Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oceny Toyota Yaris.

Featured Replies

Napisano

Powiedzcie mi co sadzicie o aucie z ogłoszenia: otomoto

Warto kupowac takie auto? jakie najczestsze dolegliwosci go trapia.

czy maska na 5 zdjeciu jakos za bardzo nie odstaje?

Pozdrawiam

Napisano

18 tysięcy za 6-letnie auto klasy A z silnikiem 1.0? icon_eek.gif Chyba kogoś popieściło hahaha.gif Wygląda OK, ale maks. cena to 12-14, nie 18 alien.gif

Napisano

> 18 tysięcy za 6-letnie auto klasy A z silnikiem 1.0? Chyba kogoś popieściło Wygląda OK, ale

> maks. cena to 12-14, nie 18

Klasy B, a nie A. Klasy A to jest Aygo.

Patrząc na ceny podobnych egzemplarzy z otomoto, to cena tego egzemplarza jest zupełnie przeciętna.

Napisano

> 18 tysięcy za 6-letnie auto klasy A z silnikiem 1.0? Chyba kogoś popieściło Wygląda OK, ale

> maks. cena to 12-14, nie 18

fabie też zaliczysz do klasy A ?

Napisano

> Warto kupowac takie auto? jakie najczestsze dolegliwosci go trapia.

Moja mama jeździ takim Yarisem od 2004roku. Auto ma przejechane 70000km. Z tego co wiem to poza wymianami filtrów, płynów itp nie było z autem żadnych problemów. Auto było kupione nowe więc i przebieg i jego historia są znane i pewne. Generalnie bardzo fajne auto.

Kilka razy nim jeździłem i na pewno nie jest w nim ciasno, ale nie można powiedzieć, że jest komfortowe.

Napisano

> Powiedzcie mi co sadzicie o aucie z ogłoszenia: otomoto

> czy maska na 5 zdjeciu jakos za bardzo nie odstaje?

> Pozdrawiam

poszukaj 1.3 1.0 troszke słaby. Spalanie podobne, cena też. A gdybyś dorwał 1.4 D4D to już wogóle miód smile.gif co do zdjęć to maska odstaje tylko czemu ?

Napisano

> fabie też zaliczysz do klasy A ?

Fabia to klasa B. Yaris II to też B. Ale Yaris I jest znacznie mniejszy od Fabii.

Napisano

> Klasy B, a nie A. Klasy A to jest Aygo.

> Patrząc na ceny podobnych egzemplarzy z otomoto, to cena tego egzemplarza jest zupełnie przeciętna.

I to mnie dziwi. Magia Toyoty? alien.gif Przecież to zwykłe miejskie wozidełko ze słabiutkim silnikiem hmm.gif

Napisano

Miałem takie auto od nowości z rocznika 1999 (wersja z Japonii), autem przejechałem 100kkm, auto całkowicie bezawaryjne. Tylko paliwo, olej i filtry. Niewątpliwą zaletą auta jest to, że jest na łańcuszku. Ten egzemplarz jest pewnie z Francji, a opinie o tym autach były już troszkę gorsze. Mechanik z ASO mówił, że w Yarisach I z klimatyzacją lubi się coś drogiego popsuć, ale nie pamiętam co bo ja klimy nie miałem tylko tak ogólnie rozmawialiśmy.

Napisano

> Fabia to klasa B. Yaris II to też B. Ale Yaris I jest znacznie mniejszy od Fabii.

20 cm na dlugosc - ktore to cm zabiera w fabii maska ( przedzial silnika)

na szerokosc yaris szerszy

na wysokosc yaris wiekszy

bagaznik w wersji 5d to samo

smirk.gif

Napisano

Po yarisie przesiadłem się na lanosa 1,5 16V i po miesiącu jazdy lanosem jak wsiadłem ponownie do mojego byłego yarisa (sprzedałem bratu) to czułem się jakbym kosiarką jechał, nie mówiąc już o taboretowatych fotelach.

