Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mialem dzwona ktos podliczy te straty

Featured Replies

Napisano

Czyżby to nie koniec czarnej serii? hmm.gif

lampa na shrocie 50zł

zderzak 70zł nowy zamiennik, a używka na shrocie z 50zł

Jakbyś dał więcej foto to by łatwiej było smile.gif

Napisano

Patrzcie na próg na dole...

To tylko błotnik się wygiął czy gorsza sprawa?

Napisano

> Patrzcie na próg na dole...

> To tylko błotnik się wygiął czy gorsza sprawa?

błotnik, normalka

Napisano

> Czyżby to nie koniec czarnej serii?

> lampa na shrocie 50zł

> zderzak 70zł nowy zamiennik, a używka na shrocie z 50zł

> Jakbyś dał więcej foto to by łatwiej było

+ kierunek + błotnik + atrapa (może) + maska lub klepanie + chłodnica (może) pas przedni do prostowania

Napisano
  • Autor

> + kierunek + błotnik + atrapa (może) + maska lub klepanie + chłodnica (może) pas przedni do

> prostowania

284133514-ResizeofResizeofDSCF5810.JPG

284133514-ResizeofDSCF5812.JPG

post-53834-14352509508293_thumb.jpg

Napisano

nie ma źle, bywały gorsze przypadki. błotnik, lampa, zderzak napewno, maska może też i pas przedni wyklepać bo mogło go ruszyc

Napisano
  • Autor

> sorki za OT

> ale tak wygląda efekt VIVO

co to jest vivo

Napisano

> co to jest vivo

opony na których jeździsz, szajs nad szjsy...

Napisano
  • Autor

> opony na których jeździsz, szajs nad szjsy...

hm może

te przednie mają ze 3 lata tylne 8 (od nowości)

284133562-ResizeofDSCF1813.JPG

post-53834-14352509509577_thumb.jpg

Napisano

> hm może

> te przednie mają ze 3 lata tylne 8 (od nowości)

nawet gdyby były nówki to i tak kibel no.gif

Napisano

> hm może

> te przednie mają ze 3 lata tylne 8 (od nowości)

na mokrym jak na lodzie no.gif

Napisano

to ci podliczam (ceny zależą też od shrotu, ja liczę weddług mojego shrotu)

Lampa + kierunek 70zł

zderzak 60 albo 50zł (lub nowy zamiennik za 70zł)

błotnik 80zł

maska u mnie była gorsza u wyklepał...

pas do wyklepania (wyklepanie zależy od blacharza to nie liczę)

do tego przegląd powypadkowy - 200zł

i jak dorwiesz błotnik w innym kolorze i będziesz chciał pomalować to ja za lakier na błotnik zapłaciłem 40zł smile.gif

czyli ze wszystkim (prócz klepania) wychodzi (w najdroższym wypadku): 460zł + robota

A jeśli trzeba będzie maskę wymienić to dolicz 100zł (spokojnie starczy).

Napisano
  • Autor

> na mokrym jak na lodzie

ja po prostu spanikowałem

Napisano
  • Autor

> to ci podliczam (ceny zależą też od shrotu, ja liczę weddług mojego shrotu)

> Lampa + kierunek 70zł

> zderzak 60 albo 50zł (lub nowy zamiennik za 70zł)

> błotnik 80zł

> maska u mnie była gorsza u wyklepał...

> pas do wyklepania (wyklepanie zależy od blacharza to nie liczę)

> do tego przegląd powypadkowy - 200zł

> i jak dorwiesz błotnik w innym kolorze i będziesz chciał pomalować to ja za lakier na błotnik

> zapłaciłem 40zł

> czyli ze wszystkim (prócz klepania) wychodzi (w najdroższym wypadku): 460zł + robota

> A jeśli trzeba będzie maskę wymienić to dolicz 100zł (spokojnie starczy).

284133604-ResizeofDSCF5823.JPG

+nadkole

+koło jakies krzywe

post-53834-14352509510326_thumb.jpg

Napisano

Każde Dębicy są do d...

Ja mam Dębicy nówki sztuki prześmigały już 9tysi km ze mną... To jest ostatni raz, kiedy kupiłem opony firmy Dębica frown.gif ślizgają się jak na lodzie... Jak jest susza to mogą być, ale nie na wilgotną powierzchnie frown.gif Przez to w takie dni jak dziś trzeba bardzo ostrożnie jeździć... jak w zimę...

Napisano

> +nadkole

połamało się? takie coś w aso to chyba ze 20zł a na shrocie to i może za 10zł wytaszczyć smile.gif

> +koło jakies krzywe

Byś może, dlatego ze nie ma jakiegoś punktu odniesienia i takie wrażenie krzywego sprawia... u mnie było ciut gorzej i koło nie ucierpiało.

