Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

RAGE RACE

Featured Replies

Napisano

> Przecież stać ich na wynajęcie Nurnburgringu na jak długo chcą. Naprawdę zabawniej jest przeciskać

> się między Fabiami i Pandami po dziurawych polskich drogach?

Trochę racji masz, bo w tej imprezie uczestniczy raczej inny rodzaj kierowców

niż ci którzy jeżdżą - potrafią jeździć! - na torach wyścigowych.

Napisano

> Przecież sami publikują swoje "osiągnięcia".

No i co z tego.

Za 300 km/h też mogą najwyżej dostać mandat 500 zł i tyle.

Napisano
  • Autor

> Trochę racji masz, bo w tej imprezie uczestniczy raczej inny rodzaj kierowców

> niż ci którzy jeżdżą - potrafią jeździć! - na torach wyścigowych.

Ja po prostu nie rozumiem, czy może komuś dostarczyć adrenaliny przejażdżka z taką prędkością wśród aut, którymi jadą rodziny na wakacje, drogami po których jeżdżą ciągniki, skutery, rowery i chodzą piesi.

Czy oni naprawdę nie mają wyobraźni?

Napisano

> Wiesz, prawo w Polsce jest równe dla wszystkich niezależnie od wypchania portfela i próżni między

> uszami.

Prawo tak, ja mowilem jedynie o zjawisku socjologicznym, niekoniecznie nawet zwiazanym akurat z Rage Race (ktorego osobiscie tez nie popieram, bo to w absolutnej wiekszosci lanserzy niemajacy zadnego pojecia o jezdzie szybkim autem). Wiele jest po prostu przykladow tego typu.

Napisano
  • Autor

> No i co z tego.

> Za 300 km/h też mogą najwyżej dostać mandat 500 zł i tyle.

Oraz punkty karne. Mnożąc przez ilość przejechanych odcinków nazbiera się tyle żeby prawo jazdy poszło papa.

Napisano

klikasz zakładkę na żywo i w prawym górnym rogu masz mieć okienko z autami i pod nimi prędkości poszczególne wink.gif

Napisano

> Jak to jest, ze zawsze przeciw takim imprezom najglosniej krzycza ci, ktorych nie stac

Stać ich, a ścigają się jak ostatnie dziady po publicznych drogach? Jak ich staćto niech zorganizują zabezpieczenie przejazdu na danym odcinku, po którym bedą jechać danego dnia. Tak więc to nie zależy od objetości portfela, tylko tego czy się ma choć trochę oleju w głowie a nie kasy na koncie. Dla mnie to półgłówki i nic więcej.

Napisano

> Ja po prostu nie rozumiem, czy może komuś dostarczyć adrenaliny przejażdżka z taką prędkością wśród

> aut, którymi jadą rodziny na wakacje, drogami po których jeżdżą ciągniki, skutery, rowery i

> chodzą piesi.

> Czy oni naprawdę nie mają wyobraźni?

A czym oni różnią sie od innych kierowców łamiących przepisy. Sytuacje jakie opisujesz to normalka np na 7 i nikt nic z tym nie robi. Dla mnie bez różnicy czy świruje gość ferrari czy służbowym focusem.

Napisano

> A czym oni różnią sie od innych kierowców łamiących przepisy. Sytuacje jakie opisujesz to normalka

> np na 7 i nikt nic z tym nie robi. Dla mnie bez różnicy czy świruje gość ferrari czy służbowym

> focusem.

Zgadzam się z Tobą jak najbardziej, ale jest róznica pomiedzy jazdą na +20, a +100. A pozatym gość w służbowym fokusie zostanie złapany i dostanie mandat, a ci jawnie łamią przepisy i policja nic z tym nie robi.

Napisano

> Zgadzam się z Tobą jak najbardziej, ale jest róznica pomiedzy jazdą na +20, a +100. A pozatym gość

> w służbowym fokusie zostanie złapany i dostanie mandat, a ci jawnie łamią przepisy i policja

> nic z tym nie robi.

A co ma robić, ścigać ich swoimi KIAmi? biglaugh.gif

Napisano

> Zgadzam się z Tobą jak najbardziej, ale jest róznica pomiedzy jazdą na +20, a +100. A pozatym gość

> w służbowym fokusie zostanie złapany i dostanie mandat, a ci jawnie łamią przepisy i policja

> nic z tym nie robi.

bo te wysokie wpisowe pokrywa mandaty = zaliczka została pobrana zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A czym oni różnią sie od innych kierowców łamiących przepisy. Sytuacje jakie opisujesz to normalka

> np na 7 i nikt nic z tym nie robi. Dla mnie bez różnicy czy świruje gość ferrari czy służbowym

> focusem.