Napisano

nie wiem jak blachy, ale jeździłem yarisem z 2008 roku (wiem wiem, nowszy model) ale kierownice chyba miał z podobnych materiałów i przy przebiegu ok 150 tysięcy km nie była taka zjechana icon_rolleyes.gif

być może to złudzenie albo kwestia fotografii, ale wydaje mi się, że na ostatnim zdjęciu kierownica jest dość mocno już wytarta (szczególnie lewa góra)

Napisano

> 20 cm na dlugosc - ktore to cm zabiera w fabii maska ( przedzial silnika)

> na szerokosc yaris szerszy

> na wysokosc yaris wiekszy

> bagaznik w wersji 5d to samo

Bzdury opowiadasz. Jakie 20cm? hehe.gif

Yaris I - 3610/1660/1500, bagażnik 205l. Rozstaw osi: 2370 mm

Fabia I - 3960/ 1646/1451, bagaznik 260l; rozstaw osi 2460.

Napisano

> Bzdury opowiadasz. Jakie 20cm?

> Yaris I - 3610/1660/1500, bagażnik 205l. Rozstaw osi: 2370 mm

> Fabia I - 3960/ 1646/1451, bagaznik 260l; rozstaw osi 2460.

oz faktycnie smirk.gif 35cm zabiera w fabii maska

ZTCP

bagaznik w yarisce mozna powiekszyc stawiajac bardziej do pionu oparcia 2 rzedu

Napisano

> oz faktycnie 35cm zabiera w fabii maska

35cm to już różnica klasy smirk.gif

Napisano

> 35cm to już różnica klasy

nie w tym przypadku skromny.gif

roznica klasy to by byla fabia / aygo

Napisano

> Fabia to klasa B. Yaris II to też B. Ale Yaris I jest znacznie mniejszy od Fabii.

Każda nowa generacja przeważnie jest wieksza. Np. Polo - klasa B Golf - klasa C ale porównując Golfa I do najnowszego Polo wcale bym się nie zdziwił że Polo będzie wieksze mimo że zaliczane jest do niższej klasy.

Napisano

> Pozdrawiam

jakbys szukał 3 drzwiówki to mam za 16 tysi na sprzedaz. Ale za to 1,3 i klima. W jednych rekach od nowosci.

Napisano

> I to mnie dziwi. Magia Toyoty? Przecież to zwykłe miejskie wozidełko ze słabiutkim silnikiem

,mmagia magia bo sienie psuje. Zrobił↕em 120 kkm i nic

Napisano

> nie wiem jak blachy, ale jeździłem yarisem z 2008 roku (wiem wiem, nowszy model) ale kierownice

> chyba miał z podobnych materiałów i przy przebiegu ok 150 tysięcy km nie była taka zjechana

> być może to złudzenie albo kwestia fotografii, ale wydaje mi się, że na ostatnim zdjęciu kierownica

> jest dość mocno już wytarta (szczególnie lewa góra)

kwestia uzytkownika. Skórzane są kiepskie. Wiem na swoim przykładzie i niestety skóra sie wyciera za bardzo. U mnie zona tym jeździ i od pierscionków sie wyciera.

Napisano

Cena wcale nie jest wysoka. Dośc dobrze ten model jest wyposażony i przebieg malutki. Utargować z 1 - 1,5 tys i jest OK, przy założeniu ze nie bity itd.

Napisano

> kwestia uzytkownika. Skórzane są kiepskie. Wiem na swoim przykładzie i niestety skóra sie wyciera

> za bardzo. U mnie zona tym jeździ i od pierscionków sie wyciera.

ale to nie jest skórzana kierownica icon_rolleyes.gif

Napisano

> ale to nie jest skórzana kierownica

moze inaczej nawet skorzana sie wyciera. u mojego ojca orzy 80 tys wygladala gorzej

Napisano

> Bzdury opowiadasz. Jakie 20cm?

> Yaris I - 3610/1660/1500, bagażnik 205l. Rozstaw osi: 2370 mm

> Fabia I - 3960/ 1646/1451, bagaznik 260l; rozstaw osi 2460.

Fabia w rzeczywistosci ma tylko przód dlugi, przeliczajac ze w Yaris jest mniejszy kufer to dla pasazerow pozostaje podobnie miejsca, z przodu skoda dluzsza o 20cm z tylu kufer o 15cm i mamy 35 cm miejsca. Porownywalem jezdzac Punto 2 swoim i czesto kumpla skoda fabia to fabia mimo iz od punto 2 jest dluzsza o 10 cm to w srodku miejsca mniej (wezsza o 2 cm,na nogi tez mniej miejsca , A do lanosa ktorego mam teraz to juz wogole nie ma porownania jesli chodzi o ilosc miejsca, Wiec porownanie skody i Yaris jest jak najbardziej na miejscu bo to ta sama klasa tylko inny uklad,sporo krotszy przod w Yaris i tyl a to swoje robi. Yariska kumpla z pracy rowniez jechalem i miejsca na szerokosc wiecej niz w skodzie, podobnie jak w punto.

