu 23.03.2025 o 10:27, wujek napisał(a):

Teraz ruszyła wyprzedaż tego co przez dwa lata nie mogli sprzedać.

W lutym wymiotło nawet wszystkie leafy z 2023. Jak coś nadal stoi to znaczy, że dealer dał ciała i zarejestrował na siebie, więc nie da się wziąć na to dopłaty. 

Jedyne auta, których nikt nie chce zapewne nadal mimo dopłat to fiat 500e, za cennikowe 170k 🤣

Edytowane przez iwik

Napisano
2 godziny temu, iwik napisał(a):

W lutym wymiotło nawet wszystkie leafy z 2023. Jak coś nadal stoi to znaczy, że delaer dał ciała i zarejestrował na siebie, więc nie da się wziąć na to dopłaty. 

Jedyne auta, których nikt nie chce zapewnie nadal mimo dopłat to fiat 500e, za cennikowe 170k 🤣

Są już nawet spore obniżki na nie ale na jakiś dziwnych zasadach. Postoją jeszcze trochę i zejdą z ceny.

widac suweren lubi kupować auta tańsze. Z dofinansowaniem leaf w końcu miał normalną cenę. 

Napisano
  • Autor
W dniu 22.03.2025 o 16:15, Chalek napisał(a):

@paulluck a jak sprzedaż corsy? Jest w ogóle jakieś zainteresowanie?

Nie ma co ukrywać, nie ma wielkiego zainteresowania. Ale ostatnio to standard, nikt się nie odzywa na ogłoszenia a jak się ktoś odezwie i przyjedzie to kupuje.

Nie ma tak jak kiedyś że było dużo dzwoniących i pytających, teraz chyba każdy Carvertical kupuje i analizuje w domu 😄 , a dzwoni tylko do wybranych.

Ja sprzedaję dobre, pewne i sprawdzone auta więc często chcę za nie odpowiednio więcej kasy, pewnie też to z tego wynika.

Zdaję sobie sprawę że osoba prywatna (lub tym bardziej JDG) która chce i ją stać na dotację raczej będzie szukać nowego, ale jest jeszcze masa spółek i ludzi którzy nie chcą się bawić w dotacje którzy mogą być zainteresowani.

Szczerze mówiąc to coraz bardziej zastanawiam się nad tym żeby Corsa została u mnie w firmie, to świetne auto i tanie w eksploatacji. Mam w sumie 4 auta firmowe, na 2 ludzi 🙂 Więc 2 z nich chcę sprzedać (już wystawiłem na naszej giełdzie), a jako że jadę na urlop początkiem kwietnia to dopiero po 15 wezmę się za to solidnie i zobaczymy co mi zostanie na placu.

Swoją drogą jak gadam ze znajomymi to wiedza większości z nich o elektrykach jest tak mała że jestem w szoku, większość powiela zabobony i ma wiedzę z memów, nawet nie przypuszczałem że tak może być. No i coś co mnie rozwala najbardziej (szczególnie u ludzi którzy mają 2-3 auta spalinowe w domu) to pytanie o to jak mają Corsą zajechać nad morze 😞 

Napisano
12 minut temu, paulluck napisał(a):

Swoją drogą jak gadam ze znajomymi to wiedza większości z nich o elektrykach jest tak mała że jestem w szoku, większość powiela zabobony i ma wiedzę z memów, nawet nie przypuszczałem że tak może być. No i coś co mnie rozwala najbardziej (szczególnie u ludzi którzy mają 2-3 auta spalinowe w domu) to pytanie o to jak mają Corsą zajechać nad morze 😞 

ladne podsumowanie ludzi z AK ;l

Napisano
3 godziny temu, paulluck napisał(a):

Nie ma co ukrywać, nie ma wielkiego zainteresowania

Pokazywałem juz chyba tę ciekawostkę bez przebiegu ;] : 

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/opel-corsa-opel-corsa-corsa-e-edition-ID6GICQw.html

Używki generalnie powyżej 50k się nie sprzedają w tym kraju chyba. 

Edytowane przez iwik

Napisano
  • Autor
20 minut temu, iwik napisał(a):

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/opel-corsa-opel-corsa-corsa-e-edition-ID6GICQw.html

Kupić takie "nowe" auto elektryczne które 5 lat stało w miejscu to spore ryzyko, ciekawe czy wbili mu jakieś przeglądy żeby gwarancja na baterię była zachowana.

Napisano
3 godziny temu, iwik napisał(a):

Co oni mają w głowie? 5 lat to trzymali :hehe: nikt nie kupi IMO. 

Napisano
Godzinę temu, wujek napisał(a):

Co oni mają w głowie? 5 lat to trzymali :hehe: nikt nie kupi IMO. 

Może liczyli, żebedzie jako egz kolekcjonerski i zyska na wartosci :phi:

Napisano
4 godziny temu, zinger napisał(a):

Może liczyli, żebedzie jako egz kolekcjonerski i zyska na wartosci :phi:

Juz lepiej zeby to jeździło jako zastępczy dla klientów serwisu. Może za 49k bym to kupil ale za tyle to nie. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

900km pyklo :phi: Najwieksza wada to jak chińczyki rozwiązały wentylacje jest albo ciepło albo zimno :phi: A takto to ładować i jeździć. BTW polazłem do BYD i ten Dolphin za dwa lata jak pokrakę oddam to czemu nie. Poza tym maja wersje 300KM tych swoich wynalazków to będzie jak znalazł. 

Napisano
7 minut temu, wujek napisał(a):

polazłem do BYD i ten Dolphin za dwa lata jak pokrakę oddam to czemu nie

Atto2 nowsze tańsze i ładniejsze. Ten dolphin też 'piękny'. Coś Cię ciągnie do modeli o 'nienachalnej' urodzie :hehe:

Napisano
12 minut temu, iwik napisał(a):

Atto2 nowsze tańsze i ładniejsze. Ten dolphin też 'piękny'. Coś Cię ciągnie do modeli o 'nienachalnej' urodzie :hehe:

Ten Auto 2 to tak średnio. Bardzo mi się podoba Seal 530 KM. Musze się tym po autostradzie przejechać. 

Edytowane przez wujek

Napisano

Stellantis wycofał tani abonament. Już nie można mieć pokraki za 200zl :phi: pozbyli się paździerzy z 2023 z placów to będą gromadzić nowe :phi: 

Napisano
Stellantis wycofał tani abonament. Już nie można mieć pokraki za 200zl :phi: pozbyli się paździerzy z 2023 z placów to będą gromadzić nowe :phi: 
Problem chyba z fabryka w Tychach raczej gdzieś widzialem
Napisano
6 godzin temu, Fili_P napisał(a):
8 godzin temu, wujek napisał(a):

Problem chyba z fabryka w Tychach raczej gdzieś widzialem

Będą do Niemiec przenosić zresztą to jest CKD to bardziej montownia wszędzie można skręcać. 

Napisano

Stellantis wycofał tani abonament.

To nie jest warte więcej niż te 200 zł /mc (+ VAT od wpłaty początkowej). Także zobaczymy ilu chętnych będzie teraz. 😆

Napisano
32 minuty temu, iwik napisał(a):

To nie jest warte więcej niż te 200 zł /mc (+ VAT od wpłaty początkowej). Także zobaczymy ilu chętnych będzie teraz. 😆

Gadałem z chłopem w salonie zdecydowana większość kupowała za gotówkę. Ja bym w życiu tego nie kupił minus ze w tej chwili nie ma konkurencji.