Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OC+AC max temat rzeka

Featured Replies

Napisano

Panowie i Panie

Gdzie najtaniej i najpewniej pełen pakiet w opcji max ,żadnych taryf ulgowych.

Mam po 60 % zniżek i brak szkód.

Miejsce zamieszkania jak i auto z profilu auto 2 lata prawie.

Napisano

> Panowie i Panie

> Gdzie najtaniej i najpewniej pełen pakiet w opcji max ,żadnych taryf ulgowych.

> Mam po 60 % zniżek i brak szkód.

tak na sucho to się nie da powiedzieć - zależy od wieku, samochodu, miejsca zamieszkania...

Napisano

> Panowie i Panie

> Gdzie najtaniej i najpewniej pełen pakiet w opcji max ,żadnych taryf ulgowych.

Idziesz do centrum ubezpieczeń i mówisz, co potrzebujesz ok.gif U mnie przez 2 lata najtaniej wychodził PZMot, nie było również problemów z realizacją szkody z AC. Teraz mam AC+NW w PZMot i OC w jakimś Interrisku chyba, bo wychodziło najtaniej (bo okazało się, że łapię się na składkę minimalną)

Napisano

> Panowie i Panie

Odpal pare kalkulatorow:

Link4

Allianz

Liberty

...

(kolejknosc przypadkowa)

Przeliczysz sobie i bedziesz wiedzial jaka jest rozbieznosc wycen. Do tego przejdz sie jeszcze do lokalnego przedstawiciela PZU/Warty i starczy smile.gif

Powodzenia

Napisano

> Panowie i Panie

zalezy jakie auto

przy nowszych warto uderzyc do dealera marki po pakiet dealerski

czesto gesto jest taniej niz u tego samego ubezpieczyciela przez net

(no chyba, ze to Audi i ich pakiet dealerski jest max wypchany i kosztuje majatek)

Napisano

> Idziesz do centrum ubezpieczeń i mówisz, co potrzebujesz...

Potwierdzam- sam też tak zrobiłem, jak już miałem dość płacenia za drogi pakiet w Dużej Ubezpieczalni grinser006.gif.

Napisano

U mnie przy full-pakiecie i dobrym agencie PZU wychodzi OK.

Pozdrawiam BAS

Napisano

U mnie PZU wychodzi o 80zł droższej niż najtańszy ubezpieczyciel na rynku - nie warto ryzykować zlosnik.gif

Napisano

> Idziesz do centrum ubezpieczeń i mówisz, co potrzebujesz U mnie przez 2 lata najtaniej wychodził

> PZMot, nie było również problemów z realizacją szkody z AC. Teraz mam AC+NW w PZMot i OC w

> jakimś Interrisku chyba, bo wychodziło najtaniej (bo okazało się, że łapię się na składkę

> minimalną)

jaka była kwota ubezpieczenia i jakie auto?

Napisano

> Panowie i Panie

> Miejsce zamieszkania jak i auto z profilu auto 2 lata prawie.

Jak chcesz najtaniej i najlepiej (najpewniej) to kup dwa, jedno tanie, drugie pewne.

Nie ma reguły, jedni narzekają na PZU inni na Wartę, zależy od likwidatora.

Napisano

> Panowie i Panie

> Miejsce zamieszkania jak i auto z profilu auto 2 lata prawie.

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=284178564&an=0&page=2#Post284178564

Napisano

> Jak chcesz najtaniej i najlepiej (najpewniej) to kup dwa, jedno tanie, drugie pewne.

> Nie ma reguły, jedni narzekają na PZU inni na Wartę, zależy od likwidatora.

Tys prowda ale przez te wszystkie lata i szkody wyrobiłem sobie zdanie na temat różnych TU.

Nigdy nie miałem problemów z Hestią.

Kiedyś miałem problemy z PZU, teraz żadnych.

Zawsze miałem problemy z Samoobron.......... znaczy Samopomocą która nazywa się teraz HDI. To samo z Wartą ("...nie było takiej szkody i co nam pan zrobi....."). Generali rozśmieszało do łez znajomych, Link 4 stwierdza że szkoda parkingowa nastąpiła w wyniku przekroczenia prędkości o więcej niż 30km/h, prowadzenia pod wpływem alkoholu i najechania na ciągłą linię - w związku z tym odmawia wypłaty odszkodowania.

Uniqa - tu nazwa mówi za siebie - stoi ponad prawem. Tam poszkodowany ma udział własny w OC sprawcy, firma notorycznie "zapomina" o kliencie w związku z tym musiałem 10 razy ich "budzić" (tylko osobiście - na telefony nie reagują) itp. Odszkodowanie wypłacili po 5 miesiącach i po rozmowie z dyrektorem o treści mniej więcej takiej "....to kiedy do jasnej cholery macie państwo zamiar zlikwidować szkodę??".

