Napisano 7 Grudnia 20257 Grudzień Ktoś może zapisał się na preorder? Bo pokazał mi się w apce na telefonie jako opcja https://www.enhauto.com/pages/dash?srsltid=AfmBOoqB6Ze0e1B1oQmo-kSt0rsVvcH7YlvtMOVWxLmVqoiJ6UM_h_dc
Napisano 7 Grudnia 20257 Grudzień to coś dla: - świeżo upieczonych teslowców (#dlaczego_do_cholery_nie_ma_wskażników_za_kierownicą) - gadżeciarzy dla mnie do niczego nie potrzebny
Napisano 7 Grudnia 20257 Grudzień Autor 3 minuty temu, HelixSv napisał(a): to coś dla: - świeżo upieczonych teslowców (#dlaczego_do_cholery_nie_ma_wskażników_za_kierownicą) - gadżeciarzy dla mnie do niczego nie potrzebny Dla mnie bardzo potrzebny. Mnie już oczy bolą i chyba dostane zeza, od ciągłego spoglądania na średnie zużycie prądu i prędkość Nie zdecydowałem się na jakiś z Aliekspress, to przyznam, że jakoś niezbyt podobała mi się jakość tego co widziałem do tej pory. Od tego producenta biorę w ciemno Jakby ta firma zrobiła jeszcze jakiś zewnętrzny czujnik deszczu i radar do autopilota, to ja polecam Teslę każdemu
Napisano 7 Grudnia 20257 Grudzień 2 godziny temu, HelixSv napisał(a): to coś dla: - świeżo upieczonych teslowców (#dlaczego_do_cholery_nie_ma_wskażników_za_kierownicą) - gadżeciarzy dla mnie do niczego nie potrzebny dokaldnie, dwa ostatnie auta mialem bez zegarow i juz nie potrzebuje
Napisano Wczoraj o 09:07 1 dzień Autor Dobra, to ja kupuję Może warszawska "ekipa" będzie zainteresowana pomocą w montażu?
Napisano Wczoraj o 11:58 1 dzień 2 godziny temu, kravitz napisał:Dobra, to ja kupuję Poczytaj, bo tam jakieś problemy mieli z tym dashem. Tesla coś zmieniała w sygnałach na szynie CAN i coś nie do końca działało.
Napisano Wczoraj o 12:02 1 dzień Autor 1 minutę temu, slawekw napisał:Poczytaj, bo tam jakieś problemy mieli z tym dashem. Tesla coś zmieniała w sygnałach na szynie CAN i coś nie do końca działało.Oglądałem jakieś w miarę nowe review i działało.Zamówiony, opłacony, czekam na przesyłkę 5-10 dni ;)Jak będzie na nim dostępne tylko ACP (raczej niezależne od API Tesli) i prędkość (tutaj już zależne, ale wyświetla się w apce S3XY, to pewnie i potrafią do dasha transmitować), to ja nic więcej nie potrzebuję ;)
Napisano 22 godziny temu22 godzin W dniu 7.12.2025 o 17:30, kravitz napisał:Ktoś może zapisał się na preorder? Bo pokazał mi się w apce na telefonie jako opcja https://www.enhauto.com/pages/dash?srsltid=AfmBOoqB6Ze0e1B1oQmo-kSt0rsVvcH7YlvtMOVWxLmVqoiJ6UM_h_dc Od Teslarian zawsze czytałem lub słyszałem, że cenią ten wóz za prostotę i minimalizm.Dziwi tylko fakt, że później tworzą się grupy wsparcia w zakupach wyposażenia dodatkowego To kolejny przykład, jestem na nie, Teslarianom wierzę i ufam
Napisano 22 godziny temu22 godzin 7 minut temu, mrBEAN napisał:Od Teslarian zawsze czytałem lub słyszałem, że cenią ten wóz za prostotę i minimalizm.Dziwi tylko fakt, że później tworzą się grupy wsparcia w zakupach wyposażenia dodatkowego To kolejny przykład, jestem na nie, Teslarianom wierzę i ufam To wszystko z zazdrości. Wszyscy chcą być jak @mrBEAN
Napisano 21 godzin temu21 godzin 15 minut temu, format napisał:To wszystko z zazdrości. Wszyscy chcą być jak @mrBEANZa późno 😌
Napisano 21 godzin temu21 godzin 29 minut temu, mrBEAN napisał:Od Teslarian zawsze czytałem lub słyszałem, że cenią ten wóz za prostotę i minimalizm.Dziwi tylko fakt, że później tworzą się grupy wsparcia w zakupach wyposażenia dodatkowego To kolejny przykład, jestem na nie, Teslarianom wierzę i ufam Bo nie potrafisz rozróżnić Czcigodnego Teslaranina od takiego mentalnego uchodźcy z krainy bezguścia. Bez urazy.
