Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy warto kupić Chevroleta?

Featured Replies

Napisano

> A czy to widac na zdjeciach-problem jest ze nawet jednego telefonu z zapytaniem nie bylo.

Ja o tym czytałem na AK, więc wiedziałem. ok.gif

> Takze nie wynika to ze stanu samochodu, tylko z jego opinii na rynku wtornym

Może cena za wysoka? niewiem.gif

Napisano

> Aveo jest w USA bardzo tanie i jako np 3 w rodzinie czemu nie. Chociaz ja bym kupil Cobalta.

Cobalt to antyk...

3 w rodzinie??? Pewnie dla teściowej żeby się zabiła...

Napisano

> Cobalt to antyk...

> 3 w rodzinie??? Pewnie dla teściowej żeby się zabiła...

Antyk nie antyk moze byc. Juz nie wymyslaj wiem, ze Ty plus zona zarabiacie sporo powyzej sredniej w USA. Ale wiekszosc ludzi nei stac na lexusy. Dla normalnej rodziny dla corki w high school w zupelnosci takei aveo po wypozyczalni wystarczy.

CZesto jestem w USA i wiem co mowei.

Napisano

Podlacze sie ale jako fan DAEWOO.

Kiedys nawet nie chcialem patrzec, ale jak w 1999roku dostalem NUBE kobmi i 300000km bez problemow smignela to...w 2002 roku nabylem lanosa.

* lat w rodzinie, 230000km najechane i zero problemow. Lacetti to wart rozwazenia wybow, zwlaszcza,ze htb mnie sie podoba a kombiat praktyczny

Tez rozwazam moze Tacume/REZZO

Jako ze to jednak sporo z DAEWOO to czesci podejrzewam smiesznie tanie, jak za malucha smile.gif)) i w polaczeniu z LPG daje mega zadowolenie.

Napisano

> Tez rozwazam moze Tacume/REZZO

> Jako ze to jednak sporo z DAEWOO

To w całości jest DU.

> to czesci podejrzewam smiesznie tanie, jak za malucha )) i w

> polaczeniu z LPG daje mega zadowolenie.

Z częściami bywają niestety problemy - z tymi specyficznymi dla modelu.

Wiele owszem pasuje z innych DU (mechanika silnika, skrzyni biegów) ale wiele jest odmiennych - jakieś czujniki ABS, plastiki, czy choćby tylne hamulce. Wtedy bywają problemy ze znalezieniem, albo cena jest kosmiczna (np. bębny hamulcowe 250 zł/szt).

Ale auto całkiem OK, choć u mnie po porównaniu z Yeti mocno zbladło smile.gif

Napisano

> Antyk nie antyk moze byc.

O ile się nie mylę to nie ma modelu 2011 - następcą Cobalta jest Cruze.

> Juz nie wymyslaj wiem, ze Ty plus zona zarabiacie sporo powyzej sredniej

> w USA. Ale wiekszosc ludzi nei stac na lexusy. Dla normalnej rodziny dla corki w high school w

> zupelnosci takei aveo po wypozyczalni wystarczy.

Powinieneś zajrzeć na parking szkolny w szkole mojej córki i zrewidować swoje wyobrażenie o tym czym dzieciaki jeżdżą. Oczywiście że zależy to od zamożności rodziców, ale akurat szkoła jest w środku okolic które jak na USA są bardzo zamożne i dzieci Aveo nie jeżdżą.

Napisano

> O ile się nie mylę to nie ma modelu 2011 - następcą Cobalta jest Cruze.

No i to roczny samochod jest zly?

> Powinieneś zajrzeć na parking szkolny w szkole mojej córki i zrewidować swoje wyobrażenie o tym

> czym dzieciaki jeżdżą. Oczywiście że zależy to od zamożności rodziców, ale akurat szkoła jest

> w środku okolic które jak na USA są bardzo zamożne i dzieci Aveo nie jeżdżą.

Ale Twoja okolica nei jest pypciem Ameryki i wyobraz sobie, ze gdzie indziej w USA ludzie jezdza Aveo. Orange County i Floryda to nie cala Ameryka. W Cleveland jezdza duzo gorszymi samochodami. idea.gif

IMHO trolujesz. czerwona.gif

Napisano

Moim zdaniem warto. Ja miałem rocznik 2004 w wersji 1.4 hatchback i sprzedałem w czerwcu 2010. Dlaczego ? 1: Rodzinka się powiększa, 2: nie miałem klimy, 3: pragnąłem czegoś w wyższym standardzie ;-)

Z ręką na sercu, nie miałem z tym autkiem żadnych problemów. W 2006 zrobiłem trasę do Chorwacji na Hvar. Auto serwisowałem w autoryzowanej stacji obsługi i do 19 czerwca br. autko spisywało się bezproblemowo. Mogę też stwierdzić, że podczas eksploatacji nie pojawiły się żadne oznaki rdzy.