Napisano

> połamało się? takie coś w aso to chyba ze 20zł a na shrocie to i może za 10zł wytaszczyć

> (...)

Na czym? spineyes.gif Po polskiemu nie można? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Na czym? Po polskiemu nie można?

Na szrocie... icon_rolleyes.gif sobie już zangielszczyć polskiego słówka nie można... foch.gifzeby.GIF

Napisano

> Na szrocie... sobie już zangielszczyć polskiego słówka nie można...

szrot to z niemiecka bardziej oink.gif

Napisano

> połamało się? takie coś w aso to chyba ze 20zł a na shrocie to i może za 10zł wytaszczyć

Chyba jednak trochę więcej. Zamienników nie warto kupować bo niestety nie są idealnie spasowane i nie pokrywają całej blachy.

Co do Dębic... Wiadomo, jest to produkt niskobudżetowy, ale są jeszcze gorsze wink.gif Osobiście na Dębicach Passio zrobiłem już 40kkm, ale to lato to już ostatni sezon. Już guma chyba stwardniała a DOT 2007.

Napisano

> maska u mnie była gorsza u wyklepał...

Maski sie nie klepie, tylko wymienia. Chociaz ta jeszcze jako tako ujdzie, to jesli bedzie trzeba szpachlowac to odpuscilbym sobie temat icon_rolleyes.gif.

Napisano

> Maski sie nie klepie, tylko wymienia. Chociaz ta jeszcze jako tako ujdzie, to jesli bedzie trzeba

> szpachlowac to odpuscilbym sobie temat .

u mnie gość zrobił... i jest dobrze smile.gif

Napisano

> Czyżby to nie koniec czarnej serii?

nic nie mów shhh.gif

> lampa na shrocie 50zł

razem z kierunkiem ok.gif

> zderzak 70zł nowy zamiennik, a używka na shrocie z 50zł

a po kiego zderzak kupować screwy.gif toć temu nic nie jest a przynajmniej wygląda na cały waytogo.gif

Napisano

> nic nie mów

> razem z kierunkiem

to zależy na jakim szrocie... ja podałem ceny na swoim

> a po kiego zderzak kupować toć temu nic nie jest a przynajmniej wygląda na cały

mój tez wyglądał dobrze... się okazało, że się te uchwyty zerwały i po bokach zdesio się nie trzymał... Z foto nie widąć tych uchwytów. Lepiej policzyć z górką niż za mało i w połowie roboty o kasę się martwić...

Napisano

> mój tez wyglądał dobrze... się okazało, że się te uchwyty zerwały i po bokach zdesio się nie

> trzymał... Z foto nie widąć tych uchwytów. Lepiej policzyć z górką niż za mało i w połowie

> roboty o kasę się martwić...

masz racje a i teraz dojrzałem, że jednak ucierpiał sick.gif ale nie groźnie i można darować sobie zakup zdesia no chyba że uchwyty powiedziały 30.GIF

Napisano

> u mnie gość zrobił... i jest dobrze

Pytanie czy bedzie dobrze za rok. Maska jest pod wplywem duzych zmian temperatur i silnych wibracji, wiec nie ma bata, zeby szpachla nie odbila sie z czasem na lakierze lub po prostu nie pekla.

Napisano

> Pytanie czy bedzie dobrze za rok. Maska jest pod wplywem duzych zmian temperatur i silnych

> wibracji, wiec nie ma bata, zeby szpachla nie odbila sie z czasem na lakierze lub po prostu

> nie pekla.

to się okażę....

Napisano

> Pytanie czy bedzie dobrze za rok. Maska jest pod wplywem duzych zmian temperatur i silnych

> wibracji, wiec nie ma bata, zeby szpachla nie odbila sie z czasem na lakierze lub po prostu

> nie pekla.

Czytając twoja wypowiedz dochodzę do wniosku e nie masy bladego pojęcia o blacharstwie i lakiernictwie facepalm.gif

Napisano

> Czytając twoja wypowiedz dochodzę do wniosku e nie masy bladego pojęcia o blacharstwie i

> lakiernictwie

wg Ciebie nie powinno? Najpierw lakiernik dał taką zieloną szpachlę z żywicą a potem taką "normalną", to dobrze zrobił?

Napisano

> wg Ciebie nie powinno? Najpierw lakiernik dał taką zieloną szpachlę z żywicą a potem taką

> "normalną", to dobrze zrobił?

Jeśli jest zrobione po bozemu tak jak powinno to nie odpadnie jak by i tam na masce było wiadro szpachli, szpachle powinno nakładać się warstwowo zazwyczaj 2 lub jak grubiej 3 warstwy czyli "zielona" z włóknem dłuższym lub krótszym, szpachla uniwersalna miękka i na koniec twarda wykańczająca

Napisano

> Czytając twoja wypowiedz dochodzę do wniosku e nie masy bladego pojęcia o blacharstwie i

> lakiernictwie

Pewnie ze nie mam, ale ja nie mowie o ksiazkowej teorii tylko o widocznej kazdemu golym okiem praktyce icon_rolleyes.gif.

