Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

swiatła pozycyjne

Featured Replies

Napisano

oglądałem wczoraj jakis program o Kia Soul... i byla tam wzmianka ze jako jedyny producent samochodów (opróćz Fiata) sosuje takie rozwiązanie, ze niechcący nie da się zostawic auta na swiatlach pozycyjnych ...

prawda to ze tylko ci producenci tak mają confused.gif

Napisano

> oglądałem wczoraj jakis program o Kia Soul... i byla tam wzmianka ze jako jedyny producent

> samochodów (opróćz Fiata) sosuje takie rozwiązanie, ze niechcący nie da się zostawic auta na

> swiatlach pozycyjnych ...

> prawda to ze tylko ci producenci tak mają

We fiacie (a przynajmniej w starszych) zeby zostawic swiatlo na pozycyjnycch MUSISZ to zrobic z premedytacja - inaczej sie nie da.

W innych autach przewaznie jest tak, ze jak zostawisz wlaczone swiatla i wyjmiesz kluczyk to auto zostaje na pozycyjnych. tak jest w MB, BMW i hondzie. W innych nie zwrocilem uwagi.

Napisano

> We fiacie (a przynajmniej w starszych) zeby zostawic swiatlo na pozycyjnycch MUSISZ to zrobic z

> premedytacja - inaczej sie nie da.

> W innych autach przewaznie jest tak, ze jak zostawisz wlaczone swiatla i wyjmiesz kluczyk to auto

> zostaje na awaryjnych. tak jest w MB, BMW i hondzie. W innych nie zwrocilem uwagi.

Pozycyjnych miałes na mysli... hmm.gif

Napisano

We fiacie wyjecie kluczyka wyłącza wszystkie światła. Zeby włączyć pozycyjne trzeba zrobić dodatkoą czynność (przekręcić kluczyk w drugą strone albo właczyć przyciskiem, itp.)

Napisano

> We fiacie wyjecie kluczyka wyłącza wszystkie światła. Zeby włączyć pozycyjne trzeba zrobić dodatkoą

> czynność (przekręcić kluczyk w drugą strone albo właczyć przyciskiem, itp.)

Obhstawiam, ze grzechotnik to wie bo sam jezdzi Fiatem.

Z tego co widze to pytal czy to prawda ze jedynie Kia i Fiat tak maja.

Aha, grzechotnik - Lancia tez tak ma.

Napisano
  • Autor

> We fiacie wyjecie kluczyka wyłącza wszystkie światła. Zeby włączyć pozycyjne trzeba zrobić dodatkoą

> czynność (przekręcić kluczyk w drugą strone albo właczyć przyciskiem, itp.)

moze zle napisalem , wiem jak to dziala w Fiace.

pytalem czy rzeczywscie poza Kią i Fiatem nikt nie wpadł na to rozwiązanie ułatwiajace ekspolatację shocked.gif ...

Napisano
  • Autor

> Obhstawiam, ze grzechotnik to wie bo sam jezdzi Fiatem.

> Z tego co widze to pytal czy to prawda ze jedynie Kia i Fiat tak maja.

> Aha, grzechotnik - Lancia tez tak ma.

dokladnie o to mi chodziło ok.gif

Napisano

> dokladnie o to mi chodziło

Wiesz, jezdzilem dwoma Deltami - obie sa blizniacze do Fiata wiec i nie ma sie co spodziewac jakichs innych rozwiazan wink.gif

Napisano
  • Autor

> Wiesz, jezdzilem dwoma Deltami - obie sa blizniacze do Fiata wiec i nie ma sie co spodziewac

> jakichs innych rozwiazan

w sumie to i Alfę mozna o to podejżewać zlosnik.gif

Napisano

hehe...sąsiad w swoim golfie 2 (jak go jeszcze miał) to parę razy zostawił na światłach, a ja w swoim fiaciorze (CC) nie miałem takiej możliwości :-)

Napisano

> oglądałem wczoraj jakis program o Kia Soul... i byla tam wzmianka ze jako jedyny producent

> samochodów (opróćz Fiata) sosuje takie rozwiązanie, ze niechcący nie da się zostawic auta na

> prawda to ze tylko ci producenci tak mają

w Subaru, swiatla gasna po wyjeciu kluczyka wiec chyba nie tylko Kila i Fiat grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> w Subaru, swiatla gasna po wyjeciu kluczyka wiec chyba nie tylko Kila i Fiat

no włąsnie byłem ciekaw czy TV klamie zlosnik.gif

Napisano

> ... ze niechcący nie da się zostawic auta na

Każde auto można zostawić na pozycyjnych.