Napisano 20 godzin temu20 godzin Autor Godzinę temu, mrBEAN napisał:Od Teslarian zawsze czytałem lub słyszałem, że cenią ten wóz za prostotę i minimalizm.Dziwi tylko fakt, że później tworzą się grupy wsparcia w zakupach wyposażenia dodatkowego To kolejny przykład, jestem na nie, Teslarianom wierzę i ufam Zdradzę tajemnicę.To jest trochę jak w polityce.Niby jedna partia odwala jakieś numery i chętnie by się ich pogoniło, ale i tak generalnie lepiej wybrac to, niż żeby wygrał PiS.I tak jest z Teslą. Właściciele wymyślą każdą bzdurę i pójdą na każdy kompromis, żeby tylko nie mówić "jeżdżę Kią"
Napisano 20 godzin temu20 godzin 2 minuty temu, kravitz napisał:Zdradzę tajemnicę.To jest trochę jak w polityce.Niby jedna partia odwala jakieś numery i chętnie by się ich pogoniło, ale i tak generalnie lepiej wybrac to, niż żeby wygrał PiS.I tak jest z Teslą. Właściciele wymyślą każdą bzdurę i pójdą na każdy kompromis, żeby tylko nie mówić "jeżdżę Kią"Tesla jest świetna jak kiedyś będzie taka infra żebym sobie spokojnie 170 leciał nad morze z jednym krótkim postojem to nakupię dodatków i biorę Teslę. juz jedna kile miałem w życiu drugiej nie kupię.
Napisano 19 godzin temu19 godzin Autor 50 minut temu, wujek napisał:Tesla jest świetna jak kiedyś będzie taka infra żebym sobie spokojnie 170 leciał nad morze z jednym krótkim postojem to nakupię dodatków i biorę Teslę.To już teraz jest mozliwe, tylko musisz się przeprowadzić do Łodzi
Napisano 18 godzin temu18 godzin 2 godziny temu, wujek napisał:Tesla jest świetna jak kiedyś będzie taka infra żebym sobie spokojnie 170 leciał nad morze z jednym krótkim postojem to nakupię dodatków i biorę Teslę. Dlatego 170 a nie 370 jak @Ryb ?
Napisano 17 godzin temu17 godzin 2 godziny temu, kravitz napisał:To już teraz jest mozliwe, tylko musisz się przeprowadzić do Łodzi Dla pewności do Pruszcza.
