Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie/jakiego producenta kupic kable zaplonowe?

Featured Replies

Napisano

Gdzie/jakiego producenta kupic kable zaplonowe, kable musza miec takie zakonczenie:

284154215-kabel.jpg

confused.gif

post-10101-14352509593841_thumb.jpg

Napisano

> Gdzie/jakiego producenta kupic kable zaplonowe, kable musza miec takie zakonczenie:

A co to za pojazd\auto potrzebuje takiego typu kabli? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Gdzie/jakiego producenta kupic kable zaplonowe, kable musza miec takie zakonczenie:

warte to cos czy gdzies indziej zamawiac confused.gif

Napisano

> warte to cos czy gdzies indziej zamawiac

Janmor w swoich wyższych/droższych seriach można polecić. Jeździłem na nich 2 lata z LPG i nie mam uwag.

Warto rozejrzeć się też za (w kolejności cenowej): ZEM Ełk, Bosch, Beru, Magnecor.

Jeśli chodzi o przewody WN ponoć "zepsuł się " NGK.

Napisano

W Seju miałem 3 lata/25 tysięcy Km Janmory i nie narzekałem.

Po czym zaczął silnik chodzić na 3gary- się wypalił środek w jednym 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Janmor w swoich wyższych/droższych seriach można polecić. Jeździłem na nich 2 lata z LPG i nie mam

> uwag.

> Warto rozejrzeć się też za (w kolejności cenowej): ZEM Ełk, Bosch, Beru, Magnecor.

> Jeśli chodzi o przewody WN ponoć "zepsuł się " NGK.

no to jade do JAnmora bo mam do nich rzut beretem i bede widzial co robia.

Napisano

> Janmor w swoich wyższych/droższych seriach można polecić. Jeździłem na nich 2 lata z LPG i nie mam

> uwag.

A co to sa "drozsze wersje"? Bo mialem janmora raz i wyrzucielm je bardzo szybko sick.gif

Napisano

> A co to sa "drozsze wersje"? Bo mialem janmora raz i wyrzucielm je bardzo szybko

Podobnie jak ja. Bo o ile inne kable już parę tysięcy km wcześniej wyczuwałem, że są już nie tego, to te powiedziały pa pa z dnia na dzień i ledwo dojechałem pod blok na 3 garach. W ogóle nie podejrzewałem kabli, które miały chyb pół roku. A jednak - okazało się, że jeden w ogóle nie przepuszcza napięcia na świece, drugi ledwo ledwo. Zamieniłem na jakieś stare z piwnicy, dojechałem do sklepu i kupiłem Bosche. Gość w sklepie powiedział, że za sprzedawanie Janmorów i Sentechów powinni karać chłostą.

Aha, i zaraz po założeniu nówek Janmorów w radiu miałem dodatkowe efekty akustyczne - takie charakterystyczne pyrkanie.

Napisano

> Podobnie jak ja. Bo o ile inne kable już parę tysięcy km wcześniej wyczuwałem, że są już nie tego,

> to te powiedziały pa pa z dnia na dzień i ledwo dojechałem pod blok na 3 garach. W ogóle nie

> podejrzewałem kabli, które miały chyb pół roku. a jednak - okazało się, że jeden w ogóle nie

> przepuszcza napięcia na świece, drugi ledwo ledwo. Zamieniłem na jakieś sare z piwnicy,

> dojechałem do sklepu i kupiłem Bosche. Gośc w sklepie powiedział, że za sprzedawanie Janmorów

> i Sentechów powinni karać chłostą.

> Aha, i zaraz po założeniu nówek Janmorów w radiu miałem dodatkowe efekty akustyczne - takie

> charakterystyczne pyrkanie.

U mnie byla choinka pod maska gdy pogoda robila sie "mokra". U kolegi podobnie. W obu wypadkach kable mialy kilka dni i zrobily kilkaset km.

Nie wiem czy w sklepie lezaly latami czy co...

Napisano

> U mnie byla choinka pod maska gdy pogoda robila sie "mokra". U kolegi podobnie. W obu wypadkach

> kable mialy kilka dni i zrobily kilkaset km.

