Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nierówne szpary w nowym aucie?

Featured Replies

Napisano

Witam,

zakupiłem sobie jakieś 3 miesiące temu nowe autko - astrę 3... autko kupowane w salonie... teraz zaczynam powoli dostrzegać jakieś nieociągnięcia - np szpary na łączeniu tylnej klapy z lampami nie są równe... czy z takimi "usterkami" można jechać na gwarancję? No i czy trzeba jechać do salonu w którym kupowało sięautko czy mogę do dowolnego innego?

Pominę fakt że znalałem już 2 odpryski na tylnym zderzaku (na rogu - widoczni przy zakładaniu gdzieś zachaczyli) zrobione zaprawką z pędzelka... kurde człowieka szlag trafia że kupuje nowe auto a tu takie niedociągnięcia... ale z tym to już pewnie sprawa przegrana, zawsze mogą powiedzieć że sam zrobiłem angryfire.gif

Co byście zrobili na moim miejscu z tymi szparami (tylko tylna klapa) i odpryskami? Czy może szukam dziury w całym?

Aaaa no i jeszcze jedna wada którąznalazłem - z tym pojadę na 100%, albo jest papruch pod lakierem, albo już purchel wychodzi... <sciana>

No i jeszcze dodatkowe pytanko - jeśli chodzi o szyby to musi się zgadzać numer DOT na wszytkich tak - tzn być taki sam?

Napisano

> Witam,

witam

OT: weź mi powiedz co kieruje ludźmi, którzy kupują opla?

To nie jest złośliwe. Moja żona miała vectrę (kupioną zanim się wgl poznaliśmy) i od tego czasu nie mogę zrozumieć jak można z własnej nieprzymuszonej woli zostawić więcej niż 1,22 PLN w salonie opla?

edit: używane jeszcze rozumiem - mam wrażenie, że dość szybko opel traci wartość, ale tym bardziej nie rozumiem kupowania tego z salonu :/

Napisano

> witam

> OT: weź mi powiedz co kieruje ludźmi, którzy kupują opla?

weź mi powiedz co złego w Oplu jako takim, nie mówie o egzemplarzu kolegi?

Napisano

> weź mi powiedz co złego w Oplu jako takim, nie mówie o egzemplarzu kolegi?

wykonanie, trwałość, obsługa posprzedażna (to chyba największa wada), utrata wartości, konkurencyjność ceny wobec innych - lepszych - marek

pewnie bym pomyślał to bym wymyślił

a! no i tego typu posty na AK zeby.GIF

Napisano

> weź mi powiedz co złego w Oplu jako takim, nie mówie o egzemplarzu kolegi?

tandetna marka zrobiona dla biedaków z niemcowni, która zrobiła w PL oszałamiającą karierę nie wiadomo z jakiego w sumie powodu. Psuje się, zużywa jak każde inne tańsze auta, jest gorzej wyposażone, ma denne silniki, stylistykę i ogólnie kicha zlosnik.gif

Napisano

jeśli znalazłeś kilka szczegółów na tyle (szpary, zaprawki i jakieś purchle) to istnieje prawdopodobieństwo, że auto niestety mogło mieć jakąś przygodę podczas szeroko rozumianego transportu no.gif

Napisano

> wykonanie, trwałość, obsługa posprzedażna (to chyba największa wada), utrata wartości,

> konkurencyjność ceny wobec innych - lepszych - marek

> pewnie bym pomyślał to bym wymyślił

> a! no i tego typu posty na AK

Często jeżdżę Oplem (Astra Classic 2 '06 z Gliwic) i jest to jedno z najprzyjemniejszych aut jakimi miałem przyjemność trochę więcej pojeździć.

Co więcej, wiele czynności wykonuję w ASO w Lublinie i jestem z ich pracy bardzo zadowolony, co więcej dodam, że ceny, jak na ASO są bardzo uczciwe. Oczywiście, możesz mieć inne zdanie i całe szczęście marek jest wiele.

PS. Value for money IMHO to auto ma (lub miało w momencie zakupu) jedno z lepszych na rynku.

Napisano

Sprawdź auto czujnikiem lakieru, moze się okaże, że trzeba będzie wziąć rzeczoznawcę bo auto było uszkodzone a transporcie frown.gif

Napisano

Ja w nowym Fiacie miałem jedną szybę z innego rocznika i zupełnie innej fabryki.

