Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaką myjkę ciśnienową polecacie ?

Featured Replies

Napisano

czy warto wydac np. 1tys na myjke czy wystarczy 400-500zł ?

Przeglądałem oferty jednak coś mi się zdaje że wydanie 1400zł na myjkę jest zbędne. Chyba ważniejsze jest używanie dobrego płynu (piany aktywnej) ? Myjkę potrzebuje do mycia aut osobowych i motoru.

Napisano

> czy warto wydac np. 1tys na myjke czy wystarczy 400-500zł ?

> Przeglądałem oferty jednak coś mi się zdaje że wydanie 1400zł na

> myjkę jest zbędne. Chyba ważniejsze jest używanie dobrego płynu

> (piany aktywnej) ? Myjkę potrzebuje do mycia aut osobowych i

> motoru.

ja mam za 120 zł kupioną w biedronce i działa juz 4 lata zlosnik.gif

ważne aby miała pompe aluminiową a nie plastikową, takie jest moje zdanie

Napisano

miałem jakiegoś małego karchera, myłem nim raz w tygodniu(lub raz na 2tyg.) samochód i moto, popsuł się po pół roku.

wczoraj kupiłem BOSCH Aquatak 1200plus - jutro testy smile.gif

Napisano

> miałem jakiegoś małego karchera, myłem nim raz w tygodniu(lub raz na

> 2tyg.) samochód i moto, popsuł się po pół roku.

popsul sie czy go popsules?

> wczoraj kupiłem BOSCH Aquatak 1200plus - jutro testy

Napisano

> popsul sie czy go popsules?

popsuł się

Napisano

Ja zdecydowałem się na Makitę HW110. Użytkuję jednak od niedawna. Na razie spisuje się OK.

Napisano

Polecam Karchera K 5.20 M Plus ok.gif Z aluminiową pompą. Użytkuję od prawie 3 lat i nie ma żadnych problemów waytogo.gif

Napisano

> ja mam za 120 zł kupioną w biedronce i działa juz 4 lata

> ważne aby miała pompe aluminiową a nie plastikową, takie jest moje

> zdanie

i właśnie taką też polecam amatorom

bo nawet myjką za 1000zł nigdy nie umyjemy auta tak jak na myjni, a więc pozostaje nam mycie gąbeczką i czy spłuczemy to firmówką za 500-600zł czy made in biedronka za 120zł to już nie ma kompletnie znaczenia

Napisano

> i właśnie taką też polecam amatorom

> bo nawet myjką za 1000zł nigdy nie umyjemy auta tak jak na myjni, a

> więc pozostaje nam mycie gąbeczką i czy spłuczemy to firmówką za

> 500-600zł czy made in biedronka za 120zł to już nie ma

> kompletnie znaczenia

Może właśnie to jest sedno sprawy? Mamy tu łącznie trzy auta pod domem. Kupować coś za 1000zł niby wyjdzie tanio na trzech, ale każde auto raczej dopieszczone jeździ w lato. Kupować, aby potem i tak z gąbką latać?

Zaryzykuje chyba i zrobię zmowe na coś z alledrogo za ~200zł. Co wy na to ?

Napisano

No ja kupilem rok temu karchera za 300zl na spolke i w sumie zaluje ze tej kasy nie zainwestowalem w piwa. Te tanie myjki raczej nadaja sie do zmywania kupy z chodnika ewentualnie do zmywania z auta grubej warstwy blota.

A to moze kogos zainteresuje z innego forum:

"Tu bardziej chodzi o technike mycia , Ament 29/04/08 08:16

Mycie bezdotykowe za pomoca myjki wysokocisnieniowej nie wymyslono tylko po to zeby ktos sie nie pobrudzil i umoczyl w wodzie ale po to zeby mechanicznie nie wcierac brudu szczotka czy gabka w lakier. Jak masz myjke to powinno wygladac tak:

- wstepne splukanie woda (likwiduje napiecie powierzchniowe)

- nalozenie srodka myjacego w postaci piany za pomoca lancy pianotworczej (srodek nie myje a jedynie zmiekcza brud powodujac ze traci on przyczepnosc z lakierem)

