Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrole rutynowe

Featured Replies

Napisano

Prawo jazdy mam od nastu lat i nigdy nie zostałem zatrzymany do kontroli rutynowej czy "dmuchania w balonik", jeździłem różnymi samochodami...

Od 2 miesięcy, od kiedy kupiłem golfa 3 już 2 razy 'dmuchałem", policja zatrzymała mnie do rutynowej kontroli papierów, a dzisiaj rano zrobiła to straż graniczna kiedy jechaliśmy z maluchami oglądać okręty w porcie wojennym sciana.gif

Czy marka samochodu ma znaczenie przy wyborze samochodu przez "służby"? Czy ktoś z Was też ma takie doświadczenia?

ps golfa nie sprzedam ok.gif

Napisano

Może to zwykły zbieg okolicznosci a może .............? icon_eek.gifrotfl.gif20.GIF

Napisano

> Czy marka samochodu ma znaczenie przy wyborze samochodu przez "służby"?

ja mam prawo jazdy 11 lat i nigdy nie byłem zatrzymany do kontroli rutynowej. Nigdy też nie miałem Golfa więc coś może być w tej Twojej teorii zlosnik.gif

Napisano

> Czy marka samochodu ma znaczenie przy wyborze samochodu przez "służby"? Czy ktoś z Was też ma

> takie doświadczenia?

> ps golfa nie sprzedam

Musisz mieć pecha. Znajomi miewali takie bryki (niektórzy z hardkorowo oklejonymi szybami) i był spokój. Może dlatego, ze głównie po mieście jeździli?

Napisano

> Prawo jazdy mam od nastu lat i nigdy nie zostałem zatrzymany do kontroli rutynowej czy "dmuchania w

> balonik", jeździłem różnymi samochodami...

> Od 2 miesięcy, od kiedy kupiłem golfa 3 już 2 razy 'dmuchałem", policja zatrzymała mnie do

> rutynowej kontroli papierów, a dzisiaj rano zrobiła to straż graniczna kiedy jechaliśmy z

> maluchami oglądać okręty w porcie wojennym

> Czy marka samochodu ma znaczenie przy wyborze samochodu przez "służby"? Czy ktoś z Was też ma

> takie doświadczenia?

> ps golfa nie sprzedam

pewnie zazdroszczą grinser006.gif

Napisano

> Golfy III wyrobiły sobie bardzo negatywny stereotyp, więc się nie dziwię.

moja teoria jest taka ze w nocy czesciej zatrzymuja, zwlaszcza o porze złodziejskiej między 2a4.

Czesto tez mi bagaznik przeszukiwali czy czegos nie wioze i pytania skad i dokąd.

Napisano

kumpel jak kupił E34 (gabinecik, no-wieś-tjuning, full org 518i , czarne) to narzekał że co chwile trzepią hehe.gifzlosnik.gifok.gif

mnie jak jechałem Wołgą to raz po zaparkowaniu (ja zaparkowałem na parkingu) przetrzepali (bagażnik, zaglądali do środka - papierów nie chcieli - a na koniec powiedzieli że chcieli tylko popatrzeć bo tata jednego taką miał rotfl.gif

Napisano

> takie doświadczenia?

Zrobilem PJ w 1999. Przez 2 lata jezdzilem CC700 mojego taty - do kontroli rutynowej nigdy mnie nie zatrzymali - raz tylko na radar za predkosc.

Potem przez 2 lata jezdzilem zółtym CCS z glosnym wydechem i kilkoma spojlerami. Kontrolwany bylem minimum raz na tydzien, czasem nawet zdazalo sie, ze kilka razy dziennie.

Po dwoch latach sprzedalem CCS i zamienilem spowrotem na zupelnie seryjne auto - od wtedy kontrole to znowu zadkosc.

Co wiecej - tej zimy bylem moim Mondeo na irlandzkich blachach w Polsce ponad miesiac. Przez ten czas zaobserwowalem ze strony policji wrecz niechcec do kontrolwania mnie.

Tzn np stali, zatrzymywali na wyrywki, i pare razy gosc juz mi machal zeby sie zatrzymac, ale jak zobaczyl ze rejestracja irlandzka i kierownica po prawej, to przestawal machac i pokazywal zeby jechac - i tak kilka razy mialem.

