Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyrwałem chwasta

Featured Replies

Napisano

sory ze dopiero teraz ale wreszcie znalazlem chwile.

16 sierpnia pierwszy dzien urlopu godzina 12 podjechalem na jelonki do tesciow po cos tam wychodzimy z bloku z zona pakuje auto po minucie z bloku wychodzi sasiad pierwsze wrazenie ze sie potknal ale spoko wsiada do poloneza stojacego przede mna silnik wyje ale se mysle no tak kolo 60 lat to juz koordynacja nie ta....odjechal po czym z balkonu z gory krzyczy sasiadka zatrzymajcie go on jest pijany.

no wiec z zona w auto za nim go szukac wyjechalismy na czluchowska dopadlem go przy skrecie przy hali w powstancow zatrzymal sie na pasach ale widac mina dziwna kierunki mu sie mieszaja wiec zaczynamy 112 polaczenie o dziwo po 10 sekundach jestem tu i tu jedziemy za takim i takim ok prosze sie nie rozlaczac slysze puscili omege wiec zaraz sie zacznie.

ruszamy za gosciem jedzie w strone polczynskiej nie za szybko prawym pasem pierwsze swiatla uff zielone drugie przy zwezeniu przejezdzamy na poznym zoltym zatrzymujemy sie przy polczynskiej. kolesiowi pieprza sie kierunkowskazy jedzie swoim pasem ale bardzo niepewnie robi gupie miny.

zero reakcji innych. skrecajac w polczynska w lewo ociera sie o autobus na polczynskiej zatrzymuje sie na orlenie przy elektrocieplowni mam hotlajna wciaz mowie co jest . zatrzymal sie przy dystrybutorze stoi. stanalem za kolumna ide do niego ten rusza na ulice i zaczyna sie fristajling lewo prawo myla mu sie pedaly zona mi zaczyna wariowac ze strachu przy zancie znowu obcierka o ciezarowke skrecamy w kasprzaka koles zaczyna sie rozpedzac do 80 czacha.gifczacha.gif dojedzamy do ordona uff czerwone z trudem on hamuje na prawym pasie. dopadaja nas dwie octavie na bombach z lewej strony pokazuja mu lizak zeby zjechal w prawo on im kiwa oni zjezdzaja w ordona a on prosto crazy.gif ok jedziemy dalej ostatecznie w piec radiowozow dopadli go przed swiatlami przed rondem prymasa/kasprzaka bylo machanie klamko glebowanie itd koles mial oczy nieobecne. mi podziekowali odjechalem.

wnioski; udalo sie wyeliminowac goscia ktory na szczescie nie zrobil nikomu krzywdy pora 13 po poludniu na szczescie ruch nie za duzy. na szczescie nie odpierdzielal jakichs szalenstw wtedy mysle zebym go wczesniej zatrzymal w stylu wybicie szyby kluczyki out albo zepchniecie na pobocze albo bym zrobil niespodzianke tym pieprzonym gmurkom ktorzy powstanow blokuja od lat zlosnik.gif

jechalem z zona po drugi samochod z powrotem miala kierowac byla wystarczajaco roztrzesiona wiec odpuscilem sobie drogowe sporty walki.

to tyle.

Napisano

> to tyle.

pochwalić IThankYou.gif

Napisano

szacunek

tez kiedys wyrwalem takiego chwasta, koleś jechał 110 km/h jednokierunkowa pod prad, nie ustepowal pierwszeństwa, zahaczal o krawęzniki ....

bylem caly czas na hotlinie i mowilem na biezaco co widze, wygladalo to wszystko tak dramatycznie ze dyspozytorka wycofala jedną z radiolek jadących akurat do strzelaniny

typa zawinęli po okolo 5 minutach mojej relacji

Napisano

Zapomniales o przecinkach 270751858-jezyk.gif

Zle sie to czyta, ale bravo za reakcje.

Napisano

> Zapomniales o przecinkach

kolego, on to pisał "na gorąco" a miał jeszcze bezpośrednią transmisje...

Napisano

> to tyle.

Sądzę po opisie sytuacji, że koleś prawdopodobnie nie miał już prawa jazdy, a jak miał to jest niemal pewne, że dalej jeździ samochodem. Jedyny pozytyw to taki, że jeździ troche ostrożniej, a może nawet trzeźwy. Tak czy siak zgłoszenie tego policji było czynem godnym pochwały i naśladowania.

