Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe A6 C9 Avant

Featured Replies

Napisano

Audi zaprezentowało następcę obecnego modelu A6 C8 w wersji kombi. Prezentacja wersji sedan w przyszłym miesiącu. Na razie brak cennika i konfiguratora.

image.png.f1b13ba863336a654d6ebeff2f2545b2.png

https://www.audi.pl/pl/modele/a6/a6-avant/

https://www.youtube.com/watch?v=F0QZHxXTRKQ

Z zewnątrz wygląda nawet spoko, w środku wg mnie trochę przesadzili z piano black na tunelu środkowym. Wciąż będą dostępne 3 litrowe silniki. Ogólnie jeśli patrzeć tylko na wygląd, to dla mnie w najnowszej generacji: A6 > E klasa > 5er. Szkoda, że pewnie z silnikami 2.0TFSI/TDI i 3.0TFSI będzie nadal S-tronic zamiast ZF'a :oslabiony:.

Edytowane przez kadu

Napisano

Może być ale i tak za drogi i za skomplikowany... :swieca:

Napisano

Z zewn ok, ale ten środek przynajmniej na zdjęciach wygląda fatalnie. Szczególnie dolepiony kolejny LCD ;(.

Jakby przenieśli ten z dołu z poprzedniej generacji ..

Napisano

Audi mówiło do niedawna że wszystkie modele z parzystą cyferką będą elektryczne a z nieparzystą spalinowe. A6 powinno być elektrykiem. 

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Florydzialski napisał(a):

Audi mówiło do niedawna że wszystkie modele z parzystą cyferką będą elektryczne a z nieparzystą spalinowe. A6 powinno być elektrykiem. 

Wycofali się z tego niedawno, widocznie muszą zdawać sobie sprawę z końca e-bajki. Jest teraz A6 i A6 e-tron (oba nie mają ze sobą nic wspólnego). Wg filozofii z parzystymi/nieparzystymi zastąpili model A4 modelem A5, więc w sumie teraz powstał burdel.

Edytowane przez kadu

Napisano

Takie kombi że jak hatchback. 

Kiedyś to były kombi 

Napisano

Bagażnik 500l w 5m aucie , ciekawe. C8 miało 585l. 

Napisano
15 godzin temu, Florydzialski napisał(a):

To już nieaktualne nie przyjęli się. A ten model za 15 lat będzie niezłą perełką w PL. 

Napisano
W dniu 5.03.2025 o 10:58, kadu napisał(a):

Audi zaprezentowało następcę obecnego modelu A6 C8 w wersji kombi. Prezentacja wersji sedan w przyszłym miesiącu. Na razie brak cennika i konfiguratora.

https://www.audi.pl/pl/modele/a6/a6-avant/

https://www.youtube.com/watch?v=F0QZHxXTRKQ

Z zewnątrz wygląda nawet spoko, w środku wg mnie trochę przesadzili z piano black na tunelu środkowym. Wciąż będą dostępne 3 litrowe silniki. Ogólnie jeśli patrzeć tylko na wygląd, to dla mnie w najnowszej generacji: A6 > E klasa > 5er. Szkoda, że pewnie z silnikami 2.0TFSI/TDI i 3.0TFSI będzie nadal S-tronic zamiast ZF'a :oslabiony:.

Szkoda tylko, że pewnie i w tym modelu nie ma gdzie położyć telefonu - taka przewaga techniki, że tunel cały zabudowany w LCD i mało praktyczny.

Napisano
20 godzin temu, Florydzialski napisał(a):

I szybko sie wycofalo z tego konceptu.

To im sie zmienia szybciej niz aktualizacje softu w teslach

https://autoblog.spidersweb.pl/audi-oznaczenai-2025-a6

Edytowane przez Filipfm

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Lukas napisał(a):

Szkoda tylko, że pewnie i w tym modelu nie ma gdzie położyć telefonu - taka przewaga techniki, że tunel cały zabudowany w LCD i mało praktyczny.

