Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile realnie może być wart taki wózeczek...

Featured Replies

Napisano

> poza tym 3er jest wyraznie zorientowany na kierowce

Podobnie jak C, A4 i IS - wszystkie te samochody są zaprojektowane jako przede-wszystkim jednoosobowe pojazdy do dojeżdżania do pracy.

Napisano

> Samochód jest warty tyle ile ktoś za niego zapłaci

> Wg alledrogo ceny wyjściowe to:

> 24.9zł - wersja CERRUTI. Wypuścili 50 sztuk nim zorientowali się, że cerata na siedzeniach się nie

> sprawdzi

> 26,5k -"Auto jest proste i bezwypadkowe" -po tym przestałem czytać.

> 28k - quattro, milion airbag'ów, lepszy niż nowy.

to a3 nie były na haldeksie?

> od strony klienta, szukając 3d, żwawego, benzynowego, niedużego wozidła kupiłbym:

> -Civic Type-R z tego samego roku za tą samą kasę,

> -kilka lat młodsze młodsze C4 VTS.

Napisano

> to a3 nie były na haldeksie?

Byly, ale wtedy chyba mialy 180KM albo 225KM (S3). Wersje 150KM mialy FWD.

Pewnosci nie mam, ale jacys znawcy Audi pewnie zaraz dadza pewne info wink.gif

Napisano

> to a3 nie były na haldeksie?

było ale nazywało się quattro

Napisano

> było ale nazywało się quattro

bo quattro to nazwa napedu 4x4 w audi a nie rodzaj ukladu napedowego

Napisano
  • Autor

> 25999 do negocjacji bym dał

> i za mniej niz 24500 pewnie bym nie sprzedal

Ile Ty masz lat, dzieciaku?

Bo mentalnie to dalej widzę 14...

Napisano

> Mówimy o konkretnym egzemplarzu konkretnego samochodu.

jeżeli sprzedający nie wie jaka kwota zrekompensuje smutek związany z oddaniem samochodu

to zaproponuj jakąś absurdalnie niską zlosnik.gif

przykładowo, jeżeli samochód jest warty 24k to proponujesz 16k wink.gif

zawsze to lepiej spotkać się w połowie między takim rozstrzałem niż startując od kwoty np. 23k

to chyba w zasadzie nic nowego jeśli chodzi o negocjacje

Napisano
  • Autor

Ale mi nie chodzi o to, ile można wynegocjować.

Mnie zastanawia ile faktycznie jest wart samochód jak w opisie.

I coraz bardziej odnoszę wrażenie, że jego cena (bo nie wartość) przekracza granicę absurdu za 8-letniego kompakcika, jaką jest 20 kpln.

Dla mnie realną WARTOŚCIĄ tego auta jest przedział 17 +/- 1 kpln

Wszystko co powyżej to juz ponad granicę wariactwa..

Ale cóż, to moje podejście - mnie kółka na masce zupełnie nie zwilżają, a poszukuję dupowozu na krótkie przeloty.

Napisano
  • Autor

> Ale cóż, to moje podejście - mnie kółka na masce zupełnie nie zwilżają, a poszukuję dupowozu na

> krótkie przeloty.

No to szukaj taniego dupowozu, a nie marudzisz że kompakt jednej z najbardziej prestiżowych na naszym rynku marek, do tego w drogiej wersji wyposażeniowej/silnikowej jest za drogi...

Napisano

> Mnie zastanawia ile faktycznie jest wart samochód jak w opisie.

tyle ile ludzie sa w stanie za niego zaplacic

a wyglada na to, ze ponad 20k

> I coraz bardziej odnoszę wrażenie, że jego cena (bo nie wartość) przekracza granicę absurdu za

> 8-letniego kompakcika, jaką jest 20 kpln.

Po lekturze tego watku i obejrzeniu kilku ogloszen to stwierdzam bardzo podobnie

> a poszukuję dupowozu na

> krótkie przeloty.

przemysl sprawe kosztow paliwa

nie jest to SyCy z elpidzi...