Napisano

> kolego, on to pisał "na gorąco" a miał jeszcze bezpośrednią

> transmisje...

no i caly przejety.

gratuluje.

Napisano

brawo.gifwaytogo.gif

Ja zaraz tak ukrocilem jazde lepka ,ktorzy w ramach dowcipu pokonywali ronda pod prad.

Napisano

Brawo ok.gif Zastanawia mnie tylko po co tyle radiowozow icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> Brawo Zastanawia mnie tylko po co tyle radiowozow

poszla omega wtedy wszyscy staja na bacznosc a dwa raz im zwiał crazy.gif

Napisano
  • Autor

> no i caly przejety.

> gratuluje.

niewatpliwie po 3 tygodniach prawie nadal jestem przejety hehe.gifhehe.gif cel posta jest tylko taki zeby nigdy w takich sytuacjach nie odpuszczac dzwonic do skutku jechac do upadlego po to aby zapobiec tragedii....zreszta tytul zobowiązuje palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Sądzę po opisie sytuacji, że koleś prawdopodobnie nie miał już prawa

> jazdy, a jak miał to jest niemal pewne, że dalej jeździ

> samochodem.

mial prawo jazdy, auta (starego poloneza) jakos nie widze moze mu zajeli na poczet grzywny lub swiadczenia na misie

ale przeciez nawet w takim przypadku auto jest wydawane z powrotem w dozor odpowiedzialny i mam nadzieje ze mu zabrali prawko wiec nawet jak stoi to nie pojdzie zreszta hgw.

znam przypadek w WWL gdzie lasce na bańce dopiero sad wyrokiem zabral lejce gdzie norma jest zatrzymanie tego dokumentu przy pierwszym przesłuchaniu przez prokuratora zlosnik.gif

Napisano

Gratuluje postawy!

Ludzi potrafiacych tak reagowac powinno byc wiecej.

...juz nie powiem, ze wszyscy winni tacy byc, bo to juz by byl raj smirk.gif

Z innej beczki:

Dojezdzam dzis do skrzyzowania. Jestem na podporzadkowanej. Stop - stoje. Prawa czysta, po lewej daleko TIR. Skrecam w lewo, wrzucam dwojke... i nagle zawias: przede mna, prosto na mnie jedzie Ford Sierra yikes.gif Zamurowalo mnie, uciekam na pobocze, widze, ze pacjent hamuje, chowa sie za TIRa... serce mi stanelo w przelyku.

Bordowa Sierra na rejestracji RLA, miejsce: Rudnik, dzis okolo 12:30... kierowca jakis młody, z blondyną na fotelu obok sick.gif

Takiego zabić to mało.

Napisano

> znam przypadek w WWL gdzie lasce na bańce dopiero sad wyrokiem zabral

> lejce gdzie norma jest zatrzymanie tego dokumentu przy pierwszym

> przesłuchaniu przez prokuratora

A ja nie znam przypadku, gdzie człowiek z zabranym prawem jazdy nie jeździł by dalej samochodem. Fakt, bez prawka jeżdżą trzeźwi jak niemowlaki i cholernie uważają na drodze zlosnik.gif. Jest to chyba jedyny skutek całej prewencji. Jestem za waleniem kar po 10 i więcej tysięcy złotych za jazdę po pijaku, inaczej nie będzie poprawy. O! 10 tysi za każdy promil jump.gif.

Napisano

> O! 10 tysi za każdy promil .

I z czego zapłaci? Zrujnujesz życie nie tylko jemu, ale całej jego rodzinie. Co np. dzieciaki winne?

Jako kara wspomagająca powinny być roboty publiczne - np. pilnowanie dzieciaków na przejściu pod szkołą - w kamizelką z napisem 'prowadziłem pod wpływem'. Wszyscy w okolicy widzą czym zawinił, wstydu co nie miara...

Napisano
  • Autor

> A ja nie znam przypadku, gdzie człowiek z zabranym prawem jazdy nie

> jeździł by dalej samochodem. Fakt, bez prawka jeżdżą trzeźwi jak

> niemowlaki i cholernie uważają na drodze . Jest to chyba jedyny

> skutek całej prewencji. Jestem za waleniem kar po 10 i więcej

> tysięcy złotych za jazdę po pijaku, inaczej nie będzie poprawy.

