Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Olej GM 10W40 opinie

Featured Replies

Napisano

> jedni piszą, że bardzo ok, inni (w tym ja), że silnik pracuje na nim głośniej i więcej go pali.

> Osobiscie wolę wlac lotosa/ orlena/ k2

Ja mam właśnie całkowicie inną opinie. Nie zauwazylem, zadnej roznicy gdy w astrze jezdzilem na tym oleju. Silnik pracowal jak pracowal wczeniej, olej sie nie spalal, a ze cena rewelacyjna to jezdzilem na nim.

Przelatalem jakies 100tys km i bylo ok, raz sciagnalem pokrywe zaworow aby wymienic uszczelke, to nie bylo widac nic niepokojacego.

Napisano

Wątków na temat tego oleju było dziesiątki na tym forum. Poszukaj.

Napisano

> Ja mam właśnie całkowicie inną opinie. Nie zauwazylem, zadnej roznicy gdy w astrze jezdzilem na tym

> oleju.

Dokładnie, moja astra śmignęła na tym już prawie 60 kkm i ma siędobrze, żre oleju dużo, szczególnie w dłuższej trasie ale nie wiem, czy wina oleju, czy silnika (silnik mojej padliny jest znany z apetytu na oliwę)

Napisano

Ja w astrze jeździłem na Lotosie i coś mnie pokusiło żeby zmienić na ten GM. W efekcie zaczeły stukać popychacze, najpierw cicho potem coraz głośniej i dłużej. Ja nie polecam, choć jest dużo opini pozytywnych o tym oleju. Ale ja żałowałem, ze zmieniłem z Lotosa.

Napisano

> Witam, co sądzicie o tym oleju, bo ceny są rewelacyjne jak za 5 litrów.

> http://allegro.pl/olej-opel-gm-10w40-5l-100-oryginalny-i1268309075.html

W Astrze jeździłem przez 5 wymian (60tyś). Zaryzykowałem zmiane z 15W40 i nie załowałem.

Później z racji mega daobrej cenie jedna wymiana na Lotosa 10W40. Również bez zastrzeżeń.

Teraz Esperak również na GM 10W40 od 10tyś. Nadal daje rade.

Ja polecam.

Napisano

> jedni piszą, że bardzo ok, inni (w tym ja), że silnik pracuje na nim głośniej i więcej go pali.

Co do glosniejszej pracy, zwlaszcza na zimno zgadzam sie w 100%. Po zmianie na GM 5W30 silnik odpala duzo ciszej.

Co do wiekszego spalania - nie zauwazylem - albo inaczej - roznica jest w ramach bledu pomiarowego biglaugh.gif

Napisano

Jest jeszcze jedna sprawa. Czy jestes pewny w 100% oryginalnośc tego oleju?

Napisano

> Jest jeszcze jedna sprawa. Czy jestes pewny w 100% oryginalnośc tego oleju?

Taniego oleju raczej nikt nie podrabia, bo czym tańszym biglaugh.gif

Już prędzej w butelce po Mobilu znajdziesz ten olej.

No i do tego oleju silnik raczej musi być sprawny, szczelny.

Napisano

Olej GM ciekawy produkt sprzedaje go u siebie (również na allegro) w sklepie od 3 lat jeżdżą na nim moi stali klienci w przeróżnych autach z silnikami benzynowymi oraz diesla i przyjeżdżają po następną bańkę jak zbliża się wymiana oczywiście zachwalają bo auto jeździ a cena tego oleju jest rewelacyjnie niska generalnie każdemu mogę polecić, co do podróbek itp to już słyszałem to milion razy ale uważam że są to bzdury i tyle

Napisano

> Witam, co sądzicie o tym oleju, bo ceny są rewelacyjne jak za 5 litrów.

