Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OC + AC gdzie?

Featured Replies

Napisano

Cześć, właśnie wróciłem z ubezpieczalni Warty, gdzie dostałem maxymalnego wq..Rok temu ubezpiczałem u nich samochód wartość 35 tys, mój wiek:25, prawo jazdy 9 lat , włascicielem ojciec, max znizki i zapłaciłem 1275 zł. Dzisiaj jak przyszło o kontynuacje to sie dowiedziałem że sobie Warta pozmieniała ceny, zwyżki itd. Wartość auta spadła do 31,5 tys a ubezpieczenie 1480 zł. To jakieś jaja czy co? Za rok szukam nowej ubezpieczalni, u kogo będzie mogło być taniej, może allianz?

Napisano

> Za rok szukam nowej ubezpieczalni, u kogo będzie mogło być taniej, może allianz?

Znaczy, dziś chcesz się dowiedzieć, gdzie za rok będzie najtaniej? hmm.gif

Napisano

> Cześć, właśnie wróciłem z ubezpieczalni Warty, gdzie dostałem maxymalnego wq..Rok temu ubezpiczałem

> u nich samochód wartość 35 tys, mój wiek:25, prawo jazdy 9 lat , włascicielem ojciec, max

> znizki i zapłaciłem 1275 zł. Dzisiaj jak przyszło o kontynuacje to sie dowiedziałem że sobie

> Warta pozmieniała ceny, zwyżki itd. Wartość auta spadła do 31,5 tys a ubezpieczenie 1480 zł.

> To jakieś jaja czy co? Za rok szukam nowej ubezpieczalni, u kogo będzie mogło być taniej, może

> allianz?

Tak jest u większości ubezpieczycieli. Kontynuacja jest droższa. Trzeba wypowiedzieć i poszukać tańszego.

Napisano

> Cześć, właśnie wróciłem z ubezpieczalni Warty, gdzie dostałem maxymalnego wq..Rok temu ubezpiczałem

> u nich samochód wartość 35 tys, mój wiek:25, prawo jazdy 9 lat , włascicielem ojciec, max

> znizki i zapłaciłem 1275 zł. Dzisiaj jak przyszło o kontynuacje to sie dowiedziałem że sobie

> Warta pozmieniała ceny, zwyżki itd. Wartość auta spadła do 31,5 tys a ubezpieczenie 1480 zł.

> To jakieś jaja czy co? Za rok szukam nowej ubezpieczalni, u kogo będzie mogło być taniej, może

> allianz?

to samo mi w PZU zrobili ... poszedłem do Allianz skromny.gif

Napisano

> Tak jest u większości ubezpieczycieli. Kontynuacja jest droższa. Trzeba wypowiedzieć i poszukać

> tańszego.

niby jakim cudem? za kontynuacje dostajesz zwykle dodatkowo 5% znizki

Niestety OC podrozalo i ubezpieczyciele powprowadzali skladki minimalne przez co traca glownie osoby o max znizkach frown.gif

Napisano

> To jakieś jaja czy co? Za rok szukam nowej ubezpieczalni, u kogo będzie mogło być taniej, może allianz?

za rok znowu może byc najtaniej w warcie. Jak obowiązuje Cię jeszcze stara polisa to możesz wypowiedzieć dzień przed zakończeniem a w między czasie poszuakć w necie jakichś kalkulatorów, ewentualnie podzwonić lub pochodzić po ubezpieczalniach.

Napisano

> allianz?

z tego co orientuje się to allianz i pzu maja mniej wiecej porownywalne ceny, z przewaga na allianz... osobiscie mam w pzu ale w list chyba bede zmienial na allianz bo tam maja 150 zl taniej 270751858-jezyk.gif a zawsze to cos zlosnik.gif a też mam 25 lat, jednak prawko od 3 lat tylko, do tego kawaler (już niedługo zlosnik.gif) więc mam zwyżki, a zniżek mam 15%...

Napisano

> mój wiek:25, prawo jazdy 9 lat ,

Jak to możliwe? hmm.gif

Napisano

> Nie było kiedyś - za zgodą rodziców - od 16 lat?