1. Służbowy Focus nie rozpędza się do 300km/h

2. Kierowca Focusa może liczyć na mandat.

3. Kierowcy Focusa nie sponsoruje Coca-Cola, Mercedes Benz., PZU (sic!), Continental i jeszcze kilka innych firm pierdzielących o bezpieczeństwie.

4. Kierowca Focusa nie jest opisywany w mediach typu TVN Turbo, Gentleman i innych jako "cool gość".

5. Tu na forum wszyscy by potępili kierowcę Focusa.

Napisano

Scuderia Martini 3 Ferrari 360 Modena 268 km/h

Napisano

> bo te wysokie wpisowe pokrywa mandaty = zaliczka została pobrana

Quote:

§6 - Uczestnik

1. Uczestnik Rage-Race zobowiązuje się do przestrzegania przepisów prawa obowiązujących na terytorium RP, ze szczególnym uwzględnieniem przepisów dotyczących ruchu drogowego.

Napisano

> Ja po prostu nie rozumiem, czy może komuś dostarczyć adrenaliny przejażdżka z taką prędkością wśród

> aut, którymi jadą rodziny na wakacje, drogami po których jeżdżą ciągniki, skutery, rowery i

> chodzą piesi.

> Czy oni naprawdę nie mają wyobraźni?

Mają wyobraźnie, ale mają jeszcze kasę, lubią ryzyko, szybką jazdę. I mają jeszcze do tego tzw. "jaja". devil.gif

Ale nie każdy tak ma. Bo tu trzeba mieć to wszystko naraz. hehe.gif

Napisano

> Stać ich, a ścigają się jak ostatnie dziady po publicznych drogach? Jak ich staćto niech

> zorganizują zabezpieczenie przejazdu na danym odcinku, po którym bedą jechać danego dnia. Tak

> więc to nie zależy od objetości portfela, tylko tego czy się ma choć trochę oleju w głowie a

> nie kasy na koncie. Dla mnie to półgłówki i nic więcej.

Zupelnie nie zrozumiales mojego posta, prawda?

Napisano
  • Autor

> nie wszyscy

Racja. Mamy tu paru kierowców służbowych Focusów, którym się zdaje że jeżdżą Ferrari.

hehe.gif

Napisałem info do kilku mediów. Ciekawe jak bardzo to oleją.

W wolnej chwili napiszę jeszcze do przedstawicieli firm-sponsorów za granicą. Np. do Continentala i Mercedesa, czy wiedzą jak polski oddział ich firmy promuje bezpieczeństwo, którym się tak chwalą w reklamach. Takie coś jest czasem nadspodziewanie skuteczne.

Napisano
  • Autor

> Mają wyobraźnie, ale mają jeszcze kasę, lubią ryzyko, szybką jazdę. I mają jeszcze do tego tzw.

> "jaja".

Jak im ktoś wlezie pod koła, to potem na komendzie okazuje się, że te jaja są jednak jak małe orzeszki.

> Ale nie każdy tak ma. Bo tu trzeba mieć to wszystko naraz.

Jasne.

Napisano

> Quote:

> §6 - Uczestnik

> 1. Uczestnik Rage-Race zobowiązuje się do przestrzegania przepisów prawa obowiązujących na

> terytorium RP, ze szczególnym uwzględnieniem przepisów dotyczących ruchu drogowego.

O 1 pkt się zawsze zapomina jak się doczyta do końca zlosnik.gif

Napisano

> Mają wyobraźnie, ale mają jeszcze kasę, lubią ryzyko, szybką jazdę. I mają jeszcze do tego tzw.

> "jaja".

chyba zamiast mózgu biglaugh.gif

Napisano

> Teraz to cisną do Gniezna, i chyba M5 będzie tam pierwsze , Hummer H1 z tego co rozkminiam ciśnie

> na autostradę do Poznania (przynajmniej tak to wygląda)

Z tego co jest napisane na stronie to dzisiaj są w Kąkolewie i Poznaniu a jutro jadą do Gniezna.

Napisano

> No i co z tego.