- mycie zasadnicze czyli zrywanie brudu poprzez uderzenie wody pod cisnieniem (~130-150bar). I teraz tak: samochodu nie myje sie tak ze tu sie prysnie, tam sie prysnie itd... Zawsze myjemy samochod od tylu to raz, a dwa nie od gory ale od dolu wykonujac lanca ruchy jak przy... hmmm... koszeniu kosa?;-) Dlaczego od tylu? Dlatego ze brud podczas jazdy samochodem a w zwiazku z tym predkosci uklada sie na karoserii pod katem czyli cos takiego ///////. Gdybys myl od przodu to zamiast go zrywac tylko go smagasz i dociskasz do lakieru. Gdy myjesz od tylu cisnienie wody go zrywa. Jezeli myjka daje rzeczywiscie np 130bar (po to co podaje producent takich zabawek a to co jest na dyszy moze sie miec nijak do siebie) to nie ma sie co obawiac - odleglosc dyszy od lakieru powinna wynosic ok 30 cm - nic nie odprysnie ani sie nie uszkodzi!!! Do kubka do lancy pianotworczej lejemy 1/4 srodka, 3/4 wody. Trzeba tylko pamietac ze tak jak pisalem pare postow nizej te lance hobby nie daja prawdziwej piany sniegowej a jedynie mleko.

- nalozenie wosku w postaci piany lanca pianotworcza. Tyle ze wosku juz sie nie splukuje tak dokladnie jak srodka myjacego. Tutaj trzeba tylko usunac nadmiar piany - czyli mozna mniejszym cisnieniem i juz z wiekszej odleglosci.

- osuszenie - w tym przypadku reczne. Mozna wykorzystac jakas szmate z irchy albo zmywaczke do szyb.

Nigdy nie nakladac srodkow gdy karoseria jest rozgrzana albo w mocnyn sloncu - szybko zaschnie i trzeba go bedzie usuwac recznie szmatami a wierz mi ze schodzi ciezko.

Jak sie ma myjke goracowodna nigdy nie ustawiac 70C jak na dworze jest 5C. Maksymalna temp wody czy to w lato czy w okresie jesiennym nie powinna przekraczac 30C - w zupelnosci wystarczy.

Wply na mycie (100%) jest mniej wiecej taki:

- 20% - srodek

- 50% - cisnienie

- 30% - temp. wody (sprobuj umyc dobrze rece mydlem ale pod zimna woda)

Do mycia samemu dobry bedzie np Super Green Specjal firmy Tenzi (1l opakowanie, zielony)."

Napisano
  • Autor

no dobrze ale tanie myjki nie posiadaja pojemnika na płyn a chyba to on najwięcej działa podczas mycia? znajomy ma koncentrat w opryskiwaczu (takim jak do roslin) i po opryskaniu brud sam spływa po aucie. myjki używa tylko do płukania przed i po nakładaniu. Wiec moje pytanie jest następujące ilu z was posiada płyn do mycia a kto myje samą wodą. z doświadczenia widzę że mycie samą wodą nie gwarantuje umycia auta do czysta.

dodam ze wczesniej myslałem że te wszystkie piany aktywne to tylko chwyt marketingowy ale widok spływającego brudu zmienił moje zdanie

Napisano

> dodam ze wczesniej myslałem że te wszystkie piany aktywne to tylko

> chwyt marketingowy ale widok spływającego brudu zmienił moje

> zdanie

i tak syf zostanie na lakierze...nic nie zastąpi gąbki

Napisano

> i tak syf zostanie na lakierze...nic nie zastąpi gąbki

Dokladnie, ja wole wezem spryskac samochod, umyc gabka i oplukac wezem.

Napisano

> no dobrze ale tanie myjki nie posiadaja pojemnika na płyn a chyba to

> on najwięcej działa podczas mycia? znajomy ma koncentrat w

> opryskiwaczu (takim jak do roslin) i po opryskaniu brud sam

> spływa po aucie. myjki używa tylko do płukania przed i po

> nakładaniu. Wiec moje pytanie jest następujące ilu z was posiada

> płyn do mycia a kto myje samą wodą. z doświadczenia widzę że

> mycie samą wodą nie gwarantuje umycia auta do czysta.

