Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Octavia i Focus

Featured Replies

Napisano

Witam, parę tygodni (może nawet miesięcy nie miałem okazji tu zaglądać - zbłądziłem, ale już wracam zlosnik.gif).

Nie chciałbym tym wątkiem wywołać wojny, ani dostać ochrzanu za jego rodzaj (co kupić ?), ale muszę go założyć.

Zastanawiam się nad zmainą samochodu, na Diesela z wygodami: elektryką, klimą, itp., kombii w cenie ok. 35 tys pln.

W chwili obecnej rozważam:

- Octavię I (2002-2003) TDI z silnikiem ok 100-110 KM (90 KM raczej bym nie chciał)

- Focus I (2004) z silnikiem TDCI

Odwiedziłem fora obu typów i zamiast rozjaśnienia powstaje coraz więcej dylematów.

Podoba mi się wnętrze, Focusa, wygodne fotele, grzana przednia szyba, zawieszenie, itp (jeździłem służbowym 1.6 benzyna), ale piszą, że rdzewieje tak szybko, że aż strach. Kupując rocznik 2004 jest chyba szansa na gwarancję - o ile nie był sprowadzany (nie kupowałem nowych samochodów i nie wiem na ile jest gwarancja)

Octawią jeździłem jakieś 2 lata temu i średnio mi się spodobała, ale kojarzy mi się z solidnością i małą awaryjnością. Tu niestety na gwarancję nie można liczyć bo w tej cenie można nabyć rocznik 2002-2003.

Może ktoś jest w stanie napisać coś o eksploatacji (kosztach problemach, zaletach, wadach, itp.) tych samochodów, ułatwiłoby mi to wybór.

Myślałem jeszcze o Astrze II, ale nie drążyłem tematu, a model kojarzy mi się z Astrą I i problemami z korozją.

Napisano

co do Octavii

znalezienie auta z tego rocznika z przebiegiem poniżej 120kkm jest bardzo trudne.

wielu klientów którzy zmieniają Octavie I, zostawia auto w rodzinie badz sprzedaje znajomym i bardzo czesto przesiada sie na Octavie II.

Oczywiście nie zawsze tak jest ale bardzo czesto. Wiem to z doswiadczenia (pracuje w salonie Skody).

Napisano

> Witam, parę tygodni (może nawet miesięcy nie miałem okazji tu

> zaglądać - zbłądziłem, ale już wracam ).

> Nie chciałbym tym wątkiem wywołać wojny, ani dostać ochrzanu za jego

> rodzaj (co kupić ?), ale muszę go założyć.

> Zastanawiam się nad zmainą samochodu, na Diesela z wygodami:

> elektryką, klimą, itp., kombii w cenie ok. 35 tys pln.

> W chwili obecnej rozważam:

> - Octavię I (2002-2003) TDI z silnikiem ok 100-110 KM (90 KM raczej

> bym nie chciał)

> - Focus I (2004) z silnikiem TDCI

> Odwiedziłem fora obu typów i zamiast rozjaśnienia powstaje coraz

> więcej dylematów.

> Podoba mi się wnętrze, Focusa, wygodne fotele, grzana przednia szyba,

> zawieszenie, itp (jeździłem służbowym 1.6 benzyna), ale piszą,

> że rdzewieje tak szybko, że aż strach. Kupując rocznik 2004 jest

> chyba szansa na gwarancję - o ile nie był sprowadzany (nie

> kupowałem nowych samochodów i nie wiem na ile jest gwarancja)

> Octawią jeździłem jakieś 2 lata temu i średnio mi się spodobała, ale

> kojarzy mi się z solidnością i małą awaryjnością. Tu niestety na

> gwarancję nie można liczyć bo w tej cenie można nabyć rocznik

> 2002-2003.

> Może ktoś jest w stanie napisać coś o eksploatacji (kosztach

> problemach, zaletach, wadach, itp.) tych samochodów, ułatwiłoby

> mi to wybór.

> Myślałem jeszcze o Astrze II, ale nie drążyłem tematu, a model

> kojarzy mi się z Astrą I i problemami z korozją.

No to ja ci odpowiem co wiem o Astrze II devil.gif

1.7 CDTi jest super fajny, super ekonomiczny i poza tym że mógłby być cichszy (mój nie ma maty tłumiącej pod maską) nie mam do niego zastrzeżeń...

