Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co sądzicie o tej astrze?

Featured Replies

Napisano

> Co sądzicie tak na pierwszy rzut o tej astrze:

> http://moto.allegro.pl/item158685297_serwisowana_astra_1_4_z_klima_rok_97_plus_oplaty.html

> Bo facet ją zachwala nieziemsko a ja się zastanwiam czy jechać 300km,

> żeby ją oblukać

Popros kogos moze mieszka niedlako i zobaczylby to, bo ja juz najezdzilem sie za szmelcem na zdjeciach wyglada super a sprzedajacy zachwala a na miejscu syf i kila.

I Tobie tego nie zycze.

Napisano

> Popros kogos moze mieszka niedlako i zobaczylby to, bo ja juz

> najezdzilem sie za szmelcem na zdjeciach wyglada super a

> sprzedajacy zachwala a na miejscu syf i kila.

> I Tobie tego nie zycze.

Zgadzam się. Też kiedyś pojechałem (na szczęście ok 80 km) obejrzeć Fiata Brava. Na zdjęciu był piękny, zielony metalik, pełen wypas. Jak przyjechałem na samochodzie zauważyłem jakieś dziwne naklejki łosi których na zdjęciu nie było. Gościu chciał coś zamaskować oslabiony.gif Jak mi włączył radio to od razu na full - chyba myślałe że będę jeździł na zimny łokieć. Jak się później okazało podczas słuchania radia kaseta chodziła i do tego o coś tarła. Gościu na pytanie o rozrząd i takie tam mówił że nie wie dokładnie bo to samochód byłej żony (własnie się rozwiódł) i on na samochochodach się nie zna (a wymkneło mu się że jest taksuwkarzem smile.gif )

Wielce zniesmaczniony wróciłem z żoną i ojcem do domu i to wyleczyło mnie z napalania się na samochody ze zdjęć sciana.gifmlotek.gifmlot.gif

Napisano

Na zdjęciach wygląda ok.

ma ogrzewanie postojowe? (ta skrzynka obok zbiornia płynu do spryskiwaczy)

Silnik nie jest umyty, będzie można zobaczyć skąd są wycieki.

Napisano

no teraz to chyba ci nie pomoge bo chyba ja ci ogladałem w krakowie t a astre i tu jest skorzana chyba kierownica bo tak wyslizgana ze hej:D ale tak naprawde to szukaj cos w poblizu cierpliwie a trafis z na cos ok lub moze jedz do najblizszego miasta gdzie jest dosc ok giełda bydgoszcz lub gdansk blizej

Napisano

> Sprawdzić by można czy ma poduszki niewystrzelone.

A po czym wnosisz ?

Napisano

Wujek w Cordobie nie spostrzegł nierówno przyklejonej pokrywki od airbagu i potem jak na kompa pojechał to był zdziwiony że powypadkowa ;-).

Napisano

> Wujek w Cordobie nie spostrzegł nierówno przyklejonej pokrywki od

> airbagu i potem jak na kompa pojechał to był zdziwiony że

> powypadkowa ;-).

Airbag do astry można kupić na alledrogo za ok 100 zł więc to nic nie będzie świadczyć że nie jest bez wypadku

Napisano

> http://moto.allegro.pl/item158685297_serwisowana_astra_1_4_z_klima_rok_97_plus_oplaty.html

> żeby ją oblukać

> P.S Może ktoś z okolic byłby chętny ją obejrzeć

Witam

hmmmm wadę widać już na pierwszy rzut oka...

to nie KOMBI !!! zlosnik.gif

żart , a powaznie to nie napalaj się , szukaj spokojnie ja w przeszłości popełniłem taki błąd kupując uniaka ... ale to już historia

pozdrawiam

Napisano

Dobrze jest tez sprawdzic (jak juz pojedziesz) czy Asterka nie ma przypadkiem wytartego od środka zaczepu holowniczego (przedniego oczywiscie).Jesli widac ze byl używany,to od razu wiadomo,ze nie zawsze jezdzila o "własnych siłach".

