Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punkty absurdu

Featured Replies

Napisano

Luźny wątek ogólny o Tesli ;]

Moja córka chodzi na siatkówkę.

Byla akcja zamawiania bluz. Jakaś matka gdzieś tam zauważyła u innego zespołu bluzy rozpinane i że trzeba zamówić dla każdej z dziewczynek takie same.

Nic to że już miały tylko nierozpisane. Muszą byc takie rozpinane, bo dają 10pkt do umiejętności :hehe:

My żeśmy z żona powiedzieli, że nie ma bata, mają te nierozpinane bluzy prawie nowe, potrzebne nam dodatkowe jak świni siodło.

Projekt upadł...przez nas.

Nasza córka ostatnio usłyszała od grupy, że jesteśmy ostatnimi złamasami, bo żydzimy na bluzy a..... jeździmy Teslą ;]

Nic to że na parkingu BMKi suvy i inne Lexusy. My mamy Teslę :hehe:

To jest przykład tego bólu dupy o którym czasem piszę ;]

Czy ktoś jeszcze był podobnie "doceniony"? ;]

Napisano
6 minut temu, kravitz napisał(a):

Byla akcja zamawiania bluz. Jakaś matka gdzieś tam zauważyła u innego zespołu bluzy rozpinane i że trzeba zamówić dla każdej z dziewczynek takie same.

Nic to że już miały tylko nierozpisane. Muszą byc takie rozpinane, bo dają 10pkt do umiejętności :hehe:

My żeśmy z żona powiedzieli, że nie ma bata, mają te nierozpinane bluzy prawie nowe, potrzebne nam dodatkowe jak świni siodło.

Nasza córka ostatnio usłyszała od grupy, że jesteśmy ostatnimi złamasami, bo żydzimy na bluzy a..... jeździmy Teslą ;]

Tu nie chodzi o to, że Tesla jest premium tylko wszyscy wiedzą, że gdybyś jeździł Oplem to byś kasy nie miał bo poszło na olej, gdybyś jeździł Alfą to na serwis, gdybyś jeździł Renault to na lawetę... Ale Teslą? Żydzisz bo masz darmowy prąd i brak przeglądów to mógłbyś chociaż dziecku bluzę kupić. W rozpinanej będzie wygodniej usiąść na krawężniku i zjeść jajo na twardo gdzieś pod ładowarką w trasie.

;l

Napisano
36 minut temu, Ryb napisał(a):

Tu nie chodzi o to, że Tesla jest premium tylko wszyscy wiedzą, że gdybyś jeździł Oplem to byś kasy nie miał bo poszło na olej, gdybyś jeździł Alfą to na serwis, gdybyś jeździł Renault to na lawetę... Ale Teslą? Żydzisz bo masz darmowy prąd i brak przeglądów to mógłbyś chociaż dziecku bluzę kupić. W rozpinanej będzie wygodniej usiąść na krawężniku i zjeść jajo na twardo gdzieś pod ładowarką w trasie.

;l

@kravitz znowu ;]

Napisano
45 minut temu, kravitz napisał(a):

spotykam to na kazdym kroku, tlumacze im powoli ze teraz auto za 300 000 zl za gotowke czy tam leasing to kazdy biedak moze miec, a ci dalej ze to TESLA przeciez :totalszok:

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

@kravitz znowu ;]

A skąd wiedziałeś że trzeba zacytować i mnie zawołać? ;]

Napisano
6 godzin temu, kravitz napisał(a):

Ja wiele razy. Jedna historia wydaje mi się cały czas zabawna.

Moja lepsza połowa jest nauczycielką w przedszkolu. Takim publicznym, na warszawskim Ursynowie.

Jakiś czas temu panie woźne podczas przerwy (leżakowania czy coś podobnego) rozmawiały sobie, temat zszedł na Ukraińców. I się kobiety rozkręciły.

Że przyjechali do nas i socjal ciągną, że nic nie robią a kasy mają jak lodu.

Jedna zaczęła opowiadać że do jej bloku sprowadziła się ukraińska rodzina. Która jeździła Teslą. Sąsiedzi byli zazdrośni, coś tam zwracali im uwagę i coś z autem nawet zrobili - więc Ci Ukraińcy przerejestrowali auto na polskie numery i parkują teraz przy bloku XXX numer Y.