Allianz za to potraktował mnie po niemiecku - firma wyceniła szkodę na x zł. i napisała że jest to kwota ostateczna i nie przysługuje mi odwołanie z wyjątkiem wystąpienia na drogę sądową.

Napisano

> Nigdy nie miałem problemów z Hestią.

> Kiedyś miałem problemy z PZU, teraz żadnych.

Miałem na (nie)szczęście (nie)przyjemność likwidować szkody w Hestii i PZU. Nie było żadnych problemów. Byłem zadowolony.

Hestia zdaje się nie tak dawno dostała nagrodę za najlepszą obsługę w czasie likwidacji szkód ok.gif

Dodam, że polisy BRE Ubezpieczenia sprzedawane w mBanku mają likwidację szkód w Hestii ok.gif

Napisano

> Dodam, że polisy BRE Ubezpieczenia sprzedawane w mBanku mają likwidację szkód w Hestii

Dokładnie tak. Pan rzeczoznawca ujął mnie za serce kiedy zaczął wyliczać uszkodzenia o których nie miałem pojęcia, potem obiecał przysłać e-mailem kosztorys, co uczynił jeszcze tego samego dnia. Przelew zaś dostałem po tygodniu i to na znacznie większą kwotę niż mógłbym przypuszczać.

Dodatkowo każdy chciał kupić mój rozbity samochód (zainteresowanie było ZNACZNIE większe niż przed rozbiciem) więc nawet nie musiałem go naprawiaćzlosnik.gif.

Napisano

> Dokładnie tak. Pan rzeczoznawca ujął mnie za serce kiedy zaczął wyliczać uszkodzenia o których nie

> miałem pojęcia, potem obiecał przysłać e-mailem kosztorys, co uczynił jeszcze tego samego

> dnia. Przelew zaś dostałem po tygodniu i to na znacznie większą kwotę niż mógłbym

> przypuszczać.

> Dodatkowo każdy chciał kupić mój rozbity samochód (zainteresowanie było ZNACZNIE większe niż przed

> rozbiciem) więc nawet nie musiałem go naprawiać.

Podobnie było u mnie.

Dodatkowo, mi nie spodobała się ich wycena, więc zrobiłem w ASO, przesłałem mailem i uznali ją.

Napisano

> jaka była kwota ubezpieczenia i jakie auto?

DU Matiz ~10.000zł

Napisano

najtaniej u mnie wyszło w tym roku PZU, było tańsze średnio 200zł (pakiet kosztował 900 kilka zł więc duża różnica) od konkurencji (dzwonili do mnie link, aviva, itp.), brałem cały pakiet oc+ac bez moich wkładów w razie szkody , najlepsze było że agent z PZU sam nie chciał wierzyć że są najtańsi zlosnik.gif

Napisano

> Dodatkowo każdy chciał kupić mój rozbity samochód (zainteresowanie było ZNACZNIE większe niż przed

> rozbiciem) więc nawet nie musiałem go naprawiać.

podobna akcja była po wypadku Glajdusa. Już wieczorem po orzeczeniu szkody całkowitej jego astry zadzwonił telefon. Na szczęscie Glajdus nie w ciemie bity (mimo, że głową szybę stłukł) i poczekał do rana, rano trzeci z oferentów dał najwyżą cene. To plus odszkodowanie pozwoliło kupić następny samochód w podobnym wyposażeniu.

Napisano

> podobna akcja była po wypadku Glajdusa. Już wieczorem po orzeczeniu szkody całkowitej jego astry

> zadzwonił telefon. Na szczęscie Glajdus nie w ciemie bity (mimo, że głową szybę stłukł) i

> poczekał do rana, rano trzeci z oferentów dał najwyżą cene. To plus odszkodowanie pozwoliło

> kupić następny samochód w podobnym wyposażeniu.

ja za kasę z wraku + odszkodowanie z Compensy kupiłem auto lepiej wyposazone i 2 lata młodsze niżę te rozbite biglaugh.gif (marka, model, wersja silnikowa identyczne biglaugh.gif)

Napisano

> Panowie i Panie

Dla "fiatopochodnych" najkorzystniej jednak wypada Benefia.

Ubezpieczałem teraz mojego fiata (po 3 latach). Mam na AC zniżkę za 3 lata, na OC zniżkę za 5 lat. AC+OC+Asistance Plus (pełny) zapłaciłem 1400 za przy wartości 30 tys. zł. W tym samo asistence kosztuje ok. 90zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.