Napisano

> No to szukaj taniego dupowozu, a nie marudzisz że kompakt jednej z najbardziej prestiżowych na

> naszym rynku marek, do tego w drogiej wersji wyposażeniowej/silnikowej jest za drogi...

ale co ten kompakt takiego ma? Ze turbo? Ze klimatronik? Ze 150km?

No stary, bez jaj. To nie są pozłacane inkrustacje wnętrza 24karatowym złotem, żeby miało tyle kosztować.

To ile kosztowało auta jako nowe - mało mnie interesuje. Bo co, jeśli by kosztowało 200tys zł to miałbym patrzeć ze zrozumieniem, że dziś ten 8letni kompakt kosztuje np. 50tys?

Rynkiem aut uzywanych kierują inne prawa, niż rynkiem nowych. Tu nikt Ci nie dopłaci extra za każde wyposazenie dodatkowe, tak jak to mialo miejsce u dilera.

Uzywany, 8 letni kompakt. Tego się trzymajmy. No, chyba że za tą ceną idzie np. super długa bezawaryjność. Ale nie taka, że 200kkm bez problemu. Tyle zrobiłem Civiciem, bez większych problemow. Takie Audi, zeby uzasadnic swoją wysokę cenę musialoby zrobic bez zadnych usterek minimum 300kkm.

Wtedy tak, biorę od razu.

Napisano

> ale co ten kompakt takiego ma? Ze turbo? Ze klimatronik? Ze 150km?

> No stary, bez jaj. To nie są pozłacane inkrustacje wnętrza 24karatowym złotem, żeby miało tyle

> kosztować.

Widocznie sie po tyle sprzedaja => sa chetni zeby za tyle kupic

Tak sobie mysle, ze jest to najtanszy sposob na stanie sie posiadaczem audi i jesli tylko sa sklonni placic za kolka to niech to robia ok.gif

Napisano

> ale co ten kompakt takiego ma? Ze turbo? Ze klimatronik? Ze 150km?

przejedź się ośmioletnią, 'bidną' octavią czy astrą 1.6 90KM, potem wsiądź do takiego audi i odpowiedź jest gotowa ok.gif

> No stary, bez jaj. To nie są pozłacane inkrustacje wnętrza 24karatowym złotem, żeby miało tyle

> kosztować.

> To ile kosztowało auta jako nowe - mało mnie interesuje. Bo co, jeśli by kosztowało 200tys zł to

> miałbym patrzeć ze zrozumieniem, że dziś ten 8letni kompakt kosztuje np. 50tys?

> Rynkiem aut uzywanych kierują inne prawa, niż rynkiem nowych. Tu nikt Ci nie dopłaci extra za każde

> wyposazenie dodatkowe, tak jak to mialo miejsce u dilera.

Ale ja nie rozumiem, czemu do mnie kierujesz te uwagi, to nie ja ustalam ceny na rynku aut używanych, tylko ludzie którzy dokonują transakcji ok.gif

Wyjdź na balkon i przekaż swoje uwagi wolnemu rynkowi grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> przemysl sprawe kosztow paliwa

> nie jest to SyCy z elpidzi...

No właśnie średnio mnie stać na utrzymanie tak ekskluzywnego pojazdu.

Zwłaszcza zakładając moje standardy niezawodności.

Ale to inna inszość.

Napisano
  • Autor

> No to szukaj taniego dupowozu, a nie marudzisz że kompakt jednej z najbardziej prestiżowych na

> naszym rynku marek, do tego w drogiej wersji wyposażeniowej/silnikowej jest za drogi...

Jarek - ja po prostu mam możliwość kupienia samochodu ze sprawdzonego źródła, gdzie znam każde pierdnięcie w tapicerkę.

A że jest to auto takiej a nie innej marki, to ja niestety na to wpływu nie mam :-)

Stąd nie tyle marudzę, że drogo, co DZIWIĘ SIĘ, że tak wysoko wycenia się przeciętny kompakt, którego wyróżnia spośród tłumu innych parę bynajmniej nie rzucających na kolana gadżetów, znaczek na masce i przyjemny silnik.