Na lakierze wady lakiernicze.

A mierzyłem go czujnikiem elektronicznym przy zakupie, więc wniosek jest jeden - w fabryce go tak złożyli.

Złożyłem reklamację i dostałem około 10% obniżki ceny w postaci zwrotu kasy.

Napisano

Skombinuj miernik grubości "lakieru".

Jeśli to co opisałeś nie jest wyolbrzymieniem to auto mogło mieć jakąś przygodę po drodze do Ciebie.

Jeśli była szkoda w transporcie to nie jesteś na całkowicie przegranej pozycji ponieważ najprawdopodobniej było wypłacane odszkodowanie przez ubezpieczyciela przewoźnika, więc są papiery na to, że auto była lakierowane a sprzedane Ci jako pełnowartościowe.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Często jeżdżę Oplem (Astra Classic 2 '06 z Gliwic) i jest to jedno z najprzyjemniejszych aut jakimi

robiłem takim (z wypożyczalni) trasę:

W-wa (14:00) -> Janów Lub. (18.00 - 22.00) -> W-wa (0:40)

fotel miał w sobie coś takiego, że uda bolały mnie jeszcze po oddaniu auta 270751858-jezyk.gif

Napisano

> robiłem takim (z wypożyczalni) trasę:

> W-wa (14:00) -

> fotel miał w sobie coś takiego, że uda bolały mnie jeszcze po oddaniu auta

Może to kwestia wzrostu i ustawienia fotela? Ja nie mam wielkiego wzrostu, raczej niewielki, ale Lublin-->Warszawa-->Gdańsk i było naprawdę OK, nic mnie nie bolało... Fotele te "zwykłe", nie "ergonomiczne" za dopłata.

Napisano

> Może to kwestia wzrostu i ustawienia fotela?

ca. 190 cm, ustawiałem i przestawiałem wiele razy, mimo że w żadnym innym aucie nie mam z tym problemu 270751858-jezyk.gif

edit: widzę, że masz v940. Takim też pomykałem po Polsce i powiem Ci, że do astry II bez porównania. Którym Ci się lepiej jeździ? cfaniaczek.gif

Napisano

> ca. 190 cm, ustawiałem i przestawiałem wiele razy, mimo że w żadnym innym aucie nie mam z tym

> problemu

Może tu jest odpowiedź? Chociaż swoja drogą na długą trasę wolałbym fotele z Laguny, którą też sporo jeździłem...

Mimo że ja oplowskie oceniam całkiem nieźle, do renówkowych im daleko...

Napisano
  • Autor

> zawsze mogła spaść z lawety

nawet nie strasz angryfire.gifsciana.gif

Napisano

Mam identyczne wspomnienia ze służbowej Astry F.

Napisano
  • Autor

> witam

> To nie jest złośliwe. Moja żona miała vectrę (kupioną zanim się wgl poznaliśmy) i od tego czasu nie

> mogę zrozumieć jak można z własnej nieprzymuszonej woli zostawić więcej niż 1,22 PLN w salonie

> opla?

> edit: używane jeszcze rozumiem - mam wrażenie, że dość szybko opel traci wartość, ale tym bardziej

> nie rozumiem kupowania tego z salonu :/

Hmmm mi sie astra podoba, silnik całkiem przyjemny... a cenowo wychodziła najlepiej z nowych (z wybranym wyposażeniem). Chciałem nowe żeby nie paprać sie w szukanie pełnosprawnych aut, gdyż nie znam się na tyle żeby ocenić ten fakt dobrze... ale jak widać z nowym też mogą być kłopoty...

Napisano
  • Autor

> Sprawdź auto czujnikiem lakieru, moze się okaże, że trzeba będzie wziąć rzeczoznawcę bo auto było

> uszkodzone a transporcie

W piątek podjadę do lakiernika, żeby on fachowo sprawdził czujnikiem powierzchnię... myślę że nie zedrze że mnie zbytnio... niestey żaden znajomy nie ma czujnika :/

Za chwilkę jeszcze wrzucę foto numerów szyb - żebyście fahowym okiem zobaczyli czy są ok... Zastnawiam mnie jedna różnica , bo tak to doty się zgadzają.. ale to za chwilke jak cykne foto

EDIT: Fotki... jak możecie to rzućcie okiem

Ostatnie cyferki na 2 szybach są inne - chodzi mi o .....0 i 9......

