Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auto do 3tys

Featured Replies

Napisano

> z silnikiem rover'a nawet pojedzie bokiem

zespawać most, wstawić gaz i idealne autko dla studenta-driftera ok.gif

Napisano

> z silnikiem rover'a nawet pojedzie bokiem

może, ale pod LPG jednak wolałbym krajowego grzmota - tańszy w naprawach palacz.gif

Napisano

> może, ale pod LPG jednak wolałbym krajowego grzmota - tańszy w naprawach

przeciez to sie nie psuje..

Napisano

> Ja bym szukał Fiesty MK3 z LPG, najlepiej 1.3.

to chyba mocny rdzowóz patrząc po escorcie kumpla grinser006.gif

Napisano

> właśnie, sztuka jest potem badania techniczne nim przejść, i nie jeździć w kaloszach podczas

> deszczu

najlepszą minę miał kiedyś mój znajomy lakiernik gdy gość przywiózł mu Renault Espace z końca lat 90 do wymiany przedniej szyby... po wyjeciu okazało się że znaczna część podszybia była tak przerdzewiała że można było zapomniec o montażu nowej... icon_eek.gif

na dodatek okazało się że podszybie to jest praktycznie nieosiągalne jeśli chodzi o zakup a jeśli już to za znaczne pieniądze... hehe.gif

skończyło się na sztukowaniu coś na kształt "podszybia" z kawałków blachy i ostrym spawaniu które znajomy wspomina, klnąc, do dziś zlosnik.gif

Napisano

> bzury gadasz, jezeli

> ...

> proponuje sie 20 paroletnie graty...

szukałem od 97' w górę wink.gif

Accent którego podałem jako głównego kandydata wziął się z faktu, że moja znajoma z zerową wiedzą motoryzacyjną kupiła za 3k takiego Hultaja jako swoje pierwsze autko. Od 1.5 roku jeździ bezawaryjnie waytogo.gif Sam wychodzę z założenia, że samochody powinno się kupować jak najmłodsze, dlatego moje obecne wozidło (z 2004r) kupiłem kiedy był 3-4 latkiem i do dzisiaj jedynym moim problemem jest fakt, że nie chce się popsuć -mimo sporego przebiegu biglaugh.gif Jednocześnie mam porównanie z Brava którą jeździłem wcześniej -była od początku w rodzinie, regularnie serwisowana, mimo to zaczęła się sypać. Stilo z 01' które miałem później również wytrzymało w rodzinie pół roku i poszło 'do żyda' bo awarie rzędu 4k zł do najmilszych nie należą wink.gif Kupując obecne auto dysponowałem kwotą o połowę niższą niż cena zakupu. Trafił się dobry egzemplarz (poniekąd z AK) i zgodnie z zasadą, że 'biednego na byle co nie stać' pożyczyłem/dozbierałem trochę klopsu i jak się okazało była to najlepsza decyzja jaką mogłem podjąć. Z drugiej strony większość samochodów do 10k zł będzie takim samym padłem jak te za 3k zł i ciężko jest polecić coś konkretnego -w tym przedziale pytaniem nie jest 'czy będzie się psuł' tylko 'jak często i ile będą kosztowały naprawy'- więc celował bym w 'skośnookie' które wśród wiekowych samochodów cieszą się bardzo dobrą opinią.

Napisano

> A właśnie, że znajdziesz. Miałem 2 i wiem co mówię Jedyny problem to rdza (większość strasznie

> gnije niestety). Jak dobrze się poszuka to autka bardzo dobre dla studentki/studenta. Silniki

> 1.3 8v żwawe i bezawaryjne i spalanie przy mojej ciężkiej nodze i krótkich odcinkach to nie

> więcej jak 8.5 litra. Ogólnie polecam a jak GTI znajdziesz (graniczy z cudem) to już w ogóle

> mały gokart

Dokładnie smile.gif

Mówię to jako posiadacz:

1. Swift 1.0 1992, kupiony dwa lata temu za 1200zł - przez pół roku absolutnie nic się nie zepsuło, spalanie śmieszne, pordzewiały też strasznie nie był wink.gif

2. Swifta 1.0 1997r - podobnie bezproblemowe autko.

3. Swifta GTi '91 - tutaj koszta użytkowania są już większe, ale także bez tragedii.

Generalnie - nie rozumiem ludzi mających podejśćie "za 3000 kupisz tylko problem". Jako pierwsze auto za 900zł kupiłem Forda Oriona 1.3 '84 - przez rok bezawaryjna jazda, sprzedałem za 700. Potem był Swift 1.0, kupiony za 1200, bezawaryjnie użytkowany - sprzedany za 2000.

Z resztą - widząc polecane przez Was samochody, trochę się zastanawiam, czy na pewno Tico, Nexia i inne Daewoo to dobry wybór, gdy można mieć sporo ciekawszy samochód w tej samej cenie wink.gif

Generalnie - polecałbym przyjrzeniu się Swiftom i wybranie czegoś nie pordzewiałego wink.gif

Pozdr.

Napisano

> polonezem sie wszedzie "wciśniesz"...

Co masz na myśli "wciśniesz" ?

Napisano

> Witam znajomy studencina szuka autka , czegos z gazem najlepiej czyli bardzo taniego w eksploatacji

Właśnie całkiem przypadkowo miesiąc temu kupiłem Micrę '97 1.0 za kwotę 400 euro + rejestracja . Auto w dość dobrym stanie, licznik raczej nie kręcony 175kkm, serwisowana yikes.gif, trochę rudej w miejscach typowych dla tego modelu. Auto było na zimówkach więc dokupiłem opony (500pln) i zmieniłem olej.

Auto kupione od osoby prywatnej w Niemczech.

Polecam

Napisano

> Właśnie całkiem przypadkowo miesiąc temu kupiłem Micrę '97 1.0 za kwotę 400 euro + rejestracja .

> Auto w dość dobrym stanie, licznik raczej nie kręcony 175kkm, serwisowana , trochę rudej w

> miejscach typowych dla tego modelu. Auto było na zimówkach więc dokupiłem opony (500pln) i

> zmieniłem olej.

> Auto kupione od osoby prywatnej w Niemczech.

> Polecam

czyli da się kupić, wystarczy tylko poszukać i nie trzymać się jednego modelu ok.gif

Napisano

> czyli da się kupić, wystarczy tylko poszukać i nie trzymać się jednego modelu

Pewnie że się da smile.gif

Planowałem zakup auta dla mulher.gif ale mysleliśmy o czymś zupełnie innym, sporo nowszym itd. Decyzja o zakupie podjęta w 2 minuty bez oglądania auta, było warto zlosnik.gif

Napisano

> Pewnie że się da

> Planowałem zakup auta dla ale mysleliśmy o czymś zupełnie innym, sporo nowszym itd. Decyzja o

> zakupie podjęta w 2 minuty bez oglądania auta, było warto

Zdarzają się takie okazje. Jeśli człowiek mądry i nie wymaga od samochodu za 400Euro zbyt dużo to i zadowolony będzie. Oby eksploatacja była bez problemowa ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.