Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW idzie na wojnę cenową

Featured Replies

Napisano

Największy dealer samochodów w Polsce Grupa Cichy-Zasada

Jako największy dealer samochodów w Polsce od ponad 30 lat współpracujemy z renomowanymi markami motoryzacyjnymi grupy VAG: Volkswagen, Škoda, Seat, CUPRA, Audi oraz Porsche

VOLKSWAGEN Taigo 22- Kombi (2022 - )

Taigo 1.0 TSI Pure DSG

nowy 59 349,59 zł (netto)

73 000,00 zł (brutto)

LEASING

Leasing KLASYCZNY

VW Leasing klasyczny Poziom 3

Wpłata

11 869,92 zł netto (20,00%)

14 600,00 zł brutto (20,00%)

Ilość rat

59 rat

Wykup

593,50 zł netto (1,00%)

730,00 zł brutto (1,00%)

Rata miesięczna

zmienne

922,59 zł netto

1 134,79 zł brutto

Napisano

Rozmawiałem wczoraj ze sprzedawcą - w poniedziałek dostali aktualizację - pierwsze dostawy wersji Pure dopiero październik.

Napisano
Teraz, Tomo napisał:

Rozmawiałem wczoraj ze sprzedawcą - w poniedziałek dostali aktualizację - pierwsze dostawy wersji Pure dopiero październik.

Powiedziałbym ze dziwne bo widziałem ze dwa szare Taigo w Szczecinie, ale pewnie przypadek, po prostu takie tez sie wczesniej sprzedawały a ja wczesniej na nie uwagi nie zwracałem

Napisano
4 minuty temu, zenek111 napisał:

Powiedziałbym ze dziwne bo widziałem ze dwa szare Taigo w Szczecinie, ale pewnie przypadek, po prostu takie tez sie wczesniej sprzedawały a ja wczesniej na nie uwagi nie zwracałem

I co z tego, że widziałeś szare Taigo ?

W tym wątku mówimy o Taigo Pure - które może być w jednym z 8 kolorów - ale na razie jeszcze nawet importer nie ma tych aut.

A kolor szary ascot jest dostępny na obecnych wersjach Taigo oraz na innych modelach VW.

Napisano
3 minuty temu, Tomo napisał:

I co z tego, że widziałeś szare Taigo ?

W tym wątku mówimy o Taigo Pure - które może być w jednym z 8 kolorów - ale na razie jeszcze nawet importer nie ma tych aut.

A kolor szary ascot jest dostępny na obecnych wersjach Taigo oraz na innych modelach VW.

Rany julek spokojnie....przeciez napisałem "pewnie przypadek, po prostu takie tez sie wczesniej sprzedawały a ja wczesniej na nie uwagi nie zwracałem"

Napisano

"Rozmawiałem przed chwilą z pracownikiem VW odnośnie opóźnień w realizacji. Te samochody, które są zamawiane teraz aktualnie faktycznie będą na wrzesień/ październik. Samochody, które były zamówione na początku trwania promocji będą w czerwcu ( ja zamawiałem auto 11 marca)"

https://www.facebook.com/groups/689984318986020/posts/1616600192991090/

Napisano
49 minut temu, Tomo napisał:

Widziałem te auta na ulicy. Z tym że nie wiem w jakiej cenie były kupione😉

Napisano
1 minutę temu, Danielpoz. napisał:

Widziałem te auta na ulicy. Z tym że nie wiem w jakiej cenie były kupione😉

Jeszcze raz na spokojnie.

VW Taigo jest na polskim rynku od 4 lat i nie jest żadną nowością.

Do tej pory był oferowany w kilku wersjach, z których najuboższą była wersja Life.

Kilkanaście dni temu VW zaoferował nową wersję Pure - golas większy niż Life, ale z automatem DSG

Nie ma ich jeszcze importer, więc nie może być ich na ulicy.

Napisano
Godzinę temu, Tomo napisał:

Jeszcze raz na spokojnie.

VW Taigo jest na polskim rynku od 4 lat i nie jest żadną nowością.

Do tej pory był oferowany w kilku wersjach, z których najuboższą była wersja Life.

