Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

126 BIS - project 1.2 MPI central - moge sie pochwalic?

Featured Replies

Napisano

> Spoko wodza, na razie skrzynie wyjalem, zdjalem zamach, wymienilem uszczleniacz walu tylu silnika,

> zdemontowalem rozrzad, wymienilem uszczlenaicz z przodu, wymienilem miske, w nowa wspawalem

> miejsce na czujnik temperatury oleju, wymienilem w skrzyni kola V biegu na eSkowe, wiec moze

> zacznei jezdzic, opuscilem tylny zawias do pozycji bardziej cywilizowanej i zalozylem tylny

> stabilizator w koncu. Trzeba jeszcze popodlaczac linki zmiany biegow, drobna korekte wtyczek

> cewek zrobic, bo jedna sie rozjechala nieco, polakierowac miske po spawaniu, zalac silnik i

> skrzynie olejem i konczyc dalej wyklejanki bagaznika.

> Ufff - duzo zrobione, jeszce wiecej przede mna, a czasu jak na lekarstwo. Ale dobrze ze choc

> odrobine prace ida do przodu

> Jak sie wszystko skonczy to trzeba bedzie sie spotkac z kims, kto ogarnia kamere i zgrac maly

> filmik.

czekam z niecierpliwością wink.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Dzisiaj bylo kabum i maluch dalej pojechal sila rozpedu grinser006.gif Wstyd przed Ryskiem byl straszny facepalm%5B1%5D.gif Do domu powrot wylaczenie na 3 biegu. Powod? Urwala sie linka zmiany biegow hehe.gif

Jutro juz jedzie do zrobienia nowa, wiec bedziemy hulac dalej mam nadzieje.

Przy okazji zrobilem w koncu naprawde cichy wydech tak, ze mozna teraz spokojnie rozmawiac w samochodzie przez co zaczalem sie zastanawiac nad zalozeniem zwyklego radia. Miejsce na cb juz czeka, antena nowa jest, dodtkowy glosnik cb rowniez. Belki dachowe kupione, w przyszlym tygodniu jade po box dachowy i mozna jechac na zlocik drive.gif

Napisano

Miło było poznać i zobaczyć grata na żywo wink.gif

Surowizna w tej klace smile.gif

ps. przemyślałem sprawę - koniecznie musisz podjechać w odpowiednie miejsce żebyśmy Ci doprowadzili antymiśka do ładu.

Teraz starczy ta prowizora, ale jak masz wygar z kufra to i z anteny musisz wymiatać.

Napisano
  • Autor

> Dzisiaj bylo kabum i maluch dalej pojechal sila rozpedu Wstyd przed Ryskiem byl straszny Do

> domu powrot wylaczenie na 3 biegu. Powod? Urwala sie linka zmiany biegow

> Jutro juz jedzie do zrobienia nowa, wiec bedziemy hulac dalej mam nadzieje.

> Przy okazji zrobilem w koncu naprawde cichy wydech tak, ze mozna teraz spokojnie rozmawiac w

> samochodzie przez co zaczalem sie zastanawiac nad zalozeniem zwyklego radia. Miejsce na cb juz

> czeka, antena nowa jest, dodtkowy glosnik cb rowniez. Belki dachowe kupione, w przyszlym

> tygodniu jade po box dachowy i mozna jechac na zlocik

Podbije tak, coby teat nie umarl grinser006.gif

Linka naprawiona, cb zalozone, radio samochodowe rowniez (dzieki Pendzlowi, ktory podrzucil gratisowo glosnki nawet gra - dzieki!), belki na dachu i dzisiaj zakuoiony zosta box dachowy. No i furka wyglada teraz wlasnei tak:

resizeof20110530013.jpg

resizeof20110530012.jpg

Napisano

idealny na wczasy.. ja bym chciał nim pojechać gdzieś na wywczas serduszka.giffood.gif

Napisano

> Podbije tak, coby teat nie umarl

> Linka naprawiona, cb zalozone, radio samochodowe rowniez (dzieki Pendzlowi, ktory podrzucil

> gratisowo glosnki nawet gra - dzieki!), belki na dachu i dzisiaj zakuoiony zosta box dachowy.