Akurat to poprawili i ładowarka jest przeniesiona ze schowka w podłokietniku na tunel środkowy:

image.png.99e123c9b5be53c7581d46b0bb9d5a0e.png

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

A czy podłokietnik jest wystarczająco długo, czy brakuje aby oprzeć łokieć?

Nie wiem, przecież tych samochodów jeszcze nie ma w salonach :bzik:. Jak będą to będziesz mógł sprawdzić. W C8 jest, więc może w C9 też będzie.

Napisano
50 minut temu, rwIcIk napisał(a):

A czy podłokietnik jest wystarczająco długo, czy brakuje aby oprzeć łokieć?

Jak jest to samo co w nowym A5 i w starym A4 to lekko brakuje. Musiałem mocniej fotel odsunąć do tyłu niż zwykle mam żeby ręka mogła się oprzeć i na podłokietniku i na lewych drzwiach.

Dobrze że indukcję przenieśli i w A5 i w A6 do przodu.

Napisano
1 minutę temu, bizz napisał(a):

Jak jest to samo co w nowym A5 i w starym A4 to lekko brakuje. Musiałem mocniej fotel odsunąć do tyłu niż zwykle mam żeby ręka mogła się oprzeć i na podłokietniku i na lewych drzwiach.

Q5 jeździłem i brakowało mi podłokietnika :(

I na długość i na wysokość.

A w ogóle to nie różnił się od Skody.

Napisano
  • Autor
7 minut temu, rwIcIk napisał(a):

W A6 C8 mam maksymalnie schowany i jest ok. Po wysunięciu sięga do połowy przedramienia.

IMG_0092.jpeg

Napisano
11 minut temu, kadu napisał(a):

W A6 C8 mam maksymalnie schowany i jest ok. Po wysunięciu sięga do połowy przedramienia.

IMG_0092.jpeg

U mnie to co na zdjęciu to jest max (A4) i dla mnie to trochę za mało. 

Napisano
19 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Czym to się ma różnić od Skody jak z tych samych materiałów klepią. Jest lepiej wyciszone i tyle. 

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał(a):

W Q5 nie ma regulacji 8]

Na pewno jest, w A3, A4, A5 (dziś w salonie macałem) jest prawie identyczny. Przesuwa się przód/tył, można go otworzyć na max do góry, albo zablokować w połowie drogi - wtedy też wysokość dopasowujesz.

Napisano
Teraz, bizz napisał(a):

Na pewno jest, w A3, A4, A5 (dziś w salonie macałem) jest prawie identyczny. Przesuwa się przód/tył, można go otworzyć na max do góry, albo zablokować w połowie drogi - wtedy też wysokość dopasowujesz.

W tym z 2021 co jeździłem nie ma 😭

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał(a):

W tym z 2021 co jeździłem nie ma 😭

A to nie wiem, te co pisałem to 2023 (A3), 2024 (A4) i 2025 (A5)

Napisano
Godzinę temu, bizz napisał(a):

Mozliwe, ze to nie jest standard, jak to w audi. :)

Napisano
1 minutę temu, komandos80 napisał(a):

Mozliwe, ze to nie jest standard, jak to w audi. :)

Ja się dziwię że oni klimę dają w standardzie... Bałbym się tam cokolwiek konfigurować bo finalnie może się okazać że coś co jest absolutnym standardem gdzie indziej tutaj akurat nie wystąpi. 

Napisano
2 minuty temu, bizz napisał(a):

Ja się dziwię że oni klimę dają w standardzie... Bałbym się tam cokolwiek konfigurować bo finalnie może się okazać że coś co jest absolutnym standardem gdzie indziej tutaj akurat nie wystąpi. 

Tak. Mozna sie niezle zdziwic. Mnie np. zaskoczylo to, ze skladane lusterka to dodatkowa opcja i nawet w calkiem bogatych wersjach moze tego nie byc.

Napisano
24 minuty temu, komandos80 napisał(a):

Tak. Mozna sie niezle zdziwic. Mnie np. zaskoczylo to, ze skladane lusterka to dodatkowa opcja i nawet w calkiem bogatych wersjach moze tego nie byc.

W Niemcach zawsze bylo tak, ze mozna bylo wybrac pokraczne konfigi. 

