Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dla tych ktorzy narzekaja na Astry z silnikami diesla

Featured Replies

Napisano

nie ma sie co oszukiwac , silniki opla diesel nie sa udanymi silnikami ,wiec kiedy przyjdzie komukolwiek kupowac auto omijajcie szerokim lukiem te jednostki, lepiej zainwestowac w toyote D4D silnik bardzo cichy, bezawaryjny, i to by bylo tyle w tym temacie

Napisano

> nie ma sie co oszukiwac , silniki opla diesel nie sa udanymi

> silnikami ,wiec kiedy przyjdzie komukolwiek kupowac auto

> omijajcie szerokim lukiem te jednostki, lepiej zainwestowac w

> toyote D4D silnik bardzo cichy, bezawaryjny, i to by bylo tyle w

> tym temacie

poleciałeś ostro

Może jeszcze napisz które silniki?

Bo z tego co wiem niektóre współczesne są np fiatowe (?)

inne produkcji isuzu, a tylko część GM

i co wszystkie te są złe? hehe.gif

Napisano

> i co wszystkie te są złe?

Nie wiedziałeś o tym? wink.gif

Diesel to ZŁO......

Lpg to ZŁO......

Pb to ZLO.....

zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> tym temacie

jest takie może nie zbyt eleganckie powiedzenie "w d.... byłeś g..... wiesz"

Napisano

> tym temacie

ja bym wysłał kolege na wakacje, bo to jakaś prowokacja banned.gifbanned.gifbanned.gif

może jakbyś podał więcej szczegółów to inaczej by to wyglądało a tak to twój "występ" moge przyrównać do małego kundla który wyskoczy zza bpłotu dwa razy szczeknie i ucieka...

Napisano

>twój "występ" moge przyrównać do małego kundla który wyskoczy zza płotu dwa razy szczeknie i ucieka...

Dobrze gada, wódki mu dac...

Napisano

Skąd się tacy biorą?? angryfire.gifadmin.gif

> tym temacie

Napisano

> tym temacie

Ooo dzięki, dzięki stary bow.gifbow.gifbow.gif

Szkoda, tylko że nam się tu tak późno objawiłeś bo ja już kupiłem i sobie bezproblemowo śmigam fly.gif

Napisano

> Szkoda, tylko że nam się tu tak późno objawiłeś bo ja już kupiłem i

> sobie bezproblemowo śmigam

Teraz już wiesz, jutro Ci się zepsuje. Miłego weekendu

Napisano

> Teraz już wiesz, jutro Ci się zepsuje. Miłego weekendu

Nie zepsuje sie, to najbardziej udany diesel w Oplu.

Pozdrawiam

Napisano

> ja bym wysłał kolege na wakacje, bo to jakaś prowokacja

polecam opcję 'ignoruj tego użytkownika'

brat

Napisano

> polecam opcję 'ignoruj tego użytkownika'

> brat

Nie ma sensu, sam wie wysypie i juz nie odpowie, a Toytoyote moze sobie....takie niedomowienie..

Pozdrawiam

Napisano

lepiej zainwestowac w

> tym temacie

kolego chyba nie wiesz co piszesz;)... mialem stycznosc z ssilnikiem d4d 1.4 w yarisie... przejechalem prawie 300 kkm i baaaaardzo czesto odwiedzalem serwis, to turbina, to problem z odpaleniem, to problem z wyciekami oleju, chlodnica, silniczek ten mial tylko dobra dynamike;)... jak kazdy doladowany diesel;)

Napisano

> Nie ma sensu, sam wie wysypie i juz nie odpowie,

fakt, tu ni chodziło o jakąś dyskusję tylko o 'onetową' prowokację

> a Toytoyote moze

> sobie....takie niedomowienie..