Z reszta o czym my tu mowimy, o poboznych zyczeniach blacharzy. Nie ma raczej mozliwosci, aby mogli obserwowac jak ich "dzielo" zachowuje sie po 2, 5 czy 8 latach po naprawie.

Napisano

> moja wina

> nie mam ac

Miałem bardzo podobnie tydzień temu, tyle że fot nie mam 270751858-jezyk.gif

Mam o tyle dobrze że błotnik jest prawie nieruszony, ale za to atrapa połamana i zderzak też. Lampa jedna zbita i wgnieciona maska (ciut bardziej niż u Ciebie). Pas trochę bardziej był wykrzywiony, ale wyprostowałem sam bez problemu. Tylko tą belką na której jest zamek będzie musiał się zająć blacharz, bo u mnie jest wykręcona (maska ją pociągnęła do tyłu przy uderzeniu, a po wyprostowaniu całej reszty zamek jest za bardzo w górze mimo że z przodu wygląda ok) i nie wiem jak samemu to wyprostować. Chłodnica nie cieknie, ale jest taki fragment 5cm x 1cm gdzie nie ma tych blaszek. No i są połamane zaczepy chłodnicy. Poza tym wszystko bangla.

Już dawno bym mógł jeździć, ale ciągle czekam aż przyjdą lampy angryfire.gif Zamówiłem w zeszłym tygodniu, a facet dopiero dzisiaj je wysłał angryfire.gif .

Jeśli chodzi o koszty to 60 zł poszło na zderzak zamiennik prosto ze sklepu, te nieszczęsne lampy carello + białe kierunki (to tak przy okazji 270751858-jezyk.gif wymieniam obie lampy, bo niby te co kupuję mają być jak nówki) 150+20zł przesyłka, maska 110 zł razem z przesyłką kurierską, z czego połowa ceny to przesyłka zeby.GIF ale przynajmniej nie muszę lakierować. Nie mam jeszcze żadnej atrapy na oku. Miała być razem z maską, ale okazało się że jednak nie ma 270751858-jezyk.gif na razie będę jeździł z połamaną albo bez.

U Ciebie z tego wszystkiego zostaje lampa, kierunkowskaz i maska. No i może atrapa, widzę że znaczek fiata odpadł tak jak u mnie zeby.GIF

Co do bocznych mocowań zderzaka to niekoniecznie się połamały, nie został żaden kawałek plastiku pod śrubą, zresztą one są tak zrobione żeby zderzak przy uderzeniu wyskoczył. Nie wiem jak jest w tym przypadku, ale ze zdjęć nie wynika żeby zderzak był uszkodzony. Gorzej może być z tymi dolnymi mocowaniami, ale na podstawie zdjęć nie ma szans żeby ocenić czy są dobre.

Napisano

> ze zdjęć nie wynika żeby zderzak był uszkodzony.

no, nie licząc tego pęknięcia w narożniku, to nie jest uszkodzony hehe.gifbiglaugh.gif

Napisano

> no, nie licząc tego pęknięcia w narożniku, to nie jest uszkodzony

Faktycznie zlosnik.gif no to trzeba doliczyć ~60 zł

Napisano

> Faktycznie no to trzeba doliczyć ~60 zł

Można spróbować go poskładać do kupy przy pomocy nitownicy i kawałka blachy hehe.gifzlosnik.gif Ja swój tak złożyłem i na razie jest ok waytogo.gifok.gif

Napisano

Dokładnie

Rodzice mieli je w CC700 - jedyna zaleta była taka, że na suchym piszczały jakbym miał nie wiem ile kuniuf pod maską wink.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Jeszcze go nie robilem ale mam kolejne pytania

Maska

1/Czy maskę blacharz wyklepie tak ,żeby normalnie się zamkneła?

-jezeli to zrobi czy jest możliwość ,żeby psiknał w te uszkodzenia tym lakierem blue,żeby nie bylo widać uszkodzeń a jezeli tak to ile to wytrzyma(nie musze miec maski na tip top)

2/Caly czas piszecie maska 100 zl itp ale to jakis z allegro parch w innym kolorze kupujecie sobie np :czerwona do niebieskiego i malujecie czy jak

Czemu Policja nie zabrała mi dowodu po kolizji?

resizeofdscf7622.jpg

Napisano

lepiej kupić używany oryginał i pomalować ok.gif ja tak zrobiłem u siebie wink.gif

a dowodu nie zabrali bo może zapomnieli jak u mnie zlosnik.gif

Napisano

pogniecione mało - dobrze, że w uno nie ma 'kołnierzyka' pod rantem to nawet złamany da radę wyprostować.