Kilkanaście dni temu VW zaoferował nową wersję Pure - golas większy niż Life, ale z automatem DSG

Nie ma ich jeszcze importer, więc nie może być ich na ulicy.

Tak wiem. Chodzi o to że jeździ tego bardzo mało jak na tyle lat sprzedaży. Auto może nie jest zbyt ładne choć na żywo wygląda lepiej niż na fotkach. Przy cenie jaką ma pure to jest bardzo ładne😁

Napisano
2 godziny temu, Tomo napisał:

A inne wersje tez?

Napisano
2 minuty temu, Rado_ napisał:

A inne wersje tez?

O inne nie pytałem.

Napisano
  • Autor

Porównywałem kiedyś Taigo i T-Crossa. Z zewnątrz lepiej wyglądało Taigo, a w środku T-Cross lepszy bo przesuwana kanapa i wygodniejsza. Z przodu było w miarę ok, podobnie jak to w VW. Ale cena była zbliżona.

Napisano

No i zamówiony ok

72390 PLN za bazową wersję Pure + 1110 PLN dopłata za biały lakier.

Zaliczka 1000 PLN i zamówienie idzie do kolejki na produkcję.

Produkcja ma być w Hiszpanii po przerwie wakacyjnej, więc licząc całą pozostałą logistykę to odbiór będzie w październiku, a pewnie realnie w listopadzie.

Za ok. 1000 PLN mam dogadane odblokowanie App Conect - z cennika nie opłaca się brać bo kosztuje to 2270 PLN

A tutaj będzie to na legalu - bez ryzyka utraty gwarancji.

Po gwarancji można by to zrobić samodzielnie.

Napisano
40 minut temu, Tomo napisał:

No i zamówiony ok

Produkcja ma być w Hiszpanii po przerwie wakacyjnej, więc licząc całą pozostałą logistykę to odbiór będzie w październiku, a pewnie realnie w listopadzie.

Za ok. 1000 PLN mam dogadane odblokowanie App Conect - z cennika nie opłaca się brać bo kosztuje to 2270 PLN

Swietna cena za wersje z automatem ok

Gdyby nie fakt, ze zona ostatnio robi max 200-300km/miesiac to bym powaznie rozwazal zmiane C3-ki na takie Taigo.

Napisano
1 godzinę temu, Tomo napisał:

No i zamówiony ok

Ojcu też właśnie zamówiłem Life Plus DSG, pakiet Comfort, lakier metalik.

Bedzie za 3-4 tygodnie, właśnie zjechał z taśmyzlosnik

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Rado_ napisał:

ale w innej cenie pewnie.

Napisano
4 godziny temu, Tomo napisał:

No i zamówiony ok

czyli Hiszpania, bardzo dobrze

jeszcze urwales cos od tego co w katalogu? z ich finansowaniem czy gotowka?

kurde mega dobra cena

Napisano
47 minut temu, Cinos napisał:

czyli Hiszpania, bardzo dobrze

Taigo jest produkowany tylko w jednej fabryce.

47 minut temu, Cinos napisał:

jeszcze urwales cos od tego co w katalogu?

z ich finansowaniem czy gotowka?

kurde mega dobra cena

Z tego co mówią sprzedawcy u dealerów to on jest sprzedawany na sztukę - marży prawie nie ma.

Dla pewności sprawdziłem w Volkswagenie czy mówią prawdę - no i mówią hehe

Obdzwoniłem więc wszystkich w Warszawie i wybrałem najtańszą ofertę (to zresztą proste - bo taka jest też na Otomoto).

Jutro mam mieć odpowiedź czy dostanę jeszcze gratisowo gwarancję na 3 lata (czyli w sumie 5) - katalogowo kosztuje to 1890 PLN

Napisano
15 minut temu, Tomo napisał:

Taigo jest produkowany tylko w jednej fabryce.

niby jeszcze robią go w Brazylii, ale fakt ze pod inna nazwa

ale jak Hiszpania to git

18 minut temu, Tomo napisał:

Obdzwoniłem więc wszystkich w Warszawie i wybrałem najtańszą ofertę (to zresztą proste - bo taka jest też na Otomoto).