wiesz, to już nawet nie to, ja pracowałem w oplu, lubię tę markę, mam do niej jakiś tam sentyment ale też nie tak żeby nie dostrzegać wad, natomiast mówienie że dana marka jest wspaniała a inna bee to lekko takie śmieszne, niedawno szukałem nowego auta klasy średniej i Avensis zrobił najgorsze wrażenie jeżeli chodzi o wnętrze, materiały i wykończenie, w porównaniu do Accorda, czy [ktoś by powiedział o zgrozo] Citroena C5. Avensis jakiś taki plastikowy jest. Czar pryska całkiem kiedy otworzysz schowek i widzisz szpary przez które widać co jest po spodem [nagrzewnica itd], zagłówki trzeszczą [w nowym aucie w salonie]. Słowem gdybym miał wydać >100kzł to na samochód to na Avensisa nawet bym nie spojrzał,

każdy kupuje co mu się podoba i tyle, a z historycznej jakości japończyków kiedy to Corolla robiła 400kkm nawet bez pół wycieku z silnika została już tylko legenda,

brat

Napisano

> silnikami ... to by bylo tyle w

> tym temacie

Jakoś się z tobą zgodzić nie mogę. Miałem diesla w Astrze i mam teraz w Vectrze i jakoś nie narzekam. Więc chciałbym wiedzieć na jakiej podstawie tak twierdzisz, podaj fakty. Ja jako użytkownik nie zgadzam się z opinią przez ciebie propagowaną old.gif Chciałeś zabłysnąć ale ci chyba nie wyszło. oslabiony.gif

Napisano

Mnie najbardziej śmieszą tacy ludzie którzy kupią taka używke Avensis albo Corolke ,którym to dziadek śmiagał w Szwabolandzie po bułki ,kurna dieslem rotfl.gifrotfl.gif

A potem jeden z drugim przychodzi i okazuje sie że ma sprzęgło dwumasowe do wymiany ,a co to jest ile to kosztuje rotfl.gifrotfl.gif

Potem to jak klient jest w wieku 60+ pozostaje mi tylko dzwonić na pogotowie rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> poleciałeś ostro

> Może jeszcze napisz które silniki?

> Bo z tego co wiem niektóre współczesne są np fiatowe (?)

> inne produkcji isuzu, a tylko część GM

> i co wszystkie te są złe?

jeden przyklad na tp wszystko ile Wy wszyscy potraficie wymienic elementow silnika w swoich dieslach zeby znalezc problem, a i tak konczy sie to na niczym, zero bledow na komputerze ,wszystko niby sprawne a silnik diesla DTI 2.0 dalej ma problemy z odpalaniem ,bo zawsze jest to cos, jak nie zapowietrza sie ,to cos innego, jak jest zimno ciezko pali, jak jest cieplo tez cieko pali albo wcale nie pali, to sa wasze slowa ? czy na forum Toyoty znajdziesz takie problemy z silnikami diesla jakie macie tutaj na forum opla? sprawdz to sprawdz tamto i zaczyna sie gdybanie co to moze byc, a auto dalej nie pali ,dalej nie ma mocy a przeciez ma 101Km i 230nm a zachowuje sie jakby mialo polowe, przeplywomierz Ci padl, to znowu cos innego to kolektor to tamto dupa wiechec, i tak bez konca, majateko mozna wsadzic a i tak to nie przyniesie pozadanego efektu, czy Wy nie rozumiecie ze auto mowie o swoim aucie , ale jak patrze na wasze wpisy to tez nie jestescie lepsi z tymi swoimi oplami, jest w stanie BDB 2003r, a mimo to przy tej mocy i silniku zupelnie jest mulem, zeby byla jasnosc , komputer nie wykazuje zadnych bledow ,jak zwykle zaczna sie gdybania i wyliczania moze to moze tamto tylko pytam co ?

Napisano

Wydaje mi sie że na lekcjach polskiego ,nie słyszałeś o czyms takim jaki interpunkcja ,zdania też sie raczej krótsze robi ale co tam wink.gif

Już sie troszke pogubiłem masz opla i problemy z nim?

Może kupiłeś kolego egzemplarz od jakiegoś turasa który ma ,,nalatane'' nie licznikowe 120-150tys ale 450 tys i sie dziwisz że sie wszystko sypie.

Powiem jeszcze raz ,to co nieraz już powtarzano na tym forum,Niemcowi nie opłaca sie kupić diesla jeśli robi małe przebiegi,jeśli kupuje diesla to znaczy na 99% że ,,trzaska'' min te 30tys rocznie.Oczywiście u nas też można kupic auto zajechane,mój ojciec jako przedstawiciel ,,nalatał'' passatem ponad 300tys w 3 lata.

pzd

Napisano

> komputer nie wykazuje zadnych bledow

Odczytanie kodów błędów to mniej więcej taki krok w diagnostyce jak otwarcie maski. Ich brak nie świadczy o niczym, a występowanie jest tylko punktem od którego dopiero zaczyna się sprawdzanie.