> dodam ze wczesniej myslałem że te wszystkie piany aktywne to tylko

> chwyt marketingowy ale widok spływającego brudu zmienił moje

> zdanie

Sam używam kwazara (opryskiwacz ręczny) i jest tak jak mówisz na dolnych częsciach auta gdzie jest grubo brudu sam spływa. I do zwolenników gąbki jak sie nie umie myc to i gabka i szczotka sie nie domyje. Moje auto po umyciu pianą świeci się, a ircha do przecierania do sucha nie robi się czarna więc mi to wystarcza. A gąbeczki sa bardzo niezdrowe dla lakieru chyba , że ktos lubi polerke i mycie w jednym. Ja mam awaryjnie szczotke Vikan polecam włosie jest cały czas miękkie w odróznieniu do szczotek za 7zł. Które to po 10 myciach jak drucianki sa sztywne

8xik9z.jpg

spvrf7.jpg

bh0dv.jpg

Napisano
  • Autor

WOW kolega nawet zdjęcia zrobił smile.gif

to ja zostaje przy takiej myjce allegro .Posiada zbiornik na płyn, reszta jak w kazdej innej myjce. składamy się w dwie osoby to na osobe wychodzi jak najtansza myjka więc można zaszaleć smile.gif

Napisano

Nie potrafię doczytać - w jaki sposób tak "normalnie" spłukujesz pianę?

Napisano

> Nie potrafię doczytać - w jaki sposób tak "normalnie" spłukujesz

> pianę?

Rano jeszcze więc nie rozumie pytania. Piane spłukuje myjka cisnieniową

Napisano

> Rano jeszcze więc nie rozumie pytania. Piane spłukuje myjka

> cisnieniową

Oki o to chodziło smile.gif

To jeszcze taka zagadka:

czy cokolwiek da spryskanie auta wodą (z węża ogrodowego), później pianą aktywną (z opryskiwacza), i zmycie jej przy pomocy węża ogrodowego? (ciśnienie wody jest, ale nie ukrywajmy, że do myjki ciśnieniowej to temu daleko) zlosnik.gif

Napisano

> Oki o to chodziło

> To jeszcze taka zagadka:

> czy cokolwiek da spryskanie auta wodą (z węża ogrodowego), później

> pianą aktywną (z opryskiwacza), i zmycie jej przy pomocy węża

> ogrodowego? (ciśnienie wody jest, ale nie ukrywajmy, że do myjki

> ciśnieniowej to temu daleko)

Moja piane akurat każa nakładac na suchy brud lepiej bierze. A co do węża nie będziesz zadowolony z efektu i nie polecam tego

Napisano

Z góry mówie nie jarać się pojemnikami w tanich myjkach. I tak bedzie ylatywao mleko a ni piana . Pozatym będzie to nieekonomiczne. Dobra lanca do piany jak do mojej myjki z regulacją i pojemnikiem na lancy to koszt 200zl. A sam mam w moim Boschu pojemnik w myjce ale jest tak jak pisze wyżej dlatego używam opryskiwacza

Napisano

Witam, widzę, ze sporo osób używa myjek ciśnieniowych.

Czy możecie zdradzić jak się tym myje? Tzn, spłukujecie najpierw auto samą wodą a później piana aktywna czy od razu piana.

Czy piana aktywna wystarcza czy trzeba jej pomóc gąbką, szczotką? Mozliwe jest umycie samą pianą samochodu tak aby efekt byla taki sam jak po myciu tradycyjną metodą gabka, wiadro itd ?

I na koniec jakiej piany aktywnej używacie, która jest najlepsza?

Napisano

> Witam, widzę, ze sporo osób używa myjek ciśnieniowych.

> Czy możecie zdradzić jak się tym myje? Tzn, spłukujecie najpierw auto

> samą wodą a później piana aktywna czy od razu piana.

oczywiscie ze najpierw luzny brud splukac a reszte dobrze namoczyc woda - to jest taki podstawowy blad: aktywna piana i od razu syntetyczna gaba na to

> Czy piana aktywna wystarcza czy trzeba jej pomóc gąbką, szczotką?

