Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

obciera tył, ale tylko z jednej strony

Featured Replies

Napisano

Pany jak w temacie. Obniżenie około -60, no i obciera mi tylko jedna strona. Dokładnie ta od pasażera. Springa leży z obu stron jak należy, ranty seria nie tuningowane, amorki dziadkowe nowe. Wszystko było by ok.gif tylko dziwi mnie fakt, że tylko jedna strona trze, a druga ani huhu.

Powiedzcie mi TTTM czy coś nie tak z zbieżnością? Ma też ktoś tak?

Napisano

> Pany jak w temacie. Obniżenie około -60, no i obciera mi tylko jedna strona. Dokładnie ta od

> pasażera. Springa leży z obu stron jak należy, ranty seria nie tuningowane, amorki dziadkowe

> nowe. Wszystko było by tylko dziwi mnie fakt, że tylko jedna strona trze, a druga ani huhu.

> Powiedzcie mi TTTM czy coś nie tak z zbieżnością? Ma też ktoś tak?

tez mi z jednej strony przycieralo z tylu z lewej ok.gif

Napisano

Przy -60 mi tez obcieralo z prawej strony cool.gif

Wiec mlotek i jazda grinser006.gif

Napisano
  • Autor

no tak ale to jest dziwne, z każdej strony ta sama felga, ta sama opona, ten sam dystans, taka sama springa, a obciera tylko z jednej. Poczekam jeszcze co inni napiszą, przecież nie będę zaklepywał rantów tylko z jednej strony, bo to się mija z celem

Napisano

> no tak ale to jest dziwne, z każdej strony ta sama felga, ta sama opona, ten sam dystans, taka sama

> springa, a obciera tylko z jednej. Poczekam jeszcze co inni napiszą, przecież nie będę

> zaklepywał rantów tylko z jednej strony, bo to się mija z celem

belka prosta, wahacze proste hmm.gif tak to wyglada jakby było z jednej dziabnięte oslabiony.gif

Napisano

> Pany jak w temacie. Obniżenie około -60, no i obciera mi tylko jedna strona. Dokładnie ta od

> pasażera. Springa leży z obu stron jak należy, ranty seria nie tuningowane, amorki dziadkowe

> nowe. Wszystko było by tylko dziwi mnie fakt, że tylko jedna strona trze, a druga ani huhu.

no właśnie, zbieżność masz ok?

Napisano
  • Autor

wcześniej nie było tego problemu, w zeszłym roku prawie był ten sam setup co tym roku, tylko teraz zagościły inne springi i amorki z tyłu. Wypadku nie było żadnego

Napisano

gdzieś na forum czytałem, że TTTM, nie pozostaje nic innego jak młotek w dłon i uderzyć ze dwa razy tam gdzie trzeba

Napisano

kiedyś robił tulejki z tyłu ?

Napisano
  • Autor

nie wiem czy poprzedni właściciel czyli SCWZ robił je, bo ja jeszcze ich nie robiłem

Napisano

pewnie nie równo sie zużyły .... i z jednej strony wpada w wiekszy negatyw i nie obciera tył jest cicho ?

Napisano

Najprawdopodobnie miałeś kiedyś wymieniany jeden z tylnych wahaczy (na nieoryginalny) i jest on trochę inny niż fabryczny stąd ta różnica

Napisano

> nie wiem czy poprzedni właściciel czyli SCWZ robił je, bo ja jeszcze ich nie robiłem

tttm... ja np w seju z przodu mam tak ze lewe kolo jest schowane, a prawe wystaje za rant :/ felgi 7" auto z salonu, nie bite gleba narazie -30

Napisano

> tttm... ja np w seju z przodu mam tak ze lewe kolo jest schowane, a prawe wystaje za rant :/ felgi

> 7" auto z salonu, nie bite gleba narazie -30

z przodu to starczy ze sie mocno oprzesz o błotnik i juz taki efekt bedzie smile.gif

Napisano

Widzę że masz to samo co ja miałem zlosnik.gif

chyba nie pozostaje Ci nic innego przyłożyć młotkiem tu i tam i będzie grało ok.gifgrinser006.gif

Napisano

No niestety ale to jedyne słuszne rozwiązanie. Gumowy młotek w dłoń. Od zewnątrz można dociskać trochę, żeby nie pokrzywić itd. Ja wziąłem kawałek gumowej wycieraczki, uciąłem z niej prostokąt jakieś 10x20 cm, przyłożyłem to z zewnątrz i docisnąłem drewnianym klockiem. Trochu stukania jest ale od razu inna jazda 270751858-jezyk.gif

Napisano

> wcześniej nie było tego problemu, w zeszłym roku prawie był ten sam setup co tym roku, tylko teraz

> zagościły inne springi i amorki z tyłu. Wypadku nie było żadnego

ja bym obstawial tuleje na wahaczu ze sa wyrobione

Napisano

> belka prosta, wahacze proste tak to wyglada jakby było z jednej dziabnięte

TTTM , nie pierwszy to taki przypadek że jedno koło wystaje ciut bardziej tak już cento mają grinser006.gif

Napisano
  • Autor

zależy co rozumiesz przez stwierdzenie cicho?

Napisano

> zależy co rozumiesz przez stwierdzenie cicho?

czy Ci nic nie stuka, wiecz o co kaman????? stuka puk puk???

a tak pozatym to:

1. Zatankuj bak - odciążych lewą stronę wzgl. prawej.

2. Przełóż tube na prawą stronę.

3. Łuj Panie na prawej stronie i nie będziesz słuchał stukania smile.gif

4. napompuj luftu smile.gif

a na serio to... obstawiam wachacze i może tulejki met-gumowe ok.gif

a springi masz nowe??? bo może wystarczy, że jedna ma -63 i już bydzie tarło... na gołe oko chyba nie widać frown.gif

Napisano
  • Autor

prezes daj znać kiedy masz czas to podskoczę do Ciebie i się obluka wszystko zeby.GIF

Napisano

> prezes daj znać kiedy masz czas to podskoczę do Ciebie i się obluka wszystko

u mnie na placu stoi przyczepa 10 T, laweta na dwa auta i seja bida postawić.... sam mam grzebać jakieś audi od znajomka bo mi stoi kupa czasu i się boje że w końcu byda je na drodze grzeboł....

szykuje się na spot niedzielni... najwyżej wezma jakiś lewarek, kacyk , meter i pomierzymy co nie pasi smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.