Do dziś (niecałe 2 lata) najechałem 122 kkm i poza obsługą serwisową nic się nie dzieje, fotele twarde i niewygodne - poza tym auto normalne a nawet je lubię...

Średnia spalania z tego przebiegu to ok. 5 l/100 km (30% miasto/70% trasa), latem nawet 0,2-0,3 mniej...

Focus TDCI (jechałem ok. 200 km) jest duuuuużo cichszy od mojej Astry, pracuje też na niższych obrotach przy tej samej prędkości, fotele jeszcze twardsze niż w Astrze i tak samo niewygodne...

Octavia I (też ok. 200 km jechałem) - auto sporo większe od w/w (wszak to klasa C+), silnik (ja jechałem 110 KM) pracuje bardziej "basowo" niż w w/w autach, głośniej niż Focus, ciszej niż Astra. Przeolbrzymi bagażnik (bije na głowę wszystkie auta łącznie z segmentem limuzyn). Niezłe siedzenia, przyzwoite wnętrze...

Najstarzej w tym towarzystwie wygląda Astra (wnętrze) a najmłodziej Focus...

Ale najważniejsza jest awaryjność !

U mnie w firmie na flocie latają Ople (Astra, Vectra) i Fordy (Focus, Mondeo) i stosunek usterek jest 1/4 do 3/4 - na korzyść Opla - obiektywne zdanie człowieka zajmującego się flotą (ok. 120 aut)...

Napisano
  • Autor

Siedzenia w Focusie mi się podobają, z Octavii nie pamiętam, ale wielu na forach narzeka na te fotele.

Dla mnie to jednak temat marginalny, bo do każdego fotela z czasem się dopasuję.

Napisano

Focusa odradzam. Zwłaszcza z silnikiem TDCI bo wydasz majatek na naprawy (strasznie wrazliwa jednostka na paliwo). Jak chcesz koniecznie Focusa to bierz z silnikiem TDDI. Co do rdzewienia to faktycznie prawda jedziesz i słyszysz chrupanie wink.gif

Pozostałe 2 warianty sa dobre. Astra z silnikiem 1.7 CDTI to jest super wybór. Jest to jedno z mniej awaryjnych aut. To samo Octavia z silnikiem TDI. Tylko jezdzic. Octavia ma ta zalete ze jest odrobine wieksza. Ale wybór nalezy do ciebe.

Napisano

No właśnie!

O gustach nie możemy dyskutować.

Mnie bardziej spasił funkcjonalnie niz poglądowo.

Nie ma auta tej klasy z tak dużum środkiem.

Napisano

> Moze i bezawaryjne

jeśli o ten model chodzi, bezawaryjność to niestety mit...

Napisano

> - Focus I (2004) z silnikiem TDCI

Jeśli już musi być focus (mi to wnętrze tez sie podoba) to jednak lepiej TDDI. No chyba że lubisz często wymieniać koła zamachowe...

Pod wzgledem silnika wygrywa Octavia TDI 110 KM

Napisano

> Jeśli już musi być focus (mi to wnętrze tez sie podoba) to jednak

> lepiej TDDI. No chyba że lubisz często wymieniać koła

> zamachowe...

> Pod wzgledem silnika wygrywa Octavia TDI 110 KM

Kola zamachowe w focusie nie padaja czesciej niz w autach grupy VW.

Tutak sie z Toba niezgodze.

Jezdzilem focusem TDCI w wersji GHIA i autko naprawde super i chodzi o wiele ciszej niz TDI.

Napoczatku produkcji byly wielkkie problemy z ukladem zasilania paliwem. Ale w nowszysch wersjach zostalo to poprawione.

Napisano
  • Autor

> Napoczatku produkcji byly wielkkie problemy z ukladem zasilania

> paliwem. Ale w nowszysch wersjach zostalo to poprawione.

Czytałem, że TDCI zaczęły wychodzić około roku 2002, najpierw na zachodzie, a potem u nas i faktycznie ludzie piszą, że wczesne TDCI miały problemy z pompami i były wrażliwe na kiepskie paliwo, a potem coś poprawiono

Od kiedy można datować nowsze wersje ??