Ponieważ to jest nasz adres (blok) to jedna z woźnych zapytała moją Agnieszkę czy to prawda, że jacyś Ukraińcy parkują Teslę przed naszym blokiem. 

A Agnieszka odpowiedziała: "Nie, to auto mojego starego".

I zapadła cisza. Którą przerwało ciche "nie pierd0l, wy macie TESLĘ ?"

Napisano
  • Autor
33 minuty temu, slawekw napisał(a):

I zapadła cisza. Którą przerwało ciche "nie pierd0l, wy macie TESLĘ ?"

O, to to

To działa podobnie jak telefon komórkowy w połowie lat 90tych

Tesla -> w xui kasy

A ze kosztuje mniej niż lepsza Skoda? Nie analizują.

Napisano
17 godzin temu, kravitz napisał(a):

Nie, bo nie mam Tesli i nie jestem złamasem. ;]

Napisano
17 godzin temu, Ryb napisał(a):

gdybyś jeździł Oplem to byś kasy nie miał bo poszło na olej

To nie tak.

Właściciel Opla nie jest złamasem, kupiłby rozpinaną bluzę, a i na olej by starczyło. :oki:

Napisano
17 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

spotykam to na kazdym kroku, tlumacze im powoli ze teraz auto za 300 000 zl za gotowke czy tam leasing to kazdy biedak moze miec, a ci dalej ze to TESLA przeciez :totalszok:

Najgorsze, że przez to, że jakiś Teslanin musiał podbudować swoje ego dzieci bluz nie będą miały.

:bzik:

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

Nie, jeżdżę KN 😪

A to nie jest pisane przez duże ruskie "I"?
KИ? ;]

Napisano
21 godzin temu, kravitz napisał(a):

A, i druga historia. Nawet lepsza.

Od ponad 10 lat mam wynajęte od Spółdzielni miejsce parkingowe przed blokiem. Takie pod chmurką. Przy moim miejscu stała latarnia, którą regularnie uszkadzały manewrujące pojazdy gości. Latarnia była regularnie naprawiana.

Do czasu aż zmieniłem auto na Teslę. Niedługo po tym jakiś dostawczak rozpierdzielił tę latarnie. Dostałem info ze spółdzielni że nie będą jej więcej naprawiać tylko przeniosą w inne miejsce. I faktycznie po kilku tygodniach zostałem poproszony o zabranie auta żeby ekipa mogła wykopać resztki latarni i zamontować po drugiej stroni9e drogi. 

Podczas prac podszedłem zagadać z ekipą i dowiedziałem się, że powodem przeniesienia latarni są skargi i donosy mieszkańców. Że jakiś cwaniak parkuje pod nią auto elektryczne i ładuje się kradnąc prąd ;]

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, slawekw napisał(a):

Że jakiś cwaniak parkuje pod nią auto elektryczne i ładuje się kradnąc prąd ;]

A mówiłem, kładłem do głowy, powtarzałem. Sławek....ten namiot obok tej latarni to już przesada! ;]

Napisano
5 godzin temu, slawekw napisał(a):

A, i druga historia. Nawet lepsza.

Od ponad 10 lat mam wynajęte od Spółdzielni miejsce parkingowe przed blokiem. Takie pod chmurką. Przy moim miejscu stała latarnia, którą regularnie uszkadzały manewrujące pojazdy gości. Latarnia była regularnie naprawiana.

Do czasu aż zmieniłem auto na Teslę. Niedługo po tym jakiś dostawczak rozpierdzielił tę latarnie. Dostałem info ze spółdzielni że nie będą jej więcej naprawiać tylko przeniosą w inne miejsce. I faktycznie po kilku tygodniach zostałem poproszony o zabranie auta żeby ekipa mogła wykopać resztki latarni i zamontować po drugiej stroni9e drogi. 

Podczas prac podszedłem zagadać z ekipą i dowiedziałem się, że powodem przeniesienia latarni są skargi i donosy mieszkańców. Że jakiś cwaniak parkuje pod nią auto elektryczne i ładuje się kradnąc prąd ;]

No ok, ale to gdzie teraz będziesz ładował ?

Pozostanie na pamiętkę:

516tE8E6egL._AC_SL1500_.jpg

:phi: