Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auta policyjne w Polsce

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Ten ostatni to raczej podróbka, dlatego go nie zamieściłem. Dziwne oznaczenia, rejestracja cywilna a nie policyjna... hmm.gif

Napisano

> Ten ostatni to raczej podróbka, dlatego go nie zamieściłem. Dziwne oznaczenia, rejestracja cywilna

> a nie policyjna...

A nieoznakowane mają jakie rejestracje wg ciebie? cfaniaczek.gif

Napisano

> Ten ostatni to raczej podróbka, dlatego go nie zamieściłem. Dziwne oznaczenia, rejestracja cywilna

> a nie policyjna...

Biorąc pod uwagę, że zdjęcie pochodzi ze strony www.podkarpacka.policja.gov.pl to raczej nie podróbka.

Poza tym to jest cichociemne auto z tymczasowo naklejonymi oznaczeniami magnesowymi.

Napisano

> A o tym wynalazku pozapominali?

E to z mojej wioski "chłopaki",już chyba nie mają tego rupiecia,teraz kijanę ujezdzają na zimny "okieć"

Napisano

bardzo cichociemne...

kurcze 400tysi za jeden wózek dać...

nic tylko zazdraszczac fury ok.gif

Napisano

> bardzo cichociemne...

> kurcze 400tysi za jeden wózek dać...

> nic tylko zazdraszczac fury

Weź pod uwagę, że te samochody doskonale na siebie zarabiają.

Inna sprawa, że takie modele, jak zresztą było przedstawione w tym wątku, często są prezentami dla Policji np. od władz miasta.

Ja Policji życzę samych CLSów.

Napisano

u mnie na byłej wiosce ponadto co tu przedstawiono jeżdżą nieoznakowanymi: bravo (nowym), pandą oraz takim:

283680096-obrazekduzy.php.jpg

oraz

283680096-obrazekduzy.php1.jpg

post-7053-14352507695539_thumb.jpg

Napisano

> Mnie osobiście naprawdę cieszy, że policja wreszcie będzie miała dobry sprzęt.

mnie oczywiście również to cieszy i niektórych mam problem zrozumieć.

Ile razy to ja słyszałem na cb "po co im takie fury" i wiele innych obraźliwych tekstów.

Jak śmigali polonezami i nyskami to się większość śmiała ze polonezy... Teraz mają vectry i co tam jeszcze to im żałujecie że za dobra? To według was jakie to powinny być auta?

Napisano

Quote:

To według was jakie to powinny być auta?

Takie jakie potrzebują ok.gifpalacz.gif

FR_lambo3_131964g.jpg

Napisano

> A za 160 sztuk wektry mieliby 640 sztuk tata indyka -

Nie mieliby. Nie ma 200konnych indyków. grinser006.gif

Napisano

> Ja Policji życzę samych CLSów.

CLS przy tym to g.... , to jest CL czyli S-klasa w coupe , cena od ok 550zł

Napisano

> Weź pod uwagę, że te samochody doskonale na siebie zarabiają.

> Inna sprawa, że takie modele, jak zresztą było przedstawione w tym wątku, często są prezentami dla

> Policji np. od władz miasta.

sa jeszcze ludze co wierza ze to sa naprawde prezenty???

Napisano

> Ja wierzę w to co tu czytam.

nie ma nic za darmo hehe.gif

To cos w rodzaju jak kiedys(teraz moze juz mniej)politycy dostawali auta do "testow" dlgoterminowych

Napisano

> nie ma nic za darmo

> To cos w rodzaju jak kiedys(teraz moze juz mniej)politycy dostawali auta do "testow"

> dlgoterminowych

Wiesz, mnie to ryba. zlosnik.gif Tak jak pisałem dla mnie Policja może jeździć czym tylko ma ochotę. CLS, CL, wszystko nawet AMG - łotewer. Mają paskudne komendy z odrapanymi ścianami, maszyny do pisania zamiast komputerów to niech chociaż jeżdżą porządnymi autami. wink.gif

Inna sprawa, że przedziwna jest polityka Policji, która woli inwestować we flotę aut z takich segmentów zamiast wyremontować komendy. Ale tych drugich nie widać na drogach, nikt o nich nie napisze w prasie...