Napisano
  • Autor

Temat koła zamachowego (dwumasowego) to akurat swego czasu konik forum Octavii zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Poczytałem dokładniej na kilku forach i wyleczyłem się z Focusa TDCI.

Zostaje więc Octavia i Astra, która byłaby przypuszczalnie całkiem fajna, gdyby miała trochę mocniejszy silnik. Ten 1.7 ma o ile się nie mylę 75 KM.

Napisano

> Poczytałem dokładniej na kilku forach i wyleczyłem się z Focusa TDCI.

No i tu sie zaczyna smile.gif. 1.7CDTI jest montowany na pewno w AIII, a w AII to raczej tego silnika nie było - a jak juz to dopiero od wersji Classic. Nie wiem czy zmiescisz sie w cenach tych roczników. Wczesniej montowany był 1.7 DTL, czyli 16v z turbo. Podobno całkiem ujdzie ten silnik ale to juz nie da sie porównywac do common raili. Na dodatek "niezawodnosc" cdti od opla to takze na razie mit, bo ta marka zaczeła montowac te silniki stosunkowo późno w stosunku do Forda czy Pugów, wiec poczekajmy a moze niedługo zaczna docierac informacje i o tych silnikach.

I pewnie znowu zacznie wracac temat common raili, które juz wykreslałes smile.gif. Z fordami, nad którymi tez sie zastanawiałem, jest jeszcze taki problem ze awarie układu wtryskowego pojawiają się "znikąd" i najczesciej w przebiegach od 100kkm do 120kkm "się zaczyna" - i ogromna czesc Focusów nigdy nie miała tego robionego na gwarancji. Z tego co wiem, to nie da sie tego zdiagnozować (tzn. tego ze dogorywa), za to uzytkownik jest w stanie po pewnych nieregularnych objawach zorientować sie ze "ten moment" sie zbliza (ten moment wg plotek zaczyna sie od 4kpln). Wracamy wiec pewnie znowu do 1.8TDDI - ale to zwykły TD i nie ma nic wspolnego z przyjemnosciami jazdy common railem. Z ta rdzą to bym nie przesadzał - rdzewieją tylko w pewnych specyficznych miejscach (np. kombi na tylnej klapie koło znaczków bodajze) i gdzieniegdzie na krawedziach drzwi - ale szczerze mowiac ogladałem dwa focusy, jeden ma 8 lat i jest totalnie "miastowy" (czyt. własciciel wsiada do niego i jezdzi, zero jakichs tam nadopiekuńczych gestów wink.gif ) drugi młodszy bo 5letni i rdzy nie ma na nich ani grama.

AII ma juz ocynk, podobny do tych z Vectry B po liftingu i Astry I Classic - teoretycznie problem tradycyjnej dla opla rdzy zniknął.

Napisano

O Focusie

Jakis czas temu rozgladalem sie za nowym autkiem, moimi typami byly auta te same co Twoje

I tak jak dla mnie:

Astra II DTI - za slaby silnik

Octavia TDI - nie znalazlem takiego egzemplarza, ktory by mi odpowiadal

Focus I - wybor padl na TDCi kombi 2004 rok przebieg autentyczny 64kkm

Jak narazie nie narzekam, zrobilem nim juz 3kkm i jest ok

Co do mitow krazacych na roznego rodzaju forach internetowych o padaniu ukladu wtryskowego, kola dwumasowego, moje zdanie jest nastepujace:

- uklad zasilania - od 2004 roku zostal poprawiony i juz nie jest z nim tak zle, jednakze nie nalezy tankowac ON na stacjach nieznanych - anonimowych, a jezeli juz zdazylo sie to dolac uszlachetniacza

- kolo dwumasowe - tak samo sie sypie jak np.: uszczelka pod glowica w Lanosach, tak samo jak samochody na F to gowno

Jezeli bedziesz eksploatowal Focusa normalnie, bez zadnych ekscesow nie bedziesz mial z nim problemow (opinia serwisanta - znajomego - z Serwisu Forda)

takze decyzja nalezy do ciebie

pozdrawiam

Napisano

a Stilo JTD? widzialem z 2004 czy 2005 z przebiegiem 60-70 kkm za ok 30 tys PLN. Może nad tym warto sie zastanowić

Napisano

Problem z ukladem paliwowym bral sie stad ze w pompie paliwowej pozostawaly opilki metalu z jej obrobki doprowadzajac do zniszczenia samej pompy lub wtryskow. Takie bylo chyba stanowisko firmy.