Tu naprawdę nie ma szału, stąd moje zdziwienie j/w

Napisano

> Rynkiem aut uzywanych kierują inne prawa, niż rynkiem nowych.

wlasnie, wiec sam sobie zaprzeczasz bo skoro te audi za takie kwoty sie sprzedaje to znaczy ze tyle jest wlasnie warte

Napisano
  • Autor

> przejedź się ośmioletnią, 'bidną' octavią czy astrą 1.6 90KM, potem wsiądź do takiego audi i

> odpowiedź jest gotowa

Nie widzę wielkich różnic w podstawach.

Wodotryski nie czynią cudów. Osiągi też, zwłaszcza, że w przypadku tego auta nie oszałamiają.

Napisano

> wlasnie, wiec sam sobie zaprzeczasz bo skoro te audi za takie kwoty sie sprzedaje to znaczy ze tyle

> jest wlasnie warte

pewnie gul skacze, ze Civic nie jest tyle wart w pieniadzu zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> wlasnie, wiec sam sobie zaprzeczasz bo skoro te audi za takie kwoty sie sprzedaje to znaczy ze tyle

> jest wlasnie warte

Opisany gdzieś w tym wątku sprzęt sprzedaje się już z pół roku - skoro ma zdjęcia w zimowej scenerii, to nie został wystawiony tydzień temu...

Skoro za proponowaną cenę chętni się nie znaleźli, to znaczy, że albo

a) sprzęt to ex wiata przystankowa

b) cena jest bardzo luźno związana z rzeczywistą wartością auta (poniekąd może to wynikać z pktu a)

Napisano

> pewnie gul skacze, ze Civic nie jest tyle wart w pieniadzu

No co ja za to moge ze Ci gul skacze. Taki jest rynek i tyle smile.gif

Napisano

> No co ja za to moge ze Ci gul skacze. Taki jest rynek i tyle

mi nic nie skacze tylko Albinowi 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Opisany gdzieś w tym wątku sprzęt sprzedaje się już z pół roku - skoro ma zdjęcia w zimowej

> scenerii, to nie został wystawiony tydzień temu...

> Skoro za proponowaną cenę chętni się nie znaleźli, to znaczy, że albo

> a) sprzęt to ex wiata przystankowa

> b) cena jest bardzo luźno związana z rzeczywistą wartością auta (poniekąd może to wynikać z pktu a)

Ja czesto zmieniam auta ale dosc dziwne (amerykanskie) i powiem tak ze albo sprzedajesz w tygodniu albo przez rok.... Nie ma reguly poprostu musi byc klient i cena praktycznie nie ma znaczenia.

Co do auta z linku to sie nie wypowiadam bo nie bede wrozyl z fusow (ze zdjec) czy te auto jest cos warte.

Napisano

> Ale mi nie chodzi o to, ile można wynegocjować.

Póki sprzedający nie da ogłoszenia i nie pozna rynku i póki kupujący nie obejrzy kilku egzemplarzy na rynku, to negocjacje będą ciężkie. Każda ze stron będzie czuła się skrzywdzona.

Mam przykład "dziadka", który chce za golasa Astrę I z 99 r. prawie 9kPLN. I weź mu zabroń. zlosnik.gif

Gdy trafi się napalony kupiec, to starguje 500 i kupi, ale prędzej będzie nerwówka i schodzenie kolejnych tysięcy z ceny.

Co do Audi, to szczególnty przypadek - te auta mają renomę niezniszczalnych, lekko prestiżowych i stąd ceny nie odpowiadają realiom hehe.gif

Napisano
  • Autor

> te auta mają renomę niezniszczalnych, lekko prestiżowych i

> stąd ceny nie odpowiadają realiom

Patrząc na częstotliwość pobytu tego auta w rozmaitych serwisach...

Eeee, nie, bo zaraz skoczą mi do oczu :-)

Napisano

> Patrząc na częstotliwość pobytu tego auta w rozmaitych serwisach...

> Eeee, nie, bo zaraz skoczą mi do oczu :-)

Jedź na giełdę na prowincji a prawdy się dowiesz - nic tylko niemieckie, najlepiej Audi. Tak jest.