Ale nie wiem które cyfry na tych numerach są od roku - dlatego jeśli możecie to rzućcie okiem wink.gif

Tylna

39d05e809c447ae7.jpg

Przednia prawa

fda0ac7335ffb69a.jpg

Przednia lewa

bd3ecf1180ff548b.jpg

Przednia/czolowa

e796c81574165044.jpg

Tylnia "mała" prawa

a7f30b84c9de83eb.jpg

Tylnia prawa duża

314672ed1811c56e.jpg

Tylnia "mała" lewa

6a38e203b732c7fe.jpg

Tylnia lewa duża

289684e62d3d1853.jpg

Napisano

> nawet nie strasz

miernik lakieru, dokładne oględziny, w razie wątpliwości opinia rzeczoznawcy.

Tak jak pisałem powyżej, trochę elementów wskazuje, że coś tam się działo, a to nierówne szpary, a to zaprawki, a to purchle.

Ostatnio widziałem roczną BMW 3, która sprzedana była jako bezwypadkowa testówka z dużym rabatem i szpary w okolicach lamp tylnych też były nierówne. Łączenie błotnika z tylnymi drzwiami też.

Jeśli bywasz czasem przelotem w moich okolicach to proponuję spota i pomiar lakieru dobrym, amatorskim miernikiem ok.gif

Napisano
  • Autor

> miernik lakieru, dokładne oględziny, w razie wątpliwości opinia rzeczoznawcy.

> Tak jak pisałem powyżej, trochę elementów wskazuje, że coś tam się działo, a to nierówne szpary, a

> to zaprawki, a to purchle.

> Ostatnio widziałem roczną BMW 3, która sprzedana była jako bezwypadkowa testówka z dużym rabatem i

> szpary w okolicach lamp tylnych też były nierówne. Łączenie błotnika z tylnymi drzwiami też.

> Jeśli bywasz czasem przelotem w moich okolicach to proponuję spota i pomiar lakieru dobrym,

> amatorskim miernikiem

No będe musiał tak uczynić... Co do propozycji to wielkie dzięki ale niestety w najbliższym okresie nie będę w Twoich okolicach... ale dzieki za chęci 20.GIF

Napisano

> No będe musiał tak uczynić... Co do propozycji to wielkie dzięki ale niestety w najbliższym okresie

> nie będę w Twoich okolicach... ale dzieki za chęci

jakby coś to wal do sznurrr yyyy znaczy na priv, zgadamy się w okolicy, pomierzymy ok.gif

Napisano

> Tylna

> Przednia prawa

> Przednia lewa

> Przednia/czolowa

> Tylnia "mała" prawa

> Tylnia prawa duża

> Tylnia "mała" lewa

> Tylnia lewa duża

Masz po prostu dwie szyby z tamtego roku. Martwiłbym się gdyby szyby były nowsze od auta, ale nie odwrotnie. smile.gif

Napisano
  • Autor

> jakby coś to wal do sznurrr yyyy znaczy na priv, zgadamy się w okolicy, pomierzymy

ok - jak możesz to zerknij na fotki numerków szyb, bo dodałem wink.gif

Napisano
  • Autor

> Masz po prostu dwie szyby z tamtego roku. Martwiłbym się gdyby szyby były nowsze od auta, ale nie

> odwrotnie.

ok dzieki - czyli pozostaje jeszcze kwestia lakieru, ale to w najbliższym czasie sprawdze. Dziękuję smile.gif

Napisano

> ok - jak możesz to zerknij na fotki numerków szyb, bo dodałem

spoko luz, też mam jedną szybę z 2009 roku. Auto produkowane było na przełomie roku 09-10 ok.gif

Napisano

> witam

> To nie jest złośliwe. Moja żona miała vectrę (kupioną zanim się wgl poznaliśmy) i od tego czasu nie

> mogę zrozumieć jak można z własnej nieprzymuszonej woli zostawić więcej niż 1,22 PLN w salonie

> opla?