Napisano

> Nie mieliby. Nie ma 200konnych indyków.

Ale po co jedna 200 konna alfa, jak można mieć cztery 50-konne indyki.

Chodzi właśnie o ten dziwny IMO przelicznik...

A w ogóle to przecież za ten pieniądz mieliby 1200+ najlepszych fał-weee-pasaaa' ałz dojczand. Von alte Opa, co to tylko nach Kirsie cwajmal im jar faren robił. Fersztejn, du polnisze bandite ? :-)

Napisano

> To według was jakie to powinny być auta?

No proste - na hulajnogach powinni biegać :-)

Napisano

> Ale po co jedna 200 konna alfa, jak można mieć cztery 50-konne indyki.

> Chodzi właśnie o ten dziwny IMO przelicznik...

Dlaczego dziwny? Rozwiń to jak możesz...

> A w ogóle to przecież za ten pieniądz mieliby 1200+ najlepszych fał-weee-pasaaa' ałz dojczand. Von

> alte Opa, co to tylko nach Kirsie cwajmal im jar faren robił. Fersztejn, du polnisze bandite ?

> :-)

WTF? icon_eek.gif Da radę to na polski przetłumaczyć? grinser006.gif

Napisano

> sa jeszcze ludze co wierza ze to sa naprawde prezenty???

A jak to inaczej nazwiesz ?

Jeżeli gmina ma "zbyteczne" środki, które chciałaby przeznaczyć na dofinansowanie policji, to niestety musi uskuteczniać cyrki 10-go stopnia.

Nie może przekazać po prostu kasy z założeniem "zróbcie z niej dobry pożytek", bo wtedy kapucha wpadnie do wora ogólnego i sama gmina g... będize z niej miała.

Dlatego biorą się takie kurioza jak właśnie te "upominki" czy inne koncepcje, mające na celu podniesienie skuteczności policji na danym terenie.

Oczywiście, można się spierać na ile jest to realna pomoc, a na ile publicity, ale wiesz - lepiej mieć taki podarek, jak go nie mieć.

Ze względów służbowych zdarza mi się od czasu do czasu bywać na rozmaitych komisariatach i uwierz mi, to co czasem widuję, to woła o pomstę do nieba.

To, że policja nie ma na prąd (!) i planowo wykręcają/odłączają co drugą żarówkę, a światła wieczorem na korytarzu zapalć "nielzja" to dla mnie kuriozum...

Napisano

> Dlaczego dziwny? Rozwiń to jak możesz...

Bo jest to durna licytacja - "bo za jedną alfę to...".

Idąc tym tropem, zejdziemy z powrotem na poziom trapeza i nyssana patrola.

Wiesz - każdy chyba się zgodzi ze mną, że podstawą możliwości dobrej pracy jest posiadanie DOBRYCH narzędzi.

W drugiej kolejności oczywiście umiejętność skorzystania z ich możliwości (zapewniam, znaczna część policjantów RD jest DOBRZE szkolona i umie jeździć zdecydowanie powyżej przeciętnej użytkowników dróg).

To, że w PL zakłada się że jak z lotnikami "nawet na drzwiach od stodoły polecą", nie znaczy, że należy uznać że drzwi do stodoły to już "enaffff".

> WTF? Da radę to na polski przetłumaczyć?

Da, da. Dobrze się wczytaj :-)

Niektórzy po prostu przykładają swój tok rozumowania do rzeczy, do których nijak nie da się go podpasować...

Napisano

Sorry za jakosc ale robione telefonem zakrecony.gif

PH_136.jpg

Napisano

Quote:

Podkarpacka Policja nie kupi na razie mercedesów dla Sekcji Policji Autostradowej, bo w naszych strukturach nie ma jeszcze takiej sekcji. Wczorajsza informacja na ten temat była primaaprilisowym żartem... Dziękujemy firmie Danuta i Ryszard Czach Sp. z o. o. za udostępnienie samochodów, które udawały policyjne radiowozy. Informacja - kliknij.

jakiś tekst

Napisano

> No to chyba dobrze, że stróże prawa i porządku (bez ironii) mają sensowniejszy sprzęt, niż auto o

> konstrukcji z lat 50. ?

ee Polonez to chyba konstrukcja z lat 80 zlosnik.gif

Napisano

> ee Polonez to chyba konstrukcja z lat 80

produkowany był od 78 ...

a silnik ... no cóż oink.gif konstrukcja spooorooo starsza

Napisano

> produkowany był od 78 ...