Problem tylko w definicji niechcący .

Napisano

> Każde auto można zostawić na pozycyjnych.

> Problem tylko w definicji niechcący .

Na zasadzie mam wlaczone swiatla. wyciagam kluczyk i wysiadam. Nie chce zostawiac auta na swiatlach.

O ile nie ma jakiego brzeczyka to dosc powszechne.

We Fiacie niemozliwe, bo zeby zostawic auto na pozycyjnych musisz odprawic czary-mary z kluczykiem.

Napisano

> We Fiacie niemozliwe, bo zeby zostawic auto na pozycyjnych musisz odprawic czary-mary z kluczykiem.

Jakie czary-mary? Wystarczy je po prostu włączyć przekręcając pokrętło na wajsze zlosnik.gif

Napisano

> Jakie czary-mary? Wystarczy je po prostu włączyć przekręcając pokrętło na wajsze

Tak? wyjmij kluczyk i zobacz czy beda sie dalej swiecic smirk.gif

Nie wiem jak ejst w nowych - nie mialem okazji, ale obstawiam, ze tak smao.

Napisano

> Jakie czary-mary? Wystarczy je po prostu włączyć przekręcając pokrętło na wajsze

No nie do końca, bo jakiekolwiek światła w Fiacie zostawisz włączone to po wyjęciu kluczyka zgasną (nie dotyczy awaryjnych grinser006.gif). Żeby włączyć światła postojowe musisz wcisnąć dodatkowy przycisk przy stacyjce i przekręcić kluczyk w drugą stronę ok.gif

Uważam, że to całkiem niegłupi pomysł i zastanawiam się czemu inni producenci tego nie stosują... hmm.gif Bo po co zostawiać auto na światłach mijania czy długich?

Napisano

> No nie do końca, bo jakiekolwiek światła w Fiacie zostawisz włączone to po wyjęciu kluczyka zgasną

> (nie dotyczy awaryjnych ). Żeby włączyć światła postojowe musisz wcisnąć dodatkowy przycisk

> przy stacyjce i przekręcić kluczyk w drugą stronę

> Uważam, że to całkiem niegłupi pomysł i zastanawiam się czemu inni producenci tego nie stosują...

> Bo po co zostawiać auto na mijania czy długich?

Teraz i tak bardzo duzo aut ma jakies brzeczyki, wiec tego problemu nie ma.

Napisano
  • Autor

nono.gif tak sie nie da zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

i zastanawiam się czemu inni producenci tego nie stosują...

> Bo po co zostawiać auto na światłach mijania czy długich?

przecie to ja się zastanawiam zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Quote:

Wystarczy je po prostu włączyć przekręcając pokrętło na wajsze

> gtak sie nie da

zapewniam cię, że się da, tylko przedtem należy dokonać stosownych zmian w instalacji hehe.gif30.GIF zresztą sam to opisałem

Napisano

> No nie do końca, bo jakiekolwiek światła w Fiacie zostawisz włączone to po wyjęciu kluczyka zgasną

> (nie dotyczy awaryjnych ). Żeby włączyć światła postojowe musisz wcisnąć dodatkowy przycisk

> przy stacyjce i przekręcić kluczyk w drugą stronę

chyba nie miałeś do czynienia z najnowszymi fiatami bo tam postojowe załącza się pokrętłem na dźwigni kierunkowskazów bez żadnego czary -mary zlosnik.gif

Napisano

> tak sie nie da

Co się nie da? W Pandzie po przekręcenia kluczyka w pozycję "gar" wszystko gaśnie, ale jak dźwignię przekręcę oczko w tył to zaswiecają się postojowe. Jest tak samo jakbyło od lat w 125 i Polonezach, tylko obrotowo. Jedyny uboczny skutek to taki, że jak jadę Pandą, to wyłączam światła bo jestem przyzwyczajony do Lanosa, i efekt jest taki, że stara kilkadni jeździ bez świateł hehe.gif, ale dobre ludki mrugają z przeciwka i w końcu załapała o co im chodzi grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.