Jak już malować to cały element (maskę) a wtedy możesz myśleć o kupnie czegoś ze szrotu. Wtedy kolor nie przeszkadza.

Trochę kiepsko z przednim pasem, bo nie dość, że jest opuszczony to widać trochę go wbiło i pchnęło fartuch - na drugiej focie między śrubą 1 i 2 od błotnika że wyszedł na zewnątrz.

Co do dowodu - a jechałeś takim rozbitkiem i cie zatrzymali, że mieli dowód zabrać ??

Mi ostatnio po rozbiciu jednego wozu (Toledo '2000) gdzie był wyrwany tylny wahacz i przesunięty do wewnątrz słupek środkowy też nie zabrali dowodu. Liczy się to czy takim autem się poruszasz po drodze czy nie.

Na dobrą sprawę nawet przy 'tylko' oderwanym kawałku zderzaka powinni zabierać bo w kodeksie jest napisane że pojazd nie może posiadać ostrych elementów nadwozia.

Mało tego, rok temu, lekko puknąłem w tyłek autko przede mną - wszystkie lampy potłuczone. Po wyjęciu resztek szkieł postanowiłem dojechać tak do roboty (20km). Tuż przed parkowaniem wyjechał mi z przeciwka radiowóz. Gościu tylko zapytał gdzie mam lampy, powiedziałem, że potłukłem 20min temu i po południu podjedzie kumpel z nowymi i wymienimy. Facet tylko pokiwał palcem i pojechał.

Jedni powiedzą że powinien mnie udupić, inni stwierdzą, że dobrze zrobił smile.gif

Napisano

Maske da sie wyklepac jest nie wiele pogieta z tego co widze...

blotnik do wymiany bo jest zlamany, pas przedni bedziesz musial lekko podciagnac dlatego ze jest zagiety do dolu (nie spasujesz lampy do niego) zderzak widze ze masz caly tylko bedziesz musial sobie srubke wyminic zeby go przykrecic...

tragedii na szczescie nie ma smile.gif

Napisano

Witaj w klubie.Mam to samo- w tym samym czasie co Ty kolego.

Zderzak dałem 70zł,lampy i kierunki 80zł z przesyłką.Maskę mam mieć,grill także.

Dostało się autko w przód,że pas przedni przestawiło lekko do środka.Na środku pasa jak jest zamek wyprostowałem na 90 stopnie ręcznie.Lewy błotnik się wygiął,gdyż błotnik się zagiął do środka w tym miejscu jak jest ten wystający czubek nad światłami-w tym samym miejscu pas się do środka przesunął,więc ten błotnik musiał lekko się uwypuklić. shocked.gif

Autko stoi,ma być robione.Wyglądało strasznie ale z dnia na dzień staje się troszkę bardziej optymistycznie do tego podchodzić.

Maska zagięła się jakby taki zawijas zrobiła-i ta blaszka wystajaca ze spodu maski weszka w ta dziurke zamkniecia-ale ze jest taka "wbita" to nie mogę jej teraz otworzyć.Musze się pobawić,bo wodę mam w chłodnicy-żeby gorszej awarii się nie nabawić.Wstawię potem fotki to może coś klubowicze poradzicie. crazy.gif

Napisano

> Czemu Policja nie zabrała mi dowodu po kolizji?

jak to Ci nie zabrali?! icon_eek.gificon_eek.gif

Mi zabrali...

Się ciesz, że Ci nie zabrali, bo być płacił za powypadkowy 200zł... a tak 200zł w kieszeni.

Napisano

Eee tam. Po znajomości i po dobrym szukaniu częsci, jeżeli zawias nie oberwał bardzo to w 600-800pln się wyrobisz. Ja miałem mocno zmasakrowany lewy zawias(wszystko do wymiany poza amorkiem (fart) + klepanie błotnika i w 500 się zamknąłem smile.gif A jeszcze jak szukałem części, to znalazłem komplet el. szybek oryginalnych z rączkami i przełącznikami za 100 pln zeby.GIF

Powodzenia

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> Eee tam. Po znajomości i po dobrym szukaniu częsci, jeżeli zawias nie oberwał bardzo to w

> 600-800pln się wyrobisz. Ja miałem mocno zmasakrowany lewy zawias(wszystko do wymiany poza

> amorkiem (fart) + klepanie błotnika i w 500 się zamknąłem A jeszcze jak szukałem części, to

> znalazłem komplet el. szybek oryginalnych z rączkami i przełącznikami za 100 pln

> Powodzenia

TUTAJ CHCĄ 2000 ZA NAPRAWE

i dziwią sie ,że chcę to robić bo to wedlug nich szkoda całkowita

blachara

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.