Napisano

> żeby ją oblukać

Byc może to złudzenie ale światła z tyłu wydają mi się pochodzić od modelu sprzed liftingu. Są kolorowe a po lifcie były chyba we wszystkich przyciemnione... tak mi się wydaje

Napisano

> Byc może to złudzenie ale światła z tyłu wydają mi się pochodzić od

> modelu sprzed liftingu. Są kolorowe a po lifcie były chyba we

> wszystkich przyciemnione... tak mi się wydaje

Światła raczej OK to efekt lapmy błyskowej pewnie, bo widac jak światło odbłysło nad lampą, a druga lapma (lewa) w tym czasie wygląda na ciemniejszą czyli OK. Jak na zdj. to wygląda w porządku. Pozdro

Napisano

> Byc może to złudzenie ale światła z tyłu wydają mi się pochodzić od

> modelu sprzed liftingu. Są kolorowe a po lifcie były chyba we

> wszystkich przyciemnione... tak mi się wydaje

A przypadkowo p[rzyciemniane nie wychodzily tylko w GSI?

Moze sie myle ale tak cos ostatnio czytalem.

Napisano

> A przypadkowo p[rzyciemniane nie wychodzily tylko w GSI?

> Moze sie myle ale tak cos ostatnio czytalem.

w GSI jeszcze inne były...

te po FL są na pewno lekko ciemniejsze niż przed

widać to zwłaszcza na pomarańczowym kolorze kierunkowskazu...

Napisano

> w GSI jeszcze inne były...

> te po FL są na pewno lekko ciemniejsze niż przed

> widać to zwłaszcza na pomarańczowym kolorze kierunkowskazu...

Zwracam honor wink.gif

Czlowiek uczy sie cale zycie.

Napisano

> Zwracam honor

> Czlowiek uczy sie cale zycie.

jaki honor? wink.gif

dla zobrazowania wkleję fotki zapożyczone z www.automotosklep.pl

lampa przed FL:

278203132-lampa_przedFL.jpg

lampa po FL:

278203132-lampa_poFL.jpg

lampa GSI:

278203132-lampa_gsii.jpg

post-30072-14352477869542_thumb.jpg

Napisano

Witam.

Troszkę nie chce mi sie wierzyć w ten przebieg. Zerknij na fotel kierowcy, chodzi mi o to załamanie i wytarcie ( to zaznaczone na żółto ) mam tak samo. Z tą malutką różnicą że na zegarze mam 185 tyś km.

278203194-158685297_6.jpg

Pozdro

Napisano

> Witam.

> Troszkę nie chce mi sie wierzyć w ten przebieg. Zerknij na fotel

> kierowcy, chodzi mi o to załamanie i wytarcie ( to zaznaczone na

> żółto ) mam tak samo. Z tą malutką różnicą że na zegarze mam 185

> tyś km.

> Pozdro

Zalezy kto jezdzil autem wczesniej. Widzialem jak jezdzi autem koles o slusznej wadze to fotel wytarty byl juz przy 60tys.km

Napisano

Mi sie wydaje że warto by sie przejechać i oglądnąć ją na miejscu bo na 1 rzut oka wygląda OK.

Jak jest z nią coś nie tak to nie kupuj. 30.GIF

Napisano

> jaki honor?

> dla zobrazowania wkleję fotki zapożyczone z www.automotosklep.pl

> lampa przed FL:

> lampa po FL:

> lampa GSI:

No to wychodzi że ja mam lampy od GSI a moja Astra jest w wersji GL? Teraz to mi zadałeś ciekawostkę.

Napisano

> Witam.

> tyś km.

> Pozdro

ojciec ma alfe i ma przebieg 150k (kupiona w salonie) i ma tak przetarty fotel ze to bajka, dziura na 20cm smile.gif)

Napisano

Witam

Czyżby tatuś miał "lekką" wink.gif nadwage???

Napisano

> Witam

> Czyżby tatuś miał "lekką" nadwage???

ogolnie nie jest tak źle tylko jeden mięsien mu troche wyrósl wink.gifpiwo.gif

Napisano

> ogolnie nie jest tak źle tylko jeden mięsien mu troche wyrósl

ale pisząc "150k" miałeś na myśli przebieg auta? hehe.gif

Napisano

Zrób fote fotela z twojej astry. Zobaczymy czy poszedłeś w ślady ojca.............. smile.gif

Napisano
zeby.GIF u mnie peklo cale to siedzisko przy 195kkm smile.gif jak kupowalem bylo wszytsko idealnie zeby.GIF ale kilogramy robia swoje ;p
Napisano

u mnie to samo frown.gif tyle ze auto ma 101 kkm ale 12 rok crazy.gif

Napisano

> Witam.

> tyś km.