> O! 10 tysi za każdy promil .

ten kraj zawsze pil i pic bedzie nie pomoze przepadek mienia kary to nie ma sensu bylem na tylu wypadkach z pijakami no i co? jedyny plus taki ze pod cela go przegwintuja ale tam trafi dopiero w recydywie lub jak kogos zabije sick.gif

Napisano

> 16 sierpnia pierwszy dzien urlopu godzina 12 podjechalem na jelonki

Echhhh te Yelonky... devil.gif

Napisano

> sory ze dopiero teraz ale wreszcie znalazlem chwile.[...]

a tak wygląda przycięty cytat

tak trzymać,dosyć pijaków na drogach

Napisano

Bardzo dobrze zrobiłeś. Takich s........synów trzeba eliminować.

Boa

Napisano

Słuszna postawa. Zrobiłbym to samo waytogo.gif

Napisano

Brawo dla Ciebie za postawe.

Brawo dla policji za reakcje.

Byle tak dalej.

PS. Jak opisujesz jakies zdazenie tak dokladnie tzn podajesz nazwy ulic, stacje beznynowe, supermarkety itd, to wypadaloby jeszcze wspomniec o jakim miescie mowisz. Bo wsumie to ni cholery niewiadomo.

Napisano

Domyślam się, że Warszawa ale czekamy na potwierdzenie biglaugh.gif

Napisano

> A ja nie znam przypadku, gdzie człowiek z zabranym prawem jazdy nie

> jeździł by dalej samochodem. Fakt, bez prawka jeżdżą trzeźwi jak

> niemowlaki i cholernie uważają na drodze . Jest to chyba jedyny

> skutek całej prewencji.

Trzeźwi może i tak...ale mi sie trafił troche upalony zielonym palacz.gif bez prawka bo miesiąc wczesniej mu je zabrali i niestety wyladował mi na tyle na swiatłach... sick.gif

I jak to jest teraz jak stwierdzą że pacjent jest pod wpływem narkotyków??czy działa to tak jak z promilami hmm.gif

Napisano

> sory ze dopiero teraz ale wreszcie znalazlem chwile...

Pięknie postąpiłeś. Należy tępić takich idiotów.

Gdyby tak Policja lub TU nagradzały informatorów to IMHO mało kto by się odważył na prowadzenia auta na dwóch gazach.

Może pomysł nieco radykalny ale jeśli przyczyniłby się do uratowania komuś życia to chyba nie taki zły.

Napisano

> PS. Jak opisujesz jakies zdazenie tak dokladnie tzn podajesz nazwy

> ulic, stacje beznynowe, supermarkety itd, to wypadaloby jeszcze

> wspomniec o jakim miescie mowisz. Bo wsumie to ni cholery

> niewiadomo.

to przecież oczywiste

A powiedz jeszcze coś - czy policja spisała twoje dane? Jakoś mi się obiło

o uszy, że później poszkodowany ma dostęp do danych świadka, co w razie

trafienia na oszołoma może niemiło się skończyć?

Napisano

> Pięknie postąpiłeś. Należy tępić takich idiotów.

ja czasami mam ochotę zawiadomić, że stojący obok na światłach tir ma łyse opony... ale zawsze rezygnuję...

Napisano

Co tu dużo mówić - dobrze zrobiłeś i już.

I nawet lepiej, że się samodzielnie nie zabierałeś do zatrzymywania tego pijaczka, bo nie wiadomo, kiedy i komu pusciłyby nerwy i przez przypadek zrobili by z Ciebie agresora. Niech policja robi, co do niej należy.

Pełen szacun.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

> trza bylo Mu podyktowac Jego prawa

koledzy ze smutnej instytucji przy powstancow slaskich sie nim zajeli. potem dostalem od nich przy wodce zjebe ze zamiast na urlopie w nosie dlubac to im robote nadaje zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif coz poradzic to z czlowieka nie wychodzi ot tak zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Trzeźwi może i tak...ale mi sie trafił troche upalony zielonym bez

> prawka bo miesiąc wczesniej mu je zabrali i niestety wyladował

> mi na tyle na swiatłach...