> http://allegro.pl/olej-opel-gm-10w40-5l-100-oryginalny-i1268309075.html

Być może proporcje między syntetykiem a minerałem są w nim inne niż normalnie. Standardowo przyjmuje się, że 30% syntetyka 70% minerała. Tu może być inaczej, trzeba by zajrzeć do specyfikacji. I dodatkowo dodam, to że jest napisane semi sintetic nie oznacza, że jest półsyntetyczny, jak dla mnie to zapewne jest minerał. Tak samo jak 10W40 nie oznacza, że jest to półsyntetyk grinser006.gif

Napisano

> Ja w astrze jeździłem na Lotosie i coś mnie pokusiło żeby zmienić na ten GM. W efekcie zaczeły

> stukać popychacze, najpierw cicho potem coraz głośniej i dłużej. Ja nie polecam, choć jest

> dużo opini pozytywnych o tym oleju. Ale ja żałowałem, ze zmieniłem z Lotosa.

Miałem taki sam przypadek.

Popychacze zaczęły klepać coraz głośniej.

Napisano

U mnie w vectrze silnik po odpaleniu pracował głośniej, po powrocie do castrola objaw ustąpił. W moim aucie się nie sprawdził crazy.gif

Napisano

> Olej GM ciekawy produkt sprzedaje go u siebie (również na allegro) w sklepie od 3 lat jeżdżą na nim

...

co do podróbek itp to już słyszałem

> to milion razy ale uważam że są to bzdury i tyle

Jak bym przedawal olej to tez bym uwazal, ze podrobki to bzdura.

Napisano

> U mnie w vectrze silnik po odpaleniu pracował głośniej, po powrocie do castrola objaw ustąpił. W

> moim aucie się nie sprawdził

Ja jeździłem od nowości na GM 5W30. Silnik ładnie paracował, nie brał oleju między wymianami.

Gdy skończyłem serwisowanie w ASO, mechanik zalał Mobila 5W50. I rzeczywiście silnik ciszej pracuje, zawory mniej cykają, za to więcej pali, tak 0.3-0.4 litra na 100km.

Napisano

> Ja jeździłem od nowości na GM 5W30. Silnik ładnie paracował, nie brał oleju między wymianami.

> Gdy skończyłem serwisowanie w ASO, mechanik zalał Mobila 5W50. I rzeczywiście silnik ciszej

> pracuje, zawory mniej cykają, za to więcej pali, tak 0.3-0.4 litra na 100km.

Ja miałem castrola, z racji dobrych opinii oleju GM na Ak chciałem spróbować i niestety wymieniłem go szybko z powrotem na castrola z powodów opisanych wyżej. Co do spalanie nie zauważyłem ale mało jeździłem na tym GM. ok.gif

Napisano
  • Autor

Znalazłem info, że ta rafineria rozlewa ten olej dla Opla http://www.swd-gmbh.de/ i dużo pozytywnych, mniej negatywnych opinii, przypuszczam, że jak silnik zaczął stukać po tym oleju, to znaczy że jest zużyty, bo skoro w fabryce go leją i nic nie stuka..

Napisano

> Znalazłem info, że ta rafineria rozlewa ten olej dla Opla http://www.swd-gmbh.de/ i dużo

> pozytywnych, mniej negatywnych opinii, przypuszczam, że jak silnik zaczął stukać po tym oleju,

> to znaczy że jest zużyty, bo skoro w fabryce go leją i nic nie stuka..

nie stuka ale klekocze głośniej niż na castrolu (w moim przypadku). Mając zalany z fabryki nie wiesz jak pracuje na innym zlosnik.gif Zużyty nie jest, bo oleju nie bierze 270751858-jezyk.gif Może ja miałem jakiś trefny ten olej ale u mnie się nie sprawdził i go nie stosuję ok.gif

Napisano

> Znalazłem info, że ta rafineria rozlewa ten olej dla Opla http://www.swd-gmbh.de/ i dużo

> pozytywnych, mniej negatywnych opinii, przypuszczam, że jak silnik zaczął stukać po tym oleju,

> to znaczy że jest zużyty, bo skoro w fabryce go leją i nic nie stuka..

Ja do wnioskow o glosniejszej pracy doszedlem w 1.5 rocznej Vectrze, z nalotem ok. 30kkm palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.