Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiszący lużno wtyk... niespodzianka.

Featured Replies

Napisano

Przy zmianie filtra paliwa zauważyłem pod nim lużno wiszącą wiązkę przewodów elektrycznych z wtyczką. Wiązka jest dosyć krótka, dlatego łatwo można by znależć wtyk, ale go tam nie ma. Może ktoś wie od czego może być? Czy może ta wiązka była przygotowana do podłączenia czegoś w nowszych modelach? Podobna kostka wisi pod błotnikiem w okolicach sygnału dżwiękowego. Zamontowany jest jeden sygnał i ta wiązka jest chyba do podłączenia drugiego. Ale ta pierwsza... może ktoś podpowiedzieć? sciana.gif

Napisano

> Przy zmianie filtra paliwa zauważyłem pod nim lużno wiszącą wiązkę

> przewodów elektrycznych z wtyczką. Wiązka jest dosyć krótka,

> dlatego łatwo można by znależć wtyk, ale go tam nie ma. Może

> ktoś wie od czego może być?

Może od czujnika wody w filtrze paliwa.

Napisano
  • Autor

> Może od czujnika wody w filtrze paliwa.

Tak też myślałem, ale tylko sięga do dołu szklanki, a tam nie ma żadnego gniazda. Jest gniazdo, ale w korpusie filtra. Tam jest podpięta wiązka i ta chyba jest od czujnika. busted.gif

Napisano

miałem taką przypadłość, myślę że czeka cię zakup nowego czujnika obecności wody.

nie pamiętam jaki to wydatek, chyba w granicach 100 pln, wymiana jak przy wymianie filtra paliwa

Napisano
  • Autor

> miałem taką przypadłość, myślę że czeka cię zakup nowego czujnika

Kolego Zabor możesz o tym coś więcej? Stilona niedawno

nabyłem. Zmieniłem filtr paliwa, ale poprzedni też był bez gniazda wtyku. Czy oryginalne filtry są z jakimś czujnikiem do którego dochodzą kable? (mam na myśli tą część wykręcaną). Pozdrawiam.

Napisano

Czujnik wody wkręcany jest zamiast tej zaślepki od dołu filtra, do niego dopiero podłączasz ten wolny w Twoim wypadku kabelek. Czujnik obecności wody to koszt ponad 100zł, nie pamiętam dokładnie ale kupowałem w zeszłym roku.

281832837-filtr.JPG

post-78274-1435249944435_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Czujnik wody wkręcany jest zamiast tej zaślepki od dołu filtra,

Dzięki. Już wszystko kapuję, ale jeżdżę bez czujnika i wszystko jest OK. Nie mam żadnych błędów ani informacji komputera i pewnie tak zostanie. Pomimo to muszę kupić czujnik? Okresowo mogę wodę spuścić sam.Dobrze myślę?

Napisano

> Czujnik wody wkręcany jest zamiast tej zaślepki od dołu filtra,

Cos nie bangla ten rysuneczek frown.gif

Ale na miniaturce widze ze ta biala nakretka to jest wlasnie zaslpeka w miejce ktorej wkreca sie czujnik wody. Czy moze jednak sie myle? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ale na miniaturce widze ze ta biala nakretka to jest wlasnie zaslpeka

w miejce ktorej wkreca sie czujnik wody. Czy moze ...

Tak wygląda z opisu Matfieja. W moim JTD mam właśnie taki sam filtr z nakrętką u dołu, a kosztował coś 25 zeta (filtron).

Czy jeszcze ktoś ma inaczej?

Napisano

> Cos nie bangla ten rysuneczek

Już bangla, na tym zdjęciu widać lepiej gdzie ma być wkręcony ten czujnik grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Już bangla, na tym zdjęciu widać lepiej gdzie ma być wkręcony ten

> czujnik

Wszystko już jest jasne, jednak ponawiam pytanie: Czy muszę ten czujnik kupić?, czy mogę jeżdzić bez niego. ( Mogę przecież wodę okresowo spuszczać tym zaworem u dołu) Czy brak czujnika nie zmieni jakichś wskazań komputera? Może ktoś podpowiedzieć? Pozdrawiam. bow.gif

Napisano

Jesli nie masz wody w paliwie to go nie potrzebujesz...

Jesli woda sie zbierze a ty nie spuścisz jej to pewnie w skarajnym wypadku rozwali filtr lub staniesz jak pompa ja zaciągnie....

Po prostu jeździsz w ciemno cool.gif

Napisano

Lepiej sobie kup ten czujnik. Coś około 100zł to nie majątek, a wiesz przynajmniej co tankujesz grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> coś w granicy 100 pln

Piękne wszystkim dzięki za zainteresowanie i pomoc. Prosto udowodniliście, że wiązka jest od czujnika i czujnik powinien być zamontowany. Tak też zrobię. waytogo.gif

Napisano

> i czujnik powinien być zamontowany. Tak też zrobię.

Nie dajmy się zwariować,

lata całe jeździłem dieslami bez żadnych czujników obecnosci wody,

a Ty pewnie jeszcze dłużej.

Mnie by było szkoda 100 złotych, po prostu co jakiś czas spuszczałbym wodę, jak to robiłem w każdym klekocie.

Napisano
  • Autor

> lata całe jeździłem dieslami bez żadnych czujników obecnosci wody,

> a Ty pewnie jeszcze dłużej.

Co prawda to prawda. Kto w latach 70 czy 80 widział czujnik wody w filtrze paliwa. A oleje 0-50 syntetyki? Misy olejowe podgrzewało się zapalonym kopciuchem umoczonym w ropie aby rozgrzać zimą "superol".

- Ale to se ne wrati pane Hawranek, jak mówią Amerykańcy. Pozdrawiam Oldbojów. 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.