Kiedyś było, mój ojciec zrobił PJ w wieku lat 16, ale to było w 1961 zlosnik.gif

W 2001, by robic PJ trzeba było mieć 17 albo i 18 lat hmm.gif

Napisano

Prosty przykład w mBanku kontynuacja była droższa niż zawarcie nowej polisy hehe.gif

Napisano

> Jak to możliwe?

No własnie tez sie zastanawiam nad tym

Ja zaczołem kurs najszybciej jak to było możliwe i było to 3 mies. przed ukończeniem 18 roku zycia

A co do ubez. poszukaj w takich towarzystwach jak TUW Pocztowe , PZM , PTU itp - tylko nie wiem jak tam jest ewentualnie z wypłata AC

Pamietaj tez ze kazde z tych ubezpieczen mozesz wykupic u kogo innego i wbrew pozorom - czasem wychodzi tak taniej

pozdrawiam

Napisano

> Kiedyś było, mój ojciec zrobił PJ w wieku lat 16, ale to było w 1961

> W 2001, by robic PJ trzeba było mieć 17 albo i 18 lat

na bank 17 to miniumum, bo ja egzamin zdawałem w 2001r.

i dopiero po ukończeniu 17 roku mogłem zdawać exam na kat. B waytogo.gif

Napisano

> niby jakim cudem? za kontynuacje dostajesz zwykle dodatkowo 5% znizki

ale jako nowy korzystach z promocji dla nowego klienta

Link4 kontynuacja 1990zł, gdy rok temu 1700zł. mBank 1150zł pakiet ze zniesionymi udziałami własnymi.

Napisano

> Kiedyś było, mój ojciec zrobił PJ w wieku lat 16, ale to było w 1961

> W 2001, by robic PJ trzeba było mieć 17 albo i 18 lat

Obecnei na kurs można pójść na kilka miesięcy przed ukończeniem 18 lat. Córka właśnie poszła. Prawko dostanie, gdy zda i skończy 18.

Napisano

Mnie podobnie chcieli wymanewrować w mbanku. Kontynuacja na prawie 1200 zl (caly pakiet). Znalazlem najtaniej w PZU, za 744 i tam sie ubezpieczylem. Skromna różnica...

Napisano

> Obecnei na kurs można pójść na kilka miesięcy przed ukończeniem 18 lat. Córka właśnie poszła.

> Prawko dostanie, gdy zda i skończy 18.

ok.gif Ale mając dziś 25 lat chyba nie jest możliwe, by posiadać PJ od 9 lat zlosnik.gif

Napisano

> Ale mając dziś 25 lat chyba nie jest możliwe, by posiadać PJ od 9 lat

nie jest to możliwe no.gif, ja mam 27 lat i robiłem tylko jak to możliwe, a nie przypominam sobie aby później zrobili możliwość zdawania od 16 czy 17 lat wink.gif

Napisano

> Ale mając dziś 25 lat chyba nie jest możliwe, by posiadać PJ od 9 lat

No raczej od 16 nie bylo , chyba ze jakies B1 moze i to sie wlicza w znizki

Wiem ze w 2000r bylo od 18

Napisano

> A na motor od ilu można było mieć?

Nie wiem , ale chyba tez od 18

Napisano

> ale jako nowy korzystach z promocji dla nowego klienta

> Link4 kontynuacja 1990zł, gdy rok temu 1700zł. mBank 1150zł pakiet ze zniesionymi udziałami

> własnymi.

normalni ubezpieczyciele tak klientow nie lapia

Napisano

> normalni ubezpieczyciele tak klientow nie lapia

niech tam se

z mBanku korzystam od lat i z likwidacją szkody nie było problemów (likwidator Hestia)

Link4 to był tylko przymusowy epizod, bo tylko oni ubezpieczają zdalnie OC i AC od zaraz

Napisano
  • Autor

Małe sprostowanie do pierwszego postu:

W wieku 17 lat zdałem prawko i otrzymałem je w 2001r. Więc mam je od 9 lat.

Mój aktualny wiek to 26.

Co jednak nie zmienia faktu ze warta dała d.. z tym ubezpieczeniem i za rok na pewno nie będę tam ubezpieczał.

Napisano

> A na motor od ilu można było mieć?

Ja mialem na motorower juz jakos na poczatku liceum i mi sie to pozniej liczylo do znizek zlosnik.gif

Napisano

> Jak to możliwe?

niemożliwe cool.gif

chyba, że miał na motorower wcześniej zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.