Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nissan Juke pierwszej generacji

Featured Replies

Napisano

Jest pomysł żeby się rozejrzeć na Jukiem. Auto dla kobiety, raczej dużych przebiegów nie będzie robić i głównie jazda w mieście. Warto zainteresować się tym modelem🤔. Jakie są plusy i minusy tego auta. Jakie silniki najlepiej szukać, myślę że raczej benzyna. Budżetowo tak do 30 tys zł 😉

Edytowane przez Mr_Hyde

Napisano
13 minut temu, Mr_Hyde napisał(a):

Jest pomysł żeby się rozejrzeć na Jukiem. Auto dla kobiety, raczej dużych przebiegów nie będzie robić i głównie jazda w mieście. Warto zainwestować się tym modelem. Jakie są plusy i minusy tego auta. Jakie silniki najlepiej szukać, myślę że raczej benzyna. Budżetowo tak do 30 tys zł 😉

Tesciowa miala kilka lat i byla zadowolona.  Jedyny warty uwagi silnik noPB to wolnossace 1.6 ok 110KM. Trzymaj sie z dala od 1.2 Tce.

Auto ma krotka skrzynie i powyzej 100km/h jest naprawde glosno w trasie, ale jak glownie do miasta to nie problem.

Nie pali malo, ale byl calkowicie bezawaryjny. Siedzi sie dosc wysoko, dobra widocznosc.

Napisano

Kiedyś słyszałem że te światła na górnej masce oślepiają trochę w nocy ale nie wiem czy to urban legend czy prawda..

Napisano

Unikać CVT i 1.2 turbo.

Do 1.6 LPG tylko dla świadomych użytkowników-mechaniczna regulacja zaworów.

No jak z pierwszych roczników, to zajrzeć pod spód, bo zaczyna się korozja.

Napisano

Głośne, dość sporo palące i małe w srodku auto. Dlaczego akurat ten model? Wygląd przypasował?

Napisano
Godzinę temu, ghost2255 napisał(a):

Do 1.6 LPG tylko dla świadomych użytkowników-mechaniczna regulacja zaworów.

To jest ten sam silnik co był ładowany do Dusterów?

Napisano

Tak, do tych późniejszych I i II gen.-1.6sCE. Tzw. nissanowski.

Napisano
4 godziny temu, Mr_Hyde napisał(a):

Jest pomysł żeby się rozejrzeć na Jukiem. Auto dla kobiety, raczej dużych przebiegów nie będzie robić i głównie jazda w mieście. Warto zainteresować się tym modelem🤔. Jakie są plusy i minusy tego auta. Jakie silniki najlepiej szukać, myślę że raczej benzyna. Budżetowo tak do 30 tys zł 😉

1.6 bez turbo(wyje, krotkie biegi), tragedia. 1.2 turbo tragedia (syfny silnik).

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Truecolor napisał(a):

Wygląd przypasował?

Dokładnie 🫣

Napisano
20 godzin temu, Mr_Hyde napisał(a):

Lepiej Fiat 500X, Jeep Renegate, Citroen C3.

Napisano
7 godzin temu, fred77 napisał(a):

Citroen C3

Z Puretechem? :O

Napisano
9 godzin temu, fred77 napisał(a):

Lepiej Fiat 500X, Jeep Renegate, Citroen C3.

Lepiej, bo?

Napisano
16 minut temu, ghost2255 napisał(a):

Lepiej, bo?

Bo są lepsze.

Napisano
1 minutę temu, fred77 napisał(a):

Bo są lepsze.

Ty się bardzo starasz, żeby cię traktowali tutaj jak lokalnego głupka. 

Napisano
Teraz, ghost2255 napisał(a):

Ty się bardzo starasz, żeby cię traktowali tutaj jak lokalnego głupka. 

Ale nad czym chcesz myśleć?

Juke jest beznadziejny. Miałem okazję tym jeździć i zakładałem w nim hak. Teraz żona ma model Note z '14 roku i tu podobnie, z tym że kupiliśmy go tylko dlatego, że od mojej siostry, która była pierwszym właścicielem. Inaczej bym nawet na ten samochód nie spojrzał.

Juke jest jakościowo podobny do Note i nie powala na kolana. Niewygodny, słabo wyciszony, podatny na korozję i ma specyficzny wygląd.

Jak się komuś podoba to niech se kupi. Mnie nikt by na ten samochód nie namówił, dlatego uważam, że lepszy byłby Fiat 500X, Jeep Renegate, lub Citroen C3.

Zadowolony?

Przy okazji, niedługo teściowa mojej siostry będzie sprzedawać Note z '14 roku z przebiegiem około 70000km. Pierwszy właściciel, grażowany, benzynowy 1.2, srebrny, automatyczna klimatyzacja.

Napisano
W dniu 22.08.2025 o 12:58, Mr_Hyde napisał(a):

Moja siostra ma Juke F15, przedliftowego z 1.6T w manualu. 

Z plusów - super osiągi, jak na szczudlaka całkiem spoko prowadzenie, responsywny układ kierowniczy, prezycyjna praca lewarka skrzyni, elementy w kolorze wewnątrz, ktore ozywiają wnętrze
Minusy - lubi wypić, popija też olej, ciasny w środku, mały bagaznik, widać upływ czasu w zakresie infotainmentu - siostra ma wersje z navi, ktora jest o kant d... potłuc w obecnych czasach 😄 

Co do wyglądu - z gustem jest jak z d00pą, kazdy ma swój. Po premierze było tyle zamówień, ze nie nadążali z produkcją więc komuś się jednak podoba.

Z dostępnością gratów eksploatacyjnych nie ma problemów. 

edit. Fred style 

Sprzedam opla ;l

Edytowane przez Filipfm

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Kupiliśmy 🫣:panic:

2012r. wersja Tekna. 

Fajne autko. Jedyny minus jaki widzę to mało miejsca w środku 🫣