W jednym korpo przez jakis czas byla wolna amerykanka na sluzbochody, wazne, zeby sie w kwocie zgadzalo. 

Znajomy mial 335i z korbotronikiem z tyłu 😅

Napisano
32 minuty temu, bizz napisał(a):

Normalna praktyka w premium, w BMW nie ma w standardzie regulacji podparcia lędźwiowego 🤪

Napisano
1 minutę temu, sdss napisał(a):

Normalna praktyka w premium, w BMW nie ma w standardzie regulacji podparcia lędźwiowego 🤪

W audi tez nie 😛

Fotel regulowany elektrycznie, a podparcia brak. 😛

Edytowane przez komandos80

Napisano
34 minuty temu, komandos80 napisał(a):

W audi tez nie 😛

Fotel regulowany elektrycznie, a podparcia brak. 😛

A to ja mam w biedawersji Audi odwrotnie, fotel regulowany manualnie a podparcie elektrycznie w czterech kierunkach:)

Napisano
11 godzin temu, bizz napisał(a):

Mam wersję business exclusive czy jakoś tak, a grzanej kiery nie ma.

Kiedyś jeździłem fajną wersją x3 i nie miała składanych lusterek ;]

Napisano
13 godzin temu, bizz napisał(a):

Przecież one się wysuwają.

Napisano
37 minut temu, Vadero napisał(a):

Ale minimalnie - ile to się wysuwa, z 8 centrymetrów?

Napisano
54 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Mam wersję business exclusive czy jakoś tak, a grzanej kiery nie ma.

Kiedyś jeździłem fajną wersją x3 i nie miała składanych lusterek ;]

A to można tak wymieniać... Ja mam bezprzewodowy AA a nie mam ładowarki indukcyjnej, to jak dla mnie powinno iść w parach.

2024 rok a nie ma tempomatu adaptacyjnego, ale oświetlenie ambient w kilkunastu kolorach jest, a jakże;]

Napisano
1 godzinę temu, Vadero napisał(a):

ale wtedy ciezko polozyc telefon na ladowarce indukcyjnej i trzeba podnosic podlokietnik, albo go wsuwac
a to denerwuje i przeszkadza :P

Napisano

ladny, teraz tylko poczekac ze 30 lat az nieco potanieja i brac jakiegos z LPG, ale to jeszcze musze dozbierac...

Napisano

Jest cennik zaczyna się od 253 tys. 

Napisano
21 godzin temu, Filipfm napisał(a):

W Niemcach zawsze bylo tak, ze mozna bylo wybrac pokraczne konfigi. 

W jednym korpo przez jakis czas byla wolna amerykanka na sluzbochody, wazne, zeby sie w kwocie zgadzalo. 

Znajomy mial 335i z korbotronikiem z tyłu 😅

Jeszcze przed covidem u mnie w korpo były BMW z plastikową kierownicą i manualem. 

Napisano
1 godzinę temu, wujek napisał(a):

Jeszcze przed covidem u mnie w korpo były BMW z plastikową kierownicą i manualem. 

To tez pamietam. Dawno temu to bylo. Kolezanka chciala bmw 3ke. Jako korpo mielismy tez znizki na prywatne zakupy. 

Pojechalismy do Inschape. Auto kosztujace na start prawie 2x tyle co nowy civic. I gosc na start, w zasadzie bez pytania - bardziej komunikujac jako oczywistosc doklikiwal pakiet ze skorzana kierownica, sterowaniem radia z niej i automatyczna klime. 

Uroki premiumow. Konfigurujesz pod siebie niemal element po elemencie. Ma to plusy i minusy. 

Z uzywkami potem sie trzeba doktoryzowac przy zakupie ;) zeby nie wtopic kupic jakiejs egzotycznej konfiguracji. 

Napisano
W dniu 7.03.2025 o 18:14, sdss napisał(a):

Jest cennik zaczyna się od 253 tys. 

To i tak niewiele podrożało bo jak byłem jakieś 8 czy 10 lat temu w salonie to nowe C7 zaczynało się od 200 000 zł...