> No i furka wyglada teraz wlasnei tak:

Wygląda fajnie ale jak możesz skróć te belki trochę aby tyle nie wystawały na boki będzie dużo lepiej wyglądał

Napisano
  • Autor

> Jakby jeszcze box byl czerwony to było by mega

Fajniejszy by byl czarny, ale niestety nie bylo icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Wygląda fajnie ale jak możesz skróć te belki trochę aby tyle nie wystawały na boki będzie dużo

> lepiej wyglądał

Na razie nei skracam, bo chce je jeszcze wykorzystac do Combo, chyba ze nie dostane lap do tego bagaznika i combo, to wtedy belki zostana tylko do malarii.

Napisano
  • Autor

> Lakiernik?

To znaczy?

EDIT: A, nie - nie bede go lakierowal.

Napisano
  • Autor

> Tablice zamawiane czy zrządzenie losu

Jakie tam zamawiane - czyste zrzadzenie losu cfaniaczek.gif

285044025-tablice1.jpg

resizeofimg1604.jpg

post-11501-14352512996012_thumb.jpg

Napisano

"co za przypadek szefie"

"a kto powiedział, że to był przypadek?"

zlosnik.gif poranek kojota zlosnik.gif

Napisano

> Podbije tak, coby teat nie umarl

> Linka naprawiona, cb zalozone, radio samochodowe rowniez (dzieki Pendzlowi, ktory podrzucil

> gratisowo glosnki nawet gra - dzieki!), belki na dachu i dzisiaj zakuoiony zosta box dachowy.

> No i furka wyglada teraz wlasnei tak:

Zajezacnie, jeszcze felgi mógłbyś puścić w jakiś kolorek ok.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Tak, w ostatni weekend byismy malaria na zlocie maluchow w Czechach grinser006.gif Wielu fotek nie mam, wiec wrzucam te, ktore zostaly zrobione przez kogos:

resizeof1z.jpg

resizeof2.jpg

resizeof5q.jpg

Przy okazji Ludevit ze Slowacji przyjechal jednym z 21 prototypow zrobionych w GB na bazie malucha:

resizeof3.jpg

resizeof4.jpg

resizeof6.jpg

W sumie bylo fajnie - jechalem z kufrem na dachu - pow. 140km/h balem sie troche ze odleci, ale i samochod i kufer dal rade grinser006.gif

Napisano

Nie mów, że przez Tychy na te czechy leciałeś.. bo ubiję chaja.gif

Napis na klapie zacny smile.gif

Napisano
  • Autor

> Nie mów, że przez Tychy na te czechy leciałeś.. bo ubiję

Nie ubijesz - Czestochowa - Opole i dalej.

> Napis na klapie zacny

A tak jakos kumpel przy piwie od niechcenia rzucil i podchwycilem hehe.gif

Napisano

a ja w tamtym tygodniu widziałem Cię chyba w Łodzi spy.gif

Napisano
  • Autor

> a ja w tamtym tygodniu widziałem Cię chyba w Łodzi

Dobry z ciebie czujnik grinser006.gif Tak, w czwartek przejezdzalismy przez Lodz po tym jak okazalo sie, ze na krawoej osemce jest korek 28km. dbilismy w bok i smignelismy prez Lodz wtedy.

Napisano

Masz farta smile.gif

Jakbyś się kiedy na ślunsk wybierał to daj znać koniecznie to zrobimy mikro spota ok.gif

Napisano
  • Autor

> Masz farta

> Jakbyś się kiedy na ślunsk wybierał to daj znać koniecznie to zrobimy mikro spota

Teraz niepredko - na poczatku sierpnia jedziemy na wakacje, w 3 weekend sierpnia na zlot maluchow do Torunia a potem sie zobaczy Na poludnie na razie sie nie wybieram.

Napisano
  • Autor

> Na fiata w tym roku nie wpadasz?

niewiem.gif Jakies info? icon_rolleyes.gif

Napisano

zalozylbys kola jakies szerokie z tylu, bo wyglada ta oponka kiepawo...

frown.gif

jaka masz szerokosc? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> zalozylbys kola jakies szerokie z tylu, bo wyglada ta oponka kiepawo...