> Mozliwe jest umycie samą pianą samochodu tak aby efekt byla taki

> sam jak po myciu tradycyjną metodą gabka, wiadro itd ?

nie

> I na koniec jakiej piany aktywnej używacie, która jest najlepsza?

aktywna piana? ale po co? dobrze splukuje i namaczam, zaczynam od dachu i szyb, splukuje jak najszybciej, bo mam szampon z nanowoskiem, zeby nie musiec wycierac do sucha potem i nie zostaly slady; potem ponizej dolnej krawedzi szyb do polowy drzwi, a potem ponizej az do progow juz tylko szczotka, bo tam jakakolwiek gabka czy lapa bedzie rysowac

Napisano

> Witam, widzę, ze sporo osób używa myjek ciśnieniowych.

> Czy możecie zdradzić jak się tym myje? Tzn, spłukujecie najpierw auto

> samą wodą a później piana aktywna czy od razu piana.

> Czy piana aktywna wystarcza czy trzeba jej pomóc gąbką, szczotką?

> Mozliwe jest umycie samą pianą samochodu tak aby efekt byla taki

> sam jak po myciu tradycyjną metodą gabka, wiadro itd ?

> I na koniec jakiej piany aktywnej używacie, która jest najlepsza?

Ja nakładam najpirw piane gdyż tak zaleca instrukcja. Piana lepiej trzyma sie i ma konakt z brudem zmiekczając go. Nakładam na 1/2 auta pianę od dołu do góry po ok minucie spłukuje od góry do dołu. Gdy auto jest bardzo brudne po spłukaniu nakładam jeszcze raz piane do wysokosci okien. Moim zdaniem efekt napewno nie jest gorszy niz po umyciu szczotką

Napisano

Ja mam myjkę z alledrogo firmy Vailant z pompą alu kosztowała ok. 200 pln + do nakładania aktywnej piany 3 litrowy Kwazar z pompką, bo ten plastikowy pojemnik na lancę do niczego się nie nadaje. Nie jest ekonomiczny i wypływa z niego mleko a nie piana.

Ogólnie do zastosowań domowych taka myjka wystarczy, chociaż już kiedyś koledzy na AK porównywali koszty mycia taką myjką i myjką wrzutową na mieście. Wychodziło podobnie.

Napisano

Ja mam TAKĄ myjkę Karchera i do mycia auta, zimą wystarczy waytogo.gif

Latem wole jeszcze przejechać taką gąbką z miękkim włosem, żeby IRCHY nie pobrudzić wink.gif

Napisano

Witam,

czytam Wasze rozważania na temat mycia i widzę, że wiele osób chce sobie polepszyć mycie auta myjką za 200 zł. Osobiście uważam, tak jak zresztą Kolega wcześniej napisał, że taka myjka nie nada się do typowo bezdotykowego mycia, bo sama nie wytworzy należytego ciśnienia i nie ma odpowiedniej wydajności wody. Poza tym lanca pianowa jak zostało to zauważone nie wytworzy piany o strukturze śniegu. Jeśli komuś nie zależy na wizualnym efekcie to moze korzystać z opryskiwacza, ok. Ale jeśli ktoś chce kupić myjkę i myc auto z użyciem gąbki czy szczotki to moim zdaniem mija się to z celem. Szkoda pieniędzy, lepiej zainwestować tą kasę w dobrą miękką szczotkę na dłuższym stylu, ściągaczkę silikonową, irchę.

Dla porównania wrzucam linka z mycia samochodu bezdotykowo

jakiś tekst

Napisano

> Z góry mówie nie jarać się pojemnikami w tanich myjkach. I tak bedzie

> ylatywao mleko a ni piana .

Jak już o pianie piszemy, to prawdziwa jest z pianownicy.

Czyli pojemnik metalowy a w nim piana rozcieńczona pod ciśnieniem z kompresora.

Napisano

jak masz dobra myjke i pianownice daje gesta piane bez kompresora. Co do tematu to wiem , że koleg ma myjni i jest spec. Ale jeśli moje auto po myciu ta badziewiaską myjka za 600zł. Dziwne abym wydał na nia kilka tyś. Jest wedlug moich oczu czyste, błyszczy sie brud chyba sie nie błyszczy. Więc mi to wystarcza a całować go nie zamierzam. A że kolega na myjni pewnie by jescze coś domył to inna sprawa heh

2mqu5it.jpg

Napisano

> jak masz dobra myjke i pianownice daje gesta piane bez kompresora. Co

> do tematu to wiem , że koleg ma myjni i jest spec. Ale jeśli

> moje auto po myciu ta badziewiaską myjka za 600zł. Dziwne abym

> wydał na nia kilka tyś. Jest wedlug moich oczu czyste, błyszczy

> sie brud chyba sie nie błyszczy. Więc mi to wystarcza a całować

> go nie zamierzam. A że kolega na myjni pewnie by jescze coś

> domył to inna sprawa heh

ciezko sie to czyta, popraw prosze interpunkcje grinser006.gif

Napisano

> te fotki lecą chronologicznie ?

> to plyn do mycia szyb czy jakis inny specyfik?

fotki lecą chronologicznie. Latem ze względu na zabrudzenie maski, szyby, lusterek, zderzaka owadami opryskujemy w/w elementy chemią o innym stężeniu celem wstępnego rozpuszczenia i zmycia wstępnego tych zabrudzeń już przy wstepnym płukaniu.

1. wstępne płukanie (z brudu, błota, kurzu, pyłu), powiedzmy, że elementy mniej zabrudzone (dach, szyby) tylko się zwilża, jestem zdania, że trzeba to zrobić aby m.in. obniżyć temp. lakieru (latem) co by piana nie zaschła momentalnie.

2. nałożenie piany

3. mycie bezdotykowe

Napisano

> jak masz dobra myjke i pianownice daje gesta piane bez kompresora. Co

> do tematu to wiem , że koleg ma myjni i jest spec. Ale jeśli

> moje auto po myciu ta badziewiaską myjka za 600zł. Dziwne abym

> wydał na nia kilka tyś.

na mycie jednego auta czy nawet kilku okazjonalnie jest to zupełnie nie opłacalne oczywiście. Nie mam zamiaru odwodzić nikogo od pomysłu zakupu sobie taniej myjki. Staram się tylko przedstawić stanowisko, że jeśli ktoś chce zakupić myjkę ciśnieniową i tak czy tak myć auto szczotką czy gąbką to jest to IMHO zbędny wydatek, bo prysznic załatwi sprawę podobnie.

Mycie bezdotykowe i jego skuteczność zależy od częstotliwości mycia, stopnia zadbania lakieru (pastowania), stopnia zabrudzenia.

Jest wedlug moich oczu czyste, błyszczy

> sie brud chyba sie nie błyszczy. Więc mi to wystarcza a całować

> go nie zamierzam. A że kolega na myjni pewnie by jescze coś

> domył to inna sprawa heh

Nie wiem czy bym domył bo ciężko to po jednej fotce stwierdzić, do tego pytanie czy myłeś autko bezdotykowo i czy zawsze (lato zima) tak myjesz i domywasz hmm.gif

p.s. poza tym fotka chyba przedstawia już wytarte do sucha auto, nie wiem na ile auto było domyte myjką (bezdotykowo ?) a na ile brud został wytarty irchą po myciu hmm.gif

Napisano

Musisz zaufac albo zapraszam do mnie grinser006.gif. Zawsze tak myje lato zima. Tylko zimą inne stężenie troszke. Do klamek jak moco ufackane auto nakładam drugi raz. Do myjni mam 15km więc mi ta zabawa odpowiada. Ale jak bym mieszkał w mieście w bloku to napewno bym korzystał z twoich usług cool.gif

Napisano

> Musisz zaufac albo zapraszam do mnie . Zawsze tak myje lato zima.

spoko ok.gif

> Tylko zimą inne stężenie troszke.

tu mamy pierwszą różnicę, my myjemy cały czas tym samym stężeniem

Do klamek jak moco ufackane

> auto nakładam drugi raz.

