Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czajniki atakuja - 6 miesiecy sprzedazy 2025 - 70,000 sztuk

Featured Replies

Napisano

Porównywać trzeba takie same wersje wyposażenia. Ty pokazujesz biedniejsza 116KM i bogatszą 130KM.

Spojrzyj na cennik Yarisa Crossa gdzie masz te same wersje wyposażenia 116KM i 130KM.

Ale fakty jak zwykle ci nie przeszkadzają głosić Twoich praw objawionych.

Napisano
2 minuty temu, ghost2255 napisał:

Porównywać trzeba takie same wersje wyposażenia. Ty pokazujesz biedniejsza 116KM i bogatszą 130KM.

Spojrzyj na cennik Yarisa Crossa gdzie masz te same wersje wyposażenia 116KM i 130KM.

Nie widziałem takiego cennika więc prosze wklej

Ja operuję na aktualnym - to chyba dośc normalne? Mniej normalne jest operowanie na nieaktualnych ale jeszcze raz proszę wklej o który Ci chodzi

No i juz samo to ze Toyota daje lepsze wersje wyposażenia z napędem 130KM jasno sugeruje ze napęd 130KM uwaza za zdecydowanie lepszy.

4 minuty temu, ghost2255 napisał:

Ale fakty jak zwykle ci nie przeszkadzają głosić Twoich praw objawionych.

Na tyle lepszy ze z byle golasem go nie dosatniesz ale takie fakty nie przeszkadzaja Ci głosić Twoich herezji

ps. Dobra znalazłem:

https://www.scribd.com/document/754086065/spec-yaris-cross-2024

Czyli kiedyś Toyota uważała ze to warte 2000pln, ale teraz uwaza ze te 130KM jest warte wiecej i juz nie dostaniemy w pierwszych trzech poziomach wposażeniach, szybciej rozładowujace sie 130KM jest coraz bardziej premium

Edytowane przez zenek111

Napisano
2 godziny temu, Filipfm napisał:

inny model dojścia do celu.

Dacia oferowała tanie auta, które niczego nie udawały - ale ludzie widzieli dobre value for money

Czajniki oferując tanie auta, które udają droższe. Są wyposazone po kokardę (część rzeczy nie działa jak trzeba) i a parametry techniczne trzymają w głównie w postaci wydruku w broszurze a nie na ulicy. Ale ludzie to kupują. Nawet tu na forum motoryzacyjnym bądź co bądź, traktowanie auta z taką samą atencją jak pralki czy lodówki. Były wątki na HP o frajdzie z jazdy, prowadzeniu się i komentarze, ze w miescie Dacią czy Porsche dojade do celu w tym samym czasie. Do takiej klienteli Chinol jest ok. Ma świecidełka. Moze ESP go wytnie przy dynamiczniejszej jezdzie ale 99,9% klientów nigdy nie pojedzie w taki sposób. Moj ojciec miesiac temu odebrał Chinola, po 3 dekadach jazdy japońcami, które też były rozwazane ale przegrały budżetowo. Na razie jest zadowolony. Ja tez zrobiłem pare kilometrów. Do jakosci wykonania nie mam sie jak przyczepic, wygłuszony dobrze, audio coś tam gra. Zawieszeniowo hmmm dla mnie kazdy SUV czy crossover to ponton więc ciezko się odnieść. Wkurzają wszystkie pikacze - zmęczenie, prędkość itp. Ale to znak czasów niż cecha osobnicza damej marki - wkurza wszędzie - kwestia jak łatwo to wyłączyć - tu jest jakas opcja instalacji apki, ktora to ubija po włączeniu auta. Generalnie ja bym nie kupił bo nie lubie tabletozy i generalnie podwyzszonych aut, ale do jazdy wokol komina to jest opcja, ktora wiele osob zachęca do zakupu, bo na ulicach jest tego coraz więcej a salony sprzedazy rosną jak grzyby po deszczu.

Zauważam złośliwie, że dokładnie ta sama klientela, która kiedyś z furią udowadniała, że Dacia Logan jest lepsza od BMW bo te wszystkie ledy-sredy i tablety są niepotrzebnym przekomplikowaniem funkcjonalności a jakość i faktura materiałów wewnątrz i moc silnika nie ma znaczenia bo na miejsce dojedzie tak samo teraz z równie wielką furią udowadnia, że chińska motoryzacja jest lepsza bo ma duże tablety, ledy, miękkie materiały i 300KM w katalogu (i tylko w katalogu ale nie szkodzi).

lol

Edytowane przez Ryb

Napisano
43 minuty temu, zenek111 napisał:

ps. Dobra znalazłem:

https://www.scribd.com/document/754086065/spec-yaris-cross-2024

Czyli kiedyś Toyota uważała ze to warte 2000pln, ale teraz uwaza ze te 130KM jest warte wiecej i juz nie dostaniemy w pierwszych trzech poziomach wposażeniach, szybciej rozładowujace sie 130KM jest coraz bardziej premium

Nie wiem po co kopiesz za jakimiś historycznymi cennikami?

Wchodzisz na Toyota.pl->cenniki->Yaris Cross i masz aktualne.

Ale skoro nie udało ci się znaleźć, to popatrz sobie:

Zrzut ekranu 2026-07-14 o 15.03.04.png

Napisano
Teraz, ghost2255 napisał:

Nie wiem po co kopiesz za jakimiś historycznymi cennikami?

Wchodzisz na Toyota.pl->cenniki->Yaris Cross i masz aktualne.

Rozmawialiśmy akurat o Yarisie a nie Crossie, no ale to nic nie zmienia. Przeciez jasne która wersja jest "premium" a która "budzet", którą wersje Toyota wyzej ceni a która mniej.

Inna sprawa ze to jest dokładnie ten sam napęd tylko 116KM ma kagańczyk na pobór mocy z baterii

Edytowane przez zenek111

Napisano

Jaki jest sens dyskusji z naganiaczami na chińskie auta? zlosnik To konto się pojawiło tu razem z chińskimi samochodami i regularnie są z niego wrzucane filmiki propagandowe. Aż się dziwię, że moderacja niż z tym nie robi, bo podpada to już ewidentnie pod pkt 10.5 regulaminu (nachalna reklama).

Napisano
6 minut temu, kadu napisał:

Jaki jest sens dyskusji z naganiaczami na chińskie auta? zlosnik To konto się pojawiło tu razem z chińskimi samochodami i regularnie są z niego wrzucane filmiki propagandowe. Aż się dziwię, że moderacja niż z tym nie robi, bo podpada to już ewidentnie pod pkt 10.5 regulaminu (nachalna reklama).

Przynajmniej coś się dzieje.

Czasem się czegoś dowiem z tego wątku o autach z Chin, a jak ktoś nie chce może nie wchodzić z nim w dyskusje.

Napisano
9 minut temu, ZUBERTO napisał:

Czasem się czegoś dowiem z tego wątku o autach z Chin, a jak ktoś nie chce może nie wchodzić z nim w dyskusje.

Nie byłoby to problem, gdyby miał ten jeden wątek na reklamę. Niestety spamuje tym na całym forum w różnych wątkach.

Odnośnie nie wchodzenia w dyskusje to robię tak od dłuższego czasu. Ignorowanie niewiele daje, bo potem i tak widzę te reklamy w cytatach.

Napisano
25 minut temu, ZUBERTO napisał:

A ja tam lubię Zenka wkurzać zlosnik2

I potem patrzeć jak się wije i kręci że nie jest tak jak pisał przed chwilą.

Słaby zawodnik, więc idzie łatwo,