> a silnik ... no cóż konstrukcja spooorooo starsza

ok.gif

Napisano

> ee Polonez to chyba konstrukcja z lat 80

Sam polonez był produkowany już w latach '70tych. Tyle, że konstrukcyjnie był powiązany z Fiatem 125p.

Napisano

> Kilka aut z brzegu

Tyle, że w Wielkiej Brytanii policja może przejąć na własność zarekwirowane samochody.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Prius to demo TMPL, o czym świadczą chociażby numery rejestracyjne.

To gratuluję temu, co to zarejestrował, o ile te "upstrzenia" były nałożone przed rejestracją hmm.gif

Napisano

> To gratuluję temu, co to zarejestrował, o ile te "upstrzenia" były nałożone przed rejestracją

1. Nowy samochód nie pojawia się w stacji kontroli pojazdów.

Nowy = taki z fabryki, a nie od dziadka z rajchu.

2. Auto można udekorować absolutnie wszystkim. Baaaa, nawet zarejestrować w pełni legalnie jako auto policyjne.

Nie można się nim legalnie poruszać po drogach publicznych nie będąc policjantem, a zwłaszcza uruchamiać sygnałów uprzywilejowania, ale żeby był zakaz takiego oznaczania ? No proszę Cię...

Obstawiam dolary p-ko orzechom, że auto jeździ(ło) od wystawy do wystawy na lawecie.

Napisano

> Maxiu - wiesz coś więcej o tym LF'ie? Jakie on zadanie spełnia?

Mobilne centrum operacyjne

Napisano

> niedlugo beda jeszcze takie

Ale "nasze" będą nieoznakowane a nie z napisami i kogutami smile.gif

PS.a właśnie ...to maja byc w ogóle sedany czy kombi? czy takie i takie?

Napisano

> Mobilne centrum operacyjne

Dodać mogę że podstawa oraz wyposażenie elektroniczne jest bardzo chwalone przez policial.gif ale jakość wykonania zabudowy jest przez nich sciana.gifbokser.gifangryfire.gifscrewy.gif i jeszcze czerwona.gif

Napisano

> Ale "nasze" będą nieoznakowane a nie z napisami i kogutami

> PS.a właśnie ...to maja byc w ogóle sedany czy kombi? czy takie i takie?

"nasze" będą właśnie z kogutami i oznakowane grinser006.gif

Napisano

> 1. Nowy samochód nie pojawia się w stacji kontroli pojazdów.

> Nowy = taki z fabryki, a nie od dziadka z rajchu.

> 2. Auto można udekorować absolutnie wszystkim. Baaaa, nawet zarejestrować w pełni legalnie jako

> auto policyjne.

Na numerach HP..., raczej nie przejdzie cfaniaczek.gif

> Nie można się nim legalnie poruszać po drogach publicznych nie będąc policjantem, a zwłaszcza

> uruchamiać sygnałów uprzywilejowania, ale żeby był zakaz takiego oznaczania ? No proszę Cię...

A powinien, ale to tylko moje zdanie.

> Obstawiam dolary p-ko orzechom, że auto jeździ(ło) od wystawy do wystawy na lawecie.

Nie wierzę skromny.gif

Napisano

> Na numerach HP..., raczej nie przejdzie

5fd8772114056ebf92e1d921c1fcf0a1,0,1.jpg

tak dla przypomnienia skromny.gifhehe.gif

Napisano

> tak dla przypomnienia

wpysk.gif

Wątek się rozwija, a nie cofa do przodu 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Na numerach HP..., raczej nie przejdzie

Kolega już pokazał Ci palcem, że ten konkretny sprzęt stał na Wandach-Elżbietach :-)

> A powinien, ale to tylko moje zdanie.

> Nie wierzę

No to uwierz.

Trudne słowo - auto DEMO ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.