Napisano 11 godzin temu11 godzin 7 godzin temu, format napisał:Dlatego 170 a nie 370 jak @Ryb ?Mnie w to proszę nie mieszać. Ja właśnie zamówiłem auto elektryczne. Nareszcie będzie czas po drodze porządny obiad (obiady) zjeść, już się cieszę, że będę mógł niezałatwione dotąd sprawy załatwić... Nawet ręce chyba zaczęły mi trochę śmierdzieć paliwem. Edytowane 11 godzin temu11 godzin przez Ryb
Napisano 10 godzin temu10 godzin 51 minut temu, Ryb napisał:Mnie w to proszę nie mieszać. Ja właśnie zamówiłem auto elektryczne. Nareszcie będzie czas po drodze porządny obiad (obiady) zjeść, już się cieszę, że będę mógł niezałatwione dotąd sprawy załatwić... Nawet ręce chyba zaczęły mi trochę śmierdzieć paliwem.no to jak zamowiles dobrego EV (a zawsze zamawiasz najlepsze auta z tego co pamietam) to bedzie sie dzialo...ladowanie w 3 sekundy bo przeciez nie bedziesz tym jezdzil w trasy majac 4 inne auta w diselkachbuspasydarmowe parkowanie w katowicachprzyspieszenie i oddawanie mocy jakiego nie ma w spalinowcachjedynie wkurzony Ryb ze nikt tymi spalinowymi zlomami nie chce jezdzic wokol komina
Napisano 9 godzin temu9 godzin 13 minut temu, PawelWaw napisał:no to jak zamowiles dobrego EV (a zawsze zamawiasz najlepsze auta z tego co pamietam) to bedzie sie dzialo...ladowanie w 3 sekundy bo przeciez nie bedziesz tym jezdzil w trasy majac 4 inne auta w diselkachbuspasydarmowe parkowanie w katowicachprzyspieszenie i oddawanie mocy jakiego nie ma w spalinowcachjedynie wkurzony Ryb ze nikt tymi spalinowymi zlomami nie chce jezdzic wokol komina Koncepcja jest taka, że na trasy i dla przyjemności będzie Raptor (BTW, mijają 2 miesiące a on ma już niemal 10kkm przebiegu ). Na zakupy do pobliskiej Biedronki jest skuterosamochód. Jednego Jaga sobie zostawiam żeby wkurzać Autokącik. Elektrykiem będzie sobie żona moja szanowna jeździła tam, gdzie sobie jeżdżą żony (nie wiem i nie wnikam).PS. Trochę to potrwa, bo auto będzie pod choinkę. W międzyczasie spodziewajcie się tu wysypu moich pytań jak podłączyć ładowarkę poniżej trzech sekund, w jakiej aplikacji przechowywać listę spraw, czy jak jadę buspasem to muszę się zatrzymywać na przystankach, jak pozbyć się zapachu ON z dłoni, czy filtr HEPA powstrzyma upiorny smród spalin z mijanych diesli, czy brać na pierwszym postoju zupę a na kolejnym drugie danie, czy za każdym razem jemy obiad dwudaniowy, czy żeby konwersować pod ładowarką z innymi właścicielami EV muszę mieć koczek, torebkę i rurki, z czego tak naprawdę robią sojowe latte, czy jedzenie mięsa to grzech, czy jak mam taryfę nocną to powinienem na trasie ładować się tylko w nocy a dzień przeczekać na krawężniku racząc się jajami na twardo z pudełka i kotletami z folii, dlaczego najszybszym z samochodów jadę nad morze 12 godzin, jakie gry i zabawy dla rodziny są najlepsze do zabawy na parkingu podczas ładowania (nie wiem, badminton, minigolf, śpiewanie szantów i ognisko?), co robić podczas swojego pierwszego pożaru i takie tam, normalne pytania od nowicjusza...
Napisano 9 godzin temu9 godzin 33 minuty temu, Ryb napisał:Na zakupy do pobliskiej Biedronki jest skuterosamochód.To sie zmieni jak przyjdzie premium EV, nikt tym zlomem nie bedzie chcial jezdzic Cala reszta sie zgadza.
Napisano 9 godzin temu9 godzin 1 minutę temu, PawelWaw napisał:To sie zmieni jak przyjdzie premium EV, nikt tym zlomem nie bedzie chcial jezdzic Cala reszta sie zgadza.Ejno, sens istnienia skuterosamochodu jest wyłącznie taki, że można nim jeździć bez kategorii B. Ale jak tylko młody podrośnie i zrobi prawko to się go pozbędziemy a w jego miejsce wjedzie pewnie kolejny EV.