> edit: używane jeszcze rozumiem - mam wrażenie, że dość szybko opel traci wartość, ale tym bardziej

> nie rozumiem kupowania tego z salonu :/

Miałem trzy, w tym dwa z salonu. Miło wspominam

Napisano

> robiłem takim (z wypożyczalni) trasę:

> W-wa (14:00) -

to znaczy, że Ty się do tego auta nie nadajesz, a nie ono do Ciebie zlosnik.gif

innym pasuje i kupują

Napisano

a ja myslałem, że tam coś pękło w oparciu i dlatego w nienaturalny sposób wrzyna mi się w plecy.

Nie jechałem nigdy autem z tak niewygodnym oparciem fotela. Masakra facepalm.gif

Napisano

Po pierwsze proponuję spokój - szkoda nerwów na zapas ok.gif . Wszytsko moze być OK. na spokojnie sprawdź samochód miernikiem. To że szyby niektóre mogą być parę miesięcy starsze od innych o niczym nie świadczy - co im się wzięło z magazynu, to zamontowali. Niektóre masz widać że z drugiej połowy zeszłego roku, a inne z pocżatku tego roku. Krzywa klapa, choć jest dziwne, to niekoniecznie musi znaczyć że coś się działo - być może kontrola jakości w fabryce dopuszcza takie niedopasowanie. Kilka lat temu tak rodzicom wytłumaczyli dlaczego w nowym samochodzie pewnej włoskiej marki, lewe tylne koło bylo wyraźnie bliżej krawędzi nadkola niż prawe tylne koło, z lewej strony była większa szczelina klapa tylna-nadwozie i szczelina lampa-klapa tylna nie była równa po obu stronach. Sprawdziliśmy wtedy - samochód nie był malowany.

Napisano

> Często jeżdżę Oplem (Astra Classic 2 '06 z Gliwic) i jest to jedno z najprzyjemniejszych aut jakimi

> miałem przyjemność trochę więcej pojeździć.

Dokładnie ok.gif Też miałem Astrę 2 i był to bardzo sympatyczny i dopracowany samochód. Podobne odczucia mam co do Vectry C.

Teraz jeżdżę Fiatem, i mimo że go lubie to zdecydowanie nie moge powiedzieć że to dopracowane auto zlosnik.gif

Opel robi popularne samochody, tak jak Volkswagen czy Ford. Są to zazwyczaj udane konstrukcje, mają jakieś tam wady, ale jest ich stosunkowo niewiele. Pomijam oczywiście pechowe przypadki które zdarzają się w każdej marce smile.gif

Napisano

> Co więcej, wiele czynności wykonuję w ASO w Lublinie i jestem z ich pracy bardzo zadowolony

Napisz jeszcze, że Energozam zlosnik.gif

Napisano

> Dokładnie Też miałem Astrę 2 i był to bardzo sympatyczny i dopracowany samochód. Podobne odczucia

> mam co do Vectry C.

> Teraz jeżdżę Fiatem, i mimo że go lubie to zdecydowanie nie moge powiedzieć że to dopracowane auto

> Opel robi popularne samochody, tak jak Volkswagen czy Ford. Są to zazwyczaj udane konstrukcje, mają

> jakieś tam wady, ale jest ich stosunkowo niewiele. Pomijam oczywiście pechowe przypadki które

> zdarzają się w każdej marce

Odchodzimy tu nieco od głównego tematu, czyli defektów auta kolegi, aczkolwiek moim zdaniem w swoim segmencie cenowym ten model jest ceikawą propozycją. A wpadki jakościowe (czy to defekty fabryczne, czy utajenie uderzenia) niestety zdarzają się w wielu markach i to nie tak rzadko...

Napisano

> Napisz jeszcze, że Energozam

Akurat Autolux. Tam też kupiony.

Napisano

> Dokładnie

dlaczego każdy mechanik w przypadku opla pierwsze o co pyta: czy toto ma silnik isuzu; po czym (jak sie powie, ze nie) oddycha z ulga?

w normalnych markach tez sa takie akcje? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> w normalnych markach tez sa takie akcje?

A jakie to są normalne marki?

A tak np. w Fiacie, na hasło Uno Clip wielu sprzedawców części głupiuje... zeby.GIF

Napisano

> dlaczego każdy mechanik w przypadku opla pierwsze o co pyta: czy toto ma silnik isuzu; po czym (jak

> sie powie, ze nie) oddycha z ulga?