> Pozdro

ta, ja u siebie mam jeszcze wieksze wytarcie, bo w spodniach w tylniej lewiej kieszeni zawsze nosze klucze od domu, u mnie to juz jest prawie ze dziura, a przebieg 178tkm, do chudych także nie naleze wink.gif

Napisano

Przy kielichu amora chyba ruda wychodzi. Jeśli się tam pojawiła to z duzym prawdopodobieństwem jest tez w innych miejscach. Wydaje mi się ze bez sprawdzenia przez dobrego mechasa sie nie obędzie.

Napisano
  • Autor

Dzięki Koledzy za opinie smile.gif

Troche mnie ostudziliście bo wczoraj byłem niezdrowo napalony na ten samochód a teraz powoli zaczynam patrzeć bardziej obiektywnie grinser006.gif

Napisano

> Dzięki Koledzy za opinie

> Troche mnie ostudziliście bo wczoraj byłem niezdrowo napalony na ten

> samochód a teraz powoli zaczynam patrzeć bardziej obiektywnie

Naprawdę nie napalaj się. Na zdjęciach zawsze wszystko ładnie wygląda a sprzedający jeszcze opisem ubarwią. Ze spokojem a znajdziesz coś dla siebie. W końcu jest więcej samochodów niż klientów w naszym kraju więc jesteś w dobrej sytuacji grinser006.gif

Napisano

> Naprawdę nie napalaj się. Na zdjęciach zawsze wszystko ładnie wygląda

> a sprzedający jeszcze opisem ubarwią. Ze spokojem a znajdziesz

> coś dla siebie. W końcu jest więcej samochodów niż klientów w

> naszym kraju więc jesteś w dobrej sytuacji

Jak dla mnie ma ze 100tys wiecej. Kierownica świeci sie jak psu ja..a , looknijcie też na pedał sprzegła, albo mi sie wydaje albo jest tak zjechany że widać blachę. Ja swoją asterkę kupiłem z przebiegiem 145 tys i kierownica wygląda jak nowa a tu jak w kadecie którego kiedyś miałem tyle że był z rocznka 89 i miał przejechane nie wiadomo ile. Dodam ze moja asterka jest na 100% bezwypadkowa więc kierownica jest oryginalna. Tez swego czasu zjeździłęm sie za autami po kraju i moim zdaniem nie warto się napalać. Jak policzę koszty to wolałbym dopłacić parę setek tu na miejscu i mieć spokój. A tak właściwie jaką ma pojemność? W tytule 1,4 a w opisie 1,60 , koleś nie wie co sprzedaje?

Napisano
  • Autor

> Naprawdę nie napalaj się. Na zdjęciach zawsze wszystko ładnie wygląda

> a sprzedający jeszcze opisem ubarwią. Ze spokojem a znajdziesz

> coś dla siebie. W końcu jest więcej samochodów niż klientów w

> naszym kraju więc jesteś w dobrej sytuacji

Niby tak tylko jak ja sobie wymarzyłem że chce asterke HB5D 1.6 8v rocznik 97 z klimą, abesem i elektryką no i jeszcze najlepiej granatową albo zieloną grinser006.gif to normalnie okazuje się, że tak to tylko w erze, mimo tego, że aut jest bardzo dużo palacz.gif

Napisano

> Kierownica świeci sie jak psu ja..a

skóra jest na tej kierownicy, przyjrzyj się dokładnie zlosnik.gif

> , looknijcie też na pedał sprzegła, albo mi sie wydaje albo jest

> tak zjechany że widać blachę.

moim zdaniem to odbłysk lampy... wink.gif

co do reszty się zgadzam

nie pojechałbym 300km żeby ją obejrzeć...

Napisano

> żeby ją oblukać

Moim zdaniem godna uwagi, mam identyczną tylko kombi, ten sam rok, wyposażenie, kolor, tapicerkę i silnik.

To wersja Diamant, czyli taka jak moja. Świadczy o tym znaczek symbolizujący czarno niebieskie diamenty na listwie drzwi przednich. Była to wersja dość dobrze wyposażona jak na astrę F.

Mam też skórzaną kierownicę i fakt, jest trochę wyślizgana, ale i tak komfort trzymania jej jest o wiele wiele lepszy od zwykłej, standardowej, twardej, plastikowej kierownicy.

Zagniotek na fotelu też mam, w kilkuletnich astrach to chyba standard. Jak oglądałem to się napatrzyłem. Moja ma 189 tys km przebiegu.

Pytałem o koszt naprawy fotela u tapicera, tzn. rozprucie tapicerki, dopasowanie i wklejenie odpowiedniej gąbki w miejsce przetarcia starej, tam gdzie drut przeciera materiał i zaszycie tego tak, żeby nic nie było widać - cena 50 złotych. 1 dzień pracy, tylko trzeba fotel wyciągnąć.