> jak zwykle zaczna sie gdybania i wyliczania moze to moze tamto tylko

> pytam co ?

Nie chcesz gdybać, jedziesz do warsztatu. Pamiętaj, że to forum użytkowników, a nie mechaników samochodowych. A nawet mimo, że jest tu grupa fachowców bardzo ciężko postawić pewną diagnozę na odległość nie widząc pacjenta i bazując tylko na opisie usterki.

Wyskoczyłeś z twierdzeniem (skądinąd słusznym) że oplowskie diesle nie są dobre, a dopiero później okazało się że masz jakiś problem. Nie lepiej było od razu opisać objawy?

Na forum nie dostaniesz innej odpowiedzi jak taka, żebyś sprawdził pewne komponenty i ew. je wymienił. Nikt za Ciebie tego nie zrobi.

Możesz jechać do mechanika, tylko jaką masz pewność, że trafisz na takiego co się zna, a nie takiego co powie, że "nie ma błędów w komputerze" i zacznie po kolei wymieniać części na Twój koszt?

A co Do Toyoty, to na każdą markę można znaleźć tyle, że czytający będzie ją omijał jak najszerszym łukiem.

Napisano

> A co Do Toyoty, to na każdą markę można znaleźć tyle, że czytający

> będzie ją omijał jak najszerszym łukiem.

Jestem tego żywym przykładem,jak w maju na gwałt szukałem samochodu,to znalazłem zadbaną Avensis kombi 1,6 VVTI 2001r,przebieg ok. 90kkm(tu można by dyskutować bo samochód stał w komisie),pierwszy właściciel itd.Wszedłem za forum Avensisa i mnie...zmroziło.Wynikało z tego że - ten silnik MUSI brać kosmiczne ilości oleju,naprawa będzie ekstremalnie droga,za chwilę rozsypie mi sie skrzynia biegów i...w ogóle będe musiał oddać auto na złom.A że w ciagu kilku dni po zakupie musiałem jechać ok 1300 km w jedną stronę i po trzech dniach wracać,wystraszyłem sie nie na żarty i kupiłem o 5 lat młodszą Astrę.Czy zrobiłem dobrze?...tego tak do końca nigdy się nie dowiem.

Napisano

Zastanawia mnie fakt po co ty w ogóle tutaj piszesz hmm.gif Jak wg ciebie ople to zło a Toyota the best super to idź na kącik japońców i tam chwal pod niebiosa zlosnik.gif.Z każdym autem są problemy ale wiele z nich to błahostki. Jeszcze raz cię informuje jako użytkownik diesla w oplu astrą zrobiłem 70kkm i wymieniłem tylko uszczelkę pod pokrywa silnika. Paliła nawet na 25 C mrozie. Vectrą z znienawidzonym przez ciebie silnikiem 2.0 zrobiłem 40kkm i też problemów brak. A zastanawia mnie fakt czy ty w ogóle masz auto, bo profil pokazuje, że nie jesteś zmotoryzowany więc oszczędź sobie komentarzy. old.gif

Może ktoś ci zapłacił abyś promował Toyotę czy innego japońca icon_rolleyes.gif

Napisano

Zaczynam się zastanawiać czyj to klon jest....

Napisano

> Zaczynam się zastanawiać czyj to klon jest....

Jakiś urażony użytkownik diesla w astrze na pewno skromny.gif

Napisano

> Zaczynam się zastanawiać czyj to klon jest....

Nie masz statystyki po IP ?? grinser006.gif

Napisano

> Nie masz statystyki po IP ??

Neostrada... Nie chce mi się dłubać aż tak bardzo zlosnik.gif Z tym, że pole poszukiwań można zawęzić do Lublina wink.gif

Pozdroofka

Napisano

Coz, pozostal tylko nalot dywanowy i zrzucenie napalmu...co ciekawe, najprostsza wersja napalmu to oelj napedowy zmieszany z guma arabska...

Chcialem nadmienic, ze pewnie ten spuszczony z Toytoyoty D4D chyba najlepiej by sie palil...bo to przeciez taki dobry woz...

Pozdrawiam

Napisano

> tym temacie

nie lubię skośnookich !!! no z jednym wyjątkiem, czyli mojego silnika w mojej asterce wink.gif

Opel rządzi, astra the best

Napisano

nie wiem gościu czego sie napiłeś ale straszne pierdoły gadasz że aż mi cie szkoda,nie pasi opel to sobie kup tą niby niezawodną toyote hehe.gif i nara.Co za koleś.

