Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jest sobie Vectra

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam zamiar jutro pojechaćobejżeć http://allegro.pl/item1168294805_opelvectrac_po_lifcie_sprow_z_niemiec_oplacony.html

Jak Wam się podoba?

Jest jeszcze druga którą też mam zamiar obejżeć

http://moto.allegro.pl/item1160031747_opel_vectra_1_9_cdti_aut_tiptr_150km_okazja.html

Zapraszam do komentowania 20.GIF

Napisano

Jestem na 99,9% pewien, ze obie maja mooooocno skrecone liczniki zlosnik.gif

Albo sa po jakim MEGA dzownie!

Zobacz ile taka Vectra kosztuje w DE i przelicz dodajac zarobek handlarza!

IMHO szkoda czasu nawet jechac sick.gif

Napisano

> Witam!

> Mam zamiar jutro pojechaćobejżeć

> http://allegro.pl/item1168294805_opelvectrac_po_lifcie_sprow_z_niemiec_oplacony.html

> Jak Wam się podoba?

> Jest jeszcze druga którą też mam zamiar obejżeć

> http://moto.allegro.pl/item1160031747_opel_vectra_1_9_cdti_aut_tiptr_150km_okazja.html

> Zapraszam do komentowania

Dopisz 200tys do przebiegu i jedz ogladaj. Kto kupuje diesla robi 90 tys przez 5 lat i sprzedaje?

Napisano

> Jestem na 99,9% pewien, ze obie maja mooooocno skrecone liczniki

> Albo sa po jakim MEGA dzownie!

> Zobacz ile taka Vectra kosztuje w DE i przelicz dodajac zarobek handlarza!

> IMHO szkoda czasu nawet jechac

to raz wink.gif, a dwa:

pierwsza ma zle zalozona poduche albo zaslepke;)... cos tam na 100% bylo kombinowane

druga wydlada lepiej ale juz Ci kolega napisal wyzej...

co do przebiegu to na tech2 w warsztacie wyjdzie czy jest prawdziwy [bardzo rzadko ktos zmienia przebiec w komputerze auta - w vectrach C sa 2 liczniki]

pozdr

Napisano

> Dopisz 200tys do przebiegu i jedz ogladaj. Kto kupuje diesla robi 90 tys przez 5 lat i sprzedaje?

tracąc na tym 80-100 tys PLN - dodaj

Napisano

> tracąc na tym 80-100 tys PLN - dodaj

Z moich obserwacji wynika, ze samochody w dobrym stanei nei sa duzo tansze a trzeba jeszcze doliczyc zarobek handlarza

Napisano

> aj. Kto kupuje diesla robi 90 tys przez 5 lat i sprzedaje?

Jest mnóstwo takich ludzi, zaręczam Ci, że moda na diesla sprawia, że kupują je ludzie jeżdżący po 10-20 tys rocznie. Na AK znajdziesz takich bez problemu.

Napisano
  • Autor

> Dopisz 200tys do przebiegu i jedz ogladaj. Kto kupuje diesla robi 90 tys przez 5 lat i sprzedaje?

ta pierwsza po vinie miala w końcówce 2007 roku 208kkm.

tyle udało mi się ustalić. jutro będę przejazdem to i tak zobaczę jak to wygląda.

miała też dokupowaną plastikową atrapkę na allegro.

drugiej jeszcze niesprawdziłem, bo nie mam vinu.

Napisano

> ta pierwsza po vinie miala w końcówce 2007 roku 208kkm.

No to z grubsza licząc ma teraz 400kkm.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Jest mnóstwo takich ludzi, zaręczam Ci, że moda na diesla sprawia, że kupują je ludzie jeżdżący po

> 10-20 tys rocznie. Na AK znajdziesz takich bez problemu.

tak... i z pewnością sprzedają później po cenie poniżej średniej hehe.gif

ja mam w benzynie od 2004 r nalatane 83kkm, ale nawet za srednia cene bym nie oddal

Napisano

Ja kupiłem diesla, zrobiłem nim 115kkm w 5,5 roku i sprzedałem. hmm.gif

mar00ha

Napisano

Te nawiewy są jak w colcie z 85 roku. Szpetne. Tak, to auto w środku jest szpetne jak ........ cholera powiedzmy. To powód wystarczający by odstąpić od kupna. Resztę danych, jako mało sprawdzalne - pomijam. Olej to.

Napisano

> Ja kupiłem diesla, zrobiłem nim 115kkm w 5,5 roku i sprzedałem.

