Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

coś rodzinnego

Featured Replies

Napisano

> 1.opcja octavia 2fl 1.8tsi za jakies 70-75kzł (to chyba najmniejsze auto o jakim mysle)

jest oki i za taka cenę będzie dobry wypas autka

> 2.opcja mniej oszczedna superb kombi 1.8tsi ale tu juz ok 100kzł trzeba szykowac

polecam niezła fura jak nie jesteś źle nastawiony do marki to skoda na twoje wymagania będie całkiem całkiem

jeżli zdecydujesz się na superBaśkę kombi to musisz bardzo długo czekać na nowe auto do 8 miesięcy brałeś to pod uwagę??

Pasat CC moim zdaniem nie nadaje się do takiej rodziny (2+2) wygląda ładnie jednak problemy zaczynają się już przy zładunku fotelika do tyłu (sam sprawdzałem)

Pasat kombi ma się nijak do superB - już wiele się tutaj pisało że koncern vw wprowadzając tą skode strzelił sobie w stope potwierdzeniem tego jest ilość zamówień na skode i spade sprzedaży vw pasata

Napisano

> Ty jak zawsze infantylny jesteś.

> To jest klasa K - proste że jest droższy. Powyżej 100k PLN jest 2,0T i już spełnia kryteria poza

> ceną wtedy.

> Ale albo płacisz mniej i masz kompatka typu octa albo dajesz więcej kasy i masz przepastne auto,

> zależy co komu potrzeba i tyle.

> EOT

już dopsz... widzę, że już tak jesteś przekabacony, że ford to najlepszy samochód świata...

co z tego, że nie spełnia powyższych kryteriów? Twój fordzik jest najlepszy i basta... kto tu jest infantylny? smirk.gif

Napisano

Moze np. Laguna III 2.0T ? Ponizej 100k masz wersje Privilege (cena cennikowa, pewnie sa jakies promocje), jedyny "minus" to automatyczna skrzynia biegow, dziwne, ale konfiguratorze nie ma wersji 2.0T + manual (poza Dynamique 205KM, ale to juz 102k - chyba, ze sie potargujesz). Bagaznik nie jest przepastny (jest raczej maly jak na te klase), ale zalezy co tam chcesz wozic.

Napisano

Insignia Kombi 1.6T. ok.gif Cennikowo trochę więcej, ale na rabat -5% możesz spokojnie liczyć. ok.gif

Napisano

> już dopsz... widzę, że już tak jesteś przekabacony, że ford to najlepszy samochód świata...

> co z tego, że nie spełnia powyższych kryteriów? Twój fordzik jest najlepszy i basta... kto tu jest

> infantylny?

Ty zlosnik.gif

Ja nie uważam że Fordy są najlepsze, był tańszy to go wziąłem.

Ale skończmy już tą błazenadę bo znowu ktoś bana dostanie na tydzień 30.GIF

Wracając do tematu ....

Napisano

> Widziałem kiedyś w jednym serialu okreslenie "girls car"

> Do zobaczenia na krętej drodze

> Ty bedziesz grzal jak wariat a ja bede spokojnie jechal i podziwial widoczki

> p.s. o samej jezdzie tym autem sie nie wypowiem bo probowalem sie wkleic do tego za fajere ale mnie

> nie wyszlo

nie chcialbym byc nieuprzejmy badz nietaktowny ale tak patrzac na avatar to chyba problemem byla glowa hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> nie chcialbym byc nieuprzejmy badz nietaktowny ale tak patrzac na avatar to chyba problemem byla

> glowa

Mozna siedziec bokiem hehe.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

> jest oki i za taka cenę będzie dobry wypas autka

> polecam niezła fura jak nie jesteś źle nastawiony do marki to skoda na twoje wymagania będie

> całkiem całkiem

> jeżli zdecydujesz się na superBaśkę kombi to musisz bardzo długo czekać na nowe auto do 8 miesięcy

> brałeś to pod uwagę??

