Napisano 7 godzin temu7 godzin 8 godzin temu, maras77 napisał:Byłby dobry, tylko wyszła by trasa drożej, więc bez sensu 8 godzin temu, mrBEAN napisał:Ile drożej?Jakieś 20 zł, miesięcznie
Napisano 6 godzin temu6 godzin 9 godzin temu, maras77 napisał:Byłby dobry, tylko wyszła by trasa drożej, więc bez sensu jaki masz koszt 100 km w elektryku (ładowanie na publicznych ładowarkach) 35-40 zł/100kmno chyba że spala poniżej 5 litrów (Średnia cena ogólnokrajowa: ok. 6,93 – 7,00 zł/l)
Napisano 6 godzin temu6 godzin Godzinę temu, komor napisał:Jakieś 20 zł, miesięcznie Tyle samo mi wyszlo, tylko nie chciałem się powtarzać :)
Napisano 5 godzin temu5 godzin 55 minut temu, maras77 napisał:Tyle samo mi wyszlo, tylko nie chciałem się powtarzać :)Czekaj, niebawem jadę do CRO, widziałem jakieś ciekawe ceny na SuC w nocy, chyba dieslem jest 2-3 razy drożej jechać tą trasę Ale my się nie znamy
Napisano 4 godziny temu4 godziny Czegoś tu nie rozumiem - kupujecie elektryka jako trzecie lub czwarte auto pod domem (no, chyba nikt nie jest taki szalony żeby mieć wyłącznie elektryka?) żeby cokolwiek oszczędzać?
Napisano 3 godziny temu3 godziny 51 minut temu, Ryb napisał:no, chyba nikt nie jest taki szalony żeby mieć wyłącznie elektryka?Khm, khm, ostatniego spalinowego sprzedałem kilka miesięcy temu . Po tym jak przez ponad rok musiałem sam lub żonę wysyłać żeby przynajmniej raz w tygodniu go ruszyć, żeby się nie zakurzył.Co w tym może być szalonego?
Napisano 3 godziny temu3 godziny 3 minuty temu, falkon napisał:Khm, khm, ostatniego spalinowego sprzedałem kilka miesięcy temu . Po tym jak przez ponad rok musiałem sam lub żonę wysyłać żeby przynajmniej raz w tygodniu go ruszyć, żeby się nie zakurzył.Co w tym może być szalonego?Spalinowe auto do codziennego domowego użytku jest tak bez sensu, że to jest az nierealne.Wyobrażamy sobie tankowanie telefonu na jakiejs stacji na mieście? Niech wtedy nawet i starczy paliwa na miesiąc. Czy ktoś by chciał taki telefon? Czy lepiej ładować w domu codziennie? A przecież z telefonem tez w podróż jeździmy.Ostatnio na światłach stałem i podjechał motocykl.To było jakieś surrealistyczne, że na tym cyklu świateł, który jest wybotnie długi, w tym moto ciągle kręcił się silnik. Po xui?
Napisano 2 godziny temu2 godziny Godzinę temu, falkon napisał:Khm, khm, ostatniego spalinowego sprzedałem kilka miesięcy temu . Po tym jak przez ponad rok musiałem sam lub żonę wysyłać żeby przynajmniej raz w tygodniu go ruszyć, żeby się nie zakurzył.Co w tym może być szalonego?Szok, teraz będę się bał z Wami dalej korespondować. Wy nie macie żadnych hamulców!
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 4 godziny temu, prebek napisał:jaki masz koszt 100 kmw elektryku (ładowanie na publicznych ładowarkach) 35-40 zł/100kmno chyba że spala poniżej 5 litrów (Średnia cena ogólnokrajowa: ok. 6,93 – 7,00 zł/l)Az sprawdzilem, jak to wyglada u mnie.Jak juz musze ladowac na platnej, to raczej na SC pod Kopenhaga.Tam teraz kosztuje 2,6 dkk (1,5 pln).Spalanie mozna spokojnie zalozyc 18 kwh/100km.Czyli 100km kosztuje 27 pln/100km.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 35 minut temu, HelixSv napisał:Az sprawdzilem, jak to wyglada u mnie.Jak juz musze ladowac na platnej, to raczej na SC pod Kopenhaga.Tam teraz kosztuje 2,6 dkk (1,5 pln).Spalanie mozna spokojnie zalozyc 18 kwh/100km.Czyli 100km kosztuje 27 pln/100km.Tesla mniej jaraNa SC prund tańszyNie płacisz abonamentu (to mnie zawsze rozbraja )