Co do ilości miejsca - bez komentarza (znaczy na plus). Mam obecnie Astrę H (model 1.7 CDTI Cosmo kombi). Niby wyższy standard, ale np. miejsca na kubki, portfel i duperele nie uświadczysz. Z drugiej strony ten silnik w Astrze...

Nie wiem jak z innymi rocznikami, ale summa summarum osobiście uważam, że Chevrolet Lacetti, jak się o niego dba, jest przyzwoitym autkiem i nie sprawia problemów.

> Powiedzcie mi czy Waszym zdaniem warto kupić Chevroleta?

Czy jesteście z tych samochodów

> zadowoleni? Czy jeżdżą z punktu a do b w miarę niezawodnie? Interesują mnie w dalszej

> przyszłości coś w rodzaju Lacetti, Cruze lub Epica.

> PS. Jednemu takiemu Panu co ma obecnie Forda (zresztą poza zawieszeniem, żdanych plusów ten

> samochód nie ma ) dziękuję za wypowiedzi, i jeśli ma coś napisać to lepiej nie.

Napisano

Ja ostatnio przez to przechodziłem. Nie udzielają.

Podobno można zasięgnąć informacji w GM, ale i tak nie dostaniesz jakieś historii auta.

> Podepnę się pod temat, bo już poszukuję auta dla siebie...stąd pytanie, czy serwisy udzielają

> informacji o aucie na podstawie VIN każdemu, czy tylko właścicielowi, a może nikomu?:-) I ile

> kosztuje taka usuga? To jeszcze jedno pytanie...ile kosztuje przegląd przedsprzedażny?

> Będę wdzięczny za info i wskazówki:-)

> J

Napisano

To ja też nie będę zakładał nowego tematu...

Tak sobie pomyślałem czy nie warto by już zmienić autka mulher.gif, bo już skończył 5 lat (rocznikowo 6) i 90kkm stuknęło hmm.gif

Szukałem, ale nie znalazłem nic korzystniejszego niż:

Lacek hatchback

Za te 33.5k (zakup na grupę zawodową - teść jest mundurowym) chyba ciężko będzie znaleźć auto o porównywalnych parametrach i do tego w tanim kredycie 50/50...

Aveo praktycznie kosztuje podobnie, więc odpada...

Macie jakieś inne propozycje? Auto ma być nowe (koniecznie z dobrym kredytem), bezpieczne w mieście (ponad tona) mieć sensowny silnik, klimę (tego brakuje w sedanie małżonki) i nie zawracać mi du...y serwisami przez najbliższe 5-6 lat. Benzyna, nie diesel.

Ciekawi mnie jeszcze czy w Lacku nie zmienili (czyt. obcięli) wyposażenia w MR2010, żeby zbić cenę... Czasem takie manewry robią pod koniec produkcji. Muszę się przejechać w salonie i sprawdzić czy nie pożałowali np. na wygłuszeniu. Sedanik z 2005 jest cichutki - teść np. narzeka teraz jeżdżąc nową Astrą III, że dużo głośniej niż w Lacku.

BTW. Nie chce nikt sedana 1.4 z pierwszej ręki? biglaugh.gif

Napisano

Za takie pieniadze to:

1. Nowe lacetti

2. 3 letnia Astra III, Kia ceed - tu bedzie bezpieczniej i mozna trafic dobrze wyposazone. Np kia ceed 1.4 wersja optimum ok.gif

3. Z nowych to moze skoda fabia hmm.gif suzuki swift.

Napisano

> 3. Z nowych to moze skoda fabia suzuki swift.

Jeśli maluch, kolega ostatnio kupił nówkę C3 w starej budzie z dieslem 1.4, klimą i lakierem metalikiem wyszło 39kkzł shocked.gif Z benzyną jeszcze tańszy jest ok.gif

Napisano

> Jeśli maluch, kolega ostatnio kupił nówkę C3 w starej budzie z dieslem 1.4, klimą i lakierem

> metalikiem wyszło 39kkzł Z benzyną jeszcze tańszy jest

Jeszcze chyba C4 niedlugo bedzie schodzil z produkcji tez moze sie tani znalezc.