> mar00ha

ale z tego co kojarzę to raczej znacznie powyżej średniej ceny tego modelu hmm.gif

Napisano

> Jest mnóstwo takich ludzi, zaręczam Ci, że moda na diesla sprawia, że kupują je ludzie jeżdżący po

W Polsce tak - w przypadku aut sciagnietych z Niemiec juz nie do konca. pamietaj, ze w DE placisz duuuzo wyzszy podatek za diesla. W momencie gdy malo nim jezdzisz to nie dosc, ze Ci sie nie wzraca to jeszcze dokladasz i to nawet kilkaset euro rocznie.

Napisano

>. W momencie gdy malo nim jezdzisz to nie dosc, ze Ci sie nie

> wzraca to jeszcze dokladasz i to nawet kilkaset euro rocznie.

a potem z litości sprzedajesz za 3/4 realnej wartości biednemu polskiemu uczciwemu handlarzowi co by sobie jeszcze dorobił i uszczęśliwił swojego rodaka taką perełką hehe.gif

ludzie, obudźcie się i nie kupujcie od handlarzy. Chcecie auto z DE to sobie pojeździe i kupcie. Żaden problem, unia, granice otwarte, jechać i przebierać zlosnik.gif

Napisano

Niestety ja np. znam kilka takich osób... do tego jeżdżących na bardzo krótkich dystansach, narzekających przy tym, że auto pali im 7,5 l ON w mieście na 100 km... a średnio do pracy i z powrotem mają 10-12 km. Raz, czy dwa razy pojadą na urlop w góry i rocznie wychodzi w najlepszym wypadku max 8-10 tys. km facepalm.gif

Ostatnio u kumpla na warsztacie widziałem Skodę Fabię rocznik 2000 z silnikiem 1.9 SDI... przebieg 58 tys. km - od nowości u jednego właściciela... A na felgi naciągnięte maksymalnie sparciałe opony z DOT 4600 hehe.gif

Widać, że ludzie tak dość często potrafią, więc nie można generalizować wink.gif

Napisano

> Widać, że ludzie tak dość często potrafią, więc nie można generalizować

Można, bo takie samochody nigdy, przenigdy nie wiszą na otomoto nie mogąc znaleźć nabywcy.

Napisano

> Można, bo takie samochody nigdy, przenigdy nie wiszą na otomoto nie mogąc znaleźć nabywcy.

Ok, kumpel z pracy kupił rok temu Megane 1.5 dCi kombi z przebiegiem licznikowym ok. 120 tys. km. Przez ten rok nie zrobił tym autem więcej niż 6 tys. km... sprzeda go pewnie za kolejne 4 lata z przegiem 150 tys. km... i wiem, że na pewno wystawi go na portal typu otoMoto wink.gif Tak jak sprzedał poprzednie Clio. Inna sprawa, że takich "ofert" jest max kilka procent.

Tutaj sytuacja jest prosta - trzeba z góry zakładać, że handlarz ściągający z niemiec "nówki sztuki nieśmigane i niebite" po prostu chce nas zrobić w ciula. Niestety trzeba liczyć się z tym, że jeżeli chce się ściągnąć z zachodu auto w stanie bdb z niewielkim przebiegiem, to trzeba za to zapłacić dużo więcej niż za odpowiedni rocznik u nas. Tylko niestety/stety do większości "przeciętnych Kowalskich" to nie dociera icon_rolleyes.gif

Napisano

> sprzeda go pewnie za kolejne 4 lata

> z przegiem 150 tys. km... i wiem, że na pewno wystawi go na portal typu otoMoto

Pisząc "przenigdy" zapomniałem dodać, że nie dotyczy to starych i niezbywalnych już w normalnych warunkach "strucli" grinser006.gifzlosnik.gif

Napisano

Ale w tym przypadku chodzi o Niemca...

No ja wiem mógł do kościoła dizelkiem jeździć chipsy.gif

200kkm to taka psychologiczna bariera która nie powinna być przekroczona na liczniku bo właściciela ciężko wtedy znaleźć swiety.gif

Smutne,ale prawdziwe grinser006.gif

Moda na diselki to jest w Polsce.U Niemca jest czysta kalkulacja swiety.gif

Napisano

Ponad 100kkm w rok...jest to w ogole wykonalne?

Napisano

> Ponad 100kkm w rok...jest to w ogole wykonalne?

bez problemu... auta nauki jazdy takie przebiegi kręcą...

