Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ten dzień musiał kiedyś nadejść

Featured Replies

Napisano

Jechałem, zaczęło brzęczeć jakby coś się odkręciło, poluzowało. A, że jechałem akurat do ASO na wymianę żarówek to poprosiłem o rentgen zimowy. No i wyszło wszystko super, oprócz

281776808-11.jpg

Tak wiec pytam was, co dalej z tym zrobić, bo jakoś mi tego za free naprawić nie chcą sick.gif

post-78274-14352499160412_thumb.jpg

Napisano

U góry pękła? Jak widzę ten ostry grot to aż mnie mrozi ... shocked.gif

Napisano

Dzwoń do tej pani ,Barbara Stopa 012/2691226 !

Rzecznik praw konsumenta w Viamocie Kraków !

Napisano
  • Autor

> Dzwoń do tej pani ,Barbara Stopa 012/2691226 !

> Rzecznik praw konsumenta w Viamocie Kraków !

i o takie coś mi chodziło 20.GIF

Napisano
  • Autor

> U góry pękła? Jak widzę ten ostry grot to aż mnie mrozi ...

Tak, u góry.

A tak wogóle to lepiej oryginały czy te Szwedzkie wynalazki wstawiać (cena za nimi przemawia), bo nawet nie liczę że fiat pokryje mi cenę części oslabiony.gif

Napisano

> Tak, u góry.

> A tak wogóle to lepiej oryginały czy te Szwedzkie wynalazki wstawiać

> (cena za nimi przemawia), bo nawet nie liczę że fiat pokryje mi

> cenę części

Łapek nie załamuj najpierw dzwoń !

Mnie wymienili obie za free właśnie po telefonie od tej pani ! ok.gif

Napisano

> rentgen zimowy. No i wyszło wszystko super, oprócz

A co to? niewiem.gif

... bo ja ze wsi jestem devil.gif

Napisano
  • Autor

> Łapek nie załamuj najpierw dzwoń !

> Mnie wymienili obie za free właśnie po telefonie od tej pani !

Części i robotę miałeś za free?? Ja byłbym szczęśliwy gdyby pokryli chociaż robotę sciana.gif

Napisano

> Części i robotę miałeś za free?? Ja byłbym szczęśliwy gdyby pokryli

> chociaż robotę

Poczytaj długie!

Napisano

> A co to?

> ... bo ja ze wsi jestem

Spring by stilo hehe.gif

Napisano

> Spring by stilo

A no tak teraz juz widze. Przyjalem zla perspetkywe i myslalem ze jest to wielkosci 3-4 cm mlot.gif

Napisano

> Darmowy przegląd by FIAT

A jak dokładniej wygląda ten RTG by Fiat ?

Jest darmowy ? i nawet jeśli uznają, że coś trzeba wymienić, a Ty się na to nie zgodzisz(nie chcesz robić u nich) to i tak nic nie płacisz ?

Nie ma tzw. kary umownej, np 100 czy coś niewiem.gif

20.GIF

Napisano
  • Autor

w BB robią to z tego co widziałem naprawdę porządnie, trwa to ponad godzinę. Jest w 100% darmowy, a wszystko co znajdą odnotowują, ale nie ma żadnej konieczności naprawy tego u nich.

mi znaleźli oprócz sprężyny nie działające korektory w 2 reflektorach, oraz kazali aku podładować.

Acha, tegoroczny rentgen trwa tylko do 31 grudnia grinser006.gif

Napisano

> Jechałem, zaczęło brzęczeć jakby coś się odkręciło, poluzowało.

miałem tak samo w swoim stilaku tylko z ta róznica ze wczesiej pekla od góry i zablokowala sie na tej osłonie i po czesci nadwoziu a nastepnie dolna tylko tyle dobrze ze podczas wyjezdzania z garazu to sie stalo bo dokładnie aki element z takim szpicem wisiał 3 mm nad oponawspary o dolna częsc tej osłony co ja montowali.

niestety za wymiane sam placilem

Napisano
  • Autor

> niestety za wymiane sam placilem

można wiedzieć ile Cię to wszystko razem kosztowało, gdzie to robiłeś, jakie springi wstawiłeś hmm.gif

Napisano

> w BB robią to z tego co widziałem naprawdę porządnie, trwa to ponad

> godzinę. Jest w 100% darmowy, a wszystko co znajdą odnotowują,

> ale nie ma żadnej konieczności naprawy tego u nich.

> mi znaleźli oprócz sprężyny nie działające korektory w 2

> reflektorach, oraz kazali aku podładować.

No to dla kontrastu napisze ze ja tez dzisiaj bylem zamowic sobie korek odpowietrzajacy bo mi sie ukrecil i przy okazji tez zajechalem na rentgen.