A co - dalej wedlug ciebie waskie kapcie z tylu sa w porownaniu do oryginalu? yikes.gif

> jaka masz szerokosc?

Czego? Opon, felg czy samochodu?

Napisano

> A co - dalej wedlug ciebie waskie kapcie z tylu sa w porownaniu do oryginalu?

klopot w tym, ze oryginalnego nadwozia nie masz grinser006.gif

> Czego? Opon, felg czy samochodu?

felg i opon wink.gif

Napisano
  • Autor

> klopot w tym, ze oryginalnego nadwozia nie masz

Iiiiii tam...

> felg i opon

5" i 175/50R13 i to jest max, ktory moge zalozyc do malarii.

Napisano

> Iiiiii tam...

> 5" i 175/50R13 i to jest max, ktory moge zalozyc do malarii.

uuuu dlatego tak kiepawo wyglada frown.gif

a dlaczego to max?

Napisano

> Dobry z ciebie czujnik Tak, w czwartek przejezdzalismy przez Lodz po tym jak okazalo sie, ze na

> krawoej osemce jest korek 28km. dbilismy w bok i smignelismy prez Lodz wtedy.

byles w lodzi i to w dzien, w ktory spotujemy i nie dales znaka? no.gif

Napisano
  • Autor

> uuuu dlatego tak kiepawo wyglada

> a dlaczego to max?

Bez jaj - to nie jest samochod na wystawy, tylko do jazdy na codzien. Poza tym i tak jest wystarczajaco szeroki

Napisano
  • Autor

> byles w lodzi i to w dzien, w ktory spotujemy i nie dales znaka?

Pedzilismy na zlot mauchiw do Czech. I tak na camping dojechalismy o polnocy.

Napisano
  • Autor

> Dzień Rodzinny w sierpniu jak w zeszłym roku

Podaj cos wiecej.

Napisano

> Bez jaj - to nie jest samochod na wystawy, tylko do jazdy na codzien. Poza tym i tak jest

> wystarczajaco szeroki

samochod jest za szeroki, jesli nie mozesz tam wrzucic porzadnych laczkow biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> samochod jest za szeroki, jesli nie mozesz tam wrzucic porzadnych laczkow

No wlasnei wrecz odwrotnie. Samochod ma bardzo szeroko tylne piasty, zeby wrzucac jeszcze szerokie felgi z rantem - wystawalyby jeszcze bardziej niz obecne, a szerzego samochodu juz nie chce. I tak na parkingu jestem pelen obaw czy ktos parkujacy bedzie pamietal, ze dol samochodu jest szerszy niz gora i nie przyhaczy poszerzen. A to neistety juz mialo miejsce w Czechach irked.gif No i lusterka przestalyby byc najszerszym eementem samochodu.

Napisano

> No wlasnei wrecz odwrotnie. Samochod ma bardzo szeroko tylne piasty, zeby wrzucac jeszcze szerokie

> felgi z rantem - wystawalyby jeszcze bardziej niz obecne, a szerzego samochodu juz nie chce. I

> tak na parkingu jestem pelen obaw czy ktos parkujacy bedzie pamietal, ze dol samochodu jest

> szerszy niz gora i nie przyhaczy poszerzen. A to neistety juz mialo miejsce w Czechach No i

> lusterka przestalyby byc najszerszym eementem samochodu.

ok a rozstaw piast byl zalezny od Ciebie? hmm.gif

a jak z zalozeniem felg z wysokim ET? dalbys rade?

Napisano
  • Autor

> ok a rozstaw piast byl zalezny od Ciebie?

I tak i nie. Tak na etapie projektu i wyboru dawcy, nie gdy wybor padl juz na punto.

> a jak z zalozeniem felg z wysokim ET? dalbys rade?

Tak jak w punto I.

Napisano

> I tak i nie. Tak na etapie projektu i wyboru dawcy, nie gdy wybor padl juz na punto.

> Tak jak w punto I.

wiec moze warto poszukasc szerokiej felgi z duzem ET? albo poszerzyc cos samemu waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> wiec moze warto poszukasc szerokiej felgi z duzem ET? albo poszerzyc cos samemu

Ae ja caly czas mowie przeciez, ze nie chce szerzej.