Napisano

> bez problemu... auta nauki jazdy takie przebiegi kręcą...

Tylko ze to oznacza ok 400-500km dziennie odliczajac wakacje...

Napisano

> mar00ha

kolega z pracy sprzedawal toyote avensis, miala 6 lat i przebieg prawie 100 k km, silnik diesel, D4D. Nikt nie chcial uwierzyc w ten przebieg, kazdy ,mowil ze zanizony. Koniec koncow sprzedal ten samochod, "prawie ze sasiadowi" ktory znal wlasciciela i samochod.

Napisano

Nie rozumiem czemu ZAWSZE ktoś kto kupił samochód z silnikiem diesla musi koniecznie walić z 50kkm rocznie jak nie więcej żeby wydawało się(wam), że to autentyczny przebieg ,ot ktoś chciał taki silnik bo np taniej wyjdzie z paliwem i tyle...

Nie widzę jakiejś szczególnej korelacji pomiędzy silnikami diesla a dużymi przebiegami.

Napisano

> Nie rozumiem czemu ZAWSZE ktoś kto kupił samochód z silnikiem diesla musi koniecznie walić z 50kkm

> rocznie jak nie więcej żeby wydawało się(wam), że to autentyczny przebieg ,ot ktoś chciał

> taki silnik bo np taniej wyjdzie z paliwem i tyle...

> Nie widzę jakiejś szczególnej korelacji pomiędzy silnikami diesla a dużymi przebiegami.

auto z silnikiem disla jest droższe średnio o pare tyś od takiego samego w benzynie, serwis takiego auta również jest droższy, i jakoś nie chce mi się wierzyć że ktoś lubi jak mu coś klekocze pod maską...

Diesel moim zdaniem jest na trasy, i na to większość ludzi go kupuje, a nie do miasta po zakupy bo w ten sposób tylko go katują...

Napisano

> Nie rozumiem czemu ZAWSZE ktoś kto kupił samochód z silnikiem diesla musi koniecznie walić z 50kkm

> rocznie jak nie więcej żeby wydawało się(wam), że to autentyczny przebieg ,ot ktoś chciał

Zauważ, że auto z takim silnikiem jest droższe w zakupie i jeżeli nie będziesz nabijał kilometrów to możesz zapomnieć, że takie auto "taniej wyjdzie z paliwem i tyle"...

> Nie widzę jakiejś szczególnej korelacji pomiędzy silnikami diesla a dużymi przebiegami.

Weź karteczkę, długopis, kalkulator i policz... Zasada taka sama jak z instalacjami gazowymi...

Napisano

Z racji faktu iż jedyną zaletą diesla jest mniejsze spalanie i w połączeniu z faktem, że prawie zawsze jest on droższy w zakupie (i to sporo) od benzyniaka sensowność jego zakupu występuje właśnie przy większych przebiegach. A to że niektórzy nie potrafią liczyć, albo jeździć ew. ślepo podążają za modą na diesla daje w efekcie całkiem nie rzadkie sytuacje, że dieslem się jeździ poniżej ekonomicznego minimum.

Napisano

> mar00ha

Gratulacje.

Handlarz od Ciebie wozu nie kupił, nie sprowadził i ni sprzedał z zyskiem... wiec po co ten przykład?

Napisano

> kolega z pracy sprzedawal toyote avensis, miala 6 lat i przebieg prawie 100 k km, silnik diesel,

> D4D. Nikt nie chcial uwierzyc w ten przebieg, kazdy ,mowil ze zanizony. Koniec koncow sprzedal

> ten samochod, "prawie ze sasiadowi" ktory znal wlasciciela i samochod.

I co to ma do rzeczy?

Wiesz, że w tym przypadku stan i przebieg auta jest kluczowy dla handlarza. Aby sprowadzenie auta przy obecnych cenach miało sens ekonomiczny dla handlarza, samochód musi być tani w zakupie., jak zawsze zresztą.

Generalnie może być bity, lub mieć przebieg w okolicach 500 tys km.

Jak widać po pierwszej vectrze, mamy zdaje sie sytuacje z oboma przypadkami jednoczesnie. Duży przebieg + po wypadku = niska cena zakupu - a co za tym idzie zysk przy sprzedazy w Polsce.

Napisano

> auto z silnikiem disla jest droższe średnio o pare tyś od takiego samego w benzynie, serwis takiego

> auta również jest droższy, i jakoś nie chce mi się wierzyć że ktoś lubi jak mu coś klekocze

> pod maską...