Pozniejsze pady ukladu wtryskowego w wiekszosci spowodowane byly laniem zlego paliwa.

A co do ocynku w Astrze II to jest ale i tak zdarza sie ze ruda ja atakuje wiec nie jest tak kolorowo.

Ale jezdze AII jezdzilem Focusem i te autka moge polecic.

Napisano

Ja bym brał Oktawię. Co prawda jest to jedyny samochód z tych, które wymieniasz, z którym miałem cokolwiek do czynienia, ale na pewno jest najbardziej przestronny i wydaje mi się, że jego eksploatacja będzie najtańsza. Aczkolwiek, wszystko oczywiście zalezy jak trafisz. Sam napewno będę za rok czy dwa zamieniał Lanosa na coś nowszego i większego i gdybym to miał robić teraz to rozważałbym właśnie Astrę II kombi i Oktawię kombi.

Napisano

> Ja bym brał Oktawię. Co prawda jest to jedyny samochód z tych, które

> wymieniasz, z którym miałem cokolwiek do czynienia, ale na pewno

> jest najbardziej przestronny

Nie wiem na ile Golf czy Leon z dolozona dupa bedzie bardziej przestronny od Foczki albo Asterki. Bagaznik wiekszy na pewno (choc w kombiaku pewnie nie tak bardzo) ale wnetrze...??

Na pewno tez auto ma opinie wiekszego niz jest w rzeczywistosci i wyzszej klasy niz jest w rzeczywistosci wiec z Focusa, Astry czy rzeczonego Stilo bedzie nowszy i mniej jezdzony egzemplarz w tej samej cenie..

Napisano

> Jeśli już musi być focus (mi to wnętrze tez sie podoba) to jednak

> lepiej TDDI. No chyba że lubisz często wymieniać koła

> zamachowe...

> Pod wzgledem silnika wygrywa Octavia TDI 110 KM

A w jaki sposób się zużywa/niszczy koło zamachowe ? niewiem.gif

Napisano

> Poczytałem dokładniej na kilku forach i wyleczyłem się z Focusa TDCI.

> Zostaje więc Octavia i Astra, która byłaby przypuszczalnie całkiem

> fajna, gdyby miała trochę mocniejszy silnik. Ten 1.7 ma o ile

> się nie mylę 75 KM.

1.7 CDTI ma 80 KM...

Moim zdaniem subiektywne odczucie jest takie że zbiera się podobnie jak Octavia ze 110 KM...

Dane zmierzone: 0-100 km/h - ok. 13 s.

Max. prędkość 185 km/h stała, raz z górki 202 km/h...

Napisano

> No i tu sie zaczyna . 1.7CDTI jest montowany na pewno w AIII, a w AII

> to raczej tego silnika nie było - a jak juz to dopiero od wersji

> Classic. Nie wiem czy zmiescisz sie w cenach tych roczników.

> Wczesniej montowany był 1.7 DTL, czyli 16v z turbo. Podobno

> całkiem ujdzie ten silnik ale to juz nie da sie porównywac do

> common raili. Na dodatek "niezawodnosc" cdti od opla to takze na

> razie mit, bo ta marka zaczeła montowac te silniki stosunkowo

> późno w stosunku do Forda czy Pugów, wiec poczekajmy a moze

> niedługo zaczna docierac informacje i o tych silnikach.

W żaden sposób nie jestem emocjonanie związany z Oplem Astrą, po prostu jeżdżę nim dużo...

1.7 CDTI są praktycznie bezawaryjne (ok. 50 aut we flocie, żadnych usterek na silnik) - przebiegi w tej chwili od 100 kkm do 200 kkm...