Napisano

> Cena wcale nie jest wysoka. Dośc dobrze ten model jest wyposażony i przebieg malutki. Utargować z

> 1 - 1,5 tys i jest OK, przy założeniu ze nie bity itd.

Że jak ?!

Toż to maksymalnie bidna wersja jest!

Terra 1 + klima niefabrycznie dokładana, że centralnego zamka nie wspomnę.

Proszę Cię...

Niżej to już była tylko baza, bez wspomagania i ze zderzakami z plastixów...

Napisano

> oz faktycnie 35cm zabiera w fabii maska

> ZTCP

> bagaznik w yarisce mozna powiekszyc stawiajac bardziej do pionu oparcia 2 rzedu

Przesuwając w całości tylną kanapę, a to znaczna różnica...

Napisano

> I to mnie dziwi. Magia Toyoty? Przecież to zwykłe miejskie wozidełko ze słabiutkim silnikiem

Ale w czym masz problem ?

Zmusza Cię ktoś do kupna ?

Gula Ci skacze, że Yaris ma zajebiste RV, a inne marki lecą na ryj ?

Toż jest to 100% regulowane rynkiem, a nie ukazem mości kaczysława...

Napisano

> Pozdrawiam

Wersja maxbida - klima i centralny zamek dokładane pozafabrycznie (nie, NIE było tych samochodów w tej wersji wyposażeniowej z klimą fabryczną) - pytanie w jaki sposób i na jakich częściach.

Prawidłowo montaż klimatyzacji dealerskiej powinien zostać odnotowany w systemie oraz oczywiście potwierdzony "piecuntko" w książce obsługi.

Brak ramienia wycieraczki tył - czyżby zatarty/spalony silnik wycieraczek/uszkodzona instalacja i dla niepoznaki zdjęte ramię ?

Maska - do weryfikacji - może ktoś kopnął mocniej w zderzak (są ślady - LP) i maska się minimalnie przesunęła ?

Dziabnięty LT - raczej do zrobienia, bo głęboko.

BARDZO zużyta jak na ten przebieg kierownica i okładzina dźwigni zmiany biegów - to na oko najpoważniejszy "mankament" tego auta.

Przebieg - jeżeli samochód był prawidłowo serwisowany (czyt - w ASO) to jest to 100% do zweryfikowania, ale trzeba pojechać do INNEGO aso niż to z "piecuntek" - Toyota jako pierwsza miała i ma centralny system ewidencji przeglądów - można sprawdzić absolutnie każdą wizytę w serwisie włącznie ze stanem licznika - bez względu na miejsce wykonania, także w całej Europie.

Nie istnieje pojęcie "bo płaciłem pod stołem i mam nie odnotowan, wisz pan" - ja też płacę za kilka aut pod stołem i mam odnotowane...

Podczas oględzin KONIECZNIE do weryfikacji wyciek spod simmeringów wałków rozrządu i pokrywy łańcucha rozrządu - dość spory koszt, bo jest kiepski dostęp i trzeba opuścić silnik prawą stroną - aczkolwiek "mój" jeździ tak już ze 3 lata i nic - po prostu zapocona obudowa i tyle.

Napisano
  • Autor

Dzieki za te cenne informacje. ok.gif

bardzo przydadza sie przy ogladaniu auta.

Napisano

> Niżej to już była tylko baza, bez wspomagania i ze zderzakami z plastixów...

dokładnie, o ile zderzaki nie w kolorze są czasami mniej kłopotliwe to z brakiem wspomagania przegięcie. Mimo wąskich opon ciężko się kierownicą kręci na parkingu.

Napisano

> Fabia to klasa B.

Że jak ?

Od kiedy ?!

Fabia ZAWSZE była autem M-I-Ę-D-Z-Y-S-E-G-M-E-N-T-O-W-Y-M,

Tak jak zresztą każda skoda.

> Yaris II to też B. Ale Yaris I jest znacznie mniejszy od Fabii.

Napisano

> Przesuwając w całości tylną kanapę, a to znaczna różnica...

Oparcia tylne też są regulowane w pionie, przynajmniej w Yarisce!!

Napisano

> Że jak ?

> Od kiedy ?!