kolejna różnica, przy profi środkach wystarczy raz nałożyć chemię.

być może w Twoim przypadku należałoby więcej uwagi zwrócić na wstępne spłukanie auta z brudu hmm.gif

Do myjni mam 15km więc mi ta zabawa

> odpowiada.

spoko luz

Ale jak bym mieszkał w mieście w bloku to napewno bym

> korzystał z twoich usług

jestem daleki od namawiania kogokolwiek, tak jak mówię, pokazuję jak to wygląda i w sumie powinno wyglądać w zgodzie z technologią. My ok. 90% samochodów myjemy bezdotykowo, ale tak jak zauważyłeś jest to trochę inna liga cenowa, bo sama lanca pianowa kosztuje ok. 300 zł.

Jeżeli takie rozwiązanie Ci pasuje to ok ok.gif

Napisano

> jak masz dobra myjke i pianownice daje gesta piane bez kompresora.

Pianownica na myjce raczej nie da takiej piany jak pianownica na sprężone powietrze.

Napisano

Widzę, że kolega ma pojęcie o myciu, więc pozwolę się zapytać o kilka rzeczy.

Otóż mam taką myjkę. I rozumiem, że dokupuję środek Car velvet-aktywna piana z woskiem, do tego opryskiwacz 2 litry i irchę do wycierania i autko powinno być jak ta lala jeśli będę się stosował do rad kolegi. Przyznam, że interesuje mnie mycie bezdotykowe ale co chwilę słyszę co innego.

Aha i jeszcze jedno. W jakim stosunku rozcieńczać ten car valet?

Swoją drogą to ceny w tym sklepie Karchera z linku powyżej jakieś takie kosmiczne.

Napisano

> kolejna różnica, przy profi środkach wystarczy raz nałożyć chemię.

Być może to bardziej wina mniejszej wydajności myjki

> być może w Twoim przypadku należałoby więcej uwagi zwrócić na wstępne

> spłukanie auta z brudu

Do tej pory nie płukałem wstepnie. Nakładałem odrazu pianę bo ma bezpośredni kontakt z brudem. Wiec zobacze jak to pójdzie z namaczaniem

Napisano

> Pianownica na myjce raczej nie da takiej piany jak pianownica na

> sprężone powietrze.

To chyba wystarczająca piana

Ja specem nie jestem raczej amatorem. Co do Carvalet to masz tam napisane proporcje. Ale ja obecnie robie 1:25. Co do kwazara to zależy jak duze masz auto. Jeśli wieksze to 2 litry pianki może nie starczyć. I będziesz musiał robić dolewki

Napisano

> To chyba wystarczająca piana

>

> Ja specem nie jestem raczej amatorem. Co do Carvalet to masz tam

> napisane proporcje. Ale ja obecnie robie 1:25. Co do kwazara to

> zależy jak duze masz auto. Jeśli wieksze to 2 litry pianki może

> nie starczyć. I będziesz musiał robić dolewki

Ok. Ale czy z tej myjki co mam osiągnę taki efekt piany jak w filmach jeśli dołączę pojemnik na lancę?

Napisano

> Ok. Ale czy z tej myjki co mam osiągnę taki efekt piany jak w filmach

> jeśli dołączę pojemnik na lancę?

Nie chodzi o pojemnik. Ale o całą lance z regulacją która pewnie kosztowała by trochę.

Napisano

> Nie chodzi o pojemnik. Ale o całą lance z regulacją która pewnie

> kosztowała by trochę.

wystarczy chyba cos takiego...

jakiś tekst

ale cena rowna sie cenie najtanszych myjek zlosnik.gif

Napisano

> Nie chodzi o pojemnik. Ale o całą lance z regulacją która pewnie

> kosztowała by trochę.

Dla uściślenia. Jeśli mam taką myjkę to najlepiej byłoby, gdybym kupił opryskiwacz i pianę aktywną i nie bawił się w pojemniki na lancę?

Napisano

> Raczej tak gdyż dobra lanca z linku wyzej troche kosztuje

No to w tym tygodniu zacznę działać, mam nadzieję, że efekt będzie jak u kolegi na zdjęciach zlosnik2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.