Bo to podobno zemsta japończyka nad niemcami. Silnik fajny ale zrób tam coś samemu. biglaugh.gif

Napisano

> miałem przyjemność trochę więcej pojeździć.

to dużo mówi o Tobie, bo Astra 2 to taki dzisiejszy polonez - prowadzi się jak taczka, siedzenia niewygodne, ani to przyspiesza, ani to hamuje, ot takie toczydło. Widocznie nie jesteś osobą wymagającą jeśli chodzi o samochody. zaletą jest w miarę dobre materiały (jak na czasy kiedy to wychodziło, a nie na 06 rok) i w miarę bezawaryjność.

Napisano

> to dużo mówi o Tobie, bo Astra 2 to taki dzisiejszy polonez - prowadzi się jak taczka, siedzenia

> niewygodne, ani to przyspiesza, ani to hamuje, ot takie toczydło. Widocznie nie jesteś osobą

> wymagającą jeśli chodzi o samochody. zaletą jest w miarę dobre materiały (jak na czasy kiedy

> to wychodziło, a nie na 06 rok) i w miarę bezawaryjność.

Zależy, z czym porównujesz... Oczywiście, jest wiele znacznie lepszych aut (zgadza się, takimi nie zrobiłem 10kkm+), ale w tej półce cenowej? Ja nie porównuję Taty z Lexusem...

Napisano

> Zależy, z czym porównujesz... Oczywiście, jest wiele znacznie lepszych aut (zgadza się, takimi nie

> zrobiłem 10kkm+), ale w tej półce cenowej? Ja nie porównuję Taty z Lexusem...

w półce cenowej w roku 06, czy w półce cenowej kiedy to wychodziło? to też różnica. bo w 06 roku, gdyby nie octawia tour to to auto było na pewno niezłą alternatywą dla wszystkich autek klasy B w biednych wersjach wypasu - wiadomo kompakt.

Jednak ja zasugerowałem się stwierdzeniem, że to jedno z najprzyjemniejszych aut jakimi jeździłeś i to mnie bodło wink.gif

Napisano

> w półce cenowej w roku 06, czy w półce cenowej kiedy to wychodziło? to też różnica. bo w 06 roku,

> gdyby nie octawia tour to to auto było na pewno niezłą alternatywą dla wszystkich autek klasy

> B w biednych wersjach wypasu - wiadomo kompakt.

> Jednak ja zasugerowałem się stwierdzeniem, że to jedno z najprzyjemniejszych aut jakimi jeździłeś i

> to mnie bodło

Octa była znacznie droższa. Konkurentem była Fabia. Kompakt z klimą i mocą 90KM za 40k było wtedy najtańszą opcją. I do dziś uważam zakup za trafny ok.gif A Astra po prostu jeździ i nie ma z nią żadnych problemów.

Napisano

> dlaczego każdy mechanik w przypadku opla pierwsze o co pyta: czy toto ma silnik isuzu; po czym (jak

> sie powie, ze nie) oddycha z ulga?

Nie wiem, ja miałem oplowskiego diesla 2.0, więc teoretycznie najgorsze zło zlosnik.gif Ale myślę że kluczem do sukcesu było kupienie "nie-trupa", lanie dobrego paliwa i właściwy serwis ok.gif Mechanicy generalnie boją się tego na czym się nie znają smile.gif

A jakie marki uważasz za normalne? smile.gif

Napisano

Wtrące się jeśli pozwolisz wink.gif

> to dużo mówi o Tobie, bo Astra 2 to taki dzisiejszy polonez - prowadzi się jak taczka,

Astra 2 prowadzi się bardzo fajnie, choc Focus to to nie jest, wiadomo...

>siedzenia

niewygodne,

To akurat prawda smile.gif

>ani to przyspiesza

To chyba zależy od silnika...

>ani to hamuje

Astra 2 miała świetne hamulce, jedne z najlepszych w swojej klasie w tamtych latach.