Napisano

> Ae ja caly czas mowie przeciez, ze nie chce szerzej.

znaczy sie bedzie wygladalo z dupy? no ok grinser006.gif

Napisano

> znaczy sie bedzie wygladalo z dupy? no ok

cicho być tuk.gif

dobrze jest

Napisano
  • Autor

> znaczy sie bedzie wygladalo z dupy? no ok

Nie rozumiem cie zupelnie niewiem.gif Wedlug ciebie nie wyglada dobrze, bo nie ma szerokiej felgi? icon_rolleyes.gifniewiem.gif

Napisano

> Nie rozumiem cie zupelnie Wedlug ciebie nie wyglada dobrze, bo nie ma szerokiej felgi?

o... jednak rozumiesz waytogo.gif

przydaloby sie jakies 7 moze 8x13 i oponka 195 smile.gif

Napisano
  • Autor

> o... jednak rozumiesz

> przydaloby sie jakies 7 moze 8x13 i oponka 195

Ale ta yoko jak zmierzylem jej szerokosc ma 200mm, co oznacza ze jest miedzy 195 a 205, dlatego szukanie nowej, szerszej opony mija sie z celem. Felg, ktore by mnie powalily na kolana rowniez do tej pory nie widzialem, wiec po co wydawac kase, ktora mozna poswiecic na cos bardziej praktycznego? Poza tym chce miec yokohame a tej w profilu pasujacym do rozmiaru 195 nie dostane.

Napisano
  • Autor

> o... jednak rozumiesz

> przydaloby sie jakies 7 moze 8x13 i oponka 195

Pogrzebalem dzisiaj w necie wsrod kalkulatorow i najbardziej optymalna felga do mojego bisa to bylaby 6,5" szeroka z et max 32mm i na to opona, ktora mam czyli 175/50R13. Wygladaloby to mniej wiecej tak:

6.5_175_50_R13_100_cw85_ch85_thumb.jpg

i byloby szerzej od dotychczasowej teoretycznie o 1-2mm plus pewnie drugie tyle ze wzgledu na zmiane kat pomiedzy bieznikiem a bokiem opony. Szerzej o jakies 4,5cm opona siedzialaby wewnatrz nadkola.

Napisano

ha smile.gif

podrzuce Ci kilka propozycji grinser006.gif

ATS classic 13x8

classic.jpg

HTN Rennsport

HTN-Rennsport-gold-neu03.jpg

Gotti

x13_b.jpg

Tramont TY2

foto.jpg

Schmidt TH line

TH-Line-3-tlg-13.jpg

albo poszerzona oryginalna stal...

metas56DSCF2689.JPG

waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> ha

> podrzuce Ci kilka propozycji

> ATS classic 13x8

Oj, Szef - no napisalem, ze max 6,5x13. Jelsi mialyby byc szersze, musialyby miec bardzo duze ET i wtedy weszlyby bardziej do srodka, bo na zewnatrz nie chce juz ich wypychac. Rzuc okiem na ponizsza fote i wyobraz sobie jaka bylaby roznica w wygladzie, jesli dotychczasowy zarys opony poszerzylibysmy o kilka centymetrow od wewnetrznej strony, bo do tego by to zmierzalo.

resizeof5q.jpg

Czy jest sens zabijac sie o te pare centymetrow? Chyba, ze znajdziesz jakeis felgi w rozmiarze, ktory napisalem, a ktore powala mnie na kolana. Wtedy sie zastanowie. Na chwile obecna zamierzam jedynie obecne oddac do renowacji i piaskwoania. I pamietaj, ze u mnie czystego chromu w samochodzie nie ma, wiec chromowane felgi nei beda do niczego pasowaly. Bialych tez nie chce.

Napisano

no wlasnie o to mi biegalo smile.gif

szeroka felga, duze ET, tylko pytanie czy nie bedzie zahaczac o jakies elementy zawiechy wink.gif

moim zdaniem wtedy bedzie wygladac jak maly potworek 893goodvibes.gif

bo teraz wyglada jakby tylko wygladal, a nie jezdzil grinser006.gif