Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

znowu Toyota - odpadaja kola.

Featured Replies

Napisano

Po:

- zacierajacych sie silnikach VTTI

- Priusach, ktore nie chca jechac na oblodzonej nawierzchni

- Priusach ktore nie chca hamowac. Zalecenie - wcisnac hamulec i czekac az zadziala

- porwaniach obywateli USA przez dywaniki

- pozniej przez pedaly gazu

- o czym jeszcze zapomnialem?

Mamy nowa afere:

klikac o tu

Napisano

Quote:

korozja i rdza może powstawać w okolicach linek utrzymujących nośne opony auta

ja z tego nic nie rozumiem... grinser006.gif

Napisano

Na oblodzonej _nawieszchni_ żadne auto nie ma szans zeby.GIF

Napisano

eeee tam Toyoty sie nie psujom skromny.gifzlosnik.gif

Napisano

> Quote:

> korozja i rdza może powstawać w okolicach linek utrzymujących nośne opony auta

> ja z tego nic nie rozumiem...

może chodzi o jakieś mocowanie koła zapasowego do nadwozia/podwozia za pomocą linki hmm.gif

Napisano

> Quote:

> korozja i rdza może powstawać w okolicach linek utrzymujących nośne opony auta

Bo to dziwne auta do dziwnych krajów - może mają hamulce na linkach, jak w P-70 bodajże były rotfl.gif Szybko nie mogą jeździć, to i hamowanie cudowne być nie musi - a jak linka przerdzewieje, to i może coś więcej odpaść hehe.gif

Napisano

Chodzi o odpadające koło zapasowe zawieszone na stalowej lince z tyłu

zlosnik2.gif

zlosnik2.gif

Napisano

Autor artykułu wystepującą usterkę opisał tak klarownie, że równie dobrze mógłby pisać po chińsku. chaja.gif Albo to ja jestem tępy, skoro myślę, że w każdym samochodzie opony trzymają się na felgach niewiem.gif

Napisano

> Autor artykułu

Myslę ze chodziło mu o oplot opon z stali ... ale 12 letnie opony maja prawo odpaść zlosnik2.gif

Napisano

> Quote:

Koło zapasowe jest pod samochodem. Trzyma je kawałek stalowej linki. Która rdzewieje i na większym wyboju gubisz zapas.

Napisano

> Koło zapasowe jest pod samochodem. Trzyma je kawałek stalowej linki. Która rdzewieje i na większym

> wyboju gubisz zapas.

Quote:

Rzecznik Toyoty Brian Lyons uspokaja, że do tej pory nie było zgłaszanych żadnych wypadków związanych z tą usterką, a wezwanie do serwisu to kontrola mająca wykluczyć występowanie tej usterki.

Czyli tylko dmuchają na zimne, wielka mi afera hehe.gif

Napisano

> Quote:

> Rzecznik Toyoty Brian Lyons uspokaja, że do tej pory nie było zgłaszanych żadnych wypadków

> związanych z tą usterką, a wezwanie do serwisu to kontrola mająca wykluczyć występowanie tej

> usterki.

> Czyli tylko dmuchają na zimne, wielka mi afera

Nie było wypadku, co nie oznacza, że nikomu koło nie odpadło. Pewnie odpadło i to nie raz, tyle, że nie skończyło się to wypadkiem.

Napisano

> Nie było wypadku, co nie oznacza, że nikomu koło nie odpadło. Pewnie odpadło i to nie raz, tyle, że

> nie skończyło się to wypadkiem.

Byc może, a gdzie info o zgłaszanych odpadnięciach, ile tego było? hmm.gif

Napisano

> Byc może, a gdzie info o zgłaszanych odpadnięciach, ile tego było?

Toyota tego nie ujawnia.

P.S. Jakoś mi się kojarzy ze kiedys jechalem za stara Sienna której koło zapasowe dziwnie dyndalo pod spodem. Hmm, może to Honda była?

Napisano

> Koło zapasowe jest pod samochodem. Trzyma je kawałek stalowej linki. Która rdzewieje i na większym

> wyboju gubisz zapas.

Ot i japanerska technika...Francuzi w tym celu zastosowali solidny kawałek stali (w trzech znanych mi przypadkach) który przeżyje całe auto, a nie na lineczce wieszają...

Napisano

> eeee tam Toyoty sie nie psujom

bzdura, nie psują się tylko Paski w TeDeIku zlosnik.gif

Napisano

> Ot i japanerska technika...Francuzi w tym celu zastosowali solidny kawałek stali (w trzech znanych

> mi przypadkach) który przeżyje całe auto, a nie na lineczce wieszają...

Tyle, że podłoga wcześniej koroduje.

IMO - koło pod samochodem to nieudane rozwiązanie. Po kilku latach zapas ulega biodegradacji.

Napisano

> Linka trzyma własnie taki solidny kawałek stali.

Żabojady zastosowały tam solidną śrubę. Jak zardzewieje to nie do ruszenia zlosnik.gif

Napisano

> Tyle, że podłoga wcześniej koroduje.

> IMO - koło pod samochodem to nieudane rozwiązanie. Po kilku latach zapas ulega biodegradacji.

Jeden plus to ma - jak już się cały uświnisz po wymianie koła, to uświnionego koła nie pakujesz do bagażnika i masz czysty bagażnik rotfl.gif

Napisano

> Po:

> - zacierajacych sie silnikach VTTI

> - Priusach, ktore nie chca jechac na oblodzonej nawierzchni

> - Priusach ktore nie chca hamowac. Zalecenie - wcisnac hamulec i czekac az zadziala

> - porwaniach obywateli USA przez dywaniki

> - pozniej przez pedaly gazu

> - o czym jeszcze zapomnialem?

> Mamy nowa afere:

> klikac o tu

kurczak byłem w garazu u babci stoi od 3 lat taka toyotka z usa teraz ma 5 lat i nic

Napisano

> eeee tam Toyoty sie nie psujom

no wlasnie najgorsze jest to, ze jak juz kurz po tych aferach opadnie... trole forumowe, nadal beda twierdzic ze to najlepsze auta swiata smile.gif

Napisano

> bzdura, nie psują się tylko Paski w TeDeIku

i audiki w TeDeIkU od dziadka z Niemiec tyż zlosnik.gif

Napisano

> no wlasnie najgorsze jest to, ze jak juz kurz po tych aferach opadnie... trole forumowe, nadal beda

> twierdzic ze to najlepsze auta swiata

zmienią zdanie-ja też przejrzałem na oczy grinser006.gif

kwestia czasu

Napisano

> zmienią zdanie-ja też przejrzałem na oczy

A ja wrecz odwrotnie smile.gif Jestem na 99% pewien ze nastepny pojazd bedzie tez marki Lexus.

Napisano

> A ja wrecz odwrotnie Jestem na 99% pewien ze nastepny pojazd bedzie tez marki Lexus.

Przecież jakieś 2tyg temu podali ze Toyota miała wzrost sprzedaży bo daje duże upusty. Ludkowie w USA nie są tacy jak w Polsce że "jest gwiazda jest jazda" lub "nie kupuję się aut na T" zlosnik.gif Biznes jest biznes zeby.GIF

Napisano

> Ludkowie w

> USA nie są tacy jak w Polsce

Ludzie w Polsce takze tacy nie sa. Gdyby byli to Fiat by sie wcale nie sprzedawal.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.