> Diesel moim zdaniem jest na trasy, i na to większość ludzi go kupuje, a nie do miasta po zakupy bo

> w ten sposób tylko go katują...

Jak najbardziej rozmyślałem tę opcję ale wydaje mi się, że takie przebiegi to tylko w autach służbowych. Trzeba chyba mieć daleko do pracy żeby nastukać tyle kilometrów...

Ciężko jest ocenić czy ktoś potrzebował auto po bułki do sklepu czy do jeżdżenia po całym świecie. Jak ludzie mają kasę to biorą to co im się spodoba i raczej nie myślą o tym(francja, niemcy itp...)jaki silnik i czy na ON czy NoPb po prostu kupują i w drogę...

Napisano

> Jak najbardziej rozmyślałem tę opcję ale wydaje mi się, że takie przebiegi to tylko w autach

> służbowych. Trzeba chyba mieć daleko do pracy żeby nastukać tyle kilometrów...

> Ciężko jest ocenić czy ktoś potrzebował auto po bułki do sklepu czy do jeżdżenia po całym świecie.

> Jak ludzie mają kasę to biorą to co im się spodoba i raczej nie myślą o tym(francja, niemcy

> itp...)jaki silnik i czy na ON czy NoPb po prostu kupują i w drogę...

A ja się zastanawiam skąd się bierze takie myślenie? Jak ktoś ma więcej pieniędzy, to nie po to by je wyrzucać w błoto kupując diesla do przebiegów na poziomie 10 tys. Chyba, że uległ modzie lub nigdy nie używa obrotów pow 3 tys.

Napisano

> A ja się zastanawiam skąd się bierze takie myślenie? Jak ktoś ma więcej pieniędzy, to nie po to by

> je wyrzucać w błoto kupując diesla do przebiegów na poziomie 10 tys. Chyba, że uległ modzie

> lub nigdy nie używa obrotów pow 3 tys.

Chciałbym zobaczyć oszczędnego Niemca, który zamiast kupić sensowną dla niego benzynę specjalnie kupuje męczące TDI, bo taka jest teraz moda hahaha.gif

Napisano

> Zauważ, że auto z takim silnikiem jest droższe w zakupie i jeżeli nie będziesz nabijał kilometrów

> to możesz zapomnieć, że takie auto "taniej wyjdzie z paliwem i tyle"...

Wiem, że droższe w eksploatacji i opłacalność diesl rośnie wraz z większymi przebiegami rocznymi ale ludzie biorą bo po prostu takie się podobają bo mało palą i już. Sprawą drugorzędną(widocznie) jest droższy serwis(moda na diesle). To jak z telefonami bierzesz nówkę na abonament to raczej nie weźmiesz ograbionej nokii(model podstawowy) tylko prawdopodobnie porządnego smartfona z funkcjami których połowy nawet nie zdąrzysz wykorzystać bo po prostu nie przydadzą się...

Chyba to samo się dzieje z samochodami ludzie patrzą nówka diesle 130KM(przykładowo) i widzą benzyne niech będzie 115KM i jak ma żłopać 10l nenzyny to wezmą diesla bo nie dość, że mocniejszy to jeszcze spali połowę z tego w dodatku tańszego paliwa...Nie wiem czy sensownie to porównalem... grinser006.gif

Edit: mam na myśli tylko i wyłącznie ludzi nie wiedzących co tak naprawdę kupują... facepalm.gif

Napisano

> mocniejszy to jeszcze spali połowę z tego w dodatku tańszego paliwa...Nie wiem czy sensownie

> to porównalem...

No chyba nie bardzo. Bo trzeba za to dać te 2-3 tys Euro więcej (a bywa, że jeszcze więcej). Jakoś zauważam, że w Polsce to przychodzi ludziom łatwiej. Na zachodzie bardziej szanuje się pieniądze.

Napisano

> Chyba to samo się dzieje z samochodami ludzie patrzą nówka diesle 130KM(przykładowo) i widzą

> benzyne niech będzie 115KM i jak ma żłopać 10l nenzyny to wezmą diesla bo nie dość, że

> mocniejszy to jeszcze spali połowę z tego w dodatku tańszego paliwa...Nie wiem czy sensownie

> to porównalem...