Napisano 9 godzin temu9 godzin Teraz, Ryb napisał:Ejno, sens istnienia skuterosamochodu jest wyłącznie taki, że można nim jeździć bez kategorii B. Ale jak tylko młody podrośnie i zrobi prawko to się go pozbędziemy a w jego miejsce wjedzie pewnie kolejny EV.Dwa EV, wkurzysz ludzi na AK tych co mysleli ze jestes hejterem EV i sie biedaki podlaczali do nagonki Zrobiles ich jak politycy pis swoich wyborcow
Napisano 9 godzin temu9 godzin 4 minuty temu, PawelWaw napisał:Dwa EV, wkurzysz ludzi na AK tych co mysleli ze jestes hejterem EV i sie biedaki podlaczali do nagonki Zrobiles ich jak politycy pis swoich wyborcow Kupuję żeby lepiej hejtować. Zaraz potem pozbędę się tych EV jak Czarnek fotowoltaiki!
Napisano 8 godzin temu8 godzin 55 minut temu, PawelWaw napisał:Ale jak tylko młody podrośnie i zrobi prawko to się go pozbędziemyTo się nazywa twarde wychowanie
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 19 godzin temu, kravitz napisał:Zdradzę tajemnicę.To jest trochę jak w polityce.Niby jedna partia odwala jakieś numery i chętnie by się ich pogoniło, ale i tak generalnie lepiej wybrac to, niż żeby wygrał PiS.I tak jest z Teslą. Właściciele wymyślą każdą bzdurę i pójdą na każdy kompromis, żeby tylko nie mówić "jeżdżę Kią"KNem nie kiłą 😌
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 8 godzin temu, Ryb napisał:Koncepcja jest taka, że na trasy i dla przyjemności będzie Raptor (BTW, mijają 2 miesiące a on ma już niemal 10kkm przebiegu ). Na zakupy do pobliskiej Biedronki jest skuterosamochód. Jednego Jaga sobie zostawiam żeby wkurzać Autokącik. Elektrykiem będzie sobie żona moja szanowna jeździła tam, gdzie sobie jeżdżą żony (nie wiem i nie wnikam).PS. Trochę to potrwa, bo auto będzie pod choinkę. W międzyczasie spodziewajcie się tu wysypu moich pytań jak podłączyć ładowarkę poniżej trzech sekund, w jakiej aplikacji przechowywać listę spraw, czy jak jadę buspasem to muszę się zatrzymywać na przystankach, jak pozbyć się zapachu ON z dłoni, czy filtr HEPA powstrzyma upiorny smród spalin z mijanych diesli, czy brać na pierwszym postoju zupę a na kolejnym drugie danie, czy za każdym razem jemy obiad dwudaniowy, czy żeby konwersować pod ładowarką z innymi właścicielami EV muszę mieć koczek, torebkę i rurki, z czego tak naprawdę robią sojowe latte, czy jedzenie mięsa to grzech, czy jak mam taryfę nocną to powinienem na trasie ładować się tylko w nocy a dzień przeczekać na krawężniku racząc się jajami na twardo z pudełka i kotletami z folii, dlaczego najszybszym z samochodów jadę nad morze 12 godzin, jakie gry i zabawy dla rodziny są najlepsze do zabawy na parkingu podczas ładowania (nie wiem, badminton, minigolf, śpiewanie szantów i ognisko?), co robić podczas swojego pierwszego pożaru i takie tam, normalne pytania od nowicjusza...Zapomniałeś o kanapkach z jajkiem na krawężniku przy ładowarce 😌
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 19 godzin temu, wujek napisał:Tesla jest świetna jak kiedyś będzie taka infra żebym sobie spokojnie 170 leciał nad morze z jednym krótkim postojem to nakupię dodatków i biorę Teslę. juz jedna kile miałem w życiu drugiej nie kupię.Jednym słowem to nie wina EV tylko za daleko mieszkasz od morza 😌