Napisano

> Szukałem, ale nie znalazłem nic korzystniejszego niż:

> Lacek hatchback

Poczekałbym do przyszłego roku.

Jak wejdzie cruze htb, to pewnie starego lacetti będą wypychać jeszcze taniej.

Inna sprawa, że po raz trzeci do tej samej rzeki ??

> BTW. Nie chce nikt sedana 1.4 z pierwszej ręki?

Hmm - a dużo byś chciał ? Bo na początku przyszłego roku będę chciał zastąpić czymś mniejszym Rezzo w roli auta miejskiego. Do kręcenia się po mieście 2.0 nie jest potrzebne.

Napisano

> 2. 3 letnia Astra III, Kia ceed - tu bedzie bezpieczniej i mozna trafic dobrze wyposazone. Np kia

> ceed 1.4 wersja optimum

Astra fajna, ale 3 latek będzie już po gwarancji. Kia - OK. Oba natomiast nie spełniają warunku zakupu w tanim kredycie, a za kredyt z RRSO 15% to bardzo dziękuję.

> 3. Z nowych to moze skoda fabia suzuki swift.

Swift jest trochę za mały (2 dzieci). Fabia z silnikiem 1.4 (1.2 3-cyl. odpada) kosztuje sporo ponad 40k, a tyle nie chce wydawać (a jeśli już to na "prawdziwy" samochód biglaugh.gif - np i30)

Napisano

> Jeśli maluch, kolega ostatnio kupił nówkę C3 w starej budzie z dieslem 1.4, klimą i lakierem

> metalikiem wyszło 39kkzł Z benzyną jeszcze tańszy jest

Stare C3 jakoś mi się nie podoba... zwłaszcza ten plastikowy środek.

Napisano

> Poczekałbym do przyszłego roku.

> Jak wejdzie cruze htb, to pewnie starego lacetti będą wypychać jeszcze taniej.

> Inna sprawa, że po raz trzeci do tej samej rzeki ??

Hatchbacka jeszcze nie miałem zeby.GIF

> Hmm - a dużo byś chciał ?

Na pewno nie więcej niż wyceni Eurotax, jestem realistą.

Napisano

> mój jeszcze miesiąc temu do ubezpieczenia był wart ponad 22kzł, a dzisiaj już 20,9kzł

Ten z racji rocznika i braku klimy pewnie z 15-16k będzie wart

Napisano

> Ten z racji rocznika i braku klimy pewnie z 15-16k będzie wart

A, nie doczytałem że klimy nie ma ...

Napisano

> A, nie doczytałem że klimy nie ma ...

No jakby miał, to bym nie chciał zmieniać tongue.gif

Napisano

> mój jeszcze miesiąc temu do ubezpieczenia był wart ponad 22kzł, a dzisiaj już 20,9kzł

Cena z tabeli przy ubezpieczaniu, a cena transakcyjna to dwie różne rzeczy grinser006.gif

Napisano

Przy okazji przeglądu byłem w salonie i:

- już nie wystawiają Lacetti (można zamówić, ale nie mają ekspozycji ani testówki)

- stoją za to 3 szt. Aveo i muszą się dobrze sprzedawać, bo przy mnie ktoś kupował a do wcześniej sprzedanego montowali listwy, alarmy, etc. (co ciekawe sprzedają się głównie sedany w wersji 'zaślepka' bez klimy alien.gif)

- obok Cruza za 60k PLN w wersji benzynowej 1.6 stoi Epica 2.0 diesel z 2009 roku z upustem 20k (do wzięcia za niecałe 62k PLN na firmę - mając takie pieniądze nawet nie spojrzałbym na Cruza...)

- panowie w części salonu z Oplem ziewali z nudów, ruch był tylko w Chevrolecie.

Napisano

> stoi Epica 2.0 diesel z 2009 roku z upustem 20k (do

> wzięcia za niecałe 62k PLN na firmę -

Jaka wersja? Bo jak ze szmatą w środku to kicha

Napisano

> Jaka wersja? Bo jak ze szmatą w środku to kicha

LS, ale jakieś takie półskórzane fotele ma...