Napisano

> klik

Przyznam ze ten tekst mocno zniechecil mnie do Fordow icon_rolleyes.gif

Napisano

> Przyznam ze ten tekst mocno zniechecil mnie do Fordow

takie podobne teksty masz o autach na F i o Daewoo

Napisano

> takie podobne teksty masz o autach na F i o Daewoo

Co do Daewoo to widywalem takie teksty, ale zawsze to byl jakis amatorski tekscik, ze "jego kolega kolegi to ma problemy", ale nigdy zadnych konkretow wink.gif

Co do Fiatow, to ja sam wiem ze to gowno i ze sie predzej czy pozniej sypnie, ale........to jest tanie gowno, czesci prawie jak za darmo, a i serwis tez nie drogi wink.gif Natomiast o Fordach tego powiedziec sie juz nie da, zatem nie rozumiem dlaczego za tandete sie placi jak za zboze icon_rolleyes.gif

Napisano

EEE tam, Fordy sa tansze od wiekszosci aut francuskich w danej klasie, nie mowiac juz np. o VAG

Napisano

> EEE tam, Fordy sa tansze od wiekszosci aut francuskich w danej

> klasie, nie mowiac juz np. o VAG

Zgadza sie, ale serwis Forda juz taki tani nie jest wink.gif

Napisano

> Moze i bezawaryjne i fajne ale mi okropnie sie niepodoba.

jak ktos lubi renault .......

Napisano

> Focusa odradzam. Zwłaszcza z silnikiem TDCI bo wydasz majatek na

> naprawy (strasznie wrazliwa jednostka na paliwo). Jak chcesz

> koniecznie Focusa to bierz z silnikiem TDDI. Co do rdzewienia to

> faktycznie prawda jedziesz i słyszysz chrupanie

> Pozostałe 2 warianty sa dobre. Astra z silnikiem 1.7 CDTI to jest

> super wybór. Jest to jedno z mniej awaryjnych aut. To samo

> Octavia z silnikiem TDI. Tylko jezdzic. Octavia ma ta zalete ze

> jest odrobine wieksza. Ale wybór nalezy do ciebe.

ale na wejsciu w octavii trzeba przynajmniej amory wymienic bo seryjny zawias jest do bani

Napisano

> Zgadza sie, ale serwis Forda juz taki tani nie jest

NIe wiem nic o serwisie forda. Ale jezdzilem w swojej karierze 3 i naprawde sa to autka bezawaryjne lub ja mialem ogromne szczescie.

A jak auto kupi sie od brudasa to nic nie pomoze. Przyklad wczoraj koledze rozlecial sie silnik w VW Passacie 2004 rok silniczek TDi.

Niestety musi szukac nowego.

I ja nie generalizuje ze VW sa do dupy a tez maja kola dwumasowe ktore lubia sie popsuc. Wiec nie wiem o czym mowa.

Nowy Passat przoduje w rankingach awaryjnosci a awarie sa powazne brak hamulcow, wycieki paliwa i mniejsze pierdoly.

Napisano

> No i tu sie zaczyna . 1.7CDTI jest montowany na pewno w AIII, a w AII

> to raczej tego silnika nie było - a jak juz to dopiero od wersji

> Classic. Nie wiem czy zmiescisz sie w cenach tych roczników.

> Wczesniej montowany był 1.7 DTL, czyli 16v z turbo. Podobno

> całkiem ujdzie ten silnik ale to juz nie da sie porównywac do

> common raili. Na dodatek "niezawodnosc" cdti od opla to takze na

> razie mit,

I TU SIE NIE ZGODZE, SILNIKI 1,7 SA PRODUKOWANE W POLSCE, W TYCHACH, PRZEZ FIRME ISUZU- kontrola techniczna jest nad wyraz rygorystyczna, nie obawialbym sie tych silnikow.

Dodatkowo,mialem okazje jezdzic Astra II, kombi z tym silnikiem,moze to nie jest demon predkosci,ale subiektywne odczucia bardzo pozytywne.

na temat innych motorow diesle nie wypowiadam sie bo ich nie znam

bo ta marka zaczeła montowac te silniki stosunkowo

> późno w stosunku do Forda czy Pugów, wiec poczekajmy a moze

> niedługo zaczna docierac informacje i o tych silnikach.