U mnie wygladalo to tak jak na przegladzie czyli autko przeszlo cala sciezke diagnostyczna plus dopompowanie kol i sprawdzenie plynu chlodzacego i hamulcowego. Nic wiecej i calosc zajela im 20 minut. Ponizej protokół pokontrolny. Na czerwono zaznaczylem co nie bylo robione ale jednak odhaczone jest hehe.gif

Jedyne zastrzezenie to 'sforznie' ( hehe.gif ) na przodzie i od razu zaproponowali wymiane (sama robocizna 170 zl). Pan wspomnial tez ze nie oplaca sie robic samych 'tuleji' bo po roku bedzie to samo i zaproponowal wymiane calego wahacza icon_eek.gif

Korektory tez mi nie dzialaja ale tego nie zauwazyli no.gif

281780647-rentegn.jpg

Zrobiony w Viamot Krakow o/Olkusz.

Wniosek? Co ASO albo raczej co diagnosta to inny rentgen.

post-109412-14352499176953_thumb.jpg

Napisano

Jedyne zastrzezenie to 'sforznie'

nie jestem pewny czy jedyne zeby.GIF

odchaczone

tuleji

wachacza

Napisano

> Jedyne zastrzezenie to 'sforznie'

> nie jestem pewny czy jedyne

> odchaczone

> tuleji

> wachacza

Wahacze zdazylem poprawic zanim napisales posta. 'Odchaczone' przyznaje sie moj błąd mlot.gif. Tuleje biore w apostrof bo na fotce tego nie widac ale tez bylo przez 'j' na drugim druku smile.gif

Napisano
  • Autor

> Poczytaj długie!

dzwoniłem już chyba wszędzie gdzie się dało i wszędzie każą czekać, chyba zrobię to narazie na mój kosz, a później z nimi powalczę o zwrot. Udało się komuś coś takiego??

Ilu z Was udało się w ogóle wyszarpać od Fiata kasę za te sprężyny. U mnie może być problem (przynajmniej tak mówią), bo auto sprowadzone, a podobno z Polskim to łatwiej hmm.gif

Napisano

Mnie sie udało ale to już wiesz ! ok.gif

Nie daj się zbyć gwarancja jest EU ! 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Mnie sie udało ale to już wiesz !

> Nie daj się zbyć gwarancja jest EU !

wiem, odpowiedź mam mieć w przyszłym tygodniu.

Jak nie to zrobię za swoje, a potem znowu będę domagał się zwrotu mad.gif

Napisano

Jest też taki sposób: dzwonisz na infolinię fiata , wybierasz opcje zwiazane z serwisem i naprawami - albo prosisz konsultanta. Podajesz swoje dane i dane auta. Objasniasz kwestię na spokojnie i prosisz o interwencję. Jak trafisz na inteligentnego konsultanta/kę to masz problem rozwiązany. Sporo też może dać powołanie się na klub stilo i to, że czekamy na relację ze sposobu rozwiązania sprawy.

Ja jak miałem odrzucona reklamację (gwarancyjną) odnośnie malowania progów to potem po interwencji BB sprawa ruszyła się momentalnie....

Nic nie kosztuje a warto spróbować...

Napisano
  • Autor

> progów to potem po interwencji BB sprawa ruszyła się

> momentalnie....

> Nic nie kosztuje a warto spróbować...

na infolinie już dzwoniłem, czekam na telefon od nich teraz.

Gdzie interweniowałeś dokładniej w sprawie tych progów hmm.gif

Napisano

Po 1-sze zareklamowałem w ASO w W-wie wypiaskowane progi i powiedziałem, że niechybnie nastąpi perforacja tej części nadwozia. Wobec regularnie wykonanych przeglądów (obecna książka serwisowa) serwis musiał się do tego odnieść. Niestety odmownie - ale po podobnych argumentach - tym razem na infolinii Fiata- sprawa dostała jakiś numer , co zaowocowało telefonem z tego samego ASIO i zaproszeniem do usunięcia usterki.

Było to w 3 roku gwarancji (właśnie się kończyła).

A to, że za rok także mi poprawiali cosik z lakierem w ramach gwarancji (4rok stilona smile.gif )i dostałem nówkę Linea jako auto zastępcze to już całkiem inna historia z_lol1.gif

Warto próbować grzecznie ale stanowczo.

Napisano
  • Autor

> Warto próbować grzecznie ale stanowczo.

Tak właśnie się staram, ale coś mi marudzą, że auto nie z Polski, że sprowadzone, i takie tam. Nie wiem w czym oni widzą problem. Zrobili badziewne sprężyny to niech wymieniają angryfire.gif

Napisano
  • Autor

> Mnie sie udało ale to już wiesz !

> Nie daj się zbyć gwarancja jest EU !

Dostałem ostateczną decyzję, a brzmi ona w skrócie: Pie.... się, Twoje auto, Twój problem.

Chyba se szmelcwagena kupie grinser006.gif

Napisano

> Dostałem ostateczną decyzję, a brzmi ona w skrócie: Pie.... się,

> Twoje auto, Twój problem.

FIAT od pewnego czasu nie jest już skłonny naprawić samochód po gwarancji, pomimo, iż usterka wynika z wady materiałowej.

Sam przerabiałem to latem z łożyskiem sprężarki klimatyzacji. Ponoć kiedyś nie byłoby problemu, a tak po wielkich bojach, po wysyłaniu pism do Włoch i FAP, z łaską zaproponowano mi podzielnie się kosztami wymiany sprężarki 50/50.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.