Podobnie w Niemczech jak przejezdzalem przez granice od strony Polski. W srodku nocy jechaly 4 auta - 3 na Polskich numerach i ja (w srodku). Zatrzymali te 3, a mnie nie.

Napisano

> zobaczyl ze rejestracja irlandzka i kierownica po prawej, to przestawal machac i pokazywal

> zeby jechac

Bo nie było z nimi tłumacza grinser006.gif

Napisano

> Bo nie było z nimi tłumacza

Myslę, że ze mną by się i bez tłumacza dogadał wink.gif

Napisano

> Czy marka samochodu ma znaczenie przy wyborze samochodu przez "służby"?

według mnie tak. W 1991r ojciec jechał do włoch na wczasy dwuletnią wtedy beemką 520i, co na tamte czasy jak na polaka było wielkim luksusem. I za ten luksus zapłacił 6-cio godzinną kontrolą na granicy włoskiej, rzekomo auto było kradzione (a nie było bo kupione było w salonie w BRD), gdzie innych polaków takimi autami jak 125p cy nawet golf puszczano bez kontroli.

Napisano

> Myslę, że ze mną by się i bez tłumacza dogadał

Ale skąd miał o tym wiedzieć? Wozisz obok rejestracji IRL napis "gadam po polsku"?

Napisano

> Ale skąd miał o tym wiedzieć? Wozisz obok rejestracji IRL napis "gadam po polsku"?

Heh nie.

Ale tak na oko, to minimum z 99% kierowcow aut na brytyjskich oraz irlandzkich numerach jezdzacych po Polsce, to Polacy.

Napisano

> Prawo jazdy mam od nastu lat i nigdy nie zostałem zatrzymany do kontroli rutynowej czy "dmuchania w

> balonik", jeździłem różnymi samochodami...

> Od 2 miesięcy, od kiedy kupiłem golfa 3 już 2 razy 'dmuchałem", policja zatrzymała mnie do

> rutynowej kontroli papierów, a dzisiaj rano zrobiła to straż graniczna kiedy jechaliśmy z

> maluchami oglądać okręty w porcie wojennym

> takie doświadczenia?

> ps golfa nie sprzedam

gdy mialem 126 byla moda wsrod wsi na takie auto i kontrolowowali mnie b.czesto, potem byl polonez i kontrole zdarzaly sie rzadziej ale w poniedziałek zawsze!

Wina lezala po stronie panów ze wsi którzy do roboty czesto jechali % rano po weekendzie.

Potem punto i kontroli zero, jeździłem musowo cc 900 oklejoną rajdowo i kontroli sporo było, jeżdze yarisem zero a smigam nim pare latek

Napisano

ciekawa sprawa bo ja za 15 lat jeszcze kontroli rutynowej nie mialem.

Samochody powiedzmy cywilne czy przy delikatnej modyfikacji.

OK, dwa zatrzymania przez policial.gif mialem ale to tylko z wlasnej glupoty.

Przepisowo jezdze powiedzmy ze w 2% ale nigdy nie przeginam. Do dzisiaj punktow brak.

Napisano

> takie doświadczenia?

> ps golfa nie sprzedam

Tak, marka ma znaczenie, moze nie w duzych miastach gdzie raczej dosc sporadycznie sa przypadkowe kontrole, ale w malych a i owszem. Do czasu jak mialem malucha a potem zoltego CCS, zatrzymywali mnie praktycznie w kazdy weekendowy pozny wieczor. Te samo miejsce kilka miesiecy pozniej, inne auto i patrol nie wyciagal juz lizaka grinser006.gif - testowalem wielokrotnie.

Obecnie mlodziez nie jezdzi juz maluchami a starsze Golfy sa z jedymi z czesciej wybieranymi przez nich pojazdami, weic nie masz co sie dziwic grinser006.gif

Napisano

> Heh nie.

> Ale tak na oko, to minimum z 99% kierowcow aut na brytyjskich oraz irlandzkich numerach jezdzacych

> po Polsce, to Polacy.

może bali się, że trafią właśnie na ten 1% biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.