Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

odpadł tłumik - mam WRC :>

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj wracam z ponad 300 kilometrowej trasy , wjeżdżam już do miasta a tu nagle słyszę bum i odpadł mi tłumik icon_eek.gif dokładnie około 5 kilometrów od domku sick.gif dobrze że nie odpadł wcześniej grinser006.gif Zabrałem go do środka i z dźwiękiem rasowego samochodu WRC dojechałem do domu smile.gif A teraz pytanko do was co zrobić smile.gif jest sens spawać czy może kupić nowy hmm.gif jeśli nowy to ile to może kosztować ? smile.gif no i zdjęcia poglądowe dla was biglaugh.gif

fot1tlum.jpg

fot2tlum.jpg

fot3tlum.jpg

Napisano

wg mnie to chyba lepiej spawac - ale dla pewnosci poczekaj na odpowiedzi lepszych specow

pozdrawiam

Napisano

Ja bym zmienial,chyba ze sam masz zdolnosci spawalnicze,albo zaprzyjaznionego spawacza.Koszt wymiany raczej niewielki sądze ze ok 200 pln za element a zmienisz sam,byle by kanał miec do dyspozycji.

Napisano

> Ja bym zmienial,chyba ze sam masz zdolnosci spawalnicze,albo

> zaprzyjaznionego spawacza.Koszt wymiany raczej niewielki sądze

> ze ok 200 pln za element a zmienisz sam,byle by kanał miec do

> dyspozycji.

A koszt spawania w jakims wiejskim warsztatciku - 20 zl. Ja bym sie jednak skusil na latanie... ok.gif

Napisano

ostatnio trochę było o tych tłumikach ... jak pospawasz to potrzyma może niecały rok jak dobrze pospawa , jak kupisz ,np. izawit czy polmo ostrów to bedziesz miał nowkę za 100 zł ,ale na pewno nie takiej jakosci jak oryginal ok.gif

Napisano

Popytaj w okolicy ile by kosztowalo spawanie i wtedy zobaczysz co lepsze.

Niestety czasami za proste spawanie firmy licza sobie kosmiczna kase i wtedy to chyba lepiej kupic nowy i samemu zamontowac.

Tak z czystej ciekawosci -z ktorego rocznika masz auto i ile kilometrow przejechane (na benzynie i na LPG)?

Belka wyglada jak nowka (nawet naklejeczka czysciutka), spod tez, a tlumik odpadl.

pozdr.

Napisano

Ja bym spawał, bo sam tłumik nie jest jeszcze w najgorszym stanie ok.gif

Napisano
  • Autor

kropek z 2002 roku i ma przejechane na benzynie 45 tysięcy a na lpg około 10 tysiaków co daje w sumie około 55 tysięcy smile.gif tak od 2-3 miesięcy trochę mruczał basem z rury wydechowej ale na tyle niedużo ze 4 dni temu przeszedł bez problemu badanie techniczne i nikt tłumika sie nie czepiał smile.gif nawet jak wyjeżdżałemw trase nic nie zapowiadało że dzisiaj odpadnie shocked.gif kilkanaście kilometrów przed odpadnięciem zrobiło się dość głośno w samochodzie ale sadziłem że jeszcze trochę na nim pojeżdżę a tu nawet do domu nie dojechałem icon_rolleyes.gif

Napisano

> Dzisiaj wracam z ponad 300 kilometrowej trasy , wjeżdżam już do

> miasta a tu nagle słyszę bum i odpadł mi tłumik dokładnie

cow tym dziwnego icon_eek.gifhmm.gif, skoro byl skorodowany to w koncu odpadnie a w Punto dzieje sie to szybko

> około 5 kilometrów od domku dobrze że nie odpadł wcześniej

> Zabrałem go do środka i z dźwiękiem rasowego samochodu WRC

> dojechałem do domu A teraz pytanko do was co zrobić jest sens

> spawać czy może kupić nowy jeśli nowy to ile to może kosztować

> ? no i zdjęcia poglądowe dla was

Mi kolega wspawal tuleje , potem zalozyl na rure i docisnal klamra, po niecalym roku jest ok ok.gif

Napisano

Tydzień temu odpadł mi środkowy od rury za katem. Pospawałem i jest malina. Koszt 20 zeta a roboty magik miał na 25 minut.

Napisano

mój wyglądał tak samo jak odpadł- spawać waytogo.gif za spawanie zapłaciłam 30 pln.

Napisano

> mój wyglądał tak samo jak odpadł- spawać za spawanie zapłaciłam 30

> pln.

Spawać. Jak dobrze zrobi to jeszcze pojeździ. Ja takie duperele mam robione darmo. Dobrze mieć sąsiada - właściciela zakładu blacharskiego cfaniaczek.gif

Napisano

NIE SPAWAJ, nie ma sensu.

Kup końcowy tłumik (100-120 PLN) i problem z głowy.

Za spawanie zapłacisz połowe tego.

Dokładnie mi odpadł z pół roku temu w tym samym miejscu (one tak mają biglaugh.gif)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

30 zl ubyło z portfela i zaspawane smile.gif i moge dalej jezdzic drive.gif

Napisano

U mnie identycznie. Odpadł dokładnie w tym samym miejscu. Jechac sie nie dało, bo zapierał się o jezdnie. Musiałem na poboczu odciąć z gumowego zaczepu. W spawanie sie nie bawiłem. Łączny koszt nowego+założenie to 210 zł. Zamontowany identycznie jak na fotce wyzej.

Napisano

> 30 zl ubyło z portfela i zaspawane i moge dalej jezdzic

No i slusznie. Po cholere bawic sie w wymiane koncowego skoro jest jeszcze zdrowy? ok.gif

Napisano

> 30 zl ubyło z portfela i zaspawane i moge dalej jezdzic

I bardzo dobrze bo jeszcze na tym tlumiku pojezdzisz. ok.gif

Jak bedziesz mial chwile to warto zabezpoeczyc sie przed ponownym spadaniem tlumika "pod wlos". Przyczep go do jakiegos wystajacego elementu podwozia - ja przyczepilem swoj za pomoca sprezyny - nie mam zdjecia tej "druciarni" ale jak mi sie ponownie przepalil to tylko sobie swobodnie wisial i mozna bylo do domu dojechac. Sprezyne zahaczylem o sam rant tlumika.

Napisano

seria jeśli chodzi o rdzę na tłumiku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.