Jutro mam mieć odpowiedź czy dostanę jeszcze gratisowo gwarancję na 3 lata (czyli w sumie 5) - katalogowo kosztuje to 1890 PLN

rewelacja oferta, nowe auto 5 lat gwarancji za taka kase

a przedewszystkim Taigo jest ładne

• 2 miesiące później...
Napisano
W dniu 30.03.2026 o 16:08, Rado_ napisał:

i co? przyjechal? :)

w ogole jak braliscie auta dla Rodzicow, to staraliscie o rabat na "grupe" zawodowa na emeryta?

jest to jakas sensowna znizka?

Napisano
8 godzin temu, Cinos napisał:

w ogole jak braliscie auta dla Rodzicow, to staraliscie o rabat na "grupe" zawodowa na emeryta?

zadzwoń i się dowiedz, na dany model są inne rabaty.

Napisano
W dniu 1.06.2026 o 11:08, Cinos napisał:

Przyjechal, zdjecie tarcz z tylu tej padliny juz wrzucalempad

Rabat byl na grupę, ale to jest sciema, bo jak nie jestes w grupie, to sprzedawca podłączy cie pod grupę rotfl2

Emeryt, a cena 96900 z cennikowej 118000

Napisano
52 minuty temu, Rado_ napisał:

Przyjechal, zdjecie tarcz z tylu tej padliny juz wrzucalempad

Rabat byl na grupę, ale to jest sciema, bo jak nie jestes w grupie, to sprzedawca podłączy cie pod grupę rotfl2

Emeryt, a cena 96900 z cennikowej 118000

prawie 18% rabatu, dobry rabat

mi za 232.400 katalogu zaproponowali 206 z hakiem i 203 z hakiem jak w kredycie, czyli lekko ponad 11 i 12, a o mojej grupie zawodowej i wieku nie chcial chyba wpisac

a sam kredyt jest nizej oprocentowany niz lokata w banku, wiec nie rozumiem na czym oni zarabiaja

Napisano
14 minut temu, Cinos napisał:

prawie 18% rabatu, dobry rabat

mi za 232.400 katalogu zaproponowali 206 z hakiem i 203 z hakiem jak w kredycie, czyli lekko ponad 11 i 12, a o mojej grupie zawodowej i wieku nie chcial chyba wpisac

a sam kredyt jest nizej oprocentowany niz lokata w banku, wiec nie rozumiem na czym oni zarabiaja

Przy odbiorze luźna gatka z gościem. Powiedzial, ze jak nie ma grupy to sie pod jakąś podepnie choćby rolnika zlosnik

Te znizki to odgórnie od VW, ale w tej chwili nie wiem jak inne modele, ale Taigo ma duzo mniejsze niz na początku. Ludzie sie rzucili jak muchy na g…

Napisano
5 godzin temu, Rado_ napisał:

Przy odbiorze luźna gatka z gościem. Powiedzial, ze jak nie ma grupy to sie pod jakąś podepnie choćby rolnika zlosnik

Te znizki to odgórnie od VW, ale w tej chwili nie wiem jak inne modele, ale Taigo ma duzo mniejsze niz na początku. Ludzie sie rzucili jak muchy na g…

No nie tak do końca podepnie ) bo musi przesłać skan "legitymacji/zaświadczenia" do importera bo jak tego nie zrobi to za rabat udzielony zapłaci dealer )

Napisano
2 godziny temu, Camel napisał:

No nie tak do końca podepnie ) bo musi przesłać skan "legitymacji/zaświadczenia" do importera bo jak tego nie zrobi to za rabat udzielony zapłaci dealer )

Pewnie tylko żartowałzlosnik

Napisano
1 godzinę temu, Rado_ napisał:

Pewnie tylko żartowałzlosnik

albo ogarnia AI zlosnik

a takich kwitkow od klientow dostal juz setki, ciezko teraz AI zmienic dane lol

obrotny handlowiec po prostu zlosnik

Napisano
9 godzin temu, PawelWaw napisał:

albo ogarnia AI zlosnik

a takich kwitkow od klientow dostal juz setki, ciezko teraz AI zmienic dane lol

obrotny handlowiec po prostu zlosnik