> Fabia ZAWSZE była autem M-I-Ę-D-Z-Y-S-E-G-M-E-N-T-O-W-Y-M,

> Tak jak zresztą każda skoda.

icon_eek.gif

w VW Polo tez jest samochodem między-segmentowym?

Napisano

> Że jak ?

> Od kiedy ?!

> Fabia ZAWSZE była autem M-I-Ę-D-Z-Y-S-E-G-M-E-N-T-O-W-Y-M,

> Tak jak zresztą każda skoda.

Octavia i Superb tak, zgodzę się, ale Fabia? Typowy segment B. No chyba że do tego segmentu wrzucimy też Yarisa I czy Pandę, to wtedy Fabia faktycznie jest autem klasy B/C.

Napisano

> Oparcia tylne też są regulowane w pionie, przynajmniej w Yarisce!!

Tez sie z tego usmialem,jak fabia jest autem miedzy segmentowym to punto 2 do fabii jest autem klacy C zeby.GIF bo w nim wiecej miejsa nie mowiac o szerokosci juz.

Yaris

długość [mm] 3615

wysokość [mm] 1500

szerokość [mm] 1660

rozstaw osi [mm] 2370

liczba miejsc 5

maksymalna objętość bagażnika [l] 950

minimalna objętość bagażnika [l] 305

produkowany 1999 - 2005

Skoda Fabia Fabia I Hatchback (1999 - 2008)

Skoda Fabia I Fabia I Hatchback

długość [mm] 3960

wysokość [mm] 1450

szerokość [mm] 1645

rozstaw osi [mm] 2462

liczba miejsc 5

maksymalna objętość bagażnika [l] 1015

minimalna objętość bagażnika [l] 260

produkowany 1999 - 2008

Fabia ktora dluzsza o 35cm jest z przodu i w bagazniku i tyle z jej miedzyklasowosci ,bagaznik ma wiekszy i tyle . a w srodku to samo praktycznie a i szerzej a Yaris 2 to juz wogole o 5 cm jest szersza od fabii . Japonce dobrze potrafili wykorzystac male wymiary skracajac przod sporo .

Napisano

> Octavia i Superb tak, zgodzę się, ale Fabia? Typowy segment B. No chyba że do tego segmentu

> wrzucimy też Yarisa I czy Pandę, to wtedy Fabia faktycznie jest autem klasy B/C.

Ale to nie Ty, ani nie ja wrzucasz sobie auto w segment x, tylko robi to P-R-O-D-U-C-E-N-T.

A producent fabiedy wrzucił ją sobie na rynek jako auto M-I-Ę-D-Z-Y-S-E-G-M-E-N-T-O-W-E.

Aha, Yaris to segment B, a panda to A - znów -> nie rozpędzaj się...

Napisano

> w VW Polo tez jest samochodem między-segmentowym?

Nie.

Polo jest plasowane przez producenta w segmencie B.

VW chciałby do tego B dopisać jeszcze "premium", ale to to akurat już dopisują klienci :-)

Chociaż w Polen to za samą zdechłą jaskółkę to dają już na równi z majbachem. A jeszcze jak w KULTOWYM tedeiku...

Napisano

> Tez sie z tego usmialem,jak fabia jest autem miedzy segmentowym to punto 2 do fabii jest autem

> klacy C bo w nim wiecej miejsa nie mowiac o szerokosci juz.

> Yaris

(ciap)

> Fabia ktora dluzsza o 35cm jest z przodu i w bagazniku i tyle z jej miedzyklasowosci ,bagaznik ma

> wiekszy i tyle . a w srodku to samo praktycznie a i szerzej a Yaris 2 to juz wogole o 5 cm

> jest szersza od fabii . Japonce dobrze potrafili wykorzystac male wymiary skracajac przod

> sporo .

No przykro mi, że namęczyłeś się z miareczką i w ogóle, ale powtórzę i patrz się BARDZO uważnie na usta:

To PRODUCENT (rozumiesz, ta firma, co to na znaczku z przodu i z tyłu jest, nie ?) plasuje sobie swój samochód tam, gdzie mu się widzi.

Kropa.

End-of-story maj fręd...

Nie ma sztywnego kryterium 'od-do', które pozwala plasować auto w takim a nie innym segmencie.

Podobnie, jak nie ma sztywnego kryterium, który model podejdzie pod klasę premium (każdy by chciał :-), a który jest lowcostem (nikt by takiej łatki nie chciał).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.