> Nie wiem czy w sklepie lezaly latami czy co...

Ja jak psiknąłem spryskiwaczem lekką mgiełką, to w miejscu gdzie kable były przyczepione do uchwytu na pokrywie zaworów (3 kable podczepione w kupie) pojawił się jeden wielki łuk elektryczny i silnik chyba zgasł (już nie pamiętam). Porażka po prostu.

Napisano

> A co to sa "drozsze wersje"? Bo mialem janmora raz i wyrzucielm je bardzo szybko

Nie orientuję się jak to u nich teraz wygląda, ale 5 lat temu, przykładowo do Lanosa seria budżetowa kosztowała ok. 50zł.

Wersja do Lanosów z zasilaniem LPG była za ok.80zł i z tą nie miałem problemów.

Edit. Na ich stronie to teraz seria Ecoline i Proline.

Napisano

Janmora raczej omijaj. U mnie nówki sztuki miały takie przebicia, ze przy wiekszej wilgoci w powietrzu pięknie przeskakiwały sobie iskry pod maską. Zmieniłem na Beru i jeżdżę juz na nich 3 lata, jak na razie zero problemów, a były droższe od Janmora o całe 30 zł rotfl.gif

Napisano

> Janmora raczej omijaj. U mnie nówki sztuki miały takie przebicia, ze przy wiekszej wilgoci w

> powietrzu pięknie przeskakiwały sobie iskry pod maską. Zmieniłem na Beru i jeżdżę juz na nich

> 3 lata, jak na razie zero problemów, a były droższe od Janmora o całe 30 zł

Co ciekawe, jeszcze parę lat temu pamiętam, że były polecane na FAQ (chyba) na kąciku Astry. To mnie zmyliło i je kupiłem, ale nawet wrogowi nie polecam. Pamiętam, że raz mialem w Astrze dobre kable firmy Kerr Nalson, czy coś w tym stylu. Do dzisiaj je trzymam na czarną godzinę. Tylko miały jeden problem - urywały się końcówki.

Napisano

> no to jade do JAnmora bo mam do nich rzut beretem i bede widzial co robia.

Zasada jest jedna: cokolwiek byle nie Janmor grinser006.gif

Chyba, że chcesz mieć choinkę pod maską

Napisano

Gość w sklepie powiedział, że za sprzedawanie Janmorów

zgadzam się z ta wypowiedzią, jak masz możliwość i pieniążki to kup BERU i zapomnisz na kilka ładnych lat o przewodach zapłonowych, faktem jest że mogą one trochę kosztować ,ja do byłego auta zapłaciłem powyżej 300zł

Napisano

> Gość w sklepie powiedział, że za sprzedawanie Janmorów

Mam już 3 komplet Sentechów ( 2x w 0,9 lpg i teraz w 1,2 ) i złego słowa nie powiem, a nie sądzę, żeby dla mnie robili edycję limitowaną.

Napisano

lepszy kabel, moje miały made in usa hmm.gif

ja tam nie narzekam na janmory, kupiłem takie niby do LPG i coś kole 100kkm zrobiłem na nich

potem zaczęły się kłopoty i zmieniłem na stare oryginały (10lat, 160kkm), ale winna była gdzie indziej ...

niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Zasada jest jedna: cokolwiek byle nie Janmor

> Chyba, że chcesz mieć choinkę pod maską

to prosze powiedz gdzie indziej kupic tak zakonczone kable?

Napisano

> to prosze powiedz gdzie indziej kupic tak zakonczone kable?

Czlowieku, Boze jak dziecko... powiedz co to za samochód, łatwiej będzie można podac sklep, który posiada do niego części... icon_rolleyes.gif

Napisano

> Czlowieku, Boze jak dziecko... powiedz co to za samochód, łatwiej będzie można podac sklep, który

> posiada do niego części...

Pewnie jakiś zabytek, bo we współczesnych takich zakończeń nie widziałem.

Napisano

> Pewnie jakiś zabytek, bo we współczesnych takich zakończeń nie widziałem.