Napisano

To poradziłes kolego, dobrze ze tak poszedłes szeroko i kupiłes to D4D cieszysz sie bezproblemowa jazda, masz wiecej czasu dla siebie, jestes bardziej wyluzowanym człowekiem kryzys cie nie dopadł prowadzisz spokojne zycie na emeryturze jezdzac rocznie 3 tys km podczas gdy my swoimy niedobrymi oplami robimy blisko 100 tys km rocznie bez zadnych problemow. PS jak sie nieznasz na autach to przy kupnie wez kogos kto ma jakies kolwiek pojecie a nie kupiłes taniego belzebuba wychlastanego za granica bo ładnie wygladał a teraz narzekarz ze opel do du... jest

Napisano

> PS jak sie nieznasz na

> autach to przy kupnie wez kogos kto ma jakies kolwiek pojecie a

> nie kupiłes taniego belzebuba wychlastanego za granica bo ładnie

> wygladał a teraz narzekarz ze opel do du... jest

Nie............ jak kupowal astre miala przejechane 98tys od pierwszego wlasciciela hehe.gif

Historia niektorych samochodow wlasnie wyglada tak że turek kupi auto 10 letnie od niemca z przebiegiem 450tys, turek zrobi redukcje na 250tys sprzeda polakowi ktory zrobi slynne 98tys lub 168tys.

Napisano

najlepsze w tym jest to że taki turek i super polski uczciwy sprzedawca aut używanych umie przekręcić licznik ale radia rozkodować już chyba nie bardzo,bo w większości AII był zawsze napis SAFE hehe.gifjak szukałem takiego opelka to w każdym komisie z tego samego rocznika miały te same przebiegi 270751858-jezyk.gif

Napisano

> mocy a przeciez ma 101Km i 230nm a zachowuje sie jakby mialo polowe

hmm.gif zdradź nam jeszcze co to za nowe jednostki miar hehe.gif w nanometrach mierzy się m.in długość fali świetlnej, a tu masz niespodziankę rotfl.gif nowa jednostka w motoryzacji. szkoda słów 275123014-zielony.gif

Napisano

Witam

swego czasu chciałem kupić sobie yariskę

jak na ironię jeden z najlepszych silników na świecie to 1 litrówka na zmiennych fazach rozrządu, trwały , lekki , a pali bardzo mało - Wrocław max 7 L, mimo to silnik opluwany przez sprzedawców, forumowiczów a i tak najwięcej go KITAJCE sprzedali.

W salonie doradzano mi ten 1,3 a o ropniaku to nawet nie wspominali bo yaris w ropniaku kosztował by tyle co super kompakt w benzynie. cool.gif

Napisano

> (...) a i tak najwięcej go KITAJCE

> sprzedali.

offtopic.gif

Technicznie rzecz biorąc Toyota to firma japońska, a nie chińska.

Kitajec to po rosyjsku Chińczyk.

Napisano

> tym temacie

To tak, jakbyś poszedł do sadu, zjadł zgniłe jabłko z ziemi i na tej podstawie stwierdził, że jabłka to podłe żarcie.

Źle trafiłeś i tyle !

Zaraz jakiś chłopak z dieslem by A.Opel poleci na kącik Toyoty i ogłosi, że D4D to badziewie i bąble. Ale będzie jazda........ zlosnik.gif

Napisano

> Kitajec to po rosyjsku Chińczyk.

wiem ale zarówno jeden jak i drugi mają podobny wyraz twarzy

Napisano
cfaniaczek.gifA ja wam powiem. Dobrze że się te astry psują zarówno diesle jak i benzynki. Jak by się nie psuły to nie byłoby o czym pisać. Nie byłoby tego forum a lelek woził by w bagażniku powietrze a nie taki piękny zestaw warsztatowy i umarłby z nudów a my razem z nim. Amen.
Napisano

ale jak się nie ma psuć samochód 10, 14, i więcej letni, często zaniedbany od strony serwisowej czy na dokładkę mocno powypadkowy ?!

Jeżeli auto przez 200 tys km było "zeszmacone", to jego przywrócenie do bardzo dobrego stanu będzie kosztowne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.