Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Finansowanie auta dla osoby fizycznej

Featured Replies

Napisano

Szanowne grono AK. Może ktoś już to ogarniał: gdzie można najbardziej atrakcyjne finansowanie wyrwać dla osoby fizycznej na nowe albo max 3 letnie auto? Wszystko jest spoko na NIP. Bez tego jakieś kwoty dziwne wychodzą. Wchodzi oferta na EV ale dalej trudno coś ciekawego znaleźć można. Kiedyś VW Financial Services królował chyba. 

Opcja idealna to coś a'la komfort lease czyli 36 msc używania i albo wykup albo oddanie albo wzięcie kolejnego auta z salonu. Kwota raczej do 140 kPLN. 

Napisano
35 minut temu, lucash napisał(a):

Szanowne grono AK. Może ktoś już to ogarniał: gdzie można najbardziej atrakcyjne finansowanie wyrwać dla osoby fizycznej na nowe albo max 3 letnie auto? Wszystko jest spoko na NIP. Bez tego jakieś kwoty dziwne wychodzą. Wchodzi oferta na EV ale dalej trudno coś ciekawego znaleźć można. Kiedyś VW Financial Services królował chyba. 

Opcja idealna to coś a'la komfort lease czyli 36 msc używania i albo wykup albo oddanie albo wzięcie kolejnego auta z salonu. Kwota raczej do 140 kPLN. 

Myślałem nad nową tesla ale wszystko z rrso powyżej 10% . Kaszana dla prywatnego generalnie jest.

Napisano

Z ciekawości na NIP coś ciekawego znalazłeś? Przy obecnych dopłatach już się zastanawiam, czy warto w ogóle kupować używane auto i nie zakopać kabla w ziemi i pociągnąć do parkingu.[emoji846]

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Napisano
17 godzin temu, vlad1431 napisał(a):

Z ciekawości nie zakopać kabla w ziemi i pociągnąć do parkingu.emoji846.png

A spółdzielnia / wspólnota pozwoli ci zakopać ten kabel?

Napisano
Piszesz o żonie, czy teściowej?[emoji846]

Napisano
3 godziny temu, Tre-Bor napisał(a):

Był cwany i ma rozdzielność majątkową z żoną. :phi:

Napisano
15 godzin temu, vlad1431 napisał(a):

Piszesz o żonie, czy teściowej?emoji846.png

Napisałeś że chcesz zakopać kabel w ziemi aby go puścić do parkingu, więc myślałem, że mieszkasz w bloku. Ja mam w garażu gniazdo siłowe i parking przed garażem. Jak bym kupił elektryka (nie zanosi się nawet z dopłatą) to bym nie musiał kabla zakopywać.

Napisano
Napisałeś że chcesz zakopać kabel w ziemi aby go puścić do parkingu, więc myślałem, że mieszkasz w bloku. Ja mam w garażu gniazdo siłowe i parking przed garażem. Jak bym kupił elektryka (nie zanosi się nawet z dopłatą) to bym nie musiał kabla zakopywać.
No to takie małe nieporozumienie się wkradło, jak to bywa ze słowem pisanym.[emoji846] Nie mamy garażu, więc musiałbym wkopać kabel jakieś 30m od domu żeby móc ładować ewentualnie.

Napisano
W dniu 2.02.2025 o 22:41, lucash napisał(a):

W zasadzie dzisiaj w bankach nie ma kredytów samochodowych jak kiedyś, które były tańsze od pożyczenia gotówki. Jak potrzebowałem pożyczyć kasę na auto rok temu to finalnie poszedłem po najtańszą ofertę pożyczki gotówkowej na rynku. Nawet dealerzy swoje finansowanie mieli droższe niż to co dostałem na ulicy. Nie mówię o ofertach VAG, gdzie cenowo idą mocno, ale tam też grają ratą balonową, stąd oferta wygląda zawsze bardzo atrakcyjnie.