> Pasat CC moim zdaniem nie nadaje się do takiej rodziny (2+2) wygląda ładnie jednak problemy

> zaczynają się już przy zładunku fotelika do tyłu (sam sprawdzałem)

> Pasat kombi ma się nijak do superB - już wiele się tutaj pisało że koncern vw wprowadzając tą skode

> strzelił sobie w stope potwierdzeniem tego jest ilość zamówień na skode i spade sprzedaży vw

> pasata

nie wiedziałem ze taki dlugi czas oczekiwania na superbaśke jest... auto musze miec w 2 m-ce grinser006.gif

co do S-MAXA chyba za duzy grinser006.gif i za wolny grinser006.gif

Napisano

> co do S-MAXA chyba za duzy

twoje wymagania

-spore wewnatrz (2małych dzieci ma sie miescic+żona)

-ma słuzyc jako rodzinowóz

hmm.gif

Napisano

> nie wiedziałem ze taki dlugi czas oczekiwania na superbaśke jest... auto musze miec w 2 m-ce

> co do S-MAXA chyba za duzy i za wolny

no to bierz octe 1,8 TSI, małe dzieci się zmieszczą, gorzej z większymi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

napalilem sie na superba grinser006.gif ale czas oczekiwania na kombi 8 miesiecy confused.gif

wiec zostaje raczej octa za 70k 1.8tsi grinser006.gif w pon ide zamowic grinser006.gif

Napisano

> napalilem sie na superba ale czas oczekiwania na kombi 8 miesiecy

> wiec zostaje raczej octa za 70k 1.8tsi w pon ide zamowic

targuj cene ile się da zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> targuj cene ile się da

-5000 rabatu i dodatkowo -7% to nie wiem czy da sie wiecej? grinser006.gif

Napisano

> -5000 rabatu i dodatkowo -7% to nie wiem czy da sie wiecej?

brać ok.gifzlosnik.gif

Napisano

Wychodziłem z podobnych założeń (cena trochę niższa).

Nie zastanawiałeś się nad Yeti ? Jeśli chodzi o "rodzinność" bije octavię na łeb. A i cena cennikowa jest mocno zawyżona w stosunku do transakcyjnej.

Napisano

Jak jeżdżę skodą na dłuzszych trasach to boli mnie wszystko, twarde to jak nie wiem co. Siedzenie to chyba jakis maniak tortur projektował. zeby.GIF

Napisano

> Wychodziłem z podobnych założeń (cena trochę niższa).

> Nie zastanawiałeś się nad Yeti ? Jeśli chodzi o "rodzinność" bije octavię na łeb. A i cena

> cennikowa jest mocno zawyżona w stosunku do transakcyjnej.

"rodzinność" Yeti bez bagażnika icon_rolleyes.gifniewiem.gif

Napisano

> "rodzinność" Yeti bez bagażnika

416 l to brak bagażnika ?

W aucie rodzinnym chyba istotna jest wygoda dla pasażerów, dużą pojemność bagażową mają np. Ford Transit, Opel Movano itp...

Napisano

> 416 l to brak bagażnika ?

w porównaniu z Octavia tak, zatem co ma takiego bardziej rodzinnego?

Napisano

> w porównaniu z Octavia tak, zatem co ma takiego bardziej rodzinnego?

Ma miejsce dla pasażerów (na nogi) z tyłu. W Octavii powinni siekierę do urąbania nóg przed siadaniem z tyłu dokładać.

Ma trzy niezależne fotele z tyłu, z regulacją przód - tył i kąt pochylenia oparcia.

Możesz np. wywalić środkowy fotel i 2 os. nadal jadą wygodnie a w środku możesz coś długiego przewieźć. Przy kanapie dzielonej 2/1 muszą się tłoczyć koło siebie.

Plus zalety minivana - wyżej siedzisz, więcej widzisz.

Po 2 latach używania MPV jako auta rodzinnego namówienie mnie na zwykłe kombi graniczyłoby z cudem.

Napisano

> Ma miejsce dla pasażerów (na nogi) z tyłu. W Octavii powinni siekierę do urąbania nóg przed

> siadaniem z tyłu dokładać.

Ty widziałeś kiedys Octavie 2? Bo z tego co piszesz to mocno watpię smirk.gif

> Ma trzy niezależne fotele z tyłu, z regulacją przód - tył i kąt pochylenia oparcia.

> Możesz np. wywalić środkowy fotel i 2 os. nadal jadą wygodnie a w środku możesz coś długiego

> przewieźć. Przy kanapie dzielonej 2/1 muszą się tłoczyć koło siebie.

jak wywalisz środkowy to może wtedy wreszcie będą mogli wygodnie jechać, chociaż wciąż dwa pozostałe będą za wąskie

> Plus zalety minivana - wyżej siedzisz, więcej widzisz.

> Po 2 latach używania MPV jako auta rodzinnego namówienie mnie na zwykłe kombi graniczyłoby z cudem.