U naszych rodaków jest zadziwiające parcie na zachód. Tam diesel jest "modny" zatem musi być dobry, bo zachód to dla wielu wyznacznik stylu życia. Niejeden woli dopłacić kilka czy kilkanaście tysięcy aby potem tanio jeździć będąc i tak poniżej limitu opłacalności tej inwestycji... ale tym już nikt się nie przejmuje bo tanio jeździ...

Napisano

> U naszych rodaków jest zadziwiające parcie na zachód. Tam diesel jest "modny" zatem musi być dobry,

> bo zachód to dla wielu wyznacznik stylu życia. Niejeden woli dopłacić kilka czy kilkanaście

> tysięcy aby potem tanio jeździć będąc i tak poniżej limitu opłacalności tej inwestycji... ale

> tym już nikt się nie przejmuje bo tanio jeździ...

Dokładnie to miałem na myśli 20.GIF

Napisano

> U naszych rodaków jest zadziwiające parcie na zachód. Tam diesel jest "modny" zatem musi być dobry,

> bo zachód to dla wielu wyznacznik stylu życia. Niejeden woli dopłacić kilka czy kilkanaście

> tysięcy aby potem tanio jeździć będąc i tak poniżej limitu opłacalności tej inwestycji... ale

> tym już nikt się nie przejmuje bo tanio jeździ...

Ilu takich jest? Promili? hehe.gif

Pomijam juz fakt, ze zdecydowana wiekszosc samochodow w PL a juz w klasie kompakt i wyzszej biora firmy ok.gif

A uwierz mi, tam potrafia liczyc zlosnik.gif

Napisano

Ten sam problem występuje w przypadku hybryd a i tak sprzedają się świetnie. Pewnie przyjemność z rzadkiego odwiedzania stacji benzynowej warta jest ekstra kasy.

Napisano

Jakieś 3lata temu widziałem alfę 156 miała półtora roku i przebieg 290kkm i chyba nikt by licznika do góry nie kręcił icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Napisano

Korelacji nie ma... ale:

1. Handlarz

2. Sprowadzone

3. Tanio

1+2+3 = auto jest przekrętem, albo bite albo ma gigantyczny nalot i skręcony licznik. Nie ma innej możliwości. Niemiec czy inny obcokrajowiec to nie instytucja dobroczynna która sprzeda Polakowi porządne auto za gorsze. Handlarz zarabia na sprzedaży wiec im taniej kupi i małym kosztem odpicuje oraz znajdzie jelenia tym wiecej zarobi.

I niestety nie ma na drani sposobu a takie ogłoszenie jest ewidentnie próbą oszustwa.

Krawiec

Napisano

Bez problemu. Szczegolnie w Niemczech gdzie siec autostrad jest bardzo rozbudowana i dojazd nie zajmuje tyle co w PL.

Mi zdarza sie, ze na zakupy jade do miasta oddalonego o 45km bo to w sumie pol godzinki autostrada. Jak mieszkalem w PL to taka zakupowa wycieczka byla rozpisana na caly dzien bo dojazd na miejsce zajmowal godzine sick.gif

W przypadku samochodu firmowego takie przebiegi nie sa kompletnie niczym dziwnnym. W pracy nie jezdze duzo a w seszlym roku nakrecilem ponad 140tys km. I to jezdzac tylko 5 dni w tygodniu hehe.gif

Napisano

> Tylko ze to oznacza ok 400-500km dziennie odliczajac wakacje...

No, czyli jakieś 4,5h jazdy dziennie. zaden problem.

Napisano

No dokladnie. Ja wiecej jak 20tys przez rok nie nakrece.

Kupilem diesla, bo slyszalem zle opinie o tandemie: ford+gaz.

Poprzedni wlasciciel w Belgii zrobil nim co najmniej 60tys w dwa lata. Pisze co najmniej, bo tyle mial na liczniku a jaki byl wtedy realny przebieg to tego nikt nie wie...

Napisano

Wytlumacze Ci na przykladzie mojego dupowozu. Benzynowa wersja kosztuje 18500 euro. Przeglad robi sie co 20 tys km. Auto wedlug producenta spala w cyklu mieszanym 6,7 litra noPb98. Ty jezdzisz 25 tys km rocznie. Planujesz miec ten samochod 3 lata.

Policzmy: 18500 (koszt zakupu) + 600 (3 przeglady, kazdy kosztuje circa 200 euro) + 7236 (koszta benzyny liczac po cenie 1,44/litr) = 26336 euro.