Jeden taki napalił sie na zmianę auta i weź mu wytłumacz, że w danej cenie kupi np. młode C5 z dieslem. Nie, on chce wiekowe Audi i już - bo Audi, to Audi, koniec, kropka. zlosnik.gif

Napisano

> Jedź na giełdę na prowincji a prawdy się dowiesz - nic tylko niemieckie, najlepiej Audi. Tak jest.

Myślisz, że jak człowiek na wsi mieszka to myśli kara.gif

Faktycznie kiedyś to w co drugim gospodarstwie stało audi 80. Ale wieśniak ma swój łeb i wie co mu się opłaca. Ocynkowana blacha, dobre proste silniki, trwałe proste zawieszenie, części dostępne, nawet kowal naprawi.

Na wsi nie ma serwisów do wyboru do koloru, gdzie naprawią palącą się elektrykę, szalejące immobilaizery, padające komputery i inne wodotryski.

Napisano

> Myślisz, że jak człowiek na wsi mieszka to myśli

Myślę, że mądrze myślał, ale to już nie te czasy smile.gif

> Faktycznie kiedyś to w co drugim gospodarstwie stało audi 80. Ale wieśniak ma swój łeb i wie co mu

> się opłaca. Ocynkowana blacha, dobre proste silniki, trwałe proste zawieszenie, części

> dostępne, nawet kowal naprawi.

> Na wsi nie ma serwisów do wyboru do koloru, gdzie naprawią palącą się elektrykę, szalejące

> immobilaizery, padające komputery i inne wodotryski.

Ano właśnie, tak było smile.gif

Napisano

> Myślę, że mądrze myślał, ale to już nie te czasy

> Ano właśnie, tak było

U mnie dalej tak jest, albo Ałdi pełnoletnie, albo troszkę młodsze Golfy 3 crazy.gif

A ja gupi mam 3 Fiaty facepalm.gifgrinser006.gif

Co do tematu, to max 21kpln, no chyba, że bardzo poobdzierany, wtedy adekwatnie do stanu skromny.gif

Napisano
  • Autor

> Jedź na giełdę na prowincji a prawdy się dowiesz - nic tylko niemieckie, najlepiej Audi. Tak jest.

> Jeden taki napalił sie na zmianę auta i weź mu wytłumacz, że w danej cenie kupi np. młode C5 z

> dieslem. Nie, on chce wiekowe Audi i już - bo Audi, to Audi, koniec, kropka.

No bo rispekt przed ryśkiem jest :-)

Napisano

> Jeden taki napalił sie na zmianę auta i weź mu wytłumacz, że w danej cenie kupi np. młode C5 z

> dieslem. Nie, on chce wiekowe Audi i już - bo Audi, to Audi, koniec, kropka.

Mogę tylko powiedzieć, że wnętrze dobrze utrzymanego 10-letniego Audi jest o wiele lepiej wykonane (materiały, jakość zmontowania wszystkiego w kupę) niż w nowym Focusie... hmm.gif

Kurna coś w tym jest zlosnik.gif

Napisano

> Ale mi nie chodzi o to, ile można wynegocjować.

> Mnie zastanawia ile faktycznie jest wart samochód jak w opisie.

> I coraz bardziej odnoszę wrażenie, że jego cena (bo nie wartość) przekracza granicę absurdu za

> 8-letniego kompakcika, jaką jest 20 kpln.

> Dla mnie realną WARTOŚCIĄ tego auta jest przedział 17 +/- 1 kpln

> Wszystko co powyżej to juz ponad granicę wariactwa..

> Ale cóż, to moje podejście - mnie kółka na masce zupełnie nie zwilżają, a poszukuję dupowozu na

> krótkie przeloty.

To po co zakładałeś ten wątek hmm.gif Trzeba było odrazu napisać: "co ludzie widzą w tych helmutach?" hehe.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> To po co zakładałeś ten wątek Trzeba było odrazu napisać: "co ludzie widzą w tych helmutach?"

po to, po co napisałem.

Zwyczajnie - wnioski z uzyskanej wiedzy skłaniją do komentarza. a że nie cieszy on wszystkich...

Nie mój problem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.