Napisano

Suzuki daje chyba jakieś 0% na 2 czy 3 lata za jakąś skromna prowizje rzędu 2,5kzl

Napisano
Czyli nie jest już 0%
Ale kumasz różnice między odsetkami a prowizja?
Napisano
23 godziny temu, ochkarol napisał(a):

Czyli nie jest już 0%

Jeśli nie Ty płacisz, to jest 0. Jeśli dealer da zniżkę w tej kwocie na pojazd, to jest 0, bo nie Ty zapłaciłeś... 

Napisano
3 godziny temu, Fili_P napisał(a):
23 godziny temu, ochkarol napisał(a):
Czyli nie jest już 0%

Ale kumasz różnice między odsetkami a prowizja?

Kumam doskonale. Sam kredyt, jak i prowizja (jeśli nie są 0%) powiększają koszt nabycia rzeczy. 

Napisano
24 minuty temu, Pipper napisał(a):

Jeśli nie Ty płacisz, to jest 0. Jeśli dealer da zniżkę w tej kwocie na pojazd, to jest 0, bo nie Ty zapłaciłeś... 

W takim przypadku oki. 

Napisano
6 minut temu, ochkarol napisał(a):

W takim przypadku oki. 

Zniżkami i odpowiednią wpłatą i kredyt tradycyjny można zbliżyć lub zrównać do typowego 0%

Testowałem 3 tygodnie temu...

Mnie interesowało finansowanie i koszt całkowity po spłaceniu. 

Napisano
Kumam doskonale. Sam kredyt, jak i prowizja (jeśli nie są 0%) powiększają koszt nabycia rzeczy. 
Ubezpieczenie samochodu oraz koszt zarejestrowania też dolicz, nie zapomnij ;-))))
Napisano
8 minut temu, Fili_P napisał(a):

Ubezpieczenie samochodu oraz koszt zarejestrowania też dolicz, nie zapomnij ;-))))

Akurat prowizje od kredytu zdecydowanie trzeba uwzglednic.

Co za roznica czy zaplacisz 10kPLN jako prowizej czy w odsetkach?

Finalnie koszt finansowania to bedzie 10kPLN, a nie 0.

Napisano
4 godziny temu, Pipper napisał(a):

Zniżkami i odpowiednią wpłatą i kredyt tradycyjny można zbliżyć lub zrównać do typowego 0%

Testowałem 3 tygodnie temu...

Mnie interesowało finansowanie i koszt całkowity po spłaceniu. 

Nie masz takiego myku dla tesli 3 ? 

Bo rabatow jako takich w tesli poza referralem nie ma a kredyt na ich stronie rrso 11%

Napisano
Godzinę temu, Chalek napisał(a):

Nie masz takiego myku dla tesli 3 ? 

Bo rabatow jako takich w tesli poza referralem nie ma a kredyt na ich stronie rrso 11%

Nie, tylko mało popularny model spalinowy popularnego producenta...

I to w sumie przez przypadek,  pojazd nie spadł z lawety w transporcie, ani w salonie nie było dachowania... ;)

Co do Tesli, to czy musi być koniecznie to coś? 

Napisano

Akurat prowizje od kredytu zdecydowanie trzeba uwzglednic.
Co za roznica czy zaplacisz 10kPLN jako prowizej czy w odsetkach?
Finalnie koszt finansowania to bedzie 10kPLN, a nie 0.
Zdecydowanie. ( M.in. dlatego też napisałem o wysokości tej prowizji rzędu 2,5kzl) Tak samo jak koszt ubezpieczenia i zarejestrowania.
A ja to bym pewnie jeszcze koszt przedłużonej gwarancji, serwisów i spalanie wziął pod uwage ;-) ale w kontrze do reszty RV by mnie mniej interesowało bo autami jeżdżę dlugo
Napisano
W dniu 5.02.2025 o 06:40, ochkarol napisał(a):

Czyli nie jest już 0%

Nissan daje 0% (zero, null) na 3 lata, tylko 50% trzeba wpłacić na początek.