Policzmy to samo dla diesla. Wedlug katalogu diesel skoztuje 20691 euro. Przeglad kosztuje okolo 300 euro (drozszy olej i wchodzi go wiecej, do tego dochodzi kilka innych drobiazgow ktorych nie wymienia sie w benzynie, przeglad co 20 tys km). Zuzycie paliwa to 5,3.

20691 (cena zakupu) + 900 (3 przeglady) + 4968 (1,25 za litr ON) = 29599.

Ceny w euro. Prosil bym aby ktos to sprawdzil na spokojnie bo padam na pysk po prwcy i moglem sie gdzies pomylic.

W kazdym razie jaki z tego wniosek? 1074 euro rocznie - dokladnie tyle dokladamy do diesla i to pomimo tego, ze pali mniej i sporo mniej wydajemy na stacjach. W niemczech dochodzi do tego jeszcze podatek dla diesla - prawie 200 euro rocznie wiecej niz w dla benzyniaka (mowa o benzynie 1.8 i dieslu 2.2 - oba maja 140KM).

Wezmy Accorda. Dwa modele w wersji Elegance, jeden z dieslem drugi z benzyna.

Benzyna kosztuje 103500 PLN . Spalanie wedlug Hondy to 7,3. Koszta przegladu jak w Civicu a wiec 200 euro (nie wiem ile kosztuje przeglad w PL)co 20 tys km.

Diesel kosztuje 121500. Srednie spalanie to 5,6. przeglad jak w Civicu dieslu to 300 euro.

25 tys km rocznie, auto na 3 lata.

Benzyna:

103500 PLN(zakup) + 2400 (3 przeglady po 200 euro kazdy, 1euro = 4zl)) + 23761,5 (5475l x 4,34zl/litr) = 129661,5 PLN

Diesel:

121500PLN (zakup) + 3600 PLN (3 przeglady, 300 euro kazdy) + 17220PLN (4200 litrow ON, 4,1 PLN za litr) = 143320 PLN

Z reszta, mozna wziasc jakikolwiek samochod. Porownac ceny, policzyc to sobie i bedzie widac jak na dloni. Zeby diesel pomogl nam oszczedzac to musi jezdzic a nie stac.

Koniecznie sprawdzcie te obliczenia bo ledwo patrze na oczy.

A teraz widzisz? icon_rolleyes.gif

EDIT: Nawet przy policzeniu samych cen zakupu i kosztow paliwa tpo do diesla trzeba trzeba dolozyc.

Benzyna: 103500 (zakup) + 23761,5 = 127261,5 PLN

Diesel: 121500 (zakup) +17220 = 138720 PLN.

Napisano

> Jak najbardziej rozmyślałem tę opcję ale wydaje mi się, że takie przebiegi to tylko w autach

> służbowych. Trzeba chyba mieć daleko do pracy żeby nastukać tyle kilometrów...

> Ciężko jest ocenić czy ktoś potrzebował auto po bułki do sklepu czy do jeżdżenia po całym świecie.

> Jak ludzie mają kasę to biorą to co im się spodoba i raczej nie myślą o tym(francja, niemcy

> itp...)jaki silnik i czy na ON czy NoPb po prostu kupują i w drogę...

Naprawde masz ludzi za idotow sklonnych dolozyc kilka tysiecy euro w ciagu roku? icon_eek.gif

Napisano

Podziwiam, ze chce Ci sie to tlumaczyc hehe.gif

Jak chca to niech wierza, ze diesla sie kupuje dla przyjemnosci i dokladnie takich szukaja od dziadkow z Niemiec zlosnik.gif

A pozniej na forum jest placz, ze padla dwumasa przy 150 tys i trzeb troche grosza dolozychehe.gif

Napisano

> ale z tego co kojarzę to raczej znacznie powyżej średniej ceny tego modelu

Zgadza się. ok.gif

mar00ha

Napisano

> Zgadza się.

> mar00ha

No i mamy odpowiedź na temat tanich samochodów z dieslem o małym przebiegu zlosnik.gif

Napisano

> Jakieś 3lata temu widziałem alfę 156 miała półtora roku i przebieg 290kkm i chyba nikt by licznika

> do góry nie kręcił

w tym wypadku pewnie nie, ale sa sytuacje gdy sie oplaca krecic do gory

np. wykup z lizingu 270751858-jezyk.gif

dopuki jedynym kryterium oceny stanu samochodu przez ubezpieczalnie i inne firmy bedzie przebieg nic sie nie zmieni no.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.