> Widocznie nie jesteś osobą

> wymagającą jeśli chodzi o samochody

Ja jestem zlosnik.gif I do Astry mam duzy szacun - oczywiście biorąc pod uwagę jej datę premiery, klasę, i cenę ok.gif

Napisano

> jeśli znalazłeś kilka szczegółów na tyle (szpary, zaprawki i jakieś purchle) to istnieje

> prawdopodobieństwo, że auto niestety mogło mieć jakąś przygodę podczas szeroko rozumianego

> transportu

albo poprostu przezywa za bardzo .... nigdy nie bedzie idealnie ustawione astra 3 jest w gliwicach robiona ? to duze prawdopodobienstwo ze ustawiaja to recznie ludzie w sensie doginaja itp tak jak u nas na fiacie wiec jak sa minimalne roznice to bym to olal szpece od lakierki blacharki maja mierniki laserowe do pomiaru szczelin moze w serwisie opla tez to beda mieli umow sie zapytaj o pomiar i tyle smile.gif

Napisano

> albo poprostu przezywa za bardzo .... nigdy nie bedzie idealnie ustawione astra 3 jest w gliwicach

> robiona ? to duze prawdopodobienstwo ze ustawiaja to recznie ludzie w sensie doginaja itp tak

> jak u nas na fiacie wiec jak sa minimalne roznice to bym to olal szpece od lakierki blacharki

> maja mierniki laserowe do pomiaru szczelin moze w serwisie opla tez to beda mieli umow sie

> zapytaj o pomiar i tyle

czyli sugerujesz, że w fabryce zarówno Opla jak i Fiata pracują kowale i rolnicy, którzy z delikatnością i dokładnością mają tyle wspólnego co radziecka armia hehe.gif

Napisano

> zakupiłem sobie jakieś 3 miesiące temu nowe autko - astrę 3... autko kupowane w salonie... teraz

> zaczynam powoli dostrzegać jakieś nieociągnięcia - np szpary na łączeniu tylnej klapy z

> lampami nie są równe...

Jak bardzo są nierówne? W przypadku wielu marek spasowanie elementów nadwozia najwyraźniej nie jest priorytetem - do takich przynajmniej wniosków można dojść oglądając różne auta. biglaugh.gif

> czy z takimi "usterkami" można jechać na gwarancję?

Pewnie można hmm.gif - z tym, że tak w 50% nastawiałbym się na to, że coś poprawią, a w 50% na to, że popsują gorzej, niż jest. zlosnik.gif

Napisano

> a ja myslałem, że tam coś pękło w oparciu i dlatego w nienaturalny sposób wrzyna mi się w plecy.

> Nie jechałem nigdy autem z tak niewygodnym oparciem fotela. Masakra

Ja jak pierwszy raz wsiadłem, to też zwróciłem uwagę na te fotele i wydawało mi się że będzie masakra, tymczasem ku mojemu zdziwieniu okazały się na dłuższą metę całkiem wygodne. Wiele kilometrów z rzędu i nie czuję jakichś bólów i innych tego typu dolegliwości. Co więcej - dla mnie okazały się wygodniejsze niż te w Octavii I i tym starszym VW Bora (co już mnie totalnie zdziwiło, bo jak wsiadłem do Fałweja, to pomyślałem sobie że ma super wygodne fotele, ale w trasie się nie sprawdziły frown.gif ).

Tak więc co komu pasuje, mi spasowały (chociaż położyć się na nich rozłożonych nie da wygodnie wink.gif )

Napisano

jeździłem Asterka kilka tyg. i po kilku dniach jakoś szło się przyzwyczaić, ale cały czas mi to przeszkadzało. Po przesiadce do Yarisa czułem się jak Bóg, choć tam fotele tez sa do d.. smile.gif

Napisano

> jeździłem Asterka kilka tyg. i po kilku dniach jakoś szło się przyzwyczaić, ale cały czas mi to

> przeszkadzało. Po przesiadce do Yarisa czułem się jak Bóg, choć tam fotele tez sa do d..

Ze względów cenowych Yaris był alternatywą dla Astry. Słaby silnik, nietypowo (dla mnie gorzej i to o wiele) umieszczone zegary, wnętrze po prostu ciasne (tak wiem, klasa inna, ale już nie cenowo...), i wcale nie lepsze dla mojego tyłka fotele (bo taką miarą je oceniałem, nie mierzyłem nic, a tylko organoleptycznie). Ale jak ktoś woli Yarisa, jego wybór, niech idzie i zagłosuje kieszenią wink.gif

Napisano

no niestety w transporcie rozne rzeczy sie dzieja - widuje codziennie auta. ktore plyna z japonii, wiec pare razy musza wjechac i zjechac z lohry... generalnie to porysowane zderzaki i drzwi to standard.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.