> I jak to jest teraz jak stwierdzą że pacjent jest pod wpływem

> narkotyków??czy działa to tak jak z promilami

zrobia mu testa narcopouchem jak cos wyjdzie bedzie dobrze. ale ciezko jest zmierzyc poziom substancji przy promilach jest przeliczenie na wyrok a w dragach generalnie stan na zdarzeniu, potem zachowanie etc.

Napisano

> koledzy ze smutnej instytucji przy powstancow slaskich sie nim

> zajeli. potem dostalem od nich przy wodce zjebe ze zamiast na

> urlopie w nosie dlubac to im robote nadaje coz poradzic to z

> czlowieka nie wychodzi ot tak

zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif ZUO wink.gif

Napisano
  • Autor

> to przecież oczywiste

pfffff ziew.gif

> A powiedz jeszcze coś - czy policja spisała twoje dane? Jakoś mi się

> obiło

> o uszy, że później poszkodowany ma dostęp do danych świadka, co w

> razie

> trafienia na oszołoma może niemiło się skończyć?

nie bylo takiej potrzeby. dowodow wystarczajacych do skazania sad ma pod dostatkiem w szczegolnosci:

notatka urzedowa razy 5

protokol zatrzymania,

protokol uzycia alkotestu,

protokol przesluchania podejrzanego

po drugie kolego nie myl pojec. w tej sprawie nie ma na szczescie pokrzywdzonych a podejrzanemu owszem przysluguje przed zamknieciem dochodzenia prawo do zaznajomienia sie z materialami postepowania gdzie zadnych danych osobowych poza imionami i nazwiskami funkcjonariuszy bioracych udzial w czynnosciach i swoimi nie znajdzie.

Napisano
  • Autor

> ZUO

zuo to by bylo jak by mi sie nawinal pol godziny potem zlosnik.gif sam w landkruzerze nie mialbym juz zadnych obiekcji uzbroj_zlo.gifuzbroj_zlo.gifuzbroj_zlo.gif

Napisano

1. Z jednej strony dobrze zrobiłeć

2. Z drugiej - chyba sąsiadce nie o to chodziło, gdy wołała "zatrzymajcie go" zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 1. Z jednej strony dobrze zrobiłeć

> 2. Z drugiej - chyba sąsiadce nie o to chodziło, gdy wołała

> "zatrzymajcie go"

hmmmm zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif qrcze pieknooki znowu mie zalatwiles mlot.gif

Napisano

> 2. Z drugiej - chyba sąsiadce nie o to chodziło, gdy wołała

> "zatrzymajcie go"

o salwę z szotgana?

Napisano

> hmmmm qrcze pieknooki znowu mie zalatwiles

...nie ja ciebie, tylko ty załatwiłeś teściowej miłe sąsiedstwo zlosnik.gif Bo jak sąsiad się dowie dzięki komu jebneli mu pravko, może się troszeczkę zaqqqrr zlosnik.gif Perfekcyjna akcja - musisz kochać teściową hehe.gifhehe.gifhehe.gif

....nie ma to jak upiec dwie pieczenie na jednym ogniu hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> ...nie ja ciebie, tylko ty załatwiłeś teściowej miłe sąsiedstwo Bo

> jak sąsiad się dowie dzięki komu jebneli mu pravko, może się

> troszeczkę zaqqqrr Perfekcyjna akcja - musisz kochać teściową

> ....nie ma to jak upiec dwie pieczenie na jednym ogniu

winner.gifwinner.gifwinner.gif

Napisano

ok.gifok.gif nareszcie porządny człowiek się znalazł ok.gifok.gif

Masz rację, debili trzeba eksterminować - 60-cio latek z umysłem przedszkolaka. Ręce opadają na takich.

Napisano

> zuo to by bylo jak by mi sie nawinal pol godziny potem sam w

> landkruzerze nie mialbym juz zadnych obiekcji

szeroko zlosnik.gif

Napisano

Złoty medal - tak trzymać. Trzeba tępić dziadów.

Napisano
  • Autor

> szeroko

szkoda ze nie podjechales na piatkowego spota w wilanowie dalbym Ci go nawet dotknąć oink.gif ale do sprintu to bym nie stawal 3.0 d4d w automacie o osiagach siedemsety oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.