> I pewnie znowu zacznie wracac temat common raili, które juz

> wykreslałes . Z fordami, nad którymi tez sie zastanawiałem, jest

> jeszcze taki problem ze awarie układu wtryskowego pojawiają się

> "znikąd" i najczesciej w przebiegach od 100kkm do 120kkm "się

> zaczyna" - i ogromna czesc Focusów nigdy nie miała tego

> robionego na gwarancji. Z tego co wiem, to nie da sie tego

> zdiagnozować (tzn. tego ze dogorywa), za to uzytkownik jest w

> stanie po pewnych nieregularnych objawach zorientować sie ze

> "ten moment" sie zbliza (ten moment wg plotek zaczyna sie od

> 4kpln). Wracamy wiec pewnie znowu do 1.8TDDI - ale to zwykły TD

> i nie ma nic wspolnego z przyjemnosciami jazdy common railem. Z

> ta rdzą to bym nie przesadzał - rdzewieją tylko w pewnych

> specyficznych miejscach (np. kombi na tylnej klapie koło

> znaczków bodajze) i gdzieniegdzie na krawedziach drzwi - ale

> szczerze mowiac ogladałem dwa focusy, jeden ma 8 lat i jest

> totalnie "miastowy" (czyt. własciciel wsiada do niego i jezdzi,

> zero jakichs tam nadopiekuńczych gestów ) drugi młodszy bo

> 5letni i rdzy nie ma na nich ani grama.

> AII ma juz ocynk, podobny do tych z Vectry B po liftingu i Astry I

> Classic - teoretycznie problem tradycyjnej dla opla rdzy

> zniknął.

Napisano

Jeśli używany focus to w benzynie, jeśli koniecznie diesel to tddi (jeszcze w 2002 były produkowane). Tdci miały opinię awaryjnych niedopracowanych wrażliwych na jakość paliwa silników. Jeśli teraz takie nie są to w latach 2002 i 2003 takie były.

Z rdzą bym nie generalizował, zalezy jaki egzemplarz trafisz.

Napisano

moim zdaniem jak nie masz goowej octy tpo z wypasem nie kupisz za te pieniądze.. może gdybys sprowadził...

ale przebieg i tak będzie grubo pow. 100000km

Napisano

> ale na wejsciu w octavii trzeba przynajmniej amory wymienic bo

> seryjny zawias jest do bani

od razu wymieniac, fajny jest zlosnik.gif

Napisano

> Zostaje więc Octavia i Astra, która byłaby przypuszczalnie całkiem

> fajna, gdyby miała trochę mocniejszy silnik. Ten 1.7 ma o ile

> się nie mylę 75 KM.

O Octavi sie nie wypowiem bo nie jeździłem. Ale znam silniki TDI bo czasami użytkuje A4 z takim motorkiem 90KM. IMHo dynamika porównywalna do Astry II 1.7 CDTI 80KM. Mając wybór wybrałbym Octę TDI. Głównie z racji tego że jest bardzo popularna , dużo części, łatwiej o diagnostykę . Co do Opla to zaletą jest zawiecha prosta jak budowa cepa. Mam ponad 170 kkm na blacie a wszystko jeszcze fabryczne i nie ma luzów. Blacha też nie najgorsza choć pojawiły sie delikatne ślady świadczące o korozji na tylnych nadkolach.

Napisano

> Focusa odradzam. Zwłaszcza z silnikiem TDCI bo wydasz majatek na

> naprawy (strasznie wrazliwa jednostka na paliwo). Jak chcesz

> koniecznie Focusa to bierz z silnikiem TDDI. Co do rdzewienia to

> faktycznie prawda jedziesz i słyszysz chrupanie

tak? pierwsze slysze, a moze cos jeszcze mi opowiesz o focusie bo widze ze znasz to auto lepiej niz ja

Napisano

> Myślałem jeszcze o Astrze II, ale nie drążyłem tematu, a model

> kojarzy mi się z Astrą I i problemami z korozją.

AII i korozja?? miałom 5 lat i żadnych śladów, a różnica pomiedzy I a II jest kolosalna

Napisano

> AII i korozja?? miałom 5 lat i żadnych śladów, a różnica pomiedzy I a

> II jest kolosalna

Moj ojciec ma AII 99 od nowosci i 0 rudej smile.gif

Napisano

> a Stilo JTD? widzialem z 2004 czy 2005 z przebiegiem 60-70 kkm za ok

> 30 tys PLN. Może nad tym warto sie zastanowić

łooj z deszczu pod rynne

icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.