Napisano

> LS, ale jakieś takie półskórzane fotele ma...

oslabiony.gif normalna cena

Napisano

> normalna cena

Być może... operam się na cenniku i aktualnych rabatach, a z nich wynika, że auto powinno kosztować:

85.000 (LS Diesel) + 1.900 za metalik - 4% na firmę - 12.500 upustu = circa 70k PLN

Pewnie dodatkowe -9k jest z tytułu rocznika 2009 hmm.gif

Jakby się z wersją benzynową (ja tam wolę R6 benzynowe niż traktor) cena zbliżyła do 50k to by już była fajna oferta nawet za ten 2009 rocznik biglaugh.gif

Napisano

Chyba bym chevroleta nie kupił,za mało części na rynkui za duzy spadek cenowy.

Napisano

> Kup Golfa

Golfa może nie, ale audi na pewno .Jeszcze jakby tego nie kradli .

Napisano

> Golfa może nie, ale audi na pewno .Jeszcze jakby tego nie kradli .

To z ta marka (chevrolet) to chyba bedziesz musial doplacic zeby ci ukradli. rotfl.gif

Napisano

> Jakby się z wersją benzynową (ja tam wolę R6 benzynowe niż traktor) cena zbliżyła do 50k to by już

> była fajna oferta nawet za ten 2009 rocznik

R6 chyba są teraz tylko w LT hmm.gif

Napisano

> To z ta marka (chevrolet) to chyba bedziesz musial doplacic zeby ci ukradli.

Nie twierdze ze chevi czy aveo bedzie do kitu,może kupiłbym nawet zlosnik.gifale za mało części chyba jest i sklepów tez. Ten srodek tez mogliby ładniejszy zrobić.No ale.. tanie i nowe auta . ok.gif

Napisano

> Nie twierdze ze chevi czy aveo bedzie do kitu,może kupiłbym nawet ale za mało części chyba jest i

> sklepów tez. Ten srodek tez mogliby ładniejszy zrobić.No ale.. tanie i nowe auta .

Bez przesady, części są. Spora częśc pasuje od Nubiry. Kłopoty są tylko z częściami na gwarancji. Co do środka nie odstaje od innych modeli samochodów projektowanych w początkach 2000r

Napisano

> Bez przesady, części są. Spora częśc pasuje od Nubiry.

W mniejszych miejscowosciach nie jest tak kolorowo z czesciami jak w Wa-wie czy Lodzi. Nie kazdy kupuje na allegro czy wysylkowo w POTAKu.

Co do tej zamiennosci, pewnie masz racje, ale znowu ciezko z informacja co konkretnie pasuje zamiast oryginalu.

Dla przykladu, nie znalazlem w necie ramienia tylnej wycieraczki do Laczka w HB, musialem wiec zamowic w ASO i przy odrobinie pomyslnego wiatru za cale 60zl bede mial je za tydzien.

Do Fabii taka fanaberie bylbym w stanie zaspokoic od reki w kilku sklepach moto na terenie BI.

Napisano

> Bez przesady, części są. Spora częśc pasuje od Nubiry. Kłopoty są tylko z częściami na gwarancji.

> Co do środka nie odstaje od innych modeli samochodów projektowanych w początkach 2000r

Jeśli mówimy o nowym Aveo, to akurat środka nie musi się wstydzić. W tej klasie cenowej konkurentami są "trojaczki", Logan i Panda. Na ich tle Chevi wydaje się wcieleniem luksusu biglaugh.gif. Powiedziałbym nawet, że prezentuje się nieco lepiej od sporo droższej Yariski czy i20, ale to tylko moje, czysto subiektywne odczucia.

Starsze Aveo/Kalos to rzeczywiście porażka totalna w środku.

Części do Aveo i Lacetti są dostępne. Gorzej jest pewnie z niszową Epicą.

Edit: Yyyy... odpowiedź do postu arka_m oczywiście, nie Twojego waytogo.gif

Napisano

Akurat z tymi ramionami wycieraczek to nie jest tak latwo, szczegolnie z tylnymi. angryfire.gif

Napisano

> Do Fabii taka fanaberie bylbym w stanie zaspokoic od reki w kilku sklepach moto na terenie BI.

Tylko weź pod uwagę, że Fabia jest najlepiej sprzedającym się obecnie samochodem w Polsce. Jest ich dużo na tyle, że opłaca się sklepom motoryzacyjnym kupowac do nich częsci na magazyn.

Napisano

> Tylko weź pod uwagę, że Fabia jest najlepiej sprzedającym się obecnie samochodem w Polsce. Jest ich

> dużo na tyle, że opłaca się sklepom motoryzacyjnym kupowac do nich częsci na magazyn.

