Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spalanie max. ekolodzy nie wchodzić.

Featured Replies

Napisano

> Tyle się pisze o eko drivingu i oszczędzaniu. A ja ostatnio stojąc w korku zobaczyłem taki wynik:

> Jak to wygląda w waszych pojazdach ???

Jak uturbiłem 1.2 8v w uno (silnik z palio) to na instalacji gazowej II generacji wyszło mi 20l/100km grinser006.gif ale przynajmniej nie mulił rotfl.gif

Napisano

> Tyle się pisze o eko drivingu i oszczędzaniu. A ja ostatnio stojąc w korku zobaczyłem taki wynik:

Mi maksymalnie pokazuje 30l/100km.. Więcej nie chce.

I czasem tyle po wyjeździe ze stacji w korek mi przez pewien czas pokazuje.

Max w accordzie który miałem z dłuższego odcinka to 14,5l/100km.

W clio coś koło 11 (po próbach jak to turbo ciągnie)..

Napisano

Jeśli to średnie to mi spala jakieś 16,5 przy średniej prędkości w sumie jakieś 30 km/h (licząc łącznie ze staniem w korkach)

Ostatnio jechałem około 100 km/h, spalanie było ok. 10 l.

Dojechałem do korka w którym stałem 40 minut. Spalanie w tym czasie wzrosło do 11,7 l.

Więc masz rację sugerując, że to jest coś, o czym zieloni nie myślą/nie mówią.

Twierdzą natomiast że rozbudowa dróg wpłynie negatywnie na środowisko bo nie rozładuje korków screwy.gif

A maksymalne średnie spalanie jakie osiągnąłem to 38 l zlosnik.gif ale to na torze.

Napisano

Przy upalaniu mój 126p którego miałem potrafił i 20l połknąć.. hah

Uno 1.0 max w zime w mieście ( i trochę zabawy na parkingach ) wyszedł 14l/100km

Napisano

> Tyle, ze chyba zaden producent nie produkuje aut specjalnie dla Polski, nie sadzisz?

> Bardziej by pasowalo: "srednia moc auta na ktore stac Polaka to...".

> Poza tym Aero ze swoja moca i osiagami juz nie szokuje tak jak dawniej. Obecnie okolice 200-220KM w

> usportowionym kompakcie to standard. Po usportowionym sedanie (i pochodnych) klasy wyzszej

> oczekiwalo by sie wiecej, nieprawdaz?

i to mówi mieszkaniec kraju gdzie nie tak dawno z silnika 1.8 uzyskiwano 75 KM a do najnowszego passata wkładają 105 KM motor zlosnik.gif

Napisano

> Przy upalaniu mój 126p którego miałem potrafił i 20l połknąć.. hah

Wałek 385, głowica -3mm - 22 litry paliwa wystarczyły na 87 kilometrów ....

Napisano

to i ja Ci dopisze zlosnik.gif

XJ8 4,2 - 24,9 - 80% miasto zlosnik.gif i to bez korków biglaugh.gif

Napisano

> A co w nim nierodzinnego? ma 5 drzwi, duzy bagaznik, mocowania dla fotelikow dzieciecych...

A jaki % focusów sprzedaje się w tej wersji ?

Przyznasz chyba, że nie jest to popularne auto przeciętnego Kowalskiego, Schmidta czy Browna ?

Napisano

Znajoma czcionka na tym komputerze grinser006.gif Mój saab 900NG 2.0T po lekkich modyfikacjach czytaj ok 230 koni, w zimie pali 20litrów, na krótkich odcinkach. Czasami komputer pokazuje nawet 50, ale maks jaki udało mi się osiągnąć to w okolicach 25 litrów na 100km, przy traktowaniu gazu systemem zero jedynkowym hehe.gif

Napisano

> A jaki % focusów sprzedaje się w tej wersji ?

> Przyznasz chyba, że nie jest to popularne auto przeciętnego Kowalskiego, Schmidta czy Browna ?

Wbrew pozorom calkiem sporo smile.gif

Nawet jeden z moich klientow (ma salon Forda) byl sam zaskoczony tym, ze ludzie kupuja te auta tak czesto. Jego klienci przewaznie mowia, ze auto jak najbardziej nadaje sie do jazdy na codzien ale oprocz tego pozwala szybko i komfortowo podrozowac autostrada i to wlasnie przewaza smile.gif

Napisano

> Wałek 385, głowica -3mm - 22 litry paliwa wystarczyły na 87 kilometrów ....

U mnie to wyniki serii na Tekli, potem na Wupexie tyle paliła przy zimowych upalaniach rotfl.gif

Napisano

> Wbrew pozorom calkiem sporo

Znaczy 0,5% czy 1,8% ??

> Nawet jeden z moich klientow (ma salon Forda) byl sam zaskoczony tym, ze ludzie kupuja te auta tak

> czesto.

Sprzedał 5, a zakładał że nie zejdzie ani jeden ??

Może w Niemczech to byle Hans takiego focusa kupuje, ale w Polsce za auto rodzinne robi albo 10 letni pasek w tedeiku od dziadka z Niemiec, albo nowa fabia kombi w wersji wyposażeniowej "zaślepka".

Napisano

> Znaczy 0,5% czy 1,8% ??

Jak znow u niego bede to zapytam. W kazdym razie auto sprzedaje sie dobrze. jest sporo tansze od S3, nie jest owiane tak zla legenda jak Reno a jezdzi calkiem przyzwoicie.

> Sprzedał 5, a zakładał że nie zejdzie ani jeden ??

> Może w Niemczech to byle Hans takiego focusa kupuje, ale w Polsce za auto rodzinne robi albo 10

> letni pasek w tedeiku od dziadka z Niemiec, albo nowa fabia kombi w wersji wyposażeniowej

> "zaślepka".

Nie, nie byle Hans - ale takie auta robia sie coraz popularniejsze - tym bardziej, ze jest gdzie wykorzystac dosc mocny silnik.

Napisano

Siena 1,2 spalanie 11,5/100km w temp -10~-20*C i odcinkach 2km.

Napisano

> Wg komputera:

> 1. przy raczej-oszczędzaniu: 5,9 l/100 km z dystansu 707,7 km

> 2. przy normalnej jeździe 6,4 l/100km z dystansu 703,4 km

> W obu przypadkach to 50/50 trasa/miasto.

> Auto jak w podpisie.

Przy normalnej jeździe (w tym 130km autostradą): 6,4 l/100 km z dystansu 630 km.

Auto jak w podpisie. zlosnik.gif

Napisano

> Znajoma czcionka na tym komputerze Mój saab 900NG 2.0T po lekkich modyfikacjach czytaj ok 230

> koni, w zimie pali 20litrów, na krótkich odcinkach. Czasami komputer pokazuje nawet 50, ale

> maks jaki udało mi się osiągnąć to w okolicach 25 litrów na 100km, przy traktowaniu gazu

> systemem zero jedynkowym

hehe raz mi sie udalo wydac 200 pln przejezdzajac 230km, ale to i tak nic przy 25l/100km sciana.gif

Napisano

Audi V8 4,2 spalało w mieście przy normalnej jeździe 20/100, trochę bardziej dynamicznie 23-24/100, hardkorowo 30/100. W trasie potrafił zejść do 11/100, natomiast szybka jazda autostradowa, to już okolice 20/100.

Tu mam nagrany film, jak wygląda chwilowe podczas przyspieszania.

Napisano

Bardzo ładnie i wogóle jakoś cicho w tym audi. Mi panda max spaliła 10,5 litra w trasie przy ciśnięciu w mieście około 9litrów. Panda 1,2 wersja z klimą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.