Yeti nie ma z MPV nic wspólnego, jako auto bardzo mi się podoba, natomiast nazywanie go rodzinnym i udowadnianie na siłę wyższości nad Octavią jest całkiem zabawne, bo z wszystkich wymienionych argumentów w przypadku Yeti prawdą jest tylko to że się siedzi wyżej i więcej widać hehe.gif

Napisano

> Ma miejsce dla pasażerów (na nogi) z tyłu. W Octavii powinni siekierę do urąbania nóg przed

chyba drwisz hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

Skończ czytać katalogi, i idź do salonu skody smirk.gif

Napisano

> Plus zalety minivana - wyżej siedzisz, więcej widzisz.

jak ktoś jeździ w trasy to dostawczakowa pozycja za kierownicą nie jest raczej plusem spineyes.gif

Napisano

> Skończ czytać katalogi, i idź do salonu skody

Siedziałem w octavii I jak ustawiłem sobie dobrze fotel w przodzie to za mną już się nie zmieściłem jako pasażer a mam tylko 188cm wink.gif

Nie wiem jak jest w II ale mam nadzieję, że to poprawili waytogo.gif

Napisano

> Ty widziałeś kiedys Octavie 2? Bo z tego co piszesz to mocno watpię

Jasne, że nie. Jestem ze wsi zabitej dechami i u nas najlepsze auto to pleban ma, Poloneza Caro.

Napisano

> Skończ czytać katalogi, i idź do salonu skody

Dobra, idę do jamki - octavia najlepsza jest, bo to taki lepszy golf i prawie passat, a tańszy, więc bow.gif

Napisano

> Jasne, że nie. Jestem ze wsi zabitej dechami i u nas najlepsze auto to pleban ma, Poloneza Caro.

to juz wiemy

• 3 tygodnie później...
Napisano

> W aucie rodzinnym chyba istotna jest wygoda dla pasażerów, dużą pojemność bagażową mają np. Ford

> Transit, Opel Movano itp...

Mam zarówno Octavię II jak i Yeti oraz rodzinę 2+2. Zdecydowanie Octavia jest samochodem bardziej rodzinnym niż Yeti. Nigdy by mi do głowy nie przyszło zostawić Octavię w garażu a na wakacje pojechać Yeti (i nie chodzi mi o mocniejszy silnik w Octavii tylko o wygodę pasażerów i komfort jazdy). Jeżeli twierdzisz, że Yeti jest bardziej rodzinne to:

a) albo nie masz rodziny i nie wiesz co to znaczy wybrać się na wakacje z dziećmi

b) albo Yeti i Octavię widziałeś tylko w katalogach, a nie na żywo

Yeti jest naprawdę fajnym samochodem, ale do miasta. Bagażnik nadaje się akurat, żeby przewieźć zakupy ze sklepu, a wyższe zawieszenie, żeby bez stresu wdrapać się na wysoki krawężnik smile.gif.

Napisano

> a) albo nie masz rodziny i nie wiesz co to znaczy wybrać się na wakacje z dziećmi

W sumie mam tylko 2 dzieci i mój zasięg "wakacyjny" to tylko kraje południowe od Hiszpanii po Grecję, więc zasadniczo się nie znam ....

> b) albo Yeti i Octavię widziałeś tylko w katalogach, a nie na żywo

Przecież salony skody są tylko w wielkich miastach, więc gdzie mi tam ....

> Yeti jest naprawdę fajnym samochodem, ale do miasta.

Doświadczeń eksploatacyjnych z Yeti, owszem nie mam.

Ale 2 lata temu porównując kompakty kombi (Astra, Lacetti) z MPV (Rezzo, Zafira) padło na Rezzo, które wymiarami jest bardziej do Yeti zbliżone.

Jakoś Rezzo z mniejszym bagażnikiem niż Yeti (i dodatkowo kołem zapasowym w tym bagażniku) spokojnie daje radę, zapewniając fajny komfort wewnątrz.

Napisano

a moze sharan? nie ma turbo Pb ale jest V6

Napisano

> no to bierz octe 1,8 TSI, małe dzieci się zmieszczą, gorzej z większymi

bardzo szkoda że w octavii na tylnym siedzeniu siedzi sie jak w tunelu, bardzo czuć prędkość i mocniejsze skręty i generalnie jest mocno "przytłaczająco"

nie polecam dla dzieci z chorobą lokomocyjna zlosnik.gif

Napisano

> octa zamówiona

> czsrna 1.8tsi elegance + pegasus

yay.gif

Ide odebrać moje profity, napisz na priva który salon żeby się nie pomylił hehe.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.