No ok, ale czy to jakiś wstyd, że nie może napisac po prostu?

Napisano

> to prosze powiedz gdzie indziej kupic tak zakonczone kable?

Zrob kable sam. Fajki na seicie kosztuja grosze i sa w wielu skztaltach. bez probolemu dobierzesz cos dla siebie zeby pasowalo pod maske.

kable mozesz kubic na miare lub sam je sobie dociac.

Na marginesie, chyba takie koncowki kabli widzialem w jakims moto.

Napisano

10lat oryginalne Fiata i działają dalej zlosnik.gif

Więc jak będę zmieniał to tylko oryginał ok.gif

Napisano

> mi szlo o drozsze wersje janmorow

pisałem właśnie o droższej wersji janmorów

janmor ma kilka rodzajów kabli, droższe mają np osłonę silikonową, do tego dochodzi różnica w rdzeniu

http://www.janmor.pl/pol/katalog.php?p=main&s=4

moje kable kosztowały 100zł a hakiem, tańsze były coś kole 60-80zł hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Zrob kable sam. Fajki na seicie kosztuja grosze i sa w wielu skztaltach. bez probolemu dobierzesz

> cos dla siebie zeby pasowalo pod maske.

gdzie?

> kable mozesz kubic na miare lub sam je sobie dociac.

gdzie?

> Na marginesie, chyba takie koncowki kabli widzialem w jakims moto.

dokladnie KLIK

chociaz roznia sie troche od tych z katalogu Lucasa... KATALOG

i pytanie czy 410600 jest takie samo jak 458622

Napisano

> gdzie?

Sklepy z czesciami do motocykli. Bez problemu mozna kupic fajki (Polo czy Louis). Ceny od 3 euro do 11 za specyficzne fajki (giete, wydluzane itp).

> gdzie?

j.w.

> dokladnie KLIK

> chociaz roznia sie troche od tych z katalogu Lucasa... KATALOG

> i pytanie czy 410600 jest takie samo jak 458622

Kup po jednej i porownaj. Majatku nie kosztuja.

Napisano
  • Autor

> Sklepy z czesciami do motocykli. Bez problemu mozna kupic fajki (Polo czy Louis). Ceny od 3 euro do

> 11 za specyficzne fajki (giete, wydluzane itp).

> j.w.

> Kup po jednej i porownaj. Majatku nie kosztuja.

nie no raptem z 10$ lub wiecej z sztuke liczac z wysylka..

Napisano

> No ok, ale czy to jakiś wstyd, że nie może napisac po prostu?

Po co dyskusja zamiast podać do czego to ma być!

Napisano

> nie no raptem z 10$ lub wiecej z sztuke liczac z wysylka..

Uderz do tych sklepow io sprawdz ceny. Wtedy bedzie wiadomo - gdybanie o cenach nie znajac to raczej bez sensu.

Napisano
  • Autor

> Uderz do tych sklepow io sprawdz ceny. Wtedy bedzie wiadomo - gdybanie o cenach nie znajac to

> raczej bez sensu.

no widze ile na ebayu kosztuje...

Napisano

> no to jade do JAnmora bo mam do nich rzut beretem i bede widzial co robia.

nie Janmor i Sentech, bo to dziadostwo straszne - szkoda kasy bo za chwile bedziesz szukał innych kabli, organoleptycznie wybadane.

Napisano

ja od zawsze albo oryginaly albo ngk i zadnych problemow nie bylo ok.gif kumpel kupil kiedys janmory i po tygodniu wsadzil z powrotem stare rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> ja od zawsze albo oryginaly albo ngk i zadnych problemow nie bylo kumpel kupil kiedys janmory i

> po tygodniu wsadzil z powrotem stare

chetnie kupie oryginaly, tylko gdzie ich szukac bo w ASO nie ma zlosnik.gif

Napisano

> chetnie kupie oryginaly, tylko gdzie ich szukac bo w ASO nie ma

jeszcze chyba nikt nie wie do czego te oryginały maja byc hehe.gif

Napisano
  • Autor

> jeszcze chyba nikt nie wie do czego te oryginały maja byc

do Forda 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.