Ja to wiem i musze zniesc skoro postanowilem chevroleta kupic (ASO skody ma czesci na 2 dzien), pisze tylko ze z tymi czesciami nie jest tak rozowo.

W Bialymstoku, poza ASO praktycznie nic nie dostaniesz od reki.

Odstawiajac samochod do warsztatu na zrobienie hamulcow i drobne poprawki w zawieszeniu czekalem 3 tygodnie, z czego wiekszosc ze wzgledu na brak czesci.

Napisano

Poprostu musiałbym usiąść w tych autach i pomacać. Zastanawiam sie jak jeżdzi te słabe aveo 1,2 86KM ,względem mojego 107KM w 2,3 osoby z bagażem hmm.gif

Napisano

> Odstawiajac samochod do warsztatu na zrobienie hamulcow i drobne poprawki w zawieszeniu czekalem 3

> tygodnie, z czego wiekszosc ze wzgledu na brak czesci.

Właśnie,akurat nie mam znajomych z tym autem aby popytać.

Napisano

> Części do Aveo i Lacetti są dostępne. Gorzej jest pewnie z niszową Epicą.

Bez przesady. Eksploatacyjne są od ręki a pozostałe można zamówić. Ostatnio zamawiałem grill od poliftowej i w ciągu 3 dni roboczych był do odbioru waytogo.gif

Napisano

> Ja to wiem i musze zniesc skoro postanowilem chevroleta kupic (ASO skody ma czesci na 2 dzien),

> pisze tylko ze z tymi czesciami nie jest tak rozowo.

> W Bialymstoku, poza ASO praktycznie nic nie dostaniesz od reki.

> Odstawiajac samochod do warsztatu na zrobienie hamulcow i drobne poprawki w zawieszeniu czekalem 3

> tygodnie, z czego wiekszosc ze wzgledu na brak czesci.

To samo mają posiadacze innych mniej popularnych u nas marek: Hiundaj-ów, Kia, francuzów. Byłem kilka razy na giełdzie w Słomczynie: tam tylko "sztywny Goebels" i trochę Fiata. Na inne marki szkoda czasu i drogi.

Napisano

> Tylko weź pod uwagę, że Fabia jest najlepiej sprzedającym się obecnie samochodem w Polsce. Jest ich

> dużo na tyle, że opłaca się sklepom motoryzacyjnym kupowac do nich częsci na magazyn.

Moze inne czesci tak, ale przyklad z ramieniem wycieraczki chyba byl nietrafiony.

Sprobuj i poszukaj ramiona wycieraczek do Fabii, Corsy lub Astry II.

W przypadku Corsy to tylko oryginal lub uzywka, albo w cenie podobnej z ASO.

Napisano

> Poprostu musiałbym usiąść w tych autach i pomacać. Zastanawiam sie jak jeżdzi te słabe aveo 1,2

> 86KM ,względem mojego 107KM w 2,3 osoby z bagażem

To Ci mogę od razu powiedzieć, bo 2 lata jeździłem Meganką Classic z tym silnikiem. Aveo w porównaniu z Renią z całą pewnością NIE JEŹDZI biglaugh.gif Nawet mój Lacetti ze swoimi 109 KM się chowa - różnica masy 200kg robi swoje...

Napisano

Aha,dobrze wiedzieć.Tyle że nowa blacha ok.gif. U mnie masa 1085kg.Bodajże nawet corsa c jest cięższa hmm.gif.Ale ja nie sprzedaje narazie megi ,Bo silnik jest fajny ,zrywny,nie pali oleju ,mało spala benzyny ok.gif .Wiesz jaki wkładali na przód amory? gazowe czy olejowe?.

Napisano

> Moze inne czesci tak, ale przyklad z ramieniem wycieraczki chyba byl nietrafiony.

> Sprobuj i poszukaj ramiona wycieraczek do Fabii, Corsy lub Astry II.

Akurat do tych aut maja na miejscu biglaugh.gif

Co do nietrafnosci przykladu to jak pisalem na klocki, tarcze tez troche poczekac musialem (zakup poza ASO - tam pewnie by mieli).

Napisano

> Akurat do tych aut maja na miejscu

> Co do nietrafnosci przykladu to jak pisalem na klocki, tarcze tez troche poczekac musialem (zakup

> poza ASO - tam pewnie by mieli).

No mają i ceny też kosmiczne lekko mi za klocki bo za niedługo zaczną się kończyć zaśpiewali 260 zł + wymiana 150 chyba poszaleli

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.