> Za 300 km/h też mogą najwyżej dostać mandat 500 zł i tyle.

raz 500 + punkty, za chwle drugi raz i trzeci.

bardzo szybko mozna pozbyc sie prawka.

w czym problem na trasie zrobic łapanke

Napisano

> Z tego co jest napisane na stronie to dzisiaj są w Kąkolewie i Poznaniu a jutro jadą do Gniezna.

a to źle doczytałem... my bad

Napisano

> Jak im ktoś wlezie pod koła, to potem na komendzie okazuje się, że te jaja są jednak jak małe

> orzeszki.

Z tym się niejednokrotnie spotkałem, niby taki twardy człowiek a jak idzie na komendę to prosi na kolanach o obniżkę mandatu i kasowanie punktów sciana.gif

Napisano

> A co ma robić, ścigać ich swoimi KIAmi?

wstarczy kilka foto zdjatek z kazana predkoscia, po pewnym czasie prychodza foty z punktami i za rokmamy kilku mniej uczestnikow tongue.gif

Napisano
  • Autor

> raz 500 + punkty, za chwle drugi raz i trzeci.

> bardzo szybko mozna pozbyc sie prawka.

> w czym problem na trasie zrobic łapanke

Po co łapankę? Spisać dane GPS ze strony i skierować wniosek do sądu o stwarzanie zagrożenia w ruchu lądowym.

Sąd może im odebrać prawo jazdy bez liczenia punktów i nałożyć karę wiele razy wyższą niż mandaty.

Napisano

> chyba zamiast mózgu

Mózg jest za wolny do takiej jazdy, no i w związku z trym niepotrzebny.

Napisano

> Po co łapankę? Spisać dane GPS ze strony i skierować wniosek do sądu o stwarzanie zagrożenia w

> ruchu lądowym.

> Sąd może im odebrać prawo jazdy bez liczenia punktów i nałożyć karę wiele razy wyższą niż mandaty.

takie spisanie danych kazdy adwokacina podwazy...

fotki juz nie, tylko wystarczy załozyc pare aparatow do puszek stojacych przy drogach i sprawa sama sie rozwiaze ty bardziej ze wszystkie dane dot. przejazdu sa ogolnodostene, niestety policja ma to głeboko w powazaniu

Napisano

> klikasz zakładkę na żywo i w prawym górnym rogu masz mieć okienko z autami i pod nimi prędkości

> poszczególne

nie dziala u mnie

Napisano

Zróbcie screena zobaczymy niewiem.gif

Napisano

> wstarczy kilka foto zdjatek z kazana predkoscia, po pewnym czasie prychodza foty z punktami i za

> rokmamy kilku mniej uczestnikow

ida na powtoryny egzamin i za miesiac (?) maja nowy dokument waytogo.gifcool.gif

Napisano

Zmiecie przegladarke bo tez tak mialem. W IE nie dziala, a w Operze jest git ok.gif

Napisano

> nie dziala u mnie

Działa wszystko OK. Można sprawdzić też rekordy prędkości osiągnięte dotychczas przez każdego z uczestników od początku tegorocznego "rajdu".

Napisano

> Z tym się niejednokrotnie spotkałem, niby taki twardy człowiek a jak idzie na komendę to prosi na

> kolanach o obniżkę mandatu i kasowanie punktów

Bo są ludzie i ludziska. Znam takiego co dla własnej przyjemności (stać go było) zrobił wszystkie kategorie prawa jazdy, a po roku podczas jednego przejazdu przez Polskę stracił je za zdobyte punkty. I co zaczyna od nowa. Ma już B i C.

Napisano

> Zmiecie przegladarke bo tez tak mialem. W IE nie dziala, a w Operze jest git

ja w Firefoxie oglądam i też działa

Napisano

> wstarczy kilka foto zdjatek z kazana predkoscia, po pewnym czasie prychodza foty z punktami i za

> rokmamy kilku mniej uczestnikow

A myślisz, że to taki problem zdać ponownie egzamin na prawko ?

Napisano

> ida na powtoryny egzamin i za miesiac (?) maja nowy dokument

no nie wiem, jezeli zbiezesz wystarczajaca liczbe pnkt. z kilku fot na bank nie pojda na powtorny egzamin za mesiac

Napisano

Scuderia Martini 1 Ferrari 360 : 254 km/h

sie nie pierdzielą nie ma co...

Napisano

> jakis paragraf?

jezlei przekrozysz liczbe pnkt. wg. Ciebie idziesz od razu na egzamin i masz nowe prawko

Napisano

> imho tak

no nie do konca.

dostajesz zawiadomienie ze przekrozyles punkty, prawko jest zabierane, skierowanie na badania psychotechnizne, nastepnie termin egzaminu.

czyli ta czy siak kilka miesiecy jestes bez prawka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.