Zrobiłem już tym autem prawie 10 tys km w 4 miesiące i poza standardowymi wymianami oleju, płynów i kompletnego rozrządu, wymieniłem rolkę napinacza za 55 złotych i do wymiany coraz bardziej nadaje się łożysko tylnego koła, bo huczy, a że jest w komplecie z piastą i czujnikiem ABS, to będzie mnie to kosztować około 350 zł. Aha no i kupiłem jeszcze dwa kierunkowskazy oraz silnik wycieraczki tylnej.

Aha, autko przerobiłem na LPG na samym początku i jeździ ekonomicznie i bez problemu. Nie rdzewieje! Także polecam obejrzenie i jak nie miał wypadku to może warto kupić. Cena dobra.

A oto zdjęcia mojej smile.gif>>KLIK<<

PS. Widzę, że gość w tytule aukcji wpisał, że silnik 1.4 i że astra ma radio + CD, a ja widzę kaseciaka philipsa...

Warto przez telefon zweryfikować co ma, a czego nie ma.

Pozdrawiam.

Napisano

Powiem tak:

godna uwagi.

Fotele niepowycierane, nie jest picowana na sprzedaz, kolo zapasowe, lewarek, trojkat ma.

Sluchaj, ona ma nawet WEBASTO !! I dziala, tak samo jak klima. Stoi na ziomowkach, przod 2 szt. chyba Firestone, tyl 2 szt. Continental. Srodek jest ok, dywaniki miala suche. Szyby z '97...

Kiera i owszem, lekko wyslizgana, przebieg widac ma oryginalny, bo w 2005r. miala przy 125000 zmieniany olej (125 z hakiem) - wpis w ksiazce serwisowej i zawieszka na silniku, w 2000r. miala 41 000 przebiegu - tyle pamietam z dat w ksiazce serwisowej.

Uszczelki w silniku suche, jedynie po prawej stronie silnika (albo na skrzyni - nie znam sie na mechanice) troche mokro, ale to z jakiegos dzyndzla chyba lecialo, pokazcie mi fote silnika 1.6 8V to pokaze, ktory element. Ta rdza niby na kielichach to jest na amorach, ale u mnie w Lanosie na amorach tez sie rudy pojawil... wiec to chyba ?norma?

Z przodu blachy proste, maska tez, sruby maja kolor blotnikow, silnik nie byl myty, palila od pierwszego kopa, a auto nie bylo wczesniej rozgrzewane, bo jak przyjechalem, sprzedajacy dopiero dojechal do miejsca, gdzie auta trzyma.

Jedyne minusy jakie zauwazylem to:

- delikatny nalot rudej na wewnetrznej stronie rantu blotnika tylnego prawego, na samej krawedzi nadkola, prawie niezauwazalny;

- maly punkt z nalotem po lewej stronie tablicy rejestracyjnej, tak w polowie miedzy tablica a krawedzia tylnej klapy;.

- tylne lewe drzwi musialby byc robione w Rajchu, sa pomalowane, aczkolwiek nie widzialem roznicy w odcieniu, jedynie po polerce mozna bylo poznac i po nalotach bialego pylu z podkladu albo szpachli... i to musialo byc jakies przytarcie, bo jest widoczne, ze blache prostowano, delitaknie to widac...

I to w zasadzie jedyne minusy, jak masz jakies pytania to pisz... ew. jak cos to podam Ci swoj numer na priva i mozesz dzwonic...

Gosc generalnie luzak, pogadalem z nim troche, wspomnialem o AK, mowil, ze jak bedzie mial czas to z ciekawosci zajrzy. I powiedzial, ze za mniej niz 8 tysy nie pogoni jej... zw wzgledu na stan.

pozdro

ps. teraz to od Ciebie zalezy, czy po nia pojedziesz... smile.gif

Napisano

> skóra jest na tej kierownicy, przyjrzyj się dokładnie

Zgadza sie, jest...

> moim zdaniem to odbłysk lampy...

Lampy sa te same, nie paruja, z przodu tez nie paruja...

> co do reszty się zgadzam

> nie pojechałbym 300km żeby ją obejrzeć...

Jednak imho warto, pomimo tych minusow, o ktorych wspomnialem wyzej...

Napisano
  • Autor

Zdjęcie tego wycieku może ktoś z podpowie co to mógł być za wyciek...

278216206-silnik.jpg

post-26544-14352477915564_thumb.jpg

Napisano

> Zdjęcie tego wycieku może ktoś z podpowie co to mógł być za wyciek...

Myśle, że ten wyciek pochodzi z miejsca gdzie wodzik wchodzi do skrzyni, podobno jest tam jakiś simering ale z tego co wiem każde astry pocą się przy tym wodziku - jedne mniej drugie więcej jednak na Twoim zdjęciu wyciek jest dosyć mocny.

Napisano

poprawcie mnie jak się mylę ale czy w tym roczniku nie powinno być już bocznych migaczy na błotnikach ?

Napisano

> Myśle, że ten wyciek pochodzi z miejsca gdzie wodzik wchodzi do

> skrzyni, podobno jest tam jakiś simering ale z tego co wiem

> każde astry pocą się przy tym wodziku - jedne mniej drugie

> więcej jednak na Twoim zdjęciu wyciek jest dosyć mocny.

Albo przepuszcza oring pod cewką zapłonowa. To tez norma a wymiana prosta ikoszt oringu 7 pln.

Napisano

> Zgadza sie, jest...

> Lampy sa te same, nie paruja, z przodu tez nie paruja...

ale ja pisałem o odbłysku lampy błyskowej aparatu na pedale sprzęgła hehe.gif

Napisano

> poprawcie mnie jak się mylę ale czy w tym roczniku nie powinno być

> już bocznych migaczy na błotnikach ?

właśnie chyba nie ma reguły...

była tu kiedyś dyskusja - znalazły się i auta z roczników młodszych,

które tych kierunków nie miały

zależało to chyba od miejsca produkcji...

Napisano

Kolega chce kupic opla, wypatrzył cos takiego: http://www.allegro.pl/item155708154_swiezo_sprowadzona_astra_1_8_ecotec_125km_webasto.html O co pytac, co sprawdzic? Ma ktos taki model? Jakie sa typowe usterki po takim przebiegu? No i pytanie które mi sie nasuwa:czy w 93 roku byly juz ecoteci i to jeszcze w autach z szara deska ?

Napisano

> Kolega chce kupic opla, wypatrzył cos takiego:

> http://www.allegro.pl/item155708154_swiezo_sprowadzona_astra_1_8_ecotec_125km_webasto.html

> O co pytac, co sprawdzic? Ma ktos taki model? Jakie sa typowe

> usterki po takim przebiegu? No i pytanie które mi sie nasuwa:czy

> w 93 roku byly juz ecoteci i to jeszcze w autach z szara deska ?

dziwny jakis ten samochod. Kierownica widac ze juz nowsza(watpie czy ta poducha to dziala) ecoteca tez nie bylo. Sadze ze to kiedys mialo silnik c14nz lub c16nz bo widac ze buda jest stara nawet po lusterkach ala kadett

czy mi sie wydaje czy check swieci?

Napisano

> dziwny jakis ten samochod. Kierownica widac ze juz nowsza(watpie czy

> ta poducha to dziala) ecoteca tez nie bylo. Sadze ze to kiedys

> mialo silnik c14nz lub c16nz bo widac ze buda jest stara nawet

> po lusterkach ala kadett

> czy mi sie wydaje czy check swieci?

No mi tez sie wydaje ze to jakis wałęk jest, bo przeciez takie ople jak w opisie samochodu to były produkowane w 94 roku (chodzi o silnik).

Napisano

> czy mi sie wydaje czy check swieci?

Check jest bardziej w prawo. To ręczny.

Napisano

> No mi tez sie wydaje ze to jakis wałęk jest, bo przeciez takie ople

> jak w opisie samochodu to były produkowane w 94 roku (chodzi o

> silnik).

Wogole ta buda jest jakas dziwna, ja mam z tego samego roku, identyczny kolor i róznic jest sporo jak widze, lusterka nie są w kolorze nadwozia inna kiera (chociaz ... airbag hmm.gif), pedały jakies zardzewiałe sick.gif, zwykle siedzenia irked.gif. Nie wiem, ogolnie ladnie wycackany do sprzedazy, ale jak to wygląda w realu to zupelnie co innego pewnie bedzie cfaniaczek.gif. Jakby jeszcze zdjęcie zapodał silnika to byloby dobrze icon_rolleyes.gif. Cena dosc dobra, ale koniecznie wymaga dokladnego obejrzenia. Jesli nie